Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
téli arc ápolás
  2014-02-09 17:27:32, vasárnap
 
  Hatékony kollagénbomba
Feszesít, ránctalanít, fiatalít, tele van kollagénnel és csak 40.-Ft-ba kerül! Vajon mi lehet ez a csoda?





Ez a csoda nem csoda, úgy hívják - TOJÁS!

Ha öregedésgátlásról hallunk, sokaknak a drága krémek, a még drágább kozmetikai kezelések vagy a sokak számára megfizethetetlen plasztika beavatkozások jutnak eszébe.
Pedig létezik egy természetes öregedésgátló, mely ott lapul a hűtődben és mindössze 40.-Ft-ba kerül!

A tojás tele van tápanyaggal, vitaminnal, a benne található kollagén feszesíti a bőrt, segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. Csodálatos cink-, valamint A-, B-, D- és E-vitamin-forrás. A cink erősíti az immunrendszert, létfontosságú a kollagéntermelés szempontjából is, amire az egészséges, fiatalos bőrhöz szükségünk van.

Az A-vitamin a látást támogatja, de fontos a bőr egészsége szempontjából is, mert egyrészt erősíti, másrészt antioxidáns hatása révén csökkenti a szabadgyökök okozta károkat.

A D-vitamin erős csontokhoz nélkülözhetetlen, az E-vitamin a szív egészségére vigyáz, de nagyon jelentős a faggyúháztartás optimális egyensúlyának fenntartásában is. A tojás értékes szelénforrás is, így fiatalítja az immunrendszert és védi a szívet, de a haj szempontjából is lényeges.

Ne felejtsd el a pakolás előtti alapos arctisztítást!
Mielőtt bármilyen pakolást szeretnél a bőrödre felvinni fontos, hogy az arcbőrödet megtisztítsd a rárakódott szennyeződésektől. Ha az elhalt hámsejtek nincsenek eltávolítva, akkor a pakolás hatása sem lesz megfelelő.
Első lépésként távolítsd el a sminket és tisztítsd meg a bőrödet, melyet könnyedén megtehetsz egy remek KOZMETIKAI KENDŐvel, mely alkalmazásához a tiszta vizen kívül semmi másra nincs szükséged!. Ezzel a felső réteg szennyeződéseit eltávolítod.

Ezután távolítsd el az elhalt hámsejteket, amihez szükséged lesz egy kis természetes ARCRADÍRra. Ezt körkörös mozdulatokkal finoman masszírozd a bőrödbe. majd mosd le alaposan, és töröld át a bőrt ismét a kozmetikai kendővel!

A pakolás felvitele előtt célszerű kigőzölni az arcod, hogy a bőröd alsóbb rétegeiből is felszínre kerüljenek a szennyeződések. Ezt két módon is megteheted:

1./ Melegíts vizet addig, hogy párologni kezdjen. A vízbe tehetsz kamillavirágot vagy a bőrtípusodnak megfelelő 5-10 csepp illóolajat!

Normál bőrre: citrom, édeskömény, kamilla, geránium
Száraz bőrre: ilang-ilang, rózsa, levendula, jázmin
Zsíros bőrre: cédrus, boróka, zsálya, teafa

Hajolj a forró vizes tál fölé, és boríts a fejedre egy törülközőt. A szemedet tartsd lehunyva, vigyázz, nehogy túl közel hajolj a vízhez! A gőzölés kb 5 percig tartson!
2./ Egy törülközőt márts bele olyan meleg vízbe, melyet a bőröd még elvisel. Takard be vele az arcod, tartsd rajta kb. 5 percig.

Ha előkészítetted a bőrödet a pakolásra, fogjunk is hozzá a bőrfeszesítéshez!
Így készítsd el a hatékony kollagénbombádat 30.-Ft-ból!
Hozzávalók:
1 tojásfehérje
kevés szőlőmagolaj

A fehérjét verd fel, majd óvatosan forgasd bele az olajat. A masszát vidd fel a megtisztított, esetleg le is radírozott bőrre, hagyd hatni 20 percig, majd alaposan mosd le. A lemosás után érezhetően feszesebb lesz a bőröd!
Nemcsak az arcodnak tesz jót ez a pakolás, de a nyakad és a dekoltázsod vékony bőrének is!
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
szegfűszeg
  2014-02-09 07:18:28, vasárnap
 
 



Miért fogyasszunk minden nap szegfűszeget?
Ha olyan természetes módszert keres, melynek segítségével megelőzheti a rákot, megoldhatja fogíny problémáit, a szegfűszeg jelentheti a megoldást. A tradicionális kínai medicina által is jól ismert szegfűszeg egy hétköznapi, de sokak számára mégis elfeledett fűszer.

Omega-3 zsírsavakban, élelmi rostokban, C- és K-vitaminban, kalciumban, magnéziumban és mangánban meglehetősen gazdag. A mangán számos fontos enzim működését közvetlenül befolyásolja és fontos szerepe van a zsír anyagcsere szabályozásában és az idegrendszer működésének stabilizálásában.

A szegfűszeg antioxidáns kapacitása meglehetősen magas, éppen ezért az ORAC skála felső részében foglal helyet.
Rák, fertőzések, asztma, stb.

Számos korábbi kutatás bizonyítja a szegfűszeg gyógyító hatását. A benne lévő eugenol a legfontosabb bioaktív vegyület. A szegfűszegnek az alábbi betegségek gyógyításában és megelőzésében lehet fontos szerepe:

- candida fertőzés
- bakteriális fertőzések
- gyulladásos megbetegedések
- fogíny betegség
- magas vércukorszint
- asztma
- izom spazmus
- pattanások
- megfázás, influenza, torokfájás
- fejfájás
- tüdő betegségei

Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően a szegfűszeg potenciális anti-tumor hatással rendelkezik. Laboratóriumi vizsgálatokban a szegfűszegből készült kivonat gátolta a rákos sejtek burjánzását.

Egy másik tanulmány libidónövelő tulajdonságáról számolt be, az alternatív gyógyítók, mint hatásos afrodiziákum tekintenek a szegfűszegre.

A szegfűszegolajjal hatékonyan védekezhetünk a kullancsokkal és más élősködőkkel szemben. Nagyobb mennyiségben alkalmazva távol tarthatjuk vele a szúnyogokat is.

Hogyan alkalmazzuk a szegfűszeget?

Torokfájás esetén cseppentsünk 5 csepp szegfűszeg olajat fél csésze vízbe, és ezzel gargalizáljunk, Sérült vagy gyulladt ínyünket szegfűszegolajjal ecseteljük. A szegfűszegolaj fájdalomcsillapító hatású, emellett pusztítja a baktériumokat.

Pattanásos bőr kezelésére keverjünk össze szegfűszeg port mézzel, adjunk hozzá citromlevet és ezzel kezeljük az érintett területet. Hagyjuk rajta 20 percig, majd mossuk le.

A szegfűszeg tea, tinktúra és por formájában is fogyasztható. Szegfűszegtea elkészítéséhez egy csapott evőkanálnyi szegfűszeget őröljünk meg, majd adjuk hozzá egy csésze forró vízhez és hagyjuk benne 15 percig. Szűrjük le, majd steviával vagy mézzel ízesítsük.

Forrás:drtihanyi

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
agyműködésre
  2014-02-09 00:04:38, vasárnap
 
 




Bizonyára mindenki hallott már különféle módszerekről, mint például a meditáció, a mély légzés vagy az agytréning, amelyek segítségével egyesek szerint fejleszthető az agykapacitás és elősegíthető a szellemi frissesség.

Ám vajon hányan tudják, hogy az étrend is fontos szerepet játszik az agy működésében?

Amit eszünk, befolyásolja az agy kognitív funkcióit. A konyhánkban lévő gyógynövények és fűszerek hasznosnak bizonyulhatnak a memóriánk javításában és az agy működésének növelésében.
10 fűszer az agyműködés fellendítésére:

1, Kurkuma
Ha kurkumával fűszerezzük az ételeinket, élesebben vág majd az eszünk! A kurkumában van egy kurkumin nevű vegyület, amely csökkenti a lerakódásokat az agyban, amelyek az Alzheimer-kór egyik okozói. A kurkuma lelassítja a már kialakult Alzheimer-kór előrehaladását is a benne lévő hatékony antioxidánsok segítségével.

A kurkuma ezen kívül javítja a memóriát és antidepresszáns hatása is van. Egy nem rég publikált indiai tanulmány kimutatta, hogy a kurkumin védelmet nyújt az alkoholfogyasztás okozta agysérülések ellen is.

2, Kakukkfű
A kakukkfű is kiváló támogatója az agy egészségének. Több tanulmányban felfedezték, hogy a növényben lévő illóolajak növelik az omega-3 zsírsavak szintjét az agyban, különösen a dokozahexaénsavét (DHA).

Az omega-3 zsírsavak azért fontosak, mert védik az agyat az időskori kognitív romlástól és az elmezavartól, valamint fejlesztik a tanulási készségeket és a memóriát.

Ezen kívül a DHA elősegíti az agysejtek megfelelő működését és fejlődését. A kakukkfű flavonoidokat is tartalmaz, amelyek pedig növelik az agy antioxidáns-kapacitását.

3, Oregánó
Az oregánó rendkívül hatékonyan semlegesíti a szabadgyököket a magas antioxidáns-tartalmamiatt. A British Journal of Nutrition folyóirat egy tanulmánya szerint az oregánó leveleiből készült kivonat javítja a mentális jólétet és szabályozza a hangulatot is.

A tanulmány megmutatta, hogy a növényben lévő vegyületek akadályozzák a monoamin neurotranszmitterek visszavételét és degradációját, amelyek hozzájárulnak a hangulat, a szorongás, az észlelés, az alvás és az étvágy szabályozásához. Ezért az oregánó csökkentheti a szorongást és fejleszti a tanulási és koncentrációs készségeket.
Amellett, hogy fűszerezhetjük vele az ételeinket, az oregánót illóolaj formájában is felhasználhatjuk aromaterápiához a stressz feloldására és az idegek nyugtatására.

4, Rozmaring
Az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai segítségével a rozmaring is felveszi a harcot a szabadgyökökkel és az általuk okozott károsodásokkal az agyban. A benne lévő fitokemikália, a karnozinsav különösen hatásos védelmet nyújt az idegrendszeri betegségek, például az Alzheimer-kór, és a stroke ellen.

Emellett serkenti az idegnövekedési faktor szintézisét, ezzel segítve a sejtek károsodásain. Ráadásul javítja a vérkeringést az agyban, ezzel pedig magát az agyműködést is.

5, Zsálya
A zsálya kitűnően fejleszti az agyi funkciókat és javítja a memóriát. Ez a növény is tartalmaz karnozinsavat, amely megakadályozza a szabadgyökök káros tevékenységeit az agyban.

Emellett serkenti a glutation nevű öregedés elleni antioxidáns termelődését, amellyel több idegrendszeri betegséget kezelnek, többek között az Alzheimer-kórt és az autizmust.

A zsálya összetevői megelőzik az acetilkolin nevű neurotranszmitter lebomlását. Ez az anyag szintén szükséges a memóriához és a tanuláshoz.

A terpenoid tartalmú zsályakivonatok bizonyítottan javítják a kognitív funkciókat. Tehát az agyműködés fellendítéséhez mindenképp adjunk több zsályát a levesekhez, ragukhoz, salátaöntetekhez, vagy fogyasszunk zsályateát!

6, Feketebors
A feketebors (és a borsfélék családjába tartozó többi növény is) tartalmaz egy csípős összetevőt, a piperint, amely növeli az agyban található béta-endorfinok számát és fellendíti a kognitív működést. A béta-endorfinoknak neurotranszmitter tulajdonságaik vannak, amelyekkel javítják a hangulatot és elősegítik a nyugodt érzéseket.

Ez az aktív hatóanyag blokkolja azt az enzimet, amely a szerotonin lebontásáért felelős, ezért a feketebors jó kedélyjavító. Kutatók szerint a feketebors a Parkinson-kór megelőzésében és kezelésében is segít, mert a piperin meggátolja a dopamin degradációját okozó enzim termelését.

7, Fahéj
Egy a Journal of Alzheimer's Disease folyóiratban közölt tanulmány szerint a fahéjban olyan összetevők vannak, amelyek segítenek megelőzni az Alzheimer-kórt.

Ezek a vegyületek (a cinnamaldehid és az epikatekin) meggátolják a tau-fehérjék felhalmozódását. A tau-fehérjék fontos szerepet játszanak a mikrotubulusok stabilizálásában. Amikor nem működnek rendesen, elmezavar vagy Alzheimer-kór alakulhat ki.

Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium egy kutatása szerint a fahéjkivonatban lévő összetevők védelmet nyújtanak az agysejtek feldagadása ellen, ezzel csökkentik a traumás agysérülések és a stroke komplikációit.

Ezek mellett a fahéj nátrium-benzoáttá bomlik, amely a chicagói Rush Orvosi Egyetem kutatói szerint pozitív hatással van az agy működésére. Ha fahéjat eszünk, azzal tehát elkerülhetünk számos korral járó idegrendszeri problémát. Már a fahéj illata is javítja a kognitív funkciót.

8, Szerecsendió
A szerecsendió a benne lévő miriszticin nevű vegyület segítségével fellendíti az agy működését. Javítja a memóriát és blokkol egy enzimet, amely hozzájárul az Alzheimer-kór kialakulásához.

A szerecsendió csökkenti a stresszt és a fáradtságot is. Az olaja frissen tartja az elmét és oldja a stresszt. Ezt a fűszert azonban mértékkel kell fogyasztani (frissen őrölt szerecsendióból 1-2 csipetnyit naponta), mert hányingert, hányást, erős eufóriaérzetet, remegést és hallucinációkat okozhat.

9, Szegfűszeg
Ez az illatos fűszer szellemi élénkítőként működik, valamint csökkenti az oxidatív stresszt az antioxidáns-tartalma miatt. Ezen kívül fenolokat is tartalmaz, amelyek segítenek eltávolítani a méreganyagokat és elősegítik a sejtek egészségét.

A szegfűszegolajat aromaterápiához is használhatjuk, mert élénkíti az agyműködést, emiatt több energiát nyerünk, és jobban tudunk koncentrálni. Ez az olaj jól keveredik más olajakkal, mint például a borsmenta, a rozmaring, a bazsalikom, a levendula és a narancs olaja.

A szegfűszegolaj mindemellett képes visszafordítani a memóriával és tanulással kapcsolatos problémákat, ráadásul távol tartja a rovarokat és a szúnyogokat is.

10, Szent bazsalikom
A szent bazsalikomból nyert illóolaj kámfort, eugenolt, nerolt, valamint több terpént és flavonoidot tartalmaz.
Állatokon végzett tanulmányok igazolják, hogy a bazsalikom metanolos kivonata csökkenti az agykárosodást, amelyet csökkent agyi vérkeringés okozott.

Ezen felül, mivel egy adaptogén növény, amely segít a testnek jobban reagálni a stresszre, elősegíti a stresszoldást is. A bazsalikom olaját is használhatjuk aromaterápiához a memória és a koncentráció növelésére.





forrás :drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 46
  • e Hét: 192
  • e Hónap: 1184
  • e Év: 32913
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.