Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ehető virágok
  2014-04-13 17:05:23, vasárnap
 
  Tulajdonképpen a virág a konyhában nem újdonság. A régi szakácskönyvekben gyakran találunk recepteket ehető virágokkal. A legtöbb étterem étlapjára azonban ritkán kerülnek hagyományos virágok, pedig az új trend egyre népszerűbb. Pontosabban egy régi trend újrafogalmazása.

Régi szokás
A rómaiak és az aztékok már 2000 évvel ezelőtt feldolgoztak egyes ételekhez ízletes virágokat. A görögök is fűszereztek már virágokkal. Az ókortól kezdve a középkoron át az újkorig voltak olyan ételek, amelyeket virágokkal díszítettek.

Ennivaló virágok
Természetesen nem minden virág alkalmas a fogyasztásra. A következő lista áttekintést nyújt néhány olyan virágról, amely kitűnően alkalmas ételek ízesítésére.

Százszorszép
Különösen kedvelt az ételek tálalásához. Salátákat és leveseket fűszereznek a népszerű kerti virág hozzáadásával. A kinyílt virágokat és a zárt bimbókat egyaránt felhasználják.

Ibolya
Ez a lila, népszerű virág nemcsak szépen néz ki, hanem a konyhában is felhasználható. Kandírozva édességként fogyaszthatjuk, vagy egyszerűen egy desszertet díszíthetünk vele. Teával kombinálva ízletes forró italt készíthetünk belőle.

Árvácska
Az ibolyához hasonlóan használható fel.

Krizantém
A kínai térségben a krizantém szélesen elterjedt gyógynövényként, és az erősítést szolgálja. Ezen kívül salátákban és fűszeradalékként használható fel.

Körömvirág
Sokoldalúan felhasználható vajakban, salátákban és sajtokban. A leveseknek és omletteknek speciális ízt kölcsönöz. A körömvirág fiatal levelei is ehetők.

Dália
Nagyon szép, és ezért nagyon dekoratív. Salátákban nemcsak díszként funkcionál, hanem gond nélkül el is fogyasztható.

Rózsaszirom
A rózsát mindjárt a romantikával kapcsoljuk össze. Egy romantikus vacsorához illően beilleszthetjük a menübe is a népszerű virágot. Pástétomokhoz, likőrökhöz, szörpökhöz adhatjuk, fűszerezésre vagy kandírozva egyszerűen ellenállhatatlan.

Vigyázat, mérgező!
Egyes növényeket tényleg csak díszként alkalmazhatunk, mivel nagyon mérgezők. Ezért ha virágokkal szeretnénk főzni, mindig tájékozódjunk előtte, hogy mely virágok alkalmasak valóban főzésre. Mérgező például a gyűszűvirág, az őszi kikerics, a gyöngyvirág, a bürök vagy a nadragulya.

A virágok felhasználása a konyhában
A virágok sokoldalúan felhasználhatók a menüben. Ehető dekorációként a legszebbek. A különböző desszerteknél a tányér szélére szórhatjuk őket, és így tálaljuk a vendégeknek. Egy kicsit ötletesebb a jégkockába zárt virág. Jól néz ki, mégis nagyon egyszerűen elkészíthető.

Fagyasztás után dobjuk egy gyümölcsös, friss nyári koktélba vagy bóléba - máris kész.
A dekoráció mellett a virágokat levesbetétként is alkalmazhatjuk, ez külön fűszerességet kölcsönöz az ételnek. Omlettekbe szintén kiválóan alkalmasak. Klasszikus, de finom - virágok a salátákban.

Nemcsak jobb íze lesz a salátának, hanem jobban is fog kinézni. A virágok akkor a legízletesebbek, ha nem főzzük őket, hanem a végén szórjuk a kész ételre.
Forrás: http://eletmod50.com/ennivalo-viragok/
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
A haj ápolása
  2014-04-13 17:03:26, vasárnap
 
  Ricinusolaj-a legjobb hajnövesztő szer: hogyan használjuk?
Már annyi, de annyi alkalommal kaptam ezt a kérdést, mikor a ricinus olajos pakolásról beszéltem, hogy úgy gondoltam, egyszerűbb, ha összeszedem egy postban a választ, és válaszként csak ezt linkelgetem. Szóval, mint azt már bizonyára rengetegen hallottátok, a ricinusolaj a hosszabb hajra vágyók első számú fegyvere.

Ez nem csak városi legenda, a hoxa.hu-n számtalan sikeres hajhosszabbodás van dokumentálva, hajnövesztési naplókként keressétek, amiben kizárólag a ricinus olaj játszott szerepet. Volt, akinek heti 2 cm-es hosszabbodás következett be! Ami a legjobb az egészben, hogy az olaj nem drága, bármely patikában beszerezhető, és a pakolás elkészítése sem bonyolult.

Hol tudom megvenni és mennyibe kerül?
300 Ft/dl a patikákban. Érdemes a vásárlásnál hozzátenni, hogy hajra szeretnéd használni, hogy ne nézzenek furán, ha nagyobb kiszerelést kérsz, ugyanis általában kis üvegben adják, mert hashajtóként szokták vinni a legtöbben, de ha hajra használjuk, érdemes egyszerre akár 3-4 decit is megvenni belőle.

Hogyan készítsek belőle pakolást?

A pakolásnak számtalan elkészítési formája ismert:
(mindig száraz hajra vigyük fel!)
Kb fél deci (hajhossztól függ) ricinusolajat tegyünk mikroba, hogy felmelegedjen, majd keverjük össze 1-2 tojás sárgájával, hogy sűrű masszát kapjunk.
Ehhez tehetünk pár csepp citromlevet (szőke haj esetében)
Vagy vitamin kapszulákat (por formájában), pl E-vitamin
Tojás helyett elkészíthetjük olíva vagy napraforgó olajjal is a keveréket (megkönnyíti a kimosást)
Vagy a szokásos hajpakolásunkhoz is adhatjuk

Ezek után egy hajfestő ecset segítségével vigyük fel a teljes hajra, főleg a tövekre, mintha csak hajat festenénk, majd masszírozzuk a fejbőrbe. A maradékot oszlassuk el a hajvégeken is. Hajszárítóval fújjunk rá meleg levegőt, majd folpakkal csavarjuk be a teljes hajunkat a fejünk tetején. Erre jöhet még egy zuhanysapka, vagy normál sapka, hogy melegen tartsa, így jobban hat.

Akár törülközőt is használhatunk, de ha éjszakára is a fejünkön akarjuk hagyni, a sapka a legjobb megoldás. Ha éjszakára is hagyjuk, akkor még egy törülközőt is tegyünk a párnára, nehogy olajos legyen. (én ilyet még sose csináltam, félek, reggelre szétjönne a turbán, és minden tiszta olaj lenne..) Általában minél tovább a fejünkön marad a pakolás, annál jobban fog hatni.

Hétvégén, mikor semmi dolgunk, és egész nap otthon tevékenykedünk, észre se vesszük azt a 3-4 órát, vagy akár többet is, szóval az időhiány nem lehet kifogás. Ha letelt a hatóidő, babasamponnal jól mossuk át az egészet, akár két-három alkalommal is mossuk meg, hogy biztos ne maradjon olajos a haj. Hideg vízzel öblítsünk legvégül, így elkerülhetjük a haj gyors újrazsírosodását is. Ezek után hagyjuk a levegőn megszáradni a hajunkat, ne használjunk hajszárítót!

Milyen gyakran alkalmazzam?
Ez egyéni, akár hetente 2-3 alkalommal is megcsinálhatjuk, ha minél gyorsabb és látványosabb eredményt szeretnénk elérni! Ha kúraszerűen csináljuk, a heti 1 alkalom azért legyen meg.

Mire használhatom még a ricinus olajat?

Ugyanúgy, ahogy a hajunk nő tőle, a szempilla és a szemöldök is nőni fog. Egy régi, megtisztított spirál kefével vigyünk fel a szempillánkra és a szemöldökünkre is egy keveset belőle. Éjszakára a legjobb, mert ilyenkor csukva van a szemünk, és zavartalanul dolgozhat az olaj. Reggel mossuk le kézmeleg vízzel. Használjuk akár minden nap, néhány héten belül látványos lesz a változás.

Most magam is ezen dolgozom, hetente fogom fotózni a szempillám növekedését, és néhány hét múlva kaptok egy postot előtte-utána képekkel!
 Hashajtóként is működik, egy evőkanállal kell meginni belőle
 A striákat is halványítja állítólag

Egy vélemény a fórumról:
A szempilla hosszabbító hatásáról én is hallottam, de olvastam róla, hogy a ricinusolaj hosszú távon vakságot is okozhat. Bár nem jártam utána komolyabban a témának, azért csak óvatosan, hátha van valóságalapja:/

Mandulaolaj
A különböző olajos magvak fogyasztása által nemcsak az idegszövetet és az agyat tápláljuk, hanem a belőlük kipréselt olaj, fejbőrbetegségek és hajhullás esetén külsőleg is hatásosak.
Ilyen többek között a mandulaolaj is, amit a ,,legelőkelőbb" növényi olajok egyikeként tartanak számon. Nem véletlen, hogy a legkülönfélébb bőrápoló-, hajápoló kozmetikumok közkedvelt alapanyagául szolgál.

Sokan nem feltétlenül hajkoronájuk rendbetétele végett járnak fodrászhoz, hanem azért is, hogy egy kiadós fejmasszázsban részesüljenek. A fejmasszázs nemcsak serkentő vagy éppen lazító hatással bír, hanem - a fejbőr problémájának függvényében - hatásos kezelési módként is szolgálhat. Számos kísérlet igazolja, hogy a mandulaolajos fejbőrmasszázs által megállítható a hajhullás.

Szakértők szerint a legenyhébb hajhullástól a kopaszodásig hathatós eredmény érhető el. Annak érdekében, hogy a kúra valóban eredményes legyen, a mandulaolajos fejbőrmasszázst ajánlott napi három alkalommal alkalmazni, ezért a munkanapok helyett erre leginkább a hétvége alkalmas.

A hétköznapok alkalmával pedig a fejbőrt ápoljuk mandulaolaj és céklalé keverékével: 30 percig hagyjuk hatni, majd alaposan masszírozzuk át a fejbőrt és öblítsük le. A mandulaolajos fejbőrápolás kúráját évente négy-öt alkalommal ajánlott véghezvinni, néhány kezelés után észlelhető, hogy a hajzat dúsabbá válik.

A vitamin olaj
A hajnak bonyolult a szerkezete, felépítésében a legfontosabb szerepet az A-vitamin játssza. Érdemes kúraszerűen alkalmazni a patikákban kapható A-vitamin olajat, amelyet gyengéden, de mégis határozottan masszírozzunk a fejbőrbe, és a hajszálakba.

Uborka, tojás és méz
Keverjünk össze 3 evőkanál uborkalét 1 kávéskanál mézzel és 2 tojássárgájával. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat. Vigyük fel a hajunkra, tegyünk rá fóliát, és fedjük le törülközővel. Fél óra múlva alaposan öblítsük le.

Bőr- és hajápolás almaecettel
Az almaecet szépségünk megőrzésében is nagy segítségünkre lehet. Az ecetvizes fürdő feszessé varázsolja a bőrt, hámlasztó hatású, valamint tisztítja és illatosítja a bőrt. Egy kád vízhez 200 ml ecetet adjunk, valamint egy pohár tejszínt is, hogy bőrünk igazán bársonyos legyen. Nagy hasznát vehetjük a hajápolásban is. Az ecetes öblítés selymessé, lazává és fényessé varázsolja a hajat. 4-5 evőkanál almaecetet kenjünk szét a hajunkon, majd öblítsük le.

Forrás: http://www.crystalmakeupstudio.com/2011/12/ricinusolaj-legjobb-hajnoveszto-szer.h tml
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Ima kilenced Szent Pió Atyához a betegekért ZÁRÓIMA
  2014-04-13 16:50:19, vasárnap
 
 
PIO ATYA IMÁJA JÉZUS SZENT SZÍVÉHEZ

1. Jézusom, Te mondtad: 'Kérjetek és kaptok, keressetek
és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!' Mt 7,7
Íme, zörgetünk, keresünk és kérjük betegeink gyógyulását.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.

2. Jézusom, Te mondtad: 'Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.' Jn 16,23
Íme, most a nevedben kérjük az Atyától a szentek közbenjárására által a kegyelmet, hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned!

3. Jézusom, Te mondád: 'Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak.'
Íme, most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom, és kérem a kegyelmet hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.

Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni a szerencsétlen iránt. Légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is! Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és a mi gyöngéden szerető Édesanyádnak a közbenjárására a kért kegyelmet! Szent József, Úr Jézus nevelőatyja, könyörögj érettünk!

Amen.

Szent Pio atya, kérünk, imádkozd te is velünk kedves imádat!
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Vegyes tál
  2014-04-13 16:40:04, vasárnap
 
  Vegyes tál
Labdapecsenye - töltött paprika - töltött paradicsom

Labdapecsenye

Hozzávalók:
0,5 kg darált hús,
1 kis fej hagyma,
1 tojás,
kevés zsír,
2-3 cikk fokhagyma,
1 kisebb burgonya,
só, bors, kevés pirospaprika
1 nagyobb zsemle, vagy fehér kenyér
Zsemlemorzsa, vagy liszt,
és zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:
A zsemlét hideg tejben beáztatjuk, utána kicsavarjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpároljuk. Amikor levesszük a tűzről a még forró hagymába, az összezúzott fokhagymát és kissé hűlni hagyjuk. A húst egyszer ledaráljuk, aztán még egyszer áthajtjuk a zsemlével és a párolt hagymával együtt. Hozzáadjuk a tojást, az apróra reszelt nyers burgonyát, sót, borsot. Kevés pirospaprikát, vagy paprikakrémet is keverhetünk a húshoz. Amikor minden együtt van, a húst jó alaposan meggyúrjuk, és legalább egy fél órát pihenni hagyjuk. Serpenyőben ujjnyi zsírt forrósítunk, közben a húsból evőkanálnyi adagokat szaggatunk, ezeket vizes tenyereink között gömbölyűre formáljuk, aztán 2 ujjnyi vastag pogácsának ellapítjuk, majd lisztbe tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A forró, de nem füstölgő, zsírt telerakjuk a pogácsákkal és a serpenyőt lefedjük. A lángot mérsékeljük és a pogácsákat addig sütjük, amíg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük, amíg a másik oldaluk is megpirul.

A labdapecsenye nagyon praktikus étel, melegen, hidegen egyaránt jó, főzelékekre feltétnek, önállóan bármilyen burgonya vagy párolt zöldségkörettel adhatjuk asztalra.


Töltött paprika

Hozzávalók :
20 dkg krémsajt,
25 dkg juh, vagy tehéntúró,
10 dkg vaj,
1 kisebb fő hagyma,
különböző színű paprikák,
só, bors.

A hozzávalókat nagyon finomra kidolgozzuk, a paprikákat kockákra megvágjuk, hozzávegyítjük a túróhoz, szépen eldolgozzuk és beletöltjük a paprikákba.
Szeletekre vágva tálaljuk.


Töltött paradicsom

Hozzávalók :
2 főtt tojás ,
1 doboz májkrém,
20 dkg vaj,
1 kanál mustár, só, bors,

A tojásokat lereszeljük ,hozzátesszük a májkrémet, vajat, mustárt, borsot, sót és annyi tejfölt, hogy jó krémszerű pasztát kapjunk. Nyomózsák vagy tortadíszítő segítségével megtöltjük a paradicsomokat.

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Töltött paradicsom
  2014-04-13 16:07:22, vasárnap
 
  Hozzávalók:
8 db kisebb paradicsom
10 dkg rokfort sajt
Fél fej kisebb vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem zöld
5 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
Só, bors.

Elkészítés:
A paradicsomokat mossunk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a tetejüket, ezek lesznek a kalapok. A felnyitott paradicsomokból karalábé vájóval kotorjuk ki a magvas belső részt.
A rokfort sajtot reszeljünk le, adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, egy kis csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, a puha lágy vajat, 2 evőkanál tejfölt, egy csipet sót,
egy csipet őrölt borsot. Villával keverjük habosra a krémet, végül töltsük be a paradicsomok belsejébe.
A levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön.
Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét.
Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet más sajttal is.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Töltött paprika hidegen
  2014-04-13 16:00:43, vasárnap
 
  Hozzávalók:
25 dkg tehén vagy juh túró,
20 dkg krémsajt,
10 dkg vaj,
1 kisebb hagyma,
só, bors, petrezselyem zöld

Ezeket mixer segítségével jól kikavarni egy virslit beleállítani a paprikába és körberakni töltelékkel.
Szépen szeletelni és tálra rendezni.
Tölteléknek:
virsli,
főtt tojás,
de lehet többféle színű paprikákat apróra összevágni és a túróba belekavarni.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Sajtos,kolbászos korongok
  2014-04-13 15:55:40, vasárnap
 
 

Hozzávalók:
75 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
125 ml olaj
2 tojás
3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
Cérna kolbász,sajt,ketchup
Tojás a lekenéshez

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk,a lisztet tálba tesszük,hozzáadjuk a felvert tojásokat, sót a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd hozzátesszük az olajat és hólyagosra dagasztjuk,amíg a tészta jó rugalmas lesz és a kezünktől elválik.Ekkor letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, deszkára tesszük én nem szórtam lisztet a deszkára,mert a tészta elég olajos volt és nem ragadt.
Körülbelül 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, kivágunk 10 db, 15 cm átmérőjű korongot,a kieső széleket összegyúrjuk és tetszés szerinti peremeket készítünk,rátesszük a felvert tojással megkent korongok szélére,az egészet megkenjük felvert tojással,közepébe 1 evő kanál ketchupot teszünk,szépen elsimítjuk, megszórjuk reszelt sajttal és megrakjuk cérna kolbászból vágott karikákkal.Hagyjuk legalább fél órát kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben szép aranysárgára megsütjük.
Erdélyből Rozikától
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Sült töltött tojás
  2014-04-13 09:22:13, vasárnap
 
  Hozzávalók 3 személyre:
3+2 tojás, 6 szelet sonka, 2 szál zöldhagyma, 5 dkg sajt, 3 dl tejföl, só, fehérbors, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: madársaláta, primőr zöldségek

Elkészítése:
Három tojást keményre főzünk, hideg vízben kihűtjük, majd megpucoljuk. A megmaradt két tojást felverjük és összekeverjük a tejföllel, enyhén megsózzuk. A zöldhagymát meg a petrezselyemzöldet megmossuk és a sonkával együtt apróra vágjuk. A megpucolt tojásokat félbevágjuk, a fehérjét egy sütőtálba tesszük, a sárgájához pedig hozzáadjuk a zöldhagymát, a petrezselyemzöldet meg a sonkát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejfölös keverékből 2-3 evőkanállal belekeverünk, hogy formázható masszát kapjunk, 6 részre osztjuk és megtöltjük vele a tojásfehérjéket. Leöntjük a tejfölös keverékkel, megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőben, 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Madársalátával vagy bármilyen tavaszi salátával és primőr zöldségekkel tálaljuk.
Ersélyi Konyha
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Hagymás tojástekercs
  2014-04-13 09:20:52, vasárnap
 
  Hozzávalók 4 személyre:
20 fürjtojás, 4 szál zöldhagyma, 1 sárgarépa, 3 dkg vaj, só;
a tálaláshoz: rukkola, zsömle

Elkészítése:
A hagymát és a sárgarépát megpucoljuk, megmossuk, a hagymát vékony karikára vágjuk a sárgarépát pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fürjtojásokat feltörjük, enyhén megsózzuk és felverjük. Kicsi átmérőjű serpenyőben (kb. 10 cm) egy kevés vajat felolvasztunk és annyi tojást öntünk bele, hogy az alján szét tudjon terülni. Megszórjuk hagymával és sárgarépával, majd mikor a tojáslepény alja megsült, anélkül hogy a másik felére is átfordítsuk, szorosan feltekerjük. A tojástekercset 1-2 percig sütjük még, majd középen átlósan elfelezzük, és rukkola ágyra tesszük. Addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak.

Tipp: Tyúktojásból is készíthetjük, ebben az esetben 1 tojást számolunk 1 személyre.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Virágvasárnapi szertartások országszerte
  2014-04-13 09:13:13, vasárnap
 
 
A húsvétot egy héttel megelőző virágvasárnap alkalmából országszerte szertartások lesznek, Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.

A székesfehérvári Szent Kristóf-plébániától a sóstói tanösvényen családok indulnak keresztútra virágvasárnap. A stációkat gyerekszereplők elevenítik meg, a családok pedig elmélkedéseket tartanak. A keresztúton részt vesz Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök is.

A Pécsi Egyházmegye szervezésében idén is megrendezik a nagyszabású szabadtéri passiójátékot a Tettyén. A szereplők és a velük zarándoklók másfél óra alatt öt helyszínt járnak be Udvardy György pécsi megyés püspök részvételével.

Nyolcadik alkalommal mutatják be Gödöllő-Máriabesnyőn a Besnyői passió című előadást, amely Jézus utolsó 12 óráját mutatja be a Getszemáni kertben történő elfogásától a kereszthalálig. Az előadás szereplői a Gödöllő-máriabesnyői egyházközség tagjai lesznek. Bátaszéken ugyancsak tartanak passiójátékot.

Virágvasárnap kezdődik a keresztény húsvétot megelőző negyvennapos böjt utolsó hete, a nagyhét. Az ünnep arra emlékeztet, hogy kereszthalála előtt Jézus szamárháton bevonult Jeruzsálembe, hogy az ünnepi pászkavacsorát ott költse el tanítványaival. Az ujjongó nép pálmaágakkal integetett, innen a latin elnevezés: Dominica in palmis de passione Domini, azaz pálmavasárnap az Úr szenvedéséről.

Rómában a virágvasárnapi szertartások, köztük a hívek által hozott pálmaágak megáldásának szokása bizonyíthatóan a 8. század közepére nyúlik vissza. Az ókori világban a pálma az élet, a reménység, a győzelem jelképe volt, s a vértanúkkal is összefüggésbe hozták. Azokban az országokban, ahol nincs pálma, barkát szentelnek meg a katolikus papok virágvasárnap.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 41
  • e Hét: 593
  • e Hónap: 11980
  • e Év: 49728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.