Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014. április 14. – Nagyhétfő
  2014-04-14 09:57:19, hétfő
 
  Napi evangélium

Hat nappal húsvét előtt Jézus Betániába ment. Itt élt Lázár, akit Jézus feltámasztott a halálból. Vacsorát rendeztek Jézus tiszteletére. Márta felszolgált, Lázár pedig ott ült Jézussal a vendégek között. Mária pedig vett egy font illatos, drága nárduszolajat, megkente vele Jézus lábát, majd hajával megtörölte. A ház betelt a kenet illatával. Jézus tanítványai közül az egyik, aki elárulni készült őt, a karióti Júdás, megszólalt: ,,Miért nem adtuk el ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem osztottuk szét a szegények között?" Ezt azonban nem azért mondta, mintha gondja lett volna a szegényekre, hanem mert tolvaj volt: ő kezelte a pénzt, és az adományokat ellopkodta. Jézus azt mondta neki: ,,Hagyd békén őt, hiszen temetésem napjára teszi. Mert szegények mindig lesznek veletek, én azonban nem leszek mindig veletek." A zsidók közül sokan megtudták, hogy Jézus Betániában van, és odamentek nemcsak Jézus miatt, hanem hogy lássák Lázárt, akit feltámasztott a halálból. Ekkor a főpapok elhatározták, hogy Lázárt is megölik, mivel miatta a zsidók közül sokan hittek Jézusban.
Jn 12,1-11
Elmélkedés:
***************
A vendégszeretet szokásos formáját messze felülmúlja Mária (nem Jézus anyja, hanem Lázár és Márta testvére) cselekedete, amikor a házukba vendégként betérő Jézus lábát drága olajjal megkeni és hajával törli meg. Tettét ne értékeljük egyszerű hálaként azért, mert az Úr korábban feltámasztotta a halálból testvérét, Lázárt, hiszen ennél sokkal többről van szó. De pazarlásnak se tekintsük, ahogyan ezt az áruló Júdás gondolta. János evangélista, miként Szent Máté és Szent Márk is írásukban, így magyarázza az esetet: Mária tette Jézus temetésének előkészülete. Amit napokkal később nem tudnak megtenni, tudniillik, hogy bebalzsamozzák Jézus holttestét a sírba helyezés előtt, most Mária megteszi.
Mária és Júdás egymással ellentétes magatartása áll előttünk. Az egyik oldalon a nagylelkű szeretet, a másikon a szűkkeblű önzés áll. Mária az őszinte barátság és vendégszeretet jelét mutatja, míg Júdás hazug és alakoskodó, aki áruló lesz. Mária magatartása az igazi gondoskodás tanújele, míg Júdás valójában mit sem törődik a szegények gondjával. Mindketten jól ismerik Jézust, közeli kapcsolatban vannak vele. De a Mester baráti, illetve tanítványi köréhez való tartozás még nem jelent feltétlen biztosítékot, hogy jószívvel közeledjünk hozzá.
A nagyböjti idő azt a célt szolgálta, hogy közelebb kerüljek az Úrhoz. Milyen szándékkal akarok a közelében lenni? Milyen érzések vannak szívemben iránta?
ˆ Horváth István Sándor
Imádság:
**************
Istenem, te mindenütt jelen vagy. Jézus Krisztusom, Megváltóm, ki oly közel vagy hozzám szereteteddel, egész napi szétszórtságom után hazahozom hozzád a szívemet. Nálad vagyok otthon, Istenem és Atyám. A jóért, amelyet kegyelmeddel cselekedtem, hálát adok neked. Jóságos Istenem, te ajándékoztad azt nekem. A rosszért, amelyet elkövettem gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással, bocsánatodat kérem. Segíts, hogy jobb legyek!
Szalézi Szent Ferenc
Amen.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
A világon az egyik legegészségesebb gyümölcs az eper!
  2014-04-14 08:11:12, hétfő
 
 
A világ egyik legegészségesebb gyümölcse az eper.
Hogy miért?

A földieper egy ízletes, rendkívül vitamin-gazdag gyümölcs.
Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a 14. századtól fogyasztják

Kevesen tudják, hogy külsőleg is hatékonyan használható!
A bőrbe dörzsölve bőrápoló hatású, eltávolítja az elhalt hámsejteket, napozás után hűsíti a bőrt, és véd az ultraibolya sugárzástól is, de kedvező hatással van a bőrzúzódásokra is.
Fogfehérítés esetén is alkalmazható, fényesek és fehérek lesznek a fogak tőle.
(Pépesített földieperrel kell átdörzsölni a fogakat hetente egyszer)

A földieper az étkezésben nagyon sokrétűen használható a levestől kezdve a tortáig. Szörp, dzsem, lekvár, befőtt formájában is mennyei. Alacsony kalóriatartalma miatt nagyobb mennyiségben is ehetünk belőle (természetesen nem cukorral fogyasztva).

Gazdag vitaminokban A-, B1-, B2- illetve C-vitamint tartalmaz, utóbbit nagyobb mennyiségben, mint a citrom!
(10 dkg eperben 50 mg C-vitamin található) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink).
A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Az eperlé (amit érdemes sűrűsége miatt almalével hígítani) C-vitaminban, foszforban, káliumban és kalciumban gazdag és természetes fájdalomcsillapító is szalicilsav tartalma miatt, ami az aszpirin egyik hatóanyaga.

Epe- és vesebántalmak, reuma, cukorbaj, magas vérnyomás, székrekedés és köszvény kezelésére is hatékony. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is. Oldja a máj zsírlerakódását, jó hatást fejt ki a májgyulladásban szenvedő betegek szervezetében.

Az eperben található magocskáknak magas a cinktartalma, mely befolyásolja a tesztoszteron jelenlétét a testben, afrodiziákum, fokozza a vérbőséget nőknél és férfiaknál egyaránt.

Kutatások igazolták daganat megelőző hatását is!



Hathónapos eperkúra daganat ellen
A nyelőcsőrák kialakulása szempontjából veszélyeztetett betegek eperrel védekezhetnek a daganat ellen - derül ki egy amerikai-kínai összefogásban végzett kutatásból.

“A hathónapos eperkúra biztonságos, kivitelezése igazán egyszerű. És megéri, hiszen első eredményeink szerint az eper mérsékelte a nyelőcső-elváltozások súlyosságát, és csökkentette a rákra jellemző molekuláris eltérések előfordulásának gyakoriságát" - foglalta össze Tong Chen, az Ohioi Állami Egyetem belgyógyásza.

Chen és munkatársai korábban leírták, hogy a fagyasztva szárított eper jelentős mértékben gátolta a nyelőcsőrák kifejlődését kísérleti állatokban (patkányokban). E korábbi sikerre alapozva indították meg fagyasztva szárított eperrel végzett, I-es fázisú (vagyis kis létszámú, a módszer biztonságosságát tesztelő) klinikai vizsgálatukat Kínában. A kísérletbe olyan pácienseket vontak be, akiknek a nyelőcsövében rosszindulatú elfajulásra hajlamos, úgynevezett rákmegelőző elváltozást mutattak ki.

Az Ohioi Állami Egyetem története során először szervezett olyan kollaborációs kutatást, amelynek klinikai vizsgálatait Kínában végeztek. Az eredményekről Chen az Amerikai Rákkutató Társaság Orlandóban megrendezett éves kongresszusán számolt be.

Napi 60 gramm szárított eper fél éven keresztül

A vizsgálat 36 résztvevője naponta 60 gramm fagyasztva szárított epret fogyasztott el hat hónapon át. A kutatók mind a kúra előtt, mind utána szövetmintát vettek a nyelőcső kóros területéről. A 36 résztvevőből 29-nél sikerült kimutatni a rákmegelőző elváltozás szövettani súlyosságának csökkenését. Az eper napi rendszerességű fogyasztása csökkentette a sejtosztódás mértékét, a gyulladást, és bizonyos gének átíródását - vagyis a daganat keletkezésével ellentétes irányban befolyásolta ezeket a folyamatokat.

Akinek a nyelőcsövében rákmegelőző elváltozást mutatnak ki, annál a rosszindulatú daganat várhatólag néhány évtizeden belül kialakul. A tanulmány legfontosabb tanulsága az, hogy az eper képes lelassítani a rákos elfajulás folyamatát, ezért felválthatja, vagy legalábbis kiegészítheti a többi, úgynevezett kemopreventív szert, amelyek kémiai úton gátolják a daganat kifejlődését. A kutatók feltevéseiket széleskörű, kontrollos kísérletekben szeretnék a későbbiekben ellenőrizni.

Összefoglalva:
aki teheti fogyasszon minél több epret mivel vastartalma segíti a vér oxigén szállítását, folsav tartalma segíti a vérképződést, és a boldogsághormonokat is.
Ne feledjük 10 szem eperben több C-vitamin van, mint egy narancsban.
Ráadásul akár a balkonon is megterem, így nem vész el belőle szállítás közben a vitamin, és a szénhidrát tartalma is jóval barátságosabb.

KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 32
  • e Hét: 213
  • e Hónap: 2108
  • e Év: 52899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.