Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A fej-nyaki daganat
  2014-04-17 20:06:44, csütörtök
 
  A fej-nyaki daganatok többsége a dohányzók körében és az alkoholistáknál jóval gyakoribb. Az esetek nagyobb részében a HPV (humán papilloma vírus) áll a háttérben. A HPV-fertőzés a szájüregben fájdalmatlan nyálkahártya-elváltozásokkal kezdődik, fehéres színű folt formájában jelentkezik.
A rosszindulatú daganat esetében teljes gyógyulás akkor érhető el, ha a korai stádiumban a kóros elváltozást teljes egészében sikerül műtétileg eltávolítani. Bizonyos esetekben lehetőség van sugárkezeléssel a daganat méretét csökkenteni, ezzel a lehetőséggel a műtét feltételeit kedvezőbbé tenni. A műtét során sok esetben nemcsak az elsődleges daganatot távolítják el, hanem a nyaki nyirokcsomók nagy részét is, hogy a daganatból a nyirokutakon keresztül a daganatsejtek is kikerüljenek a szervezetből.A száj-garatűri daganatok eleinte fájdalmatlanok, de növekedésük során előbb nyelési fájdalmat, majd akár teljes táplálkozási képtelenséget is okozhatnak.
Kezelése
Sokszor válhat szükségessé a gége eltávolítása, ilyenkor a nyakon egy úgynevezett tracheostoma alkalmazására kerülhet sor, amelyen keresztül a légzés akadálytalan ugyan, de a későbbiekben a beteg beszélni csak speciális technikával, esetleg készülékkel lesz képes.
Következő lépés a sugárkezelés, amelyet alkalmazhatunk a műtét előtt az operáció feltételeinek javítása céljából, de nem műthető esetekben is sokszor elérhető a betegség teljes visszafejlődése. A sugárkezelés magát a daganatot fogja besugarazni, így a környező szövetek károsodása lényegesen csökkenthető. Ezzel a módszerrel igen jól kezelhetők például a nyelv és a szájfenék tumorai.

A sugárkezelés mellékhatásai
Természetesen a sugárkezelés során is felléphetnek kellemetlen mellékhatások, amelyek elsősorban a besugárzott nyálkahártya és bőrterület gyulladása következtében alakulnak ki. A besugárzott területen a bőr kipirul, esetenként hámlik, a szőrnövekedés véglegesen megszűnik, a mellékhatások többnyire átmenetiek. Ha teljes gyógyulásra már nincs is mód, a sugárkezelés - sok esetben gyógyszeres kezeléssel kiegészítve - hosszú ideig gátolja a daganat további növekedését, csökkentheti a beteg fájdalmait.

A megelőzés
A fej-nyaki daganatok nagy része megfelelő életmóddal megelőzhető lenne. A tömény, szeszes italok rendszeres fogyasztása, az alkoholizmus, a dohányzás, a szájhigiéné abszolút hiánya, az elhanyagolt fogak és a nem megfelelő táplálkozás mind elősegítik az ilyen típusú daganatok kialakulását. Apozitív hozzáállásunk az életünkért cserébe, a rendszeres fogmosás, az évenként ismétlődő fogorvosi kontroll nemcsak a mindennapok kultúrájához tartozik hozzá, de igen fontos a száj-garatüregi rákos megbetegedések megelőzésében is.

SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Hasznos gyógynövény a vizitorma
  2014-04-17 20:00:01, csütörtök
 
 
Minél többet tudunk meg a vízitormáról, annál valószínűbb, hogy a mustár-család eme ízletes tagját bevonjuk mindennapi étrendünkbe.

A VÍZITORMA (NASTURTIUM OFFICINALE)

Látni fogjuk, hogy a vízitormára (Nasturtium officinale) és a kerti zsázsára (Lepidium sativum) történő hivatkozások gyakran egy és ugyanazon fűszernövényre utalnak. Néha a vízitormát az élelmiszerboltokban ténylegesen kerti zsázsának nevezik. Számít ez valójában? Nem igazán. A kertészek, séfek és az otthoni szakácsok mindkettőt szeretik termeszteni, és mindkettővel egyforma mértékben szeretnek főzni.

A vízitorma javítja a táplálkozást, ugyanakkor egyedi, borsos aromát kölcsönöz az ételeknek.Vízinövény lévén, a vízitormának magas nedvességtartalomra van szüksége. Tavak és patakok mentén nő, de virágcserépben is lehet növeszteni, ha az alját 5-8 centiméternyi vízben tartjuk. Növekedésük során a szárai oldalhajtásokkal szaporodnak. Gyűjtésekor az a legjobb, ha nem vágjuk túl alacsonyan a szárát, hogy az oldalhajtások tovább tudjanak növekedni. Az üzletben vásárolt vízitormát, ha megvannak a gyökerei, el lehet ültetni, esetleg pár napig frissen el lehet tartani, ha vízbe helyezzük.

Az angliai Országos Kertészeti Szövetség (NGA) szakemberei szerint, a vízitorma a tiszta, mozgó vizet részesíti előnyben. ,,Az első betakarítást 30-45 nap után kellene végezni, a következőket pedig 40-80 napos időszakokban."

Nem hiába intik az embereket arra, hogy ,,Egyél sok zöldséget", hiszen egészségesebbek lehetünk általuk. A vízitormát is adjuk hozzá a listánkhoz! A vízitorma is a rák ellen harcoló, keresztes virágú zöldségek közé tartozik.

A vízitorma hasznos növényi tápanyagokat tartalmaz, és az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint csupán 10 szál vízitorma (25g) kiváló K-vitamin - 63mcg (78%-DV)- , A vitamin - 798IU (16%-DV), és C vitamin-11mg (18% DV) forrással rendelkezik. Ugyanakkor a vízitorma sok más tápanyagot is tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, kálium, tiamin, riboflavin, folsav, és 18 féle fontos aminosavat.

Gyógynövényként a vízitormát a világ minden táján már régóta használják otthoni gyógynövényes kúrákra. A növény friss, föld feletti szárát, illetve nedűjét, a következőkre használhatjuk:

üdőbetegség ,TBC, tüdőgyulladás, tüdőtisztító:

A vizitormának rendkívül magas az antibiotikum tartalma. Ennek köszönhető, valamint a magas A vitamin tartalmának, hogy a legjobb gyógyszer a gyulladásokra.

Érrendszeri betegségek:

Az érrendszeri betegségek a helytelen táplálkozás következményeként alakulnak ki. A véredények falai elveszítik rugalmasságukat a lerakodás következtében. A kapilláris erek eldugulnak az agyban, a szemben és a vesékben. Emelkedik a vérnyomás. Rosszabbodik a helyzet a szív környékén is. A vizitorma-lével más zöldség-lé keverésével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy csökkenjen a vérnyomást, tisztítsuk a vért és véredényeket. Nemcsak az érelmeszesedést gyógyíthatjuk, de más érrendszeri betegségeket is.

Rákbetegség:

Azok a zöldségfélék, amelyek sok ként tartalmaznak, természetileg rákellenes gyógyítást végeznek a szervezetünkben. Ezt a cysteine és methionine kén aminó savak teszik lehetővé, mert, létfontosságúak a test számára. Ezeket az aminosavakat a test nem tudja előállítani, a kén tartalmú ételeinkből jutunk hozzájuk. Mivel testünk minden sejtje tartalmaz ként, a nem elégséges ellátás következtében válhatnak sebezhetővé az oxigén szabadgyökök számára a sejtek. A test védelméhez hozzájárulnak az A, C és E vitaminok is, amelyek szintén megtalálhatók a zsázsában, illetve közeli rokonában, a vizitormában.

Alacsony vérnyomás

Kevés élelem hat az alacsony vérnyomásra, a zöld leveles zöldségfélék között találunk néhányat, amiben van elegendő cukor is és elég sót is tartalmaz, hogy a magas vérnyomást csökkentse, az alacsonyt pedig fölemelje legalább az elfogadható határig. A vízizorma is ilyen zöldségünk, különösen nyári melegben ajánlatos figyelembe venni ezt a tulajdonságát.

Tisztítja és erősíti a vért:

A tavaszi nagytakarításból a vizitorma is alaposan kiveheti a részét. A többi legkorábbi növényekkel, így salátalével, spenót lével, valamint a gyermekláncfű levele összegyûjtése után a kicentrifugázott lé megszabadítja a vért az összes salaktól és lendületet ad az egész szervezet megújulásának. Ezeket a friss leveleket mindennapi salátánknak is elfogadhatjuk, hogy frissen tartsa a vért, amíg a többi zöldségféle fogyasztására rá nem térhetünk.

Aranyér:

Aranyér bántalmakra, de különösen a vérzés csillapítására használjunk vizitorma-lét, fehérrépa és spenót zöldje kicentrifugázott levével. A bennük levő nagy kalcium tartalom, vas és vitamin tartalom mind a gyógyulást szolgálja.

Belső elválasztású mirigyek:

A vizitorma hatalmas mennyiségû ként tartalmaz, valamint annyi jódot, hogy a két elem keveréke kitűnő támogatást nyújtson a belső elválasztású mirigyek mûködéséhez. Ha valakinek baja van a pajzsmirigy működésével, legjobb ha egy időre kúraszerűen fogyasztja a vízitorma levét, más zöldség-lé társaságában.

Emésztő rendszer, epe és máj, tisztítja a beleket:

Ha az étkezéssel fogyasztunk vizitorma-lét, könnyebb lesz az emésztésünk, mert elősegíti a gyomor és a belek munkáját ehhez K vitamin tartalma is hozzásegíti, amely négy féle fehérje megemésztésében nyújt segítséget. Hat továbbá a máj működésére és az epekiválasztásra. Közvetetten hat a koleszterin csökkentésére is, valamint megtisztítja a beleket a jelenlevő nemkívánatos baktériumoktól, bélférgektől.

Asztma, allergia, tüsszögés:

A vizitormában minden megvan ahhoz, hogy megtisztítsa a vért, az egész szervezetet, természetes antibiotikumot is tartalmaz. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk allergikus rohamainktól, tüsszögéstől és köhögéstől. A vitamin tartalmának köszönhetjük többek között, hogy az asztmatikus rohamok csökkentéséhez is lényegesen hozzájárul.

Fájdalmas vizelés, kőképzés megelőzése:

A fájdalmas vizelésnek több oka lehet. Homok és kőképződés a vesékben megelőzhető, ha zsázsa vagy vizitorma levét összekeverjük fehér répa levével. Ezzel a lével ugyancsak gyógyítható a fájdalmas vizelés, a húgyutak baktériumos fertőzése is, ami általában nemi betegségekkel jár.

Immunrendszer:

Ha néha egy-két vizitorma levelet teszünk a csokorba, gyûjtő utunk során a kertben, hogy elkészítsük a napi zöld italunkat, csupán ezzel a mozdulatunkkal meg tudjuk előzni a szokásos vírusos vagy baktérium-támadás következtében kialakuló meghûlést. Ezt azzal érjük el, hogy fokozatosan ellenállóvá tesszük szervezetünket, azaz éberen tartjuk immunrendszerünket a zsázsa-lével, mely rengeteg természetes antibiotikumot tartalmaz.

Forrás: edenkert.hu , vizitorma-hu


 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
SzVU 79/1.4-5
  2014-04-17 12:25:05, csütörtök
 
 

Áhítattal készülődjünk testvérek,
emlékére ama titkos estének,
Hol a piros borbul Krisztus vére csordul
S lesz a kenyér áldozata testének.

Mondá Jézus az utolsó szent esten:
"Vérem e bor, ez a kenyér én testem."
Hiszem, amit mondott, aki hisz, az boldog,
Hát még aki lakomáját élveztem!

Áldozatul felajánlta szent testét,
Emlékére apostolok ezt tették,
Így akarta: tesszük, drága testét vesszük,
Neked, Uram, áldozatunk megtessék.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Nagycsütörtök
  2014-04-17 12:22:33, csütörtök
 
  Ünneplésének története
A 4. század végén Jeruzsálemben két mise volt: az első misét a főtemplomban tartották, innen vonultak a Kálvária-hegyi sziklához és ott volt a második mise. Rómában a 7. századtól ugyancsak két misét tartottak. Délben a pápa végezte az olajszentelési misét, amelyben nem volt igeliturgia, helyette a nyilvános bűnösök visszafogadása történt. A másik misét a római plébániatemplomban végezték. A 8. századtól már csak egy mise maradt a gyakorlatban, amelyen együtt ünnepelték a bűnösök visszafogadását, az olajok megszentelését és az utolsó vacsora emlékezetét.
A mostani gyakorlat XII. Pius nagyheti reformja (1956) óta ismét két szentmisét ír elő nagycsötörtökre: délelőtt az olajszentelési mise a püspöki székesegyházakban, este pedig mindenütt az Utolsó vacsora tiszteletére.

Szentmise az Utolsó vacsora emlékezetére
A zsidók a húsvéti lakomán az Egyiptomból való szabadulást ünnepelték. Jézus ezen a lakomán megújította a régi áldozatot: Jézus lett a mi húsvéti bárányunk. A bárány vére óvta meg a zsidó elsőszülötteket az öldöklő angyaltól. Krisztus vére áldozati vér, amely megszabadít a bűntől, a halál rabságából. Ez az Újszövetséget megpecsételő vérszerződés: az emberiség nevében Jézus Krisztus mutatta be az engesztelő áldozatot az Atyának.

Jézus itt az Utolsó Vacsorán elővételezte kereszthalálát: Jézus kezébe vette önmagát és megtörte, majd kiosztotta a tanítványoknak. Jézus meghalt, megtöretett mint a kenyér, hogy szétoszthassa önmagát. Testével és vérével új életre segíti az éhezőket.
Krisztus bennünk akar föltámadni.

A búzaszem halála kell az új terméshez. A te ó-emberednek meg kell halnia, hogy megújulhasson életed. Fogd össze múltad, tested minden ízét, és helyezd Krisztus kezébe. Áldozati ajándékod vidd az oltárra, mikor a ministráns a kenyeret és a bort a pap kezébe helyezi. Így válhatsz a pap kezében Krisztus titokzatos testévé, új emberré.

"Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre" - a templomokban, az utcán, a tereken és a munkapadon. Életed minden percében és mozdulatával az örök áldozat főpapjává lehetsz.
I. Az Eukarisztia szerzése
Kiv 12,1-8.11-14 - a pászkabárány elrendelése
1Kor 11,23-26 - az Úrvacsora elrendelése
Jn 13, 1-15 - Jézus megmossa tanítványai lábát
Mátyás atya nagycsütörtöki homíliája 2001-ben.

II. A lábmosás szertartása
Az utolsó vacsorára emlékezve történik a lábmosás szertartása. Ebben a jelképes cselekedetben Jézus szeretetének legnagyobb jelét adja. Az önmagát teljesen kiüresítő úr megmossa a szolgák lábát.

Spanyolországban a gall rítusú mozarab liturgiában már a 6. sz.-ban megtaláljuk a lábmosás szertartását. A római rítus elterjedésének hatására eltűnt, de a monostorokban tovább élt, ahol gyakran végezték a lábmosás szolgálatát a vendégeken, szegényeken, betegeken és szerzetes-testvéreken. Rómában a 12. sz. óta szerepel.

III. Jézus elfogatása
Az utolsó vacsora után Jézust elfogták. Ettől kezdve az egyház nem mutat be szentmise áldozatot egészen a feltámadás liturgiájáig. Ennek az elfogatásnak és Jézusnak ruháitól való megfosztásának a szimbóluma az oltárfosztás, amikor az oltárt megfosztjuk a díszeitől és csendben, elbocsátás nélkül távozunk. Ezzel kezdetét veszi a passió, Jézus szenvedésére való emlékezés.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Uram, nem vagyok méltó...
  2014-04-17 09:24:51, csütörtök
 
  Kedves Barátaim! Evvel az írásommal kívánok áldott húsvéti ünnepeket mindenkinek!
Uram, nem vagyok méltó...
Az öreg óra hármat ütött, majd méltóságteljesen tovább ballagott.
- Édesanyám! - kiáltott fel az asszony a csendes éjszakában.
- Ébredj mama, rosszat álmodtál? Nyisd ki a szemed! - szólongatta a párja.
Egy villanásnyi időre megszakadt az álom, de amint ismét lecsukta a szemét, a képek tovább peregtek.
Húsvétra készültek. Kese színű copfjában az óriási selyem masnik angyalszárnyaknak tűntek. Vidáman futott a hosszú udvaron át, a nagymama hófehérre meszelt házához, misére készültek.
Keresztény ember ilyentájt számadást, leltárt végez. A természet is a legszebb ruháját ölti fel, úgy köszönteni az ünnepet. Az éltető Nap, meleg sugaraival simogatja, pátyolgatja a pattanó rügyeket. Pitymallatkor madártrillára ébred a természet. A hívő ember, késztetést érez arra, hogy a lelkét megtisztítsa, gyolcs fehérbe öltöztesse, úgy köszöntse a feltámadást.
Régen a szegény, de boldog időben, a gyerekek új ruhát kaptak, mit misére ölthettek magukra. Pici lányként egyszer megtalálta a rózsaszínű bolyhos moher ruhácskát, becsomagolva a sublótban. Minduntalan nyaggatta öreganyját, hány nap múlva lesz húsvét, mikor mennek már a misére? Okos volt a nagyanyó, a régi öregek bölcsességével bőven megáldotta az Úr. Úgy csökkentette a várakozás idejét, hogy minden nap két keresztutat mesélt el a gyermeknek, így haladtak előre a kálvárián. Jézus feltámadásával zárta a történetet, hozzátéve, hogy Isten szeretett fiát áldozta fel az emberekért, hogy a bűneiktől megszabadítsa őket.
Az óra ketyegése erősödött, a képek halványodtak. Egy angyal képe jelent meg előtte, fényruhában tündökölve, integető nagyanyját szárnyaival betakarta, szállt, egyre magasabbra, a Fény felé...
Azért kiáltott álmában az édesanyjának, hogy siessen elköszönni tőle.
Gyermekkora óta tudja, az egyik csillag a nagymama mosolyától ragyog fényesebben, s őrzi az egykori kislány álmait, és egyengeti útját.
A gyermekidő cammogó szekerét, a felnőttkor robogó vonata váltotta fel, az álmodó lába előtt is fogy már az út, az idő expresszre váltott. A hazavezetés Angyala néha már őt is meglátogatja.
Az új ruha mostanság elmarad, de lelkét minden évben gyolcs fehérbe öltöztetve kéri az Urat.
,,Uram nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én lelkem."
Ígéretet tesz, vigyáz, hogy lelkének tisztaságát megőrizze, mégis elköveti, sőt ismétli a bűnt. Körülményei lázadóvá teszik: látja nemzetének ellenségeit, kik tönkre tettek iskolákat, kórházakat, felszedtek síneket, nem építettek hidakat, sem templomot. Látja az elesetteket, kisemmizetteket, a megalázottakat, a bankok csapdájába kényszerítetteket. Naponta hallja a nemzetrombolók hangos zsivaját, gyűlölettüzet okádva a nemzetépítőkre, és a szent hazát alázatosan szolgálókra.
Ígéretét ismét megszegi, szívében fájdalom, lelkében harag gyúl, és elindul a bűn útján, ítélkezik. Tudja nagyon jól, hogy ez Isten dolga lenne, mégis vétkezik, mert emberből van. Elfelejti ilyenkor a kereszt utat, és azt is, hogy Jézus szenvedése mellett semmi, amit neki el kell elviselni.
Hiába hallja onnan fentről, a felhők mögül, nagyanyja intő szavát:
,,Amikor Jézust az őrzőik megkorbácsolták, csúfot űztek belőle, fejét letakarták, miközben ütötték, gúnyosan kérdezték: ,,találd el, ki ütött meg?
Jézus tűrte, és válasz nélkül hagyta a kérdést, pedig tudta, nagyon is jól tudta, hogy ki ütötte, hiszen Isten fia volt. Tudott mindent, de csak a szeretetet ismerte.
Mikor Jézus a kereszten vizet remélt, így szólt: ,,szomjúhozom".
Izsópszárra tűzött ecetes szivacsot nyújtanak felé, amint nyelvével megízlelte, az utolsó szó hagyta el a száját: ,,beteljesedett", majd kilehelte a lelkét.
Értünk, a bűneinkért."
A homokóra pereg, az élet nagy rejtélye előtt, a szabályok már kevésbé érvényesek. A lelke mélyén tudja, hogy vét a törvények ellen, ítéletet mond, de emberből van. Mégis elismétli százszor: ,,Uram nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én lelkem."
Lélek Sándorné Gizella
 
 
0 komment , kategória:  Húsvétra töltött husik  
Az élet alkonyán
  2014-04-17 09:08:29, csütörtök
 
 
Mikor kezed , lábad úgy fáj , majd leszakad ,
A hátad meggörbül az élet súlya alatt .
Mikor bajodról tudsz már csak beszélni .
Azt kérded magadtól : Érdemes még élni ?

Ha zimankós Télben kicsi szobád hideg .
Ha sok ismerős arc mind fásult és rideg .
Ha vérnyomásod naponta kell mérni
Megint csak azt , kérded : Érdemes még élni ?

Amikor nem bírsz el már egy üres szakajtót ,
Amikor napokig nem nyitnak rád ajtót ,
Mikor a holnaptól rettegve kell félni.
Újra csak azt kérded :Érdemes még élni ?

Amikor az idő ólomlábon halad .
És megkeseredik a szádban a falat .
Imádságodban sem tudsz semmit kérni .
Így sóhajtasz : Uram , érdemes még élni ?

Ha népes családodból egy szál magad maradsz .
Amikor nem vetsz és már nem is aratsz .
A sorstól nem tudsz semmi jót remélni .
Hát csoda , ha azt kérded : Érdemes még élni ?

Agyonhajszolt szíved akadozik , s kihagy ,
Amikor rádöbbensz arra , hogy már senki se vagy .
Szégyenkezve indulsz némi segélyt kérni .
Keserűn fakadsz ki : Érdemes még élni ?

- Ó felebarátom : Megértem keserved .
Méltányolom , hogy sokszor panaszra áll nyelved .
Túl keményfából faragták kereszted .
Cipeled , vonszolod , minden tagod reszket .

Mégis arra kérlek , próbálj meg remélni .
Próbálj a Sorssal bátran szembenézni !
Hiszen lelked még nem üres , kiégett ,
Vedd észre bátran körülötted a szépet !

Vedd észre Tavasszal , ha megjönnek a gólyák !
Szél kuszálta fészkük hogyan igazgatják .
Villás farkú fecskék hogy hordják a sarat .
Hogyan rakják fészküket az ereszed alatt ...

Ugye , hogy szíved nem csak hideg márvány ,
Vedd észre , mily csodás Nyáron a szivárvány !
Feslő rózsabimbó , hogy csillog a harmat .
Örülj Nyár reggelén a sok madárdalnak !

Mosolyogj megértőn szerelmesek láttán !
Te békédet is őrzi katona a vártán .
Teérted is felkél Isten áldott napja .
Érted is mond imát kis templomod papja .

Tárd ki szívedet minden szépnek , jónak .
Nyújts segítő kezet a rászorulónak !
Adjál szeretetet , mit majd viszonoznak .
Mert hidd el az emberek nem is olyan rosszak !

Sütkérezz még kissé az Őszi napsütésbe :
Lapogass csendben az emlékek könyvébe !
S ha majd a Sorssal meg tudtál békülni ,
A még hátralévőt könnyebb lesz leélni ..."...

" Az élet nem nehéz csak nincs rajta fogás ."
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1097
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 5208
  • e Év: 55999
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.