Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
8 TRÜKK A NAGYITÓL!
  2014-04-22 13:58:42, kedd
 
  Legtöbbünk olyan szerencsésnek mondhatja magát, hogy a nagymamájával töltötte a szünidőt egykoron. A gyengéd erőszakkal ránk kényszerített szokásokat csak felnőtt fejjel tudunk értékelni, érteni.

1. VÁLTÓZUHANY

Amilyen kellemetlen, olyan hasznos a hideg-meleg váltófürdő! Mindig hideg vízzel kell befejezni, és lehetőleg a comb tájékán! Hatására testileg-lelkileg egyaránt felfrissülünk, ébresztőbb még a reggeli koffein-adagnál is! Vérkeringésünk megélénkül, valamint segíti a méreganyagok távozását szervezetünkből, így bőrünkből is!

2. TEJ: ÉLET, ERŐ, EGÉSZSÉG

Hiába teljes tápértékű italunk a tej, felnőtt korunkra egyre ritkábban isszuk. Ez nagy hiba, mert nincs még egy olyan étel, ami annyi kalciumot tartalmazna a halkonzerven kívül, mint a tej, ráadásul belőle szívódik fel a legtöbb! Bővelkedik még ezen kívül, többek között zsíroldékony A- és D-vitaminban.
A kérdésre, hogy most mi legyen; zsírszegény vagy zsíros, nem egyszerű a válasz. Nos, a zsírszegényt felduzzasztják mesterségesen kalciummal és B-vitaminokkal, ám A- és D-vitamin kevesebb található meg bennük. Döntse el mindenki saját felelősségére, hogy melyiket szeretné!

3. A HAZAI JOBB, FINOMABB!

“Mennyivel finomabbak a friss hazai zöldségek, gyümölcsök!" - sóhajt fel sok idős ismerősünk. Jó, ha tudjuk, nagy az igazságtartalma ennek a mondatnak. A télen megvásárolható nyári gyümölcsök ugyanis nagy valószínűséggel olyan távolságról érkeznek a magyarországi boltokba, hogy még zölden kerülnek a ládákba, ráadásul lefagyasztva.

Gondoljunk csak bele: nincs ideje magába szívni a Nap erejét, hogy kibontakozzanak benne az ízhatások, a hasznos összetevők. Minimális vitamin- és ásványi anyag tartalmuk van ugyan, de csak frissen leszedve, amin a jeges állapot csak tovább ront.

4. KI KORÁN KEL, ARANYAT LEL!

Főleg hétvégén óriási a kísértés az ágymelegség kiélvezésére, de a ,,túlalvás" egyrészt egészségtelen, másrészt rengeteg hasznos időtől foszt meg minket, és itt ne kifejezetten a munkára gondoljunk - bár a házimunka befejeztével biztosan jobban esik majd a szórakozás is -, hanem olyan pihentető időtöltésekre, melyekre mindig csak vágyódtunk.
Nehéz szívvel legyintünk rájuk; “majd, ha több időnk lesz!" belemélyedni egy régen vágyott könyvbe, kirándulni, úszni, sportolni, összejönni a barátainkkal, távolabbi rokonokat meglátogatni stb.

5. “INKÁBB SÉTÁLOK EGYET!"

Nagyszülei valószínűleg még emlékeznek azokra az időkre, mikor a televízió műsort csak hétvégenként, majd csak napközben igen rövid ideig sugárzott. Arról is sokat tudnának mesélni, milyen volt autó, netán ennyire sűrű tömegközlekedési hálózat nélkül eljutni bárhová.

Jobban belegondolva egy-egy megállót sétálni a célállomásra néha nem tartana tovább, mint megvárni a következő buszt, villamost. Fél óra mozgás mindenkinek kell, és ez miért ne lehetne éppen a séta! Kössük össze a kellemest a hasznossal, és amikor megtehetjük - mert nem nyomasztanak a szatyrok terhei, és az időhiány - például hétvégén, járjunk lábbusszal, egyúttal fedezzük fel újból lakóhelyünk szépségeit! Még a legnagyobb fővárosi betondzsungel közepén is van egy-egy park, vagy kisebb zöldövezet.

6. TITOKZATOS ÁGYNEMŰHUZAT

Télen-nyáron, hidegben-melegben teljesen mindegy: legalább hetente cseréljünk ágynemű! Ha nem is vagyunk kifejezetten izzadósak, valamennyi testzsír, és a bőrünk lévő szennyeződésekből is kerülnek az ágyneműhuzatra. Függetlenül attól, mennyit mosakszunk, a friss huzat szintén higiéniai követelmény. A piszkos vonzza a kórokozókat, a poratkákat, valamint az alvás közbeni légzést is megnehezíti.

7. EGY CSEPP MÉZ
Finom tejben, vajjal összekeverve vagy csak úgy simán kenyérre kenve, teában, és süteményben! Aki nem szereti, az is próbáljon legyűrni belőle legalább egy kanálkával naponta, mert amellett, hogy megédesíti életünket, nagy mennyiségű ásványi anyagot, és nyomelemet tartalmaz, továbbá hatékony gombaölő, serkenti az endorfintermelést vagyis kedély-javító és még sebkezelésre is alkalmas

8. PIHENTETŐ ALVÁS

Ahhoz, hogy jól aludjunk, napközben megfelelő mértékben el kell fáradnunk szellemileg és fizikailag egyaránt. Ha ez nem sikerülne, (amit kétlek rohanó világunkban) akkor elő a gyógyteákkal! Vészes hánykolódás és kényszeres lepedőakrobatika helyett igyunk nyugtató hatású citromfű-, kamilla- vagy levendula teakeveréket (ezek a gyógynövények magukban is hatékonyak), letargia ellen pedig keverhetünk még bele egy kis orbáncfüvet is!





Forrás:http://www.egeszsegtukor.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Megfázás ellen: orgonalevél
  2014-04-22 12:57:48, kedd
 
  Néhány évvel ezelőtt tudtam meg, hogy a megfázásra, sőt az influenzára is lehet gyógyszer az orgona levele - mondja egy férfi, aki évek óta sikerrel használja az orgonalevél tinktúrát. - Azóta minden tavasszal feltétlenül összekészítek egy kis zacskó szárított levelet, és szükség esetén használom. Az orgona levele jó lázcsillapító és izzasztószer. Ez utóbbi különösen fontos, hiszen az izzadtsággal együtt a szervezetből távoznak a mérgező anyagok, a betegségek okozói.

A tinktúra elkészítéséhez 2 evőkanál felaprított levelet öntsünk le 250 ml forró vízzel, forrásig hevítjük, levesszük a tűzről, és meleg helyen állni hagyjuk 2-3 órán keresztül, azután leszűrjük és kifacsarjuk. Naponta 4×1 teáskanálnyit kell fogyasztani evés előtt. A kúra 3-5 napig tart.

Erős köhögés esetén vagy meg lehet hosszabbítani a tinktúra fogyasztását, vagy rövid szünet után meg kell ismételni. Ugyanígy lehet használni a vodka alapú tinktúrát, melyet 1:20 arányban kell elkészíteni, és naponta 3-4-szer 15-20 cseppet kell fogyasztani belőle evés előtt.

Két-három nap elég ahhoz, hogy kigyógyuljunk a megfázásból. Feltétlenül készítsünk olyan tinktúrát is, amely gyengébb: 2 evőkanál levélhez 1 l forró vizet használjunk, és termoszba öntve ezzel menjünk szaunázni. Annyira erős lesz az izzadás, hogy utána valósággal újjászületünk. Közben csak tiszta vizet vagy felére hígított friss gyümölcslevet igyunk. Ha havonta egyszer ilyen módon szaunázunk, szervezetünk gyorsan kitisztul.

Ízületi fájdalom, zúzódás, sebek kezelése

Amint kivirágzik az orgona, két szert lehet készíteni az ízületek, sebek és ütődések (zúzódások) kezelésére: tinktúrát és a kenőcsöt. Köszvény, meszesedés, ízületi gyulladás esetében mindkettő kiegészítheti vagy kiválthatja a gyári kenőcsöket és erős hatású tablettákat.

Az orgona virágát lazán (szellősen) szórjuk színültig egy fél literes üvegbe, öntsünk rá vodkát, hagyjuk állni 3 hétig sötét helyen, szobahőmérsékleten, majd szűrjük le. Fogyasszuk naponta 3×30 cseppet, étkezés előtt, három hónapon keresztül.
A tinktúrát fel lehet használni az ízületek dunsztkötéséhez, ehhez 1/3 pohárnyi tinktúrát hígítsunk fel felesben vízzel, nedvesítsünk be vele egy fáslit, helyezzük a fájós részre, majd fedjük be nylonnal és meleg kötéssel. Az ilyen dunsztkötés reuma, valamint sebek és ütődések (zúzódások) esetében megszünteti a fájdalmat.

Készíthetünk fájdalomcsillapító kenőcsöt is az orgona virágából, nagyon jó hatású reumatikus gyulladás esetében, az ízületekbe dörzsölve. Ehhez 2 evőkanál aprított virágot alaposan dörzsöljünk el 2 evőkanál friss vajjal, és hűtőszekrényben tároljuk, de csak maximum egy hónapig.

Van, aki a hígított tinktúrát arcápoló víz helyett használja: amint megjelenik egy pattanás, elalvás előtt rögtön bekeni vele az arcát. Próbáljuk ki!

Orgonarügy tinktúra diabétesz ellen

Ha valaki beteg lesz, kész bármit kipróbálni, amit javasolnak, csak hogy minél gyorsabban megszabaduljon a bajától. Vannak azonban olyan betegségek, amelyek nem múlnak el, de azért megtanulhatunk velük élni. Ilyen a diabétesz.

Valaki, aki több mint 30 éve beteg, megtanulta a ,,ravaszkodást". A legutóbbi kísérlete az orgonarügy tinktúrája. Minden tavasszal, amikor az orgona rügyezni kezd, körülbelül két héten keresztül a rügyekkel gyógyítja magát: 0,5 l forró vízhez 2-3 evőkanál orgonarügyet tesz, melyeket kora tavasszal, a rügyfakadáskor gyűjt - ez egynapi adag. A rügyeket 6 órán át állni hagyja, majd az egészet leszűrve, 24 órára elosztva, kortyonként fogyasztja.

Nem tudom - mondja a hölgy -, hogy közvetlenül ez hogyan hat a betegségemre, de ez a tinktúra nemcsak a hasnyálmirigyemre, hanem a májamra, a vesémre és a hormonrendszeremre is jótékony hatású. Egyszerre, összehangoltan kezdenek működni, és ettől a közérzetem javul.

Évente egyszer, kora tavasszal végzi ezt a kúrát. Emellett, mint állítja, a diabétesz esetén előforduló lábszárfekélyen is segít az orgona. Ilyenkor a friss leveleket használjuk, amelyeket alaposan meg kell mosni, szétnyomkodni, és a sebes területre rögzíteni kötéssel. A leveleket 3-4 óránként kell cserélni. Erre a célra fel lehet használni a fiatal, felaprított és forró vízben puhított orgonahajtásokat (ágacskákat) is.

Forrás: /www.natursziget.com
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
A legtöbb orvos is alternatív gyógymódot választ saját kezel
  2014-04-22 12:52:58, kedd
 
  A LEGTÖBB ORVOS IS ALTERNATÍV GYÓGYMÓDOT VÁLASZT SAJÁT KEZELÉSÉRE!

Ha olyan panaszokkal fordul orvoshoz az ember mint fáradtság, a motiváció hiánya, általános rossz közérzet és álmatlanság, akkor valószínűleg egy anti-depresszánst írnak fel neki. Azonban, ha ugyanennek az orvosnak lennének ugyanezek a tünetei, lehetséges, hogy saját kezelésére más lehetőségeket kutatna fel.

Egy érdekes tanulmány amely a “Health Services" című folyóiratban jelent meg azt mutatja, hogy a legtöbb orvos és ápoló több elismeréssel és tudással viseltetik az alternatív gyógyászat iránt, mint ahogy azt mutatják.

Az amerikai tanulmány szerint az egészségügyi dolgozók 76 %-a használ kiegészítő és alternatív gyógyászati segédeszközöket. Ez ellentétben áll az alternatív gyógymódokat használó népesség 63%-ával. Tehát a számok alapján, az orvos nagyobb valószínűséggel meditál és használ gyógynövényeket mint a beteg. Furcsa nem?

Miért van ez? Ennek valószínűleg köze van ahhoz a tényhez, hogy a frontvonalban lévő egészségügyi szakemberek közelről és személyesen látják a tömegpusztító vényköteles gyógyszerek hatásait. Ismerik annak a felfogásnak a hiányosságait, mi szerint a mai orvoslás csak a betegség tüneteit és nem az okát kezeli.

A National Center kiegészítő és alternatív gyógyászati központja szerint (NCCAM), a legtöbb alternatív orvoslást használó magasabb iskolai végzettségű és magasabb jövedelmmel rendelkező nő. (Az egészségügyi szakembereket most már hozzá lehet adni a listához.)

Az NCCAM a következőket minősíti alternatív terápiáknak:

Akupunktúra
Ayurveda
Biofeedback
Csontkovács
Mély légzés
Étrend-alapú terápiák
Reiki
Ábrázolás és meditáció
Homeopátia
Hipnózis
Masszázs
Mozgásos terápiák
Gyógynövények és növényi kiegészítés
Tai chi
És még ennél is több, a lista hosszasan folytatódik!
Ám ezek a statisztikák felvetik a kérdést: a legtöbb orvos miért ír fel vényköteles gyógyszert, ha magukat többször alternatív gyógymódokkal kezelik? Vagy ezek a statisztikák pontatlanok, vagy az orvosok csak a pirulák felírásában érdekeltek.

Legközelebb, ha orvoshoz kell menned, próbálj természetes megoldásokról is érdeklődni.

Forrás: naturahirek.hu

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A stressz gyermekkorban
  2014-04-22 12:49:24, kedd
 
  A stressznek szerepe van az elsődleges magas vérnyomás kialakulásában. A gyermekgyógyászati szakrendeléseken tapasztalható, hogy szaporább a gyermekek szívműködése. Általában nehezen állapítható meg a gyermekek stresszérzékenysége, ám a szapora pulzus és magasabb vérnyomás mindenképp erre utal.

Ezek persze nem betegség jelei, csupán az idegrendszerük teherbíró képességét és csökkent alkalmazkodóképességét tükrözi. Az ismétlődő stresszhatására elsődleges vérnyomás-emelkedés, vagy az idegrendszer működésével kapcsolatos betegség vagy tünetcsoport alakulhat ki.
Fontos a kedvezőtlen családi körülmények vagy iskolai konfliktushelyzet felismerése, komoly jelentőséggel bír a sport, fizikai kondíció megtartása és az állóképesség fejlesztése.

Nem ajánlott a versenyszerű tevékenységek űzése, mert túlterhelés lehet a következménye. A gyermekek többsége feldolgozza az élményeket és azok következményeit. A stresszérzékeny gyermekeknek meg kell tudni fékezni a becsvágyukat, nem szabad képességüket meghaladó teljesítmények elérésére hajszolni.

Siker és teljesítmény
A siker és teljesítmény növelése ma elterjedt célkitűzés. Legyen a verseny szellemi vagy fizikai, csak a győzteseknek jár dicsőség. Ez a felfogás hódít a gyerekek körében is, minden további hely vagy helyezés mit nem számít. A dobogóra nem kerülés csalódást okoz, a dobogós helyezés pedig nem jelent kisebb stresszt, ami egészséges, erőteljes fiatalok számára nem jelent veszélyt. Éppen ezért, a gyermekek sportba való kiválasztása alapos megfontolást igényel.

Stressz és magas vérnyomás ellen
A tényezők befolyásolása, a káros hatások megszüntetése nem egyszerű feladat. Legkönnyebb a só fogyasztás csökkentésével kezdeni, érdemes odafigyelni a testsúly, a táplálkozási szokásokra. A kövér gyermek lefogyasztása jóval nehezebb feladat, mint az egészséges étrend betartása és ideális testsúly megőrzése.

Nyilván családon belül könnyebb a gyermeket az egészséges és korszerű táplálkozási szokások elsajátítására nevelni. A magas vérnyomás-betegség kialakulásának megakadályozása, kiküszöbölése érdekében tehát ajánlott az életmód változtatás, a lappangva kialakuló idült betegségek megelőzéséhez pedig az egészséges életmód, hiszen mindez az egészség alapja is.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A talpbetegségek
  2014-04-22 12:46:55, kedd
 
  A köznyelvben tyúkszemnek nevezzük a lábon képződő, tömött, fokozottan elszarusodott kinövéseket.

A vírusok által okozott tyúkszemek inkább fiatal korosztályra jellemzők. Az ortopédiai esetekben fokozott nyomásnak kitett területeken megjelenő, megvastagodott bőrkinövések viszont az idősebbeket érintik. A tyúkszem mindkét típusa fokozottan elszarusodó, talpon lévő, fájdalmas bőrkinövés formájában jelenik meg. A kinövések mérete néhány millimétertől egy centiig terjedhet, de előfordulhat az is, hogy egy nagyobb területen több vírusos szemölcs is egybe nő.

Vírusos tyúkszem
A kezelés szempontjából nagyon fontos annak megállapítása, hogy pontosan mi okozta a tyúkszemet. Ha a panaszok hátterében komoly ortopédia probléma áll, esetleg lúdtalp vagy harántsüllyedés okozza, akkor egy tyúkszemtapasz biztosan nem lesz hosszú távon hatásásos.
A tyúkszemtapaszok változatai alapvetően csak szalicilsavat tartalmaznak, ami felpuhítja a bőrt, viszont vírusfertőzés esetén nem hatásosak. Ráadásul az így megpuhított bőr esetén még ép hámsejtekbe is könnyen eljuthat a vírus. Emiatt ha a tyúkszem okozója vírus, a megoldást vírusellenes szerek alkalmazása jelentheti, ám ha ezek a készítmények nem vezetnek eredményre, akkor véső esetben szóba jöhet a fagyasztás vagy a sebészi beavatkozás.

Az idősebb vagy diabéteszes beteg esetében a lábon ejtett seb nagyon nehezen vagy egyáltalán nem gyógyul be. Ilyen esetben a drasztikusabb beavatkozás inkább hátrány, mint előny. Nehéz megelőzni a probléma kialakulását, a vírus a lábon lévő sérülések miatt jut be a szervezetbe. Emiatt megfelelő lábápolással, lábhigiéniával lehet kivédeni, esetenként megelőzni a vírus okozta tyúkszem kialakulását.

Lábelváltozásos tyúkszem
Mivel a tyúkszemet lábelváltozás is okozhatja, a megelőzés szempontjából fontos, hogy az ilyen jellegű ortopédiai problémák minél előbb kezelve legyenek.
Ilyen problémát okozhat például a lúdtalp, a rossz testtartás, a helytelen sarkon járás vagy gyenge alsó végtagok, talpizmok túlterhelése. A nagylábujj, vagy más néven öregujj betegségei közé tartozik a bütyök, ami a nagylábujj belső oldalán alakul ki. Ennek fő oka nőknél többnyire a szűk cipő hordása okoz, ami kényszeríti az öregujjat a kifelé állásra. Az ízületre intenzívebb nyomást kiváltó cipő szintén csontkinövést, azaz bütyköt okoz.

Ugyancsak gyakori lábelváltozás a kalapácsujj, amit a szűk orrú cipők idézhetnek elő, illetve létrejöhetnek a keresztboltozat-süllyedések másodlagos okaként is. A bokasüllyedés és lúdtalp is gyakori jelenség, tünete, hogy álláskor szemmel láthatóan lesüllyed a láb belső íve. A vizes láblenyomat támpontot adhat, amikor a lenyomatnál teli talp látszik. A bokasüllyedés súlyosabb eseteiben hátulról a boka befelé fordulva látszik, ebben az esetben előfordulhat, hogy a betegnél előbb térd-, csípő-, vagy gerincpanaszok jelentkeznek. Óvatosan az öndiagnosztikával, hiszen ennek a fordítottja is igaz.

Műtéti kezelés
Kalapácsujjak esetében műtét esetében a kiálló részt és az első ujjperc fejét csípik le, a helyes pozíciót pedig ínplasztikával korrigálják. Ritkább esetekben a csont alapját csípik le és ezt a lábujjat nyújtó ín hosszabbításával egészíthetik ki. Ínplasztika esetében szükséges lehet a helyes pozíció rögzítése, a lábujjba vezetett dróttal, ami hetekkel később kerül eltávolításra. A beteg a műtétet követő napon felkelhet, járhat, többnyire minimális fájdalom mellett. Azokban az esetekben, amikor a műtét már nem jöhet szóba a beteg életkora, egészségi állapota miatt, akkor a megoldást az egyénre szabott gyógycipő vagy kontaktbetét viselése jelentheti.

A lábelváltozásos bütyök megelőzésében lényeges szerepet játszik a kényelmes, széles orrú cipők viselése, a cipőben lévő stabil betétek használata, a gondosan kiválasztott cipőméret, és természetesen a stabil járáshoz elengedhetetlen helyes testtartás!
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 3605
  • e Hónap: 9977
  • e Év: 60768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.