Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Gyümölcskenyér torta
  2014-04-04 14:01:39, péntek
 
  Nagyon gazdag, nagyon tömény, és nagyon finom sütemény. Bárki hiba nélkül el tudja készíteni, igazi otthonos, téli desszert. Olyasmi, amit mondjuk egy mesebeli nagymama bármikor elővesz a kredencből, amikor az unoka betoppan.

20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
4 tojás
225 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk sütőpor
1 csipetnyi só
1/2 kk mézeskalács fűszerkeverék
1/2 kk kínai ötfűszerkeverék
150 g aszalt szilva
100 g mazsola
100 g étcsoki lencse vagy durvára vágott étcsokoládé
100 g mandulaforgács
5 ek narancslekvár
1 narancs reszelt héja

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokkal, aztán beledolgozzuk kanalanként a lisztet, sót, sütőport és fűszereket. Az aszalt gyümölcsöket és csokilencsét elkeverjük a lekvárral és a reszelt narancshéjjal, majd óvatosan a tésztába forgatjuk a mandulaforgáccsal együtt. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát! Sütőpapírral kibélelt formába simítjuk, és 160 fokon 90 percig sütjük. Tűpróba!

Fűszeres Eszter receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Borjú pőrkölt
  2014-04-04 13:51:39, péntek
 
  A csont a lényeg

Hozzávalók:
8 szelet borjú lábszár
2-3 ek liszt
só, bors
4+2 ek vaj
4 ek olívaolaj
2 szál sárgarépa felkarikázva
1 szál petrezselyem gyökér felkarikázva
1/8 zellergumó apró kockákra vágva
1 nagy fej hagyma felkarikázva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
2 konzerv egész paradicsom negyedbe vágva
2-3 ágacska kakukkfű
2 marék olívabogyó
2 dl száraz fehérbor
2-4 dl átszűrt húsleves
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1/2 citrom reszelt héja és leve

A húst megforgatom a lisztben, majd sózom és borsozom. Olaj és vaj keverékén elősötöm mind a két oldalukat, majd tányérra teszem a hússzeleteket, és megdinsztelem a zöldségeket. Visszateszem a húst, felöntöm borral és egy kevés húslevessel, majd belereszelem a fokhagymát, és beleteszem a paradicsomot is. Rászóróm a kakukkfüvet, picit sózom, lefedem, és 150 fokra előmelegített sütőbe tolom.
Az eredeti recept szerint nem sütőben készül, de bevallom, így sokkal kényelmesebb, akár el is mehetek otthonról, van három szabad órám, amíg nem kell a vacsorára nézem.
Amikor újra leemelem a fedőt, már nagyon puhának kell lennie a húsnak, ha mégsem, nyugodtan kaphat még egy fél órát vagy órát, hiszen nem rohanunk sehova. Már nem fedem le, csak pótolom az elpárolgott nedvességet egy kis húslevessel, ha szükséges.
Amikor elkészült, olyan puha kell, hogy legyen, hogy a hús szó szerint leessen a csontról.
Ekkor belereszelem a citromot, és megszórom a petrezselyemmel is. Még két perc, és kiveszem a sütőből. Ekkor keverem bele a maradék jéghideg vajat. Kész is.
Mi tésztával szeretjük, de jöhet bármivel!
Fuszeres Eszter receptje
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Tyúkpörkölt
  2014-04-04 13:38:49, péntek
 
  ozzávalók:

1 nagy fej hagyma

2 ek szárnyas zsír (persze most legjobb a tyúkzsír, ha van)

2 kk édes nemes paprika

1 kk köménymag

2 babérlevél

1 paradicsom

1 paprika

4 tyúkcomb, vagy 6 csirkecomb

2 gerezd fokhagyma

só, bors

A hagymát megdinsztelem a zsíron, majd meghintem a paprikával, köménnyel és beledobom a babérlevelet. Ráteszem a combokat, megforgatom őket, és hozzákeverem a nagyon apróra vágott paprikát és paradicsomot. Felaprítom a fokhagymát is, végül a sóval, borssal beleteszem az edénybe. Lefedem, majd a 150 fokra előmelegített sütőbe tolom 2 órára. Ennyi. Az összes előkészület maximum húsz perc, lehet menni sétálni. Persze be lehet keverni a nokedlitésztát is, jót tesz neki a pár óra pihentetés a hűtőben.

Kicsit más lesz a végeredmény, mint egy hagyományos pörköltnél, mert a combok felső bőre általában kicsit megsül, de mi azt kifejezetten szeretjük.

Persze elkészül ez csirkéből is, csak sokkal gyorsabban. Talán egy óra sem kell neki, máris olyan puha lesz a hús, hogy leválik a csontról. Jobb szeretem a tyúkot. Zsírosabb, lassabban puhul, de nem esik szét idő előtt.

 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
A ház
  2014-04-04 12:01:11, péntek
 
  A legjobb mester bennünk lakozik, aki felismeri az Alázatot a szeretet birodalmába jut általa.
*
Lélek Sándorné (Ekpafat)
A lélek húrja

A ház

Derengett a hajnal. Mint törött szárnyú pillangó a viharban, gondolatai fogságában vergődött az asszony. A múlt sötét árnyai suhantak el előtte, miként fájdalomtól zaklatottan a végtelen sorstenger hullámain lovagolt a képzelete, majd egy mindent megsemmisítő hörgés után felszabadult sóhajjal távozott belőle a kínzó kétely. Nyugalom pamlagára vágyott, ahol megpihenhet a hosszú út után. Évtizedeket hagyott maga mögött, gyakori vendég már nála az emlék. Közös munkával számvetést készítenek. Álmaiban ősei is gyakran visszatérnek. Közel hét évtized terhével megrakott sorspoggyászát egyre nehezebbnek érzi. Éjszaka ismét átélte sok évvel ezelőtti újraszületése minden pillanatát külső szemlélőként.

*

Az asszony ágya fölött negyedik napja tanácskoztak. Hat szakorvosi vélemény sorakozott a dossziéban. Három igen, három nem, - az eredmény: döntetlen. A labda a professzor térfelén pattogott.
- Műtét szerdán - jelentette ki gondterhelten a tanár, miután elemezte a szakvéleményt.
Bejelentését döbbent csend fogadta. Távozása után az orvosi szobában a kórlap fölé hajoltak.
- Kevés az esély - szólt az egyik.
- De ha sikerül, élhet - folytatta a másik.
- A főnök nem kockáztat - fejezte be a harmadik.
Az asszony három hónapja vár a sorsára, mentő szállította az egyik kisvárosból. Nyolc éve rabja súlyos betegségnek, a diagnózis még is bizonytalan. Rosszullétei alatt ijesztő laboreredményei egyértelmű hormon kiáramlást jeleznek, bizonyítva a daganat meglétét. Nyugalmi állapotban azonban az értékek visszatérnek a szabályos szintre. A képérzékelők viszont nem mutatják ki az elváltozást. Ritka betegség, az orvosok rémálma, és a patológia legnagyobb színésze. Maximális túlélés tíz év, ámbár ezt kevesen élték meg.
A professzor nehezen aludt el azon az estén. Kételkedett döntése helyességében, félt. Műtőben soha nem halt meg senki a kezei alatt, ezt számon is tartotta a szakma. Büszke az eredményeire, de soha nem felejteti elmondani, hogy ez nem csak az ő érdeme, Őt fentről segítik. Minden műtét előtt imádkozik. Szobájának egyik sarkában kecses lábú asztalkán, a feszület alatt, herendi porcelán szobor áll. Krisztus Pilátus előtt.
Az osztályon beszélik, ha valaki megkérdezi, kit ábrázol a szobor, és ismeri az illető világnézetét, tréfálkozva annyit mond, ,,neked Marxot", vagy ,,neked Mózest", majd hozzáteszi, nekem Jézust. Ebből még soha nem volt sértődés, csak a kérdezőnek lett kellemetlen.
Későre járt. Pillái nem akartak elnehezülni, pedig sietett volna az álombirodalomba lépni, hogy másnap kipihenten álljon az asztalhoz.
Mikroszkópos műtétre készült, orron át, agyalapi mirigyet operál. Nem nagy műtét, de ha megremeg a keze, visszafordíthatatlan következményei lehetnek, a beteg lebénulhat.
Felkelt, egy CD-t helyezett a lejátszóba. A gregorián zene végre elringatta. Nem sokára elszenderedett.
Reggel sikertelenül próbált visszaemlékezni merre is járt az álmok birodalmában, semmire nem emlékezett.
Az osztályra szokása szerint elsőként érkezett. Bevackolta magát a szobájába, komótosan átnézte az ügyeleti történéseket. Kezébe vette az operálandó beteg kórlapját és elindult a sarokba, az imahídra, hogy az Úr áldását kérje.
Eközben a beteget betolták az előkészítőbe. A háttérben nyugalmat árasztó örökzöld zene szólt. A csendet az altató orvos időnkénti jelentése szakította meg. A műtét komplikációmentesen ért véget, jöhetett az osztályos munka.
Az osztály lehangolt volt, a reform szétverte a csapat pontos és szakszerű programját. Egyre több redőt látni a homlokon. Nem értik, hogyan is értenék, miként lehet meghatározni a szervenkénti műtétek számát. Sőt, ha egyes műtétek nem érik el az éves előírtat, akkor bezárhatják az osztályt. Hova vezet egy ilyen agyament szabályozás. Remélik, nem jutnak el odáig, hogy előírják: öt amputálás, valamint tíz mellműtét. Mi lesz, ha elfogy a mellműtét kerete és marad egy felesleges amputáció, akkor a beteget meg kell győzni, hogy most a lábát kell amputálni, majd csak jövőre a mellét? Észbontó, erkölcstelen, kritikátlan. Nagy teher nehezedik az esküjüket komolyan vevő orvosokra, szakdolgozókra.
Világhírű sebészek hagyták el a pályát, nem tudnak azonosulni a rájuk, kényszeríttet embertelen szabályokkal.
Az osztályon mindenki a másnapi műtétről beszélt. Egyre jobban érezhető volt a feszültség, féltették a főnököt. Mi lesz, ha nem sikerül, hogy fogja megélni az asszony halálát.
Három nagy tekintélyű szakember egyöntetű véleménye az volt, hogy nem operálható. Az életveszélyes állapotot létrehozó *katekolamin kiáramlások az életfontosságú szerveket tönkretették, feladatukat részben tudják csak ellátni, ezért nem bírják a műtéti terhelést.
A másik három szaktekintély azonban, - ha keveset, de még is esélyt adva a túlélésre - javasolta a műtétet, mert e nélkül, - szerintük - biztos a halál.
Az elmúlt hónapok alatt az osztályon megszerették a beteget, aki méltósággal, türelemmel és alázattal viselte sorsát. Állandóan olvasott, beszélgetett a személyzettel, sőt segítette munkájukat, mivel szakmabeli volt. Mikor beteget kellett átkísérni egy közeli osztályra, szívesen vállalkozott, így nem esett ki senki a halaszthatatlan feladatából.
Délután, a szokástól eltérően, a professzor korábban elindult haza. Otthon asszonyával a másnapi operációt latolgatták. Épp, hogy alkonyodott, vacsorához ültek. Könnyű étel került a tányérra, és citromfű tea a csészébe. Nem sokkal később lefeküdt, hamar elaludt, a tea hatott.
Reggel kipihenten, korábban ébredt a megszokottnál. Más volt ez a nap, mint a többi, sorsfordító. Műtét előtti imája is kicsit hosszabb ideig tartott.
Gondterhelten lépett a fertőtlenítőbe. Az altatóorvos nyugtalanságát látva, alig hallhatóan szólt a műtősnőnek.
- Ma más zenét kérek. Három óra, talán elég lesz - suttogta maga elé merengve. Átnyújtotta a kezében lévő Gregoriánt.
Betolták a beteget. Alig csendült fel a halk zene, megkezdődött a harc az életért. Minden simán indult, túl simán. Az altatóorvos egy pillanatra sem vette le a szemét a monitorról. A mellékvese velőállományának feltárásakor elmaradt a szokásos vérnyomás kiugrás. Szemük előtt megjelent a cseresznyemag nagyságú daganat, az alig nagyobb babhoz hasonló velőben. A mellékvesét leválasztani készültek, amikor a gép eddigi ritmusát felváltotta a rohanó csipogás, majd egy hosszú sípolás következett.
- Szívmegállás! - kiáltott az asszisztens sápadtra vált arccal.
A lélek zuhanni kezdett a végtelennek tűnő sötétbe. Egyre lejjebb merült a semmibe, majd minden átmenet nélkül a műtő plafonja alatt lebegett. Látta, amint bajlódtak egy testtel, megpróbálták életre kelteni. Műszerek csattogtak, nagy volt az izgalom. A monitoron egyenes csík futott, a görbék elfeledték élet táncukat. Egy oxigénballon hevert a tálcán, mindenki a test körül tevékenykedett. Egyik sarokban fekete lyuk tátongott, mögötte gyönyörű, hívogató fénykijárat. Ment volna a lélek, de a zsinór nem engedte, mely az asztalon lévő anyaggal kötötte össze. Nem értette, mit akarnak azzal a vasaló félével, árammal üttetik. Az élettelen test ilyenkor nagyot dobott magán, utána visszazuhant. Hallotta a professzor hangját, amint a segédjének mondja:
- Meglesz, nem veszítjük el, próbáljuk meg újra!
Majd a testhez lépett, két kezét a mellkasra helyezte és ütemesen nyomkodni kezdte, recsegtek a bordák.
Hagyják abba, kiáltaná a lélek. Ő már látta a fényt, ahová boldogan menne, de amíg a testtel küzdenek, a zsinór nem szakad! Bármennyire szeretne szólni, nem lehet, a léleknek nincs hangja. Nem akart maradni, még sem tehetett semmit. A zsinór egyre zsugorodott, közelített, majd visszapréselte magát az anyag börtönébe.
- Sikerült! - kiáltották örömmámorban, szinkronban.
A professzor homlokán verejtékcseppek gyöngyöztek, az altató orvos viaszsárga arcszíne lassan rózsaszínre váltott. A monitoron megkezdték táncukat az életgörbék a halál feletti győzelmük örömére.
A professzor felnézett s hálát rebegett, mielőtt diktálni kezdett. - ,,Az újraélesztés sikerrel járt három perc, tizenhét másodpercet követően." - majd sóhajtott egy nagyot, és alázatosan meghajolva csakúgy magának suttogta:
- Az Úr akarata szerint.

*ketekolamin: adrenalin+noradrenalin gyűjtő neve a mellékvesevelő termeli

Folyt.köv.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima
  2014-04-04 09:39:05, péntek
 
  Imádlak Istenem és szeretlek tiszta szívemből!
Köszönöm, hogy megteremtettél,
hogy katolikus kereszténnyé tettél,
s hogy ezen a napon megtartottál.
Bocsásd meg a nap folyamán elkövetett rosszat,
s ha valami jót cselekedtem fogadd el azt.
Őrizz engem a pihenés alatt és szabadíts meg a veszélyektől.
Kegyelmed legyen mindig velem és szeretteimmel!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Hogyan táplálkozzunk helyesen?
  2014-04-04 09:29:28, péntek
 
  Napjainkban megannyi szó esik a helyes táplálkozásról és annak alapvető fontosságáról, de vajon tudjuk-e, miből áll a helyes étrend?

Az egészséges táplálkozás lényege a változatos étrend. Szervezetünknek sokféle ásványi anyagra, vitaminra és nyomelemre van szüksége, tehát nem jó megoldás, ha valamely tápanyagot teljesen megvonjuk szervezetünktől. Ehelyett próbáljuk az arany középút szabályát követni és változatosan étkezni, mindenből mértékkel fogyasztani.

A helyes étrend
Igyekezzünk hetente legalább egyszer tengeri halat is beiktatni táplálkozásunkba, mert szervezetünk számára fontos Omega 3 zsírsavat tartalmaz.
Tejtermékekből kalciumhoz jutunk, amely fontos szerepet tölt be a csontritkulás elleni védelemben, illetve támogatja csontjainkat és fogazatunkat. Kalcium emellett szezámmagban, mákban, mandulában és petrezselyemben is megtalálható.

Szív- és érrendszerünk védelmében fogyasszunk folsav tartalmú ételeket, amelyet megtalálunk májban, kenyérben, brokkoliban, spenótban, lencsében, földimogyoróban. Tudni kell, hogy a folsav felszívódását a fogamzásgátló és az aszpirin szedése rontja, ilyenkor figyeljünk a fokozott folsav tartalmú ételek fogyasztására.

A vitaminok is nélkülözhetetlen alkotóelemei helyes étrendünknek, ehhez fogyasszunk sok gyümölcsöt, ugyanis a természetes vitaminforrásokat a szervezetünk jobban fel tudja dolgozni, mintha mesterséges úton gondoskodtunk volna vitaminbevitelről. Gyümölcs mellett a zöldségekről se feledkezzünk meg, hiszen fogyasztásuk segíti az emésztést, jótékonyan hatnak a szervezetre, többek között csökkentik az infarktus és érelmeszesedés rizikóját.

C-vitamint nem csak citrusfélékből nyerhetünk, hanem paprikából, káposztából, petrezselyemből is.
Nyáron elegendő D-vitamin igényünkhöz, ha rendszeresen éri napfény bőrünket és sétálunk a szabadban, ráadásul így egyúttal fizikai aktivitásunkért is tettünk egy lépést. Magas D-vitamint tartalmazó ételeink a különböző halfajok, például tonhal, ponty, lazac, pisztráng, csuka, hering, harcsa, sügér, illetve a gombák.

A- és E-vitamin igényünket gyümölcsökkel kiválóan pótolhatjuk.
Cink segíti a sejtmegújulást, illetve az anyagcsere káros folyamataival is felveszi a harcot. Szebb lesz tőle bőrünk, hajunk, körmünk. Cinket találunk tojásban, húsban, sajtokban és tejben.

A szelén nélkülözhetetlen nyomelem, de óvatosan bánjunk vele, mert a túl sok szelén mérgezést is okozhat, kis mértékben azonban kiváló méregtelenítő, megakadályozza a stresszfehérjék képződését, valamint kedvezően befolyásolja a pajzsmirigy hormonjainak működését. Kis mennyiségű szelént találunk gabonákban, brokkoliban, fokhagymában, tojásban és a hüvelyesekben.

Magnézium szintén számos jótékony hatással bír. Segíti az idegműködést, szerepe van az izom-összehúzódás és a szívritmus szabályozásában, valamit segíti a relaxációt is. Csökkenti a szívbetegségek, stroke, rák és számos egyéb degeneratív betegség kialakulásának kockázatát.
Igyunk elegendő folyadékot

Látható tehát, hogy minden tápanyagra szüksége van a szervezetnek. Ezen kívül ne feledkezzünk meg a kellő folyadékmennyiségről sem, naponta igyunk másfél-két liter folyadékot, legjobb lenne, ha ezt vízzel tennénk.Sok problémát segít megelőzni, például a székrekedést és anyagcserénk is meghálálja.

Aktív mozgás
Mozgással pedig serkenthetjük anyagcserénket, így a rendelkezésre álló tápanyagot is jobban hasznosítja a szervezet.

Barley GermSegítség az egyensúly helyreállításában
A LifepulserBarleyGerm speciálisan kezelt csíra italpor vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak, fehérjék, rostok és lassan felszívódó szénhidrátok tápláló kombinációja, amely segíthet a szervezet egyensúlyának helyreállításában, lúgosításában. Használhatjuk fogyókúrához, segítségével akár egy étkezést ki is hagyhatunk. Tápláló, a szervezet számára fontos tápanyagokat tartalmaz és nem terheli emésztésünket. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Nem tartalmaz mesterséges szín- és ízfokozókat.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Micsoda kontár barbarizmus ez „tudományos köntösbe
  2014-04-04 08:57:47, péntek
 
  ELŐBB A GYÓGYSZER, MAJD A DIAGNÓZIS ÉS VÉGÜL AZ ELTUSSOLÁS (NATURAHIREK.HU)


TudnodKell | 2014.03.05.
Ez egy megrázó, igaz történet egy beteg fiúról, akinek a gyógyszermellékhatások miatt a poklok poklán kellett átmennie rövid kis élete utolsó éveiben.

Miért adnak az embereknek olyan gyógyszereket, amik mellékhatása a fennakadó szemek, rángatózás, nyálfolyás, tüdőgyulladás, agresszió és végül a halál?

Micsoda kontár barbarizmus ez ,,tudományos köntösbe" bújtatva?

Ez Gregor Zoltán autista fiú szomorú és igaz története, ami rávilágít a mentális egészségügyi rendszer visszásságaira. Ez a cikk elég felkavaró, de sajnos ez a csupasz igazság és az embereknek tudnia kell róla. Talán saját, vagy gyermekük élete függhet tőle, hogy nem bíznak vakon a pszichiáterek növekvő dózisú gyógyszereiben, amik esetünkben Zoltán halálát okozták.

Az itt leírtak mind bizonyítékokkal és dokumentumokkal alátámasztott tények, nem pedig képzelgő szülök dühödt hibáztatása. Zoltán édesapja maga is egészségügyi dolgozó volt, aki pontosan tudja, hogy miről beszél. Magyarországon az igazságszolgáltatás mégis szemet hunyt az ügy felett, így a szülök az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány segítségével a strasbourgi Legfelsőbb Bíróságon adtak be keresetet.

Zoltán autista volt. Az autizmus okai mind a mai napig nem ismertek. Tény azonban, hogy az utóbbi évtizedben az autista gyermekek száma hihetetlen mértékben megugrott. Több alternatív gyógyászattal foglalkozó orvos hangot adott aggodalmának, hogy a kötelező védőoltások összefüggésbe hozhatók az autisták számának növekedésével. Ma nincs olyan elismert gyógyszer, ami gyógyítaná az autizmust, bár étrendkúrával, homeopátiával értek el javulásokat. A hivatalos álláspont ma az autizmussal kapcsolatban az, hogy gyógyszerekkel nem gyógyítható, eredményeket csak viselkedésterápiáktól várhatunk.

Annak ellenére, hogy a gyógyszerek nem segítenek az autizmuson, Zoltánnak a pszichiáterek súlyos tudatmódosító szereket írtak fel, ami miatt a szülők otthon csillapíthatatlan magas lázat és hasmenést tapasztaltak. Orvoshoz vitték a gyereket, aki megállapította, hogy ez a gyógyszer mellékhatása. Emiatt a pszichiátrián lecsökkentették a gyógyszeradagot, ettől csökkentek is a fizikai mellékhatások. Viszont a gyermek lelki állapota tovább romlott, egyre agresszívabbá és kezelhetetlenebbé vált.

Így ezután újabb gyógyszer felírása következett. A szülők pedig otthon egyre erősödő mellékhatásokat észleltek, úgymint a rendszeres bevizelés, szemfelakadás, szedált állapot. A szülők jelezték a helyzetet és a válasz megint az volt, hogy csökkentettek a gyógyszer adagon. Ekkor a fizikai mellékhatások megint enyhültek, kivéve, hogy a gyermek egyre nehezebben kezelhető volt és az agresszív kitörései megmaradtak.

Ezután került be Zoli a budapesti Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikára. Volt, hogy látogatáskor a gyermeket kikötözve, saját ürülékében és hányásában találták a szülők a zárt osztályon. A szülők érezték, hogy az egész osztályon bűz van és amikor ezt szóvá tették, az orvosok és az ápolók kikeltek ellenük.

Innen hazakerült a fiú, de ugyancsak súlyos gyógyszermellékhatásoktól szenvedett, rendszeres volt a szemfelakadás, erős remegés és nyáladzás, vizelet visszatartási problémák és a már eddig is tapasztalt szedáltság jelentkezett nála.

Ezután Zoli felvételt nyert a Reménysugár Habilitációs Intézetbe, az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumának mintaintézményébe. Innentől az intézmény kirendelt pszichiátere kezelte őt, így továbbra is szedte a gyógyszereket, ahogy a klinikán beállították.

Azonban ezen a ponton egy furcsa dolog történt, amit a szülők csak utólag tudtak meg a dokumentumokból. Ebben az intézményben a skizofrénia is felkerült Zoli kórlapjára a betegségek közé. Ez azért említésre méltó, mert a hivatalos teszteket nem hajtották végre a diagnosztizáláshoz (skizofrénia diagnosztizáláshoz a pácienst egy bizonyos hivatalos protokoll szerint kell tesztelni, ami a dokumentumok szerint Zoli estében bizonyíthatóan elmaradt). De mivel az a gyógyszer, amit eddig kapott, skizofrének kezelésére volt adható, ezért a GYÓGYSZERHEZ igazították a diagnózist. Ezt nevezzük ma ,,orvostudománynak"...

Nem boldogult Zoli a sok gyógyszer miatt, agresszív rohamai voltak, ezért befektették újabb gyógyszerbeállításra a már fent említett klinikára. Aztán visszakerült a Habilitációs Intézetbe, de egy másik osztályra, egyágyas szobába. Ezután rendszeresen bántalmazás nyomait találták rajta (szája felrepedve, pukli a fején, horzsolások, rúgások nyomai a lábán) a szülők leadták a felvételeket a gyermek sérüléséről, de semmi sem történt. Egyszer, amikor mentek Zoliért, ő be volt zárva a szobába, meztelen, bepisilve. A gyermek sokszor panaszkodott, hogy bezárják.

Így teltek a szülők és a gyermek számára is egyre nehezebben elviselhető napok. Zoli hétvégenként otthon volt, hétköznap pedig az intézetben. Még erősebb mellékhatásokat tapasztaltak, mint eddig: fejfájás, folyamatos alvás, remegés, szedáltság, nyálfolyás, vizelet problémák, szemfelakadás néha hosszú órákon keresztül, súlyos székrekedés, magas láz, valamint képtelen volt már egyedül enni, úgy remegett a keze. Ezt jelezték írásban és szóban is az intézmény vezetésének. Ekkor csökkentették a gyógyszer dózist, de a mellékhatások területén javulást többé már nem tapasztaltak.

Így az egyik otthon töltött hétvége után bekövetkezett a szűrnyű tragédia, a legvégső mellékhatás: a fiú halála. Hétfő este az intézményi szobájába bezárva holtan találtak Zolira.

Édesapja az Üstökös című könyvvel állított emléket egyetlen fiának, hogy kiírja magából bánatát és keserűségét kedves fia hányattatott életéről.

A halál hivatalos oka vírus által okozott tüdővérzés. Ebben csak az a furcsa, hogy a dokumentumok szerint az orvos aznap látta és semmi tünete nem volt a tüdőgyulladásnak, ami rá néhány órára megölte.

Az Igazságügyi toxikológiai szakértői vélemény szerint viszont halálos dózisú hatóanyag szérumszint volt a szervezetében.

De a történet itt nem ért véget. A szülők tudták, érezték, hogy itt valami nincs rendben és igazságot akartak. Így az Orvosi Kamaránál panaszt tettek, amit azonban másodfokon is elutasítottak.
Panaszuk tárgya az volt, hogy a fiú előbb kapta a gyógyszert és csak később kapta meg hozzá a diagnózist. Skizofrénia gyógyszert adtak neki miközben a megfelelő tesztekkel sosem volt Zoli skizofrénnek diagnosztizálva. Ezek a gyógyszerek pedig csak tovább súlyosbították az autizmussal küzdő fiú amúgy sem egyszerű helyzetét és a halálba kergették őt végül.

Elmarasztalás nem történt, az Orvosi Kamara szemet hunyt a Zolival történtek felett, feltételezhetően azért, hogy az elmarasztalandó intézmények rossz hírének keltését elkerüljék, illetve a gyógyszermelléhatásokat eltussolják, ami rontaná a gyógyszergyárak hírnevét. Hihetetlen, de még a fölött is szemet hunytak, hogy a kezelő pszichiáter duplán vette fel a társadalombiztatási juttatást a fiú után. Ma ezt is szabad...

Mi más marad ilyenkor az embernek, ha az igazságszolgáltatás is kudarcot vall? Elmondja mindenkinek, mi történt. Ezt tettük meg most!

FORRÁS:
NATURAHIREK.HU
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Nincs Cím
  2014-04-04 08:53:05, péntek
 
  MIÉRT ELLENZIK A HATÁSOS, TERMÉSZET ADTA GYÓGYMÓDOKAT? ITT A VÁLASZ!

VAJON MIÉRT?
VAJON KINEK, VAGY KIKNEK AZ ÉRDEKE EZ?


Ahhoz, hogy jobban megértse a “Miért?"-re a választ, most jöjjön egy részlet Dr. Ghislaine Lanctot, Az egészségügyi maffia című könyvéből:
,,Ismerjük meg Mr. Smith-t!

Mr. Smith egy gyógyszergyártó cég elnök- vezérigazgatója.
Ha mi lennénk Mr. Smith, akkor az ő helyében az első dolgunk az lenne, amikor reggel beérünk az irodába, hogy megkérdezzük az alkalmazottainkat:

“milyen eredményeket értünk el az egészség javulása terén?"
Büszkék lennénk termékeink jótékony hatására.
De mi nem vagyunk Mr. Smith!
Ugyanis Mr. Smith egy olyan multinál dolgozik, amely a pénzemberek birodalmához tartozik.
Nekik csak a profit számít.
Mr. Smith nem gyógyszerész!
Üzleti iskolában szerzett diplomát, s alaposan felkészült termelékenységből, pénzügyekből, hatékonyságból és marketingből.

Neki csak egyetlen dolog számít, a vastag vonal alatti szám, a nyereség.

Tudja, hogyan aknázza ki nyersanyagát: a népet.
Terméke: a gyógyszer.
Értékének mérőeszköze: a tőzsde.
Ha a cég részvényeinek ára emelkedik, meg fogja tartani állását, és nagy jutalékot kap. Ha zuhan, el fogja veszíteni munkáját.
Mit csinál tehát Mr. Smith, amikor reggel megérkezik az irodájába?

Ellenőrzi a tőzsdét!

Így hát világossá válik, hogy Mr. Smith-nek:
1. Annyi orvosságot kell eladnia, amennyit csak lehetséges.
Ennek elérésére nem válogat az eszközökben:
Hazugság, csalás, információ eltitkolása
Bármilyen taktikához képes folyamodni azért, hogy a cég pénzügyi teljesítményét javítsa.

A gyerekeket, nőket és férfiakat ugyanúgy gyógyszerezésnek veti alá, mint az időseket.
És egész népességeket fog beoltani.
És mindezt a hatóságok (...) hallgatólagos beleegyezésével.
Marketing költségvetése két-háromszorosa a kutatási büdzsének.
Legfontosabb ügynökei az orvosok.
Mr. Smith egyetemeken képzi őket, ahol ellenőrzi a tananyagot. Aztán szakmai konferenciákkal és tudományos publikációkkal műveli őket, amelyeket ő finanszíroz.
Brosúrákat tesz ki várótermeikbe.
Kutatási adományokkal, ajándékokkal és más kedvezményekkel, pl. egzotikus utazásokkal jutalmazza meg őket. (...)
Legfontosabb vevője a köznép, akihez közvetlenül folyamodik:
Magazinokkal, ,,ismeretterjesztő cikkekkel".
Újságokkal, újonnan piacra dobott termékek hírével, hadd kérjék azokat a betegek orvosaiktól és gyógyszerészüktől.

Alapítványokon keresztül, amelyek “tájékoztatják" a nyilvánosságot bizonyos betegségek veszélyeiről, a megelőzés szükségességéről, és hogy mennyire fontos a segítségnyújtás azoknak, akik elkapták a betegséget.

Nyilvános helyeken, mint a bevásárlóközpontok és iskolák, ahol információkkal szolgál betegségekről és azok gyógyszeres kezeléséről.
A televízióban, vagy közvetlenül a termékeit reklámozva, vagy közvetve, a gyógyszeripar figyelemre méltó kísérleti erőfeszítéseit hirdetve.

2. Gondoskodik róla, hogy termékei csak enyhítsék, de ne gyógyítsák meg a betegségeket, ezáltal biztosítva a betegségekből származó bevételt.

3. Nem törődik azzal a ténnyel, hogy az orvosságai megbetegítik az embereket. Tény, hogy a káros mellékhatásaik rendkívül gyakoriak, de ez újabb gyógyszerek szedéséhez vezet, ami egyszerűen jó az üzletnek.

4. Gondoskodik róla, hogy a gyógyszereket ráerőltessék a páciensekre (ha betegek, ha nem). Olyan bürokratákkal tárgyal, akik az egészségügyi kiadásokról döntenek.

5. Kiiktatja a versenyt. Harcol az olcsóbb, hasonló összetételű, jogilag nem védett termékek gyártóival és a természetes (növényi) ellenszerek készítőivel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alternatív gyógymódok gyakorlását betiltsák. Mivel ő irányítja az egészségügyi és politikai hatóságokat, ez nem nehéz feladat.

6. A termékeit érintő információk, a törvényhozás és a gazdasági/pénzügyi döntések irányítására törekszik. Célja elérése érdekében ott ül számos igazgatói tanácsban, (...) bizottságban, és aktív társadalmi életet él, hogy befolyásolhasson másokat - házalással és lobbizással.

7. Gondoskodik róla, hogy a tudományos kutatás jövedelmező legyen. Eléri, hogy saját kutatási költségei minimálisak legyenek, hogy a kutatásokat közpénzekből támogassák (...), és hogy olyan jól jövedelmező készítményeket fejlesszenek ki, amelyek kizárólagos szabadalma az ő kezében van.

8. Gondoskodik arról, hogy a termékeit a lehető legmagasabb áron árulják. Hogy ezt elérje, szabadalmaztatja őket. A szabadalom védi a termék monopóliumát, és ennek eredményeként annak monopolista eladási árát.

Mr. Smith mindent szabadalmaztat, azt is, ami szabadalomképes, azt is, ami nem az. Nem tétovázik, hogy elérje, hogy az ENSZ és szervei bizonyos gyógynövényeket ,,világörökséggé" nyilvánítsanak. Ily módon ki tudja sajátítani a kizárólagos jogot, betiltja, vagy szabadalmaztatja őket, és uzsoraárakon árusíthatja portékáját még azoknak is, akik valójában birtokolják őket.

Mr. Smith egészen odáig is elment, hogy a semmiből teremtsen ,,valamit", az érintettek tiltakozása ellenére - ez A BIOLÓGIAI ANYAG FÖLÖTTI SZELLEMI TULAJDON JOGA.“
Az orvostanhallgatók tudatos gyógyszerszemléletre nevelése, a szintetikus gyógyszerek és mellékhatása

kirajzolnak egy tényleges “egészségügyi maffiát".
Az “egészségügy" szó mögött egy nagyon jól felépített “betegségipar" húzódik meg.
A betegségiparnak “ügyfelekre" van szüksége, akik megveszik a készítményeit.
A betegségipar csillapíthatatlan nagyravágyását mutatja, hogy nem elégszik meg egy-egy vásárlással, az a célja, hogy jó törzsvásárlói legyenek.

A betegségipar legjobb törzsvásárlói pedig a beteg emberek.
A betegségipar célja az, hogy az embereket minél hamarabb ( gyermek kor, fiatal felnőtt kor) rávegye a gyógyszerek szedésére, majd a mellékhatások következtében egy életen át gyógyszerfüggőkké tegye őket.
Forrás: feltarulagazsag.blogspot.hu
KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
A nem oltott gyerekek sokkal egészségesebbek,mint az oltotta
  2014-04-04 08:47:18, péntek
 
  A NEM OLTOTT GYEREKEK SOKKAL EGÉSZSÉGESEBBEK, MINT AZ OLTOTTAK!



Egy 1990-es évekből napvilágra került tanulmány bizonyítja, hogy összehasonlítva a nem oltott gyerekekkel, a beoltott gyerekek nagyobb valószínűséggel szenvednek asztmában, ekcémában, fülgyulladástól, hiperaktivitástól és más krónikus betegségektől. Továbbá a tanulmány szerint tízszeres növekedést mutat a mandulagyulladás előfordulása az oltott gyerekeknél, és a mandulaműtét teljes hiányát figyelték meg azon gyermekek között, akiket nem oltottak.

1992-ben az Immunization Awareness Society (IAS) felmérést készített, hogy megvizsgálják a gyerekek egészségét Új-Zélandon. Nem meglepő módon a tanulmány eredményei szerint a be nem oltott gyerekek sokkal egészségesebbek, mint a beoltott gyerekek.

Kérdőívet adott ki az IAS a tagjainak, barátainak és családjaiknak, feltéve különböző egészségügyi kérdéseket. Összesen 245 család küldte vissza a kérdőívet, így a kutatók összesen 495 gyermeket mértek fel. Ezen gyerekek közül 226-ot beoltottak, 269-et nem oltottak be.

Egészséges gyermekek és etika

A gyermekek kora két hét és 46 év között volt (természetesen néhányan idősebbek voltak, idősebb gyermekkel). A vizsgált gyerekek közül 273 férfi, és 216 nőnemű volt. (Hat gyereket nem soroltak be.)

Sue Claridge, akik beszámolt a vizsgálatról, ezt írta:

“A válaszadókat kérdezték a születési évükről, nemükről, a kapott védőoltásokról, függetlenül attól, hogy a gyermek szenvedett vagy sem egy sor krónikus állapottól (asztma, ekcéma, fülgyulladás, visszatérő mandulagyulladás, hiperaktivitás, cukorbetegség vagy epilepszia), és függetlenül attól, hogy volt-e szükség mandulaműtétre, vagy fejleszteni kellett a motoros készségeket (járás, kúszás, felülés, stb.). A szülők is tájékoztatást adtak a szoptatásról és a cumisüvegből etetésről, és a gyerek elválasztásáról, ha szoptatott.“

A vizsgálat során egy másik érdekes tény merült fel. A kutatók felfedezték, hogy azon gyerekek 92 százaléka, akiknél szükséges volt a mandulaműtét, megkapták a kanyaró elleni védőoltást, jelezve, hogy a kanyaró védőoltás lehet, hogy néhány gyermeket hajlamosabbá tett a mandulagyulladásra.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a családok közül 81-ben voltak beoltott, és nem beoltott gyerekek is. Sok ezen családok közül beoltatta idősebb gyermekét, de egyre jobban vonakodtak beoltatni fiatalabb gyermeküket, köszönhetően a vakcina biztonsága miatti növekvő aggodalmakra.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy:

“Bár ez egy nagyon korlátozott tanulmány, különös tekintettel a be nem oltott gyerekek számára, akik részt vettek, és a vizsgált különböző krónikus állapotokra, szilárd tudományos bizonyítékot nyújt, alátámasztva a jelentős anekdotikus bizonyítékot arra nézve, hogy a be nem oltott gyerekek egészségesebbek, mint a beoltott társaik." (1.)

Bár a kormányok szerte a világon folyamatosan azt állították, hogy a beoltott és beoltatlan gyerekek egymással szembeni tanulmányozása etikátlan lenne, az új-zélandi nem az egyetlen kutatócsoport, mely tanulmányozza az összehasonlításokat.

A beoltott gyerekek 5-ször nagyobb valószínűséggel szenvednek különféle betegségekben

2011 szeptemberében német kutatók longitudinális kérdőíves felmérést végeztek összesen 8000 be nem oltott gyermek körében 0-19 éves korig. Csakúgy, mint az új-zélandi tanulmánynál, a kutatók összegyűjtötték az adatokat a kérdőíves felmérés elvégzésével. (2.)

Az eredmények azt mutatták, hogy a beoltott gyerekek ötször nagyobb valószínűséggel szenvednek különböző betegségekben és rendellenességektől, mint a be nem oltott gyerekek.

A kapott eredményeket összehasonlították a másik német tanulmánnyal (KIGGS), amely egy nagyobb mintából álló csoportot vizsgált 17.461 résztvevővel 0-17 éves kor között.

Dr. Andreas Bachmair, egy német klasszikus homeopátiás orvos, aki felelős volt a felmérés eredményeinek összegyűjtéséért a vaccineinjury.info honlaptól kijelentette, hogy:

“Az asztma, szénanátha és az ekcéma ma igen gyakran megfigyelhető. Egy friss német tanulmány 17.461 0-17 éves kor közötti gyermeknél kimutatta, hogy a gyerekek 4,7%-a szenved asztmában, 10,7%-a szénanáthában, és 13,2%-a ekcémában. Ezek a számok eltérőek a nyugati országokban, azaz az asztma előfordulási gyakorisága a gyermekek körében az USA-ban 6%-os, míg 14-16%-os Ausztráliában (Australia's Health 2004, AIHW).

Az asztma előfordulása nem oltott gyermekek körében tanulmányunkban körülbelül 2,5%-os, a szénanátha 3%-os, és az ekcéma 7%-os. A KIGGS tanulmány szerint a 3 és 17 év közötti gyermekek több mint 40%-a érzékeny volt legalább egy vizsgált allergénre (20 gyakori allergént teszteltek), és 22,9%-uknak volt allergiás betegsége. Bár vérvizsgálatot nem végeztünk, a szülők mintegy 10%-a állította, hogy gyerekének már van egy allergiája." (3.)

Mivel ez a tanulmány egy longitudinális tanulmány, a tanulmányozott gyermekek száma azóta 13.222-re emelkedett. Ha valaki csatlakozna a tanulmányhoz, kitöltheti a kérdőívet, mely alul a harmadik linkre kattintva érhető el.

Annak ellenére, hogy négy autista eset volt a nem oltott gyermekek körében, Dr. Bachmair arról számolt be, hogy:

“A négy gyerek közül az egyiket nagyon magas mértékben jelenlévő fémekre tesztelték (higany, alumínium, arzén); egy másik esetben az anyát tesztelték igen magas higany szintre.“

Ez a szám azonban jelentéktelenül eltörpül, ha összehasonlítjuk ezt az egy gyereket a 88-al, akikről jelenleg a CDC beszámolt, mint autista. (4.)

Egyéb feltételekről megállapították, hogy szinte nem is léteznek a nem oltott gyermekeknél

Dr. Andreas Bachmair folytatta beszámolóját arról, hogy a tanulmány szerint az arcüreggyulladás, szemölcsök, bőr problémák és középfülgyulladás előfordulása is jóval alacsonyabb a nem oltott gyerekeknél, akárcsak a cukorbetegség és az epilepszia.

Majd tovább folytatva elmondta, hogy az eredmények azt mutatták, hogy sok feltétel előfordulási gyakorisága is jelentősen alacsonyabb a nem oltott gyermekeknél. Ezek a következők voltak:

“Más rendellenességek és betegségek

Szerepeltettünk nyitott kérdéseket a felmérésünkben, értékelve az egyéb betegségek és rendellenességek gyakoriságát (az első 10.700 résztvevőnél). A nem oltott gyerekek igen alacsony előfordulási gyakoriságot mutattak az alábbi betegségekben:

Diszlexia: 0,21%
Beszéd késleltetés/artikulációs problémák: 0,38%
Érzékszervi feldolgozási zavar: 0,28%
Szorongás: 0,25%
Depresszió: 0,12%
Ágybavizelés: 0,12%
Lisztérzékenység: 0,12%
Glutén érzékenység: 0,41%
GERD (Gastrooesophagealis reflux betegség): 0,06%"

Dr. Bachmair bámulatos és intutitív tanulmányát több szülő nyilatkozatával zárta, ami igazán nagy súlyt ad átfogó megállapításaihoz.

Következtetés

Mindez nagyszerű annak ellenére, hogy a médiák és a vezető kormányzati szervek ismételten hangsúlyozzák, hogy összehasonlító vizsgálatokra a beoltott és a nem oltott gyerekek között etiaki okokból nem kerülhet sor, ugyanakkor különböző csoportok világszerte azon vannak, hogy ezeket a tanulmányokat elvégezzék.

Bár az ilyen felméréseket gyakran elutasítják, hogy tisztán epidemiológiai, és nem tartják sokkal többre a bélyegyűjtésnél, ennek ellenére az ilyen jellegű tanulmányokat nem kell elutasítani. Elvégre sok bélyeggyűjtemény tartalmaz csupán egy olyan bélyeget, mely sokkal többet ér aranybani súlyánál.

Ezek a vizsgálatok kétségtelenül azt mutatják, hogy a be nem oltott gyerekek egészségesebbek, mint a beoltott társaik, és emiatt ezeket a tanulmányokat gondosan meg kell vizsgálnia minden szülőnek és szakembernek, megfontolva az oltások biztonságát.

Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu

KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 1356
  • e Hónap: 12743
  • e Év: 50491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.