Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szemek színének jelentése
  2014-04-07 15:47:20, hétfő
 
 
Zöld szem:
Kevésbé elterjedt szempár, hipnotikus hatással bír, tele van titokzatossággal és érzékiséggel. Általában azok az emberek, akiknek zöld a szemük képesek kívállóan elvégezni különböző adminisztratív munkákat, talpraesettek. Ugyanakkor nem bíznak azokban, akiket még alig vagy egyáltalán nem ismernek.

Szürke:
A "sztyeppek félelmetes farkasai", a szürke szeműek erős temperamentumra, vezetői kiválóságra és szenvedélyességre utalnak. Szinte szabályszerűen a szürke szeműek azok, akik sokat fektetnek be az élet minden területén de legalább annyit vissza is várnak. A sorsunk szorosan összefügg személyiségünkkel, amelyet egyszerű dolgok határoznak meg, mint a keresztnevünk, bőrszínünk, szexuális magatartásunk vagy épp szemszínünk. Mindannyian bizonyos állandó konstansoktól függünk, amelyek személyiségünket alkotják és irányítják.

Világosbarna:
A világosbarna szem valójában a barna és zöld szem keverékei, nem véletlen ezért, hogy sokoldalú, könnyen alkalmazkodó emberekről van szó. Szinte bármilyen helyzethez képesek alkalmazkodni, társaságkedvelők, gyakran adnak bizonyítékot spontaneitásukról és szeretnek szórakozni. Egyes embereknek rozsdabarna szemük van, ők kiszámíthatatlanok és a figyelem központjában vannak.

Kék :
A legvonzóbb szemeknek tekintjük, mert elbűvölőek és ritkák. Sikerét a kék szem talán annak köszönheti, hogy világos színű, ami barátságos, őszinte lelket takar. Azok, akiknek kék szemük van általában nyitott személyiségek, érzékenyek mások problémiáira, vidámak és önbizalommal teltek. Nagyon ritkán jönnek ki a sodrukból, mindig sikerül megőrizniük hidegvérüket.

Barna vagy fekete:
Nem hiába terjedt el a sötét szemű emberekről, hogy megbízhatók és felelősségtudók. Személyes téren ezeket az embereket tekintik a legmegfelelőbb hosszútávú partnernek. A munkahelyen a sötét szeműek megbízható munkaerőnek bizonyulnak, akiknek adnak a szavára.

Neked milyen színű a szemed?
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
Az Isteni Orvos és orvossága
  2014-04-07 15:25:12, hétfő
 
  Minden szentmise során megjelenítődik az emberi történelem legfontosabb eseménye: Jézus Krisztus kínszenvedése, halála és feltámadása. A feltámadt Úr mindannyiunkat meghív arra, hogy teljes mértékben részesüljünk a sátán, a bűn és a halál fölött aratott győzelmében. Meg akar minket gyógyítani szeretetével, meg akar minket ajándékozni örömmel, békével és minden kegyelemmel, melyre a mennybe vezető úton szükségünk van.
Ha nem alakítunk ki személyes kapcsolatot Jézussal, akkor zárkózottak maradunk, nem fogadjuk el Jézus gyógyító szeretetét, és nem lesz teljes az Eucharisztiában való részvételünk.
1. Hogy a szentmisén való részvétel gyümölcsöző legyen, feltétlenül szükséges az élő hit, hogy Jézus valóban jelen van az Eucharisztiában. ,,Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek" (Jn 4,48) - mondja Jézus. Ezért ő csodás jeleket ad nekünk, hogy teljes szívünkből elhiggyük: az Eucharisztia ő maga, az ő feltámadt és megdicsőült teste.-Gemma-di-Giorgi-1 (1).jpg A legbámulatosabb csodák egyike, mely meglepte a tudományos világot, a vak Gemma Di Giorgi gyógyulása. Gemma 1939-ben született egy olasz városkában, Riberában. Mivel pupillák nélkül született, a leghalványabb reménye sem volt annak, hogy valaha látni fog. A kislány nagyanyja azonban nem veszítette el a reményt, és állhatatosan imádkozott unokája gyógyulásáért. Végül úgy döntött, hogy elmegy Gemmával San Giovanni Rotondóba, hogy ott Pio atya részesíthesse Gemmát az első szentáldozásában. 1947. június 18-án érkeztek meg, és rögtön szentgyónáshoz járultak. Azután részt vettek a szentmisén, melyet Pio atya celebrált, és melynek során Gemma először fogadta szívébe az Úr Jézust. És Jézus ekkor csodálatosan meggyógyította őt. Képzelhetjük Gemma örömét, amikor életében először meglátta a körülötte lévő világot. Örömében felkiáltott: ,,Nagymama, látom a világot!" A legjobb -Gemma_di_Giorgi 3.jpgszakemberek vizsgálatai megerősítették, hogy Gemmának nincsenek pupillái, mégis tökéletesen lát. ,,Ez számomra megmagyarázhatatlan dolog - mondta az egyik szakember. - A pupillák nélküli szem egyértelműen vakságot gemmadigiorgi3_1.jpgjelent, ezért érthetetlen, miképpen láthat ez a gyermek mégis mindent." A perugiai Caramazza professzor, miután alapos vizsgálatot végzett, azt írta az orvosi jelentésében, hogy a pupillák nélküli (tehát látásképtelen) kislány minden fizikai és biológiai törvényszerűség ellenére tökéletesen lát.
Pupillák nélküli szemek, melyek látnak - ez egy tartós csoda, mely által Jézus arra akar tanítani minket, hogy ha hiszünk abban, hogy ő valóban jelen van az Eucharisztiában, és megnyitjuk előtte bensőnket, akkor meg tudja változtatni szívünket, és meggyógyíthat minket a legnagyobb testi és lelki betegségekből. Gemma Di Giorgi ma is élő tanúja ennek.
Szerző: ks. Mieczysław Piotrowski TChr
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
A gyógynövényekről
  2014-04-07 14:08:26, hétfő
 
  Gyógynövénynek nevezzük az olyan anyagokat tartalmazó növényt, amelynek kedvező vagy gyógyító hatása van az emberi szervezetre. A gyógynövényekből ezek az anyagok ki is vonhatók, koncentrálhatók cseppekben, folyadékban. A kivonat és a gyógynövény között a használat szempontjából különbség lehet. A kivont hatóanyag ugyanis sokkal töményebb, és közvetlenebbül hat az emberi szervezetre, mintha még a növényben lenne.

A hatóanyag a növényi molekulában, sejtben nem tisztán, hanem valamilyen más kémiai anyaghoz kötve található. Ha gyógyteát készítünk, a kötődésből csak lassan oldódik ki a gyógyító anyag, sok esetben nem is teljesen tiszta vegyületként. Ezért a gyógytea előnye az, hogy a kívánt hatás fokozatosan alakul ki, míg a koncentrátum esetleg túl erősen, túl gyorsan hat.

A gyógynövények a speciális hatóanyagokon kívül bőven tartalmaznak vitamint. Nem mindegy, hogy a teát hogyan készítjük el, mert a benne lévő gyógyhatású vegyületek, vitaminok vagy elbomlanak és hatásukat vesztik, vagy nem is lesznek a szervezet számára hozzáférhetők.

A gyógytea elkészítésének két fő módja van. Az egyik a forrázat, amely olyan füveknél alkalmazható, ahol a hatóanyag már hirtelen forrázástól is felszabadul (túlfőzésnél pedig el is bomlana). Ezt úgy készítjük el, hogy egy edényben elhelyezett gyógyfüvet vagy gyógynövénykeveréket forró vízzel leöntünk, és lefedve kis ideig, több percig állni hagyjuk.

Majd ezután átszűrjük, a szűrőn maradt teamaradékot gyengén kinyomkodjuk, és az így elkészített teát fogyaszthatjuk. Egészen gyenge forrázatot úgy lehet készíteni, hogy szitára vagy szűrőre helyezett füvet vagy keveréket egyszerűen csak leforrázunk, és a tea már fogyasztható is.

A másik teakészítési mód a főzet.
A kérget, gyökeret, fás anyagot tartalmazó keveréket ajánlatos 1/2-1 óráig hideg vízben áztatni, ezután 5-10 percig főzni. De lehet úgy is, hogy a teakeveréket a hideg vízzel együtt tesszük fel főni. Lényeg az, hogy a főzés alatt a hatóanyagok a teavízbe kerüljenek át.

A teákat rendszerint éhgyomorra, vagy étkezés után 1-2 órával tanácsos meginni. Ízesíteni cukorral, mézzel, citrommal lehet, de nem szükséges.
SZERZŐ DR. SCHÉDER ÁKOS
közzétette Impulser Magazin
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
Fűszerek a kertben
  2014-04-07 14:01:46, hétfő
 
  A fűszerkert jól néz ki, és ellátja a kertészt friss fűszerekkel a konyhában. A legtöbb fűszernek napos vagy félárnyékos helyre van szüksége, hogy a teljes aromája kibontakozhasson. Ezért a fűszerkertet oda telepítsük, ahol ez teljesül. Mindenesetre figyelembe kell venni, hogy egyes növények a száraz, míg mások a nedves talajt kedvelik.

Általánosságban érvényes, hogy azok a növények, amelyek déli országokból származnak, inkább a napos és száraz helyet kedvelik, és a hazai növények jobban boldogulnak ott, ahol nedvesség és némi árnyék van.

Megfelelő hely a különböző fűszerek számára

Ezért a fűszerkerten belül is szortírozni kell a növényeket a származásuk szerint, és ennek megfelelően öntözni azokat. Ezen kívül a nagy növényeket inkább középre helyezzük, és a kicsiket a szélére, hogy azok is elegendő napfényhez jussanak. A fűszerkert formája a kertész ízlésére van bízva, csak passzoljon a kert többi részéhez. Lehet szögletes, kerek vagy spirál formájú, azonban minden fűszer könnyen elérhető legyen, hogy leszedéskor ne sérüljenek az előtte állók.

Gyógynövényeket is ültethetünk a kertünkbe.
Fűszerek és gyógynövények

A konyhában elsősorban petrezselyemre, metélőhagymára, bazsalikomra, szurokfűre és kakukkfűre lesz szükség, amelyek mind könnyen nevelhetők a fűszerkertben. A metélőhagymát mindig nedvesen kell tartani, napos vagy félárnyékos helyre van szüksége. Ugyanez érvényes a petrezselyemre, a köményre, a kaporra és a borsikafűre is. A lestyán is a nedveset kedveli. Télálló, és az idő folyamán nagyon nagyra nőhet, ezért egy ilyen növénynek elegendő helyet tervezzünk.

A délről származó fűszernövények ellenben száraz, inkább homokos talajt kedvelnek. Ide tartozik az oregánó (szurokfű), a kakukkfű és a rozmaring. A zsályát is használják a konyhában, de a leveleiből főzött tea orvosságként is nagyon jó köhögésre és torokfájásra. A rozmaring is könnyen ültethető, alkalmas fűszernek, de teaként támogató hatással lehet a vérkeringésre is.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
Gyógyító növények
  2014-04-07 13:59:36, hétfő
 
  Vannak olyan útszéli virágok, amelyről talán nem is gondolnánk, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkeznek szervezetünk számára.

Pipacs

A pipacs közönséges gyomnövény, amelynek vörös szirmait hasznosítják. Májusban és júniusban gyűjtik be, majd a szirmokat gondosan megszárítják. A növényt a népi gyógyászatban köhögéscsillapításra és álmatlanság ellen ajánlották. Napjainkban inkább csak különböző teakeverékeket javítanak fel a pipacs szirmaival.

Felhasználható teaként, különböző étrendkiegészítőkben vagy szirupként. A pipacsvirág más virágokkal keverve is alkalmazható, például a hársfavirággal, a levendulával, golgotavirággal, erdei mályvával és orvosi zilizzel.

Mire jó a pipacs?

A pipacs szirmai nyálkaanyagot tartalmaznak, amelyek enyhe köhögéscsillapítók. A szirmokból előállított gyógykészítmény hatékony a száraz köhögés és a rekedtség kezelésében. Idegnyugtató tea készíthető macskagyökérrel és narancsvirággal együtt, amit neurotikus állapot tüneti kezelésére használnak. Teája alkalmazható enyhe álmatlanság esetén, kiváló görcsoldó hatása van.

Hogyan használjuk?

Mellfájdalom esetén, tüdőbajnál, vérköpésnél fél liter vízzel forrázzunk le 15g pipacsot és 20 percnyi állás után szűrjük meg. Mézzel ízesítve 2 óránként kortyonként fogyasszunk belőle.
Köhögés csillapítására, fél liter vízzel öntsünk le 50g pipacsszirmot. Fél napig pihentessük, azután szűrjük le, majd az átszűrt léhez adjunk mézet, citromot és a tünetek enyhítése érdekében sűrűn kortyolgassunk belőle. Egészséges szívű felnőtteknek is ajánlott a szív fokozott ingerlékenysége (szívdobogásérzetre való hajlam) esetén. Fontos tudni, hogy a virágok fogyasztása az állatoknál mérgezést okozhatnak!

A libapimpó

A libapimpó a rózsafélék családjába tartozik. Nyirkos rétek, árokpartok gyakori, évelő növénye. Állatgyógyászatban is alkalmazzák hasmenés ellen. A növény tőleveleit és virágzó, leveles szárát gyűjtik gyógyászati célra. A libapimpó hatóanyagai cseranyagok, flavonoidok. Igen hatásos hasmenés és bélhurut ellen, a növény simaizom görcsoldó hatást fejt ki.

Mire jó a libapimpó?

A növény tőleveleit és virágzó, leveles szárát gyűjtik gyógyászati célra és egész nyáron virágzik. Hasmenés esetén belsőleg, a szájüreg és a garat gyulladásai során toroköblítőként alkalmazzák, illetve nehezen gyógyuló sebek kezelésére is szolgál. A leírások szerint hagyományos görcsoldó drog, homeopátiásan menstruációs fájdalmak és a gyenge gyomor-bél csatorna görcsei ellen hatásos. Teája hasmenésre, menstruációs görcsökre fogyasztható akár rendszeresen is.

Hogyan használjuk?

1 csésze forrásban lévő vízzel forrázzunk le 1 teáskanálnyi szárított, összevágott libapimpót. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le. Teakeveréket is készítenek citromfűből, borsmentából és libapimpóból. Ülőfürdőt is készíthetünk libapimpóból, aranyeres bántalmak esetén jól alkalmazható, de külsőleg használják aranyér kezelésére.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1258
  • e Hét: 2742
  • e Hónap: 9114
  • e Év: 59905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.