Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
SZENTKUTHY MIKLÓS író
  2014-09-18 19:03:15, csütörtök
 
  SZENTKUTHY MIKLÓS író. Egy kortársa így tette fel a kérdést Prae című, talán leghíresebb regénye kapcsán: "Lehet-e a legjelentősebb magyar regény az a mű, amelyet a szerzőn és nyomdai szedőn kívül feltehetően senki harmadik emberi lény nem volt képes elolvasni, végigolvasni, az első betűtől az utolsó betűig". Van ebben valami, hisz, aki Szentkuthy életművéről ki meri jelenteni, hogy ismeri, az hazudik. Gondoljunk csak bele; írt egy csomó regényt, műfordításai, tanulmányai, műbírálatai, hangjátékai és előadásainak szövegei 20 ezer oldal terjedelműek. És ehhez számítsuk hozzá a Széchényi Könyvtárban őrzött naplóját, amely több mint 200 ezer oldal - nincs ember, aki ezt el tudná olvasni, ráadásul súlyos barokkos stílusa még a legműveltebb és legkitartóbb olvasót is komoly próbára teszi. És Szentkuthyt - saját bevallása szerint - nem is nagyon érdekelte az irodalom, inkább a képzőművészeteket kedvelte, valamint a zenét. Csaknem minden hangversenyen ott volt, megvett minden lemezt, kottát, és otthon, a partiturával a kezében hallgatta a zenét. De legfőképpen nem csinált semmit; "Életem legtitokzatosabb, leghatalmasabb társa az unalom" - írta. Sokan fel is vetették ironikusan, talán nem is ember műve ez az irdatlan mennyiségű írás. Szentkuthy sajátos, rá jellemző módon válaszolt meg nekik; "Kérem szépen: a citromot savanyúnak érzem, ha hashajtót veszek be hat, vagy nem hat. Szóval élő ember vagyok



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Jó ha tudod
  2014-09-18 18:29:53, csütörtök
 
  MEGDÖBBENTŐ!!

Egy szép napon gondtalanul sétálsz az utcán szeretteddel, az egyik pillanatban összeesik, mit teszel hirtelen zavarodban? Lehajolsz, szólítgatod, finoman pofozgatod, nem reagál (fél perc). Mit teszel? Bizonytalanul megnézed lélegzik-e, van-e pulzusa, de nincsen (már 2 perc). Mit teszel? Hívod a mentőket, amire zavarodba kinyögöd hol is vagy (már 4 perc). Ezután mit csinálsz? Újra éleszted? De hogyan? Tétovázol, hogy is állj neki, de rászánod magad, leveszed a ruháit, hogy a mellkasához jobban hozzáférj és elkezdenél valamit, de már későn. Még, ha tudod is valamennyire, mit is kellene csinálni, már ÁTLÉPED AZ 5 percet...5 perc után már visszafordíthatatlan károsodások lépnek fel az agyban, 10 perc után pedig már sikertelen az újraélesztés.
Hazánkban évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállásban, azaz Magyarországon minden 30. percben meghal valaki.

Most nézz magadba és tedd fel a kérdést: Te meg tudtad volna menteni azt, aki veled volt? Nem?

Akkor most jól vésd az agyadba:

Ha melletted összeesik valaki, határozottan szólítgatod, finoman pofozgatod (20 másodperc), megvizsgálod, nincs légzése, pulzusa (már 1,5 perc), kiszabadítod a mellkasát közben segítségért kiabálsz, felhívatod a mentőket, eközben már megkezded az újra élesztést (5 percen bőven belül vagy)), 30 mellkaskompresszió
2 befúvás, 30 mellkaskompresszió 2 befúvás, 30 mellkaskompresszió 2 befúvás...(10perc) Már kezdesz fáradni, de folytatod...30 mellkaskompresszió 2 befúvás,30 mellkaskompresszió 2 befúvás és megérkeznek a
mentők (20.perc).
Nem is volt olyan bonyolult ugye?
GRATULÁLOK!!! MEGMENTETTÉL EGY ÉLETET!!!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az öröm gyógyító
  2014-09-18 17:33:26, csütörtök
 
  Az öröm gyógyító, amely emlékeztet bennünket arra, hogy utunkat élvezni is lehet. Az öröm segít abban, hogy nyitottá váljunk, így minden szinten képesek legyünk érzékelni, és az életet a maga teljességében megtapasztalni. Az öröm oldja a feszültséget, emeli a rezgésünket és javítja a fizikai állapotunkat.

Az öröm képessé tesz arra, hogy élvezzem a testet, élvezzem az isteni öröm esszenciáját, amely kiegyensúlyozza az emelkedő kundalini energiát a változások ideje alatt, ahogyan egyre tudatosabbá válunk azáltal, hogy látjuk árnyékainkat is.

Keresd az örömöt, abban amit csinálsz.

Válj eggyé vele.

Ne szégyelld kifejezni az élvezetedet - legyen az egy "hmm", egy mély sóhaj, egy elismerő "ahhh", legyen annak forrása bármi; egy étel íze, természeti szépség csodája, testi örömök bujasága, egy üzenet simogatása.

Tedd fel a kérdést: "Miben tudom ma megélni az örömöt?"




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Holtból élővé lettem.
  2014-09-18 17:29:53, csütörtök
 
  Holtból élővé lettem. Sírtam, majd nevettem. A szerelem ereje belém szállt és vad lettem, mint az oroszlán, majd gyengéd, mint a hajnali csillag.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az Istennő által ébred a az Isteni férfi.
  2014-09-18 17:22:56, csütörtök
 
  "Az Istennő által ébred a az Isteni férfi.
Jelen időminőség sok változást hoz, gondolkodásod tiszta és szeretet felé irányuló hozzá állást aktivál. Összhangban az eredeteddel.
Eddig a mentális szennyeket hologrammos behatásokat tisztítottad ki, hogy teret nyerj a fogalmak által, az Isteni Törvényekkel együtt a felébredt lélekkel átminősítsd az Istenképed. A sűrű aurikus mágneses körforgásból szabadítod fel azokat az Isteni élettel átható teremtő érzéseket, amikre eddig előfutárként kialakult a minőségi szellemképed. Most felszabadulva az illuminátusok csapdáiból, illúzikus függönyre vetített képektől, melyet rezgésként átalakítottál magadban tisztulásod következő fázisában az eredeti Isteni férfi ébred.
Ébred, mert te vagy az, aki ébreszti magában ugyanúgy, ahogy a férfi ébreszti magában a női minőséget. Magad mögött hagyod a lelkiségtől mentes manipuláló erőtereket, szabadságoddal együtt hatóként segítő fényharcosok érkeznek. Világos erőid tovább növekednek az eredeted aktiválódik önvalódba.
Az Isteni párkapcsolatban nincs helye az anyagelvűségnek, amit a alsó életek élői élnek. Az Istennői és Isteni energiával áthatva egymás ősbizalma a Teremtő általi áldásban részesülve a kialakított tiszta esszenciái mennyei finom energiával áldva teremtenek az elsődök általi paradicsomi egyesülést



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Épp elég szép vagy
  2014-09-18 17:18:09, csütörtök
 
  Épp elég szép vagy. A "nem elég jó" történeteid a szégyen fala mögé rejtőzésre ösztökélő kultúra fiktív novellái csak. Az IGAZI sztori, a TE történeted egyike a természetes varázslatnak, bátorságnak és isteninek, amely a lelkeden keresztül áramlik. Te döntöd el, melyik könyvet olvasod a fiktív novellát, melyet azok írtak, akik nem LÁTNAK téged, vagy a SZENT könyvet, melynek sorait a lelked vezeti.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A harmónia nem azt jelenti
  2014-09-18 17:15:06, csütörtök
 
  A harmónia nem azt jelenti, hogy mi ketten örökké napsütésben élünk. A harmónia azt jelenti, hogy viharban is kapcsolódunk. Hogy nem engedjük el egymás kezét, akkor sem, ha ez lenne a könnyebb. Mert a szív nem engedi. Hogy kapcsolódunk a fájdalmunkon, a veszteségeinken, sérülékenységünkön keresztül is. Hogy őszinték vagyunk, akkor is ha ez kockázatosnak tűnik. Hogy tudom, hogy tartasz, ha kell. És tudod, hogy tartalak, ha kell. A harmónia nem a látszat-béke. Nem az álarcok mögötti egykedvű közömbösség. Nem is nyomógombos öröm-mosoly. A harmónia alapja az őszinte és tiszta, segítő kapcsolódás örömök és küzdelmek közepette.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A holtomiglan-holtodiglan fogadalmak helyett mi lenne
  2014-09-18 17:11:12, csütörtök
 
  A holtomiglan-holtodiglan fogadalmak helyett mi lenne, ha azt mondanánk; míg a szívem őrzi a szívedet, míg ölelésünk megtartó és testet-lelket melegítő? Mi lenne, ha "míg a halál el nem választ" helyett azt mondanánk; legyen akár ragyogás, akár zivatar, amíg mi együtt szárnyalunk..?



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az ember olyan sok vitás helyzettel találkozik az életben
  2014-09-18 17:03:39, csütörtök
 
  Az ember olyan sok vitás helyzettel találkozik az életben, és szereti az egyértelmű megoldásokat. Sokkal könnyebb, ha valakit szépen be lehet sorolni egy kategóriába.
Szent vagy szörnyeteg, ördög vagy angyal?
Ez szinte sohasem működik.
Legtöbbször nincsen fekete vagy fehér, csak a szürke különböző árnyalatai.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Légy Vidám!
  2014-09-18 16:24:57, csütörtök
 
 

Légy Vidám!

Rohanva rombol a rohanó világ
És az emberek serege égbe kiált
Keresik a boldogságot, a vidámságot
De közben elfelejtik szemlélni a valóságot
amelyben örömek ezrei várják őket
Mint esténként a férfiak a nőket

Néha van, hogy szíved fázik
És a lelked mindig tétovázik
De miért lennél szomorú
Mint a versben a koszorú
Erődet a kitartásod határozza meg
Hogy meddig tudod kifejezni örömed

Ha vidám akarsz lenni
Akkor nem kell többet tenni
Mint köszönetet mondani
És az érzéseid kitárni
Mert mindig van miért mosolyogni
És nem kell csak sompolyogni

Csak fess a szádon egy szép görbét
És láthatod a végtelen örvényt
Kérdőjelek nélkül Hinned, bíznod kell
a szíved minden reményével
A célodért küzdened, harcolnod kell
A társaid igaz segítségével

Egészségben élhetsz
A családoddal lehetsz
Jól alakulhatnak a dolgok
Ha látod a barátaid boldogok.
Nézz, Figyelj és láss,
Ha megvan a kincs helye, áss!

(Mohai Gergő)


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 471 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 1086
  • e Hónap: 8954
  • e Év: 50899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.