Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Berki Krisztián harmadszor is világbajnok
  2014-10-17 21:03:44, péntek
 
  Berki Krisztián hihetetlenül magabiztos, lényegében hibátlan gyakorlattal nyerte harmadik világbajnoki címét lólengésben a nanningi vb-n
Torna-vb, férfi lólengés, döntő
Berki Krisztián 16.033
...... ..........


Videó Link


2. Filip Ude (horvát) 15.783
3. Cyril Tommasone (francia) 15.600
 
 
1 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Műlábbal Natasa Kovacevic újra kosárlabdázik
  2014-10-17 20:51:53, péntek
 
  Natasa Kovacevic újra kosárlabdázik. A győri női kosárcsapat tragikus buszbalesetének egyik legsúlyosabb sérültje újfajta protézist tesztel Párizsban, amivel legalább a hobbikosárlabdához visszatérhet a térd alatt amputált lábú sportolónő. Kovacevic egy év kemény munka után már tapasztalatból mondja, hogy ami nem öli meg az embert, az megerősíti.
Miután a szerb játékosnak térd alatt amputálták a bal lábát, keményen dolgozott, hogy egyáltalán járni tudjon a lábprotézisével. Kovacevic nem adta fel, nem sokkal a baleset után azt nyilatkozta, "Édesapám kicsi koromban megtanított, hogy az a sorscsapás, ami nem öl meg, lélekben erősebbé tesz. Igen, levágták a lábamat, de ebbe még senki nem halt bele" - mondta a 21 éves játékos a tragikus baleset után.
A szerb sporttársadalom által mindenben támogatott Kovacevic tavasszal már autót vezetett, és bár kevesen hittek neki, amikor a szeptemberi baleset után néhány héttel azt mondta, 6-7 hónap múlva kosárlabdázni akar, tulajdonképpen nem is tévedett sokat. Kovacevic jelenleg a Francia Kosárlabda Szövetség és a FIBA Europe meghívásának eleget téve Párizsban van, és egy kifejezetten neki készített protézist tesztel. Bár a versenysportról valószínűleg le kell mondania, Kovacevic már tökéletesen jár, és a felvételeken látszik, hogy a sportmozgás sem okoz gondot neki.
A bátorság szinonimája
Szerbiában Kovacevic a "bátorság szinonimájává vált", a FIBA nagyköveteként egy alapítvány képviseletében rászoruló sportolóknak segít, emellett a Crvena Zvezdánál is jótékonysági munkát vállalt, miközben egyszerre végzi a Turizmus és Sportmenedzseri szakot egy belgrádi főiskolán. A Natasa Kovacevic Jótékonysági Alapnál végzett munka mellett nyelveket tanul, mert gyermekkori álma volt, hogy folyékonyan tudjon spanyolul beszélni.
...... ......


A még mindig csak 21 éves játékos minden szabadidejét az edzőteremben tölti, állítása szerint imád nassolni, ezért emiatt is szüksége van a folyamatos edzésekre, de közben esze ágában sincs visszavonulni a hobbikosárlabdától. "Fekve nyomás, guggolások, egyéb erőfejlesztő gyakorlatok
mellett bármikor futok egyhuzamban akár 10 percig is a futópadon" - büszkélkedett a sportoló.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Tíz éve varázsol a
  2014-10-17 20:43:20, péntek
 
  A képen a 10 év barcelonai klubstatisztikái
...... ......


Nagyobb kép Link
A Barcelonában, hivatalos meccsen 2004. október 16.-án az Espanyol elleni meccs 82. percében, debütált egy 17 éves és 114 napos aprócska argentin srác. Lionel Messi azóta beírta magát a futballtörténelembe.
Amióta a Barcelona akkori edzője Frank Rijkaard először pályára vezényelte, Lionel Messi felállított egy rakás csúcsot, nyert négy aranylabdát, hat spanyol bajnoki címet, háromszor emelhette feje fölé a BL-serleget - csak, hogy a legnagyobb eredményeit citáljuk ide.
Ahhoz képest, hogy 11 éves korában növekedési betegséget diagnosztizáltak nála - lényegében törpe növésűnek született -, és a Barcelona vállalta, hogy állja a hormonkezelése összes költségét, szép karriert futott be. A zseni még 28 éves sincs. Lesz még pár jó éve.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Őszi esőzés - Ditkétől kaptam
  2014-10-17 20:36:05, péntek
 
  ...... ........... ..........



 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Tizennégy évesen 225 centis a világ ......
  2014-10-17 20:24:59, péntek
 
  Tizennégy évesen 225 centis a világ legtehetségesebb kosarasa
...... .............


Nagyobb kép Link
Nevezzük meg Robert Bobroczkyi nevét, a kölyök még csak tizennégy éves, de már most a világ egyik legmagasabb kosarasa a maga laza 225 centijével.
Az aradi születésű csöppség jelenleg a Stella Azzurra di Roma akadémiáján pallérozódik, de egyértelmű cél az NBA, a New York Knicks már jó ideje figyelemmel követi a center pályafutását. A fejlődése természetesen nem lesz töretlen, most jóval előrébb jár a koránál, és magasságban ez most már így is marad, de nagyon körültekintőnek kell lenni, hiszen az ilyen durván megnyúlt sportolók ízületei idő előtt tropára mennek. Persze Rómában szakértőkkel dolgozik, óvatosan, de szisztematikusan tanulja a centermozgásokat. És persze halomra dobálja a pontokat.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Messi vagy Ronaldo a legjobb?
  2014-10-17 20:18:04, péntek
 
  Messi a legjobb, hiszen 47 meccsel kevesebbet játszott, mint a szintén 349 pontnál járó Ronaldo. A Barca istene 284 meccsen 249 gólt szerzett, ez ugye 0.88-as meccsenkénti átlag, ráadásul 21-gyel több gólpasszt adott. A portugálnak gólból van 21-gyel több, neki 0.82-es a gólátlaga. Egészen elképesztő számok. Nem véletlen, hogy Messi a négyszeres aranylabdás, míg CR kétszer kapta meg ezt a díjat.
Miután tíz éve mutatkozott be az argentin zseni, tíz évet hasonlítottak össze, mégpedig azt, hogy Messi debütálása óta az öt topligában - angol, olasz, német, spanyol, francia bajnokság - melyik játékosok állnak a legjobbak a gólok és gólpasszok alapján. Ez a hokiban az úgynevezett kanadai táblázat, és váratlanul épp a világ két legjobb játékosa áll az élen.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Elhunyt szeretteinkből gyémánt.
  2014-10-17 20:08:50, péntek
 
  Forrás:
Az ékkövek színe nagyon világos és sötétkék között változik, attól függően, hogy a tetem mekkora mennyiségű bórt tartalmazott. Ez a nyomelem a táplálkozással kerül be az emberi szervezetbe.
...... ........


Egyre többen szakítanak az hagyománnyal, hogy szerettüket örökre elszakítsa tőlük a sírgödör, az urnafal vagy a szóróparcella mondta René Andree. A hamvakból préselt ,,gyászgyémánt" (Andree szóhasználata) persze nem éppen olcsó: darabja 3000 és 7000 euró között mozog, az alkalmazott technológia függvényében. A spandaui vállalkozó svájci és amerikai cégekkel dolgoztat, amire joghézag kényszeríti. Németországban ugyanis ma még tilos elhunytak hamvainak bármilyen célra történő hasznosítása. Pár évvel ezelőtt a holttest hamvasztásakor keletkező hamuval még nem lehetett semmit kezdeni. Csak nemrég sikerült kifejleszteni korszerű gépeket, melyek képesek akkora nyomást előállítani, hogy annak hatására mesterséges gyémánt lesz a hamvakból.
...... .....


......


...... ........


Az ujján a gyűrűben a nagymamája van.
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Ha lehetne újra és újra végigcsinálnám ezt a 21 hetet
  2014-10-17 19:27:12, péntek
 
  Forrás: Hír24
Lindsey végül nem ment bele az abortuszokba, és szinte mindent megtett, hogy a 23. hétig az anyaméhben tudja leendő gyermekeit, akik mindannyian lányok lettek volna. ,,
Pokoli választás elé állították a kismamát, aki küzdelmes hónapok után esett teherbe: vagy elvetet néhány babát, vagy mindet elveszti.
...


Az amerikai Charlotte-ban élő focista házaspár, Lindsey és Steve Justice két gyönyörű kislány után határozta el, hogy harmadik gyermeket szeretne. Embert próbáló hónapok következtek, nem sokkal a döntés után ugyanis kiderült, Lindsey policisztás ovárium szindrómában (PCOS) szenved, emiatt kicsi volt a valószínűsége, hogy teherbe tud esni. ,,Minden egyes hónap tíz évnek tűnt, miközben vártam a két csíkot. De sokáig nem jött, így a férjemmel már az örökbefogadáson kezdtünk gondolkodni" - mesélte az amerikai WCNC csatornának Lindsey.
Aztán Steve 30. születésnapján jött a meglepetés: Lindsey pozitívat tesztelt. A pár örömmámorban úszott, ám az öröm még ennél is nagyobb volt, amikor a hatodik hetes ultrahangon kiderült, az asszony méhében nem egy, hanem egyszerre hét baba növekszik. ,,Ekkor szembesültem életem legnehezebb döntésével" - emlékezett vissza Lindsey, majd könnyben úszó szemmel folytatta. ,,Az orvosom közölte, az enyémhez hasonló terhesség extrém ritka, és kicsi a valószínűsége, hogy mind a hét babát meg tudom szülni. Azt javasolta, vetessek el néhány babát, hogy a többinek esélyt adjak az életre. Csakhogy képtelen voltam választani."
A 23. hét után már lett volna esélyük, de sajnos a 21. héten váratlanul elfolyt a magzatvíz és összehúzódásokat éreztem. Nem hittem el. Nem akartam."
Hiába mentek azonnal kórházba, Lindsey nem sokkal később megszülte az első babát, majd néhány órával később mindössze 10 perc leforgásával a többieket is. ,,Csak két órát éltek..." - sírta el magát az asszony, aki a tragikus események ellenére sem bánta meg döntését az abortuszt illetően.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Töklámpások
  2014-10-17 19:18:12, péntek
 
  Képek linkje Link  
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Így készül a tökéletes linzerkarika
  2014-10-17 19:14:47, péntek
 
  ...... ......


Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

200 g liszt
70 g zsír
60 g porcukor
egy rúd vanília magjai
1 kk. sütőpor
2 tojássárgája
kb. 1 púpos ek. tejföl
kb. 100 g savanykás lekvár ízlés szerint (nálam fűszeres szilvalekvár és eper-rebarbara lekvár)

1. Az omlós tésztához a lisztet, a lisztet, sütőport, a porcukrot, a vanília magjait és a zsírt összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a tojássárgákat, majd annyi tejfölt, hogy a tészta szépen összeálljon.
2. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és köröket szaggatunk ki belőle. Minden második kör közepét kilyukasztjuk tetszőleges mintával.
3. A kiszaggatott linzertésztát sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük. Amikor a széle épphogy barnulni kezd, akkor már jó a linzer.
4. A linzereket hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk. Légmentesen záró dobozban sokáig friss marad.
Ha a diós tetejű változatot szeretik, akkor sütés előtt kenjék le a lyukas darabokat tojással, és szórják meg apróra vágott dióval.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6977
  • e Hét: 18607
  • e Hónap: 51761
  • e Év: 285508
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.