Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Tréfás Nótacsokor videón
  2014-10-25 20:56:04, szombat
 
  /Lovászné, Marikától kaptam/
Videó Link
 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
2014.10.25 Real Madrid - Barcelona 3:1
  2014-10-25 20:35:49, szombat
 
  2014.10.25 Real Madrid - Barcelona 3:1
A Barcelona 756 perc után kapott gólt a bajnokságban.
Santiago Bernabéu Stadion. Vezeti: Jesús Gil.
A KEZDŐCSAPATOK
Real Madrid:
Casillas - Carvajal, S. Ramos, Pepe, Marcelo - Kroos, Modric, Isco - James Rodríguez, Benzema, Cristiano Ronaldo
Barcelona:
C. Bravo - D. Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu - Busquets, Xavi, Iniesta - Suárez, Messi, Neymar
...... .....


Góllövők:
6. perc Neymar
viedeó Link
...... ......


34. perc Cr. Ronaldó büntetőt értékesítette.
Videó Link
...... ......


51. perc Pepe
Videó Link
...... .......


61. perc Benzema
Videó Link

Ronaldót nagyon keményen tartják, Messinek és Neymarnak sokkal nagyobb a területe.
...... ......


Messi szomorkodik, nem sikerült neki gólt lőni
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Elhunyt Grosics Gyula özvegye
  2014-10-25 13:51:37, szombat
 
  Grosicsn, Ildikó 68 esztendősen távozott örökre, elhamvasztották, urnája a kiváló labdarúgó koporsója mellett lelt végső nyugalmat.
Máig felfoghatatlan, hogy időben ennyire közel mentek el végleg a szüleim. Úgy érzem, anyám elveszítette élete értelmét a papám végleges távozásával, 1973 óta éltek hangos szótól mentes házasságban. Jómagam alig dolgoztam fel az édesapám halálát, amikor a korábban három hónapig kórházban kezelt édesanyám is meghalt" - nyilatkozott Edina, Grosicsék lánya a Borsnak.
Hozzátette, apja temetésekor megkérdezték a bazilikában: kívánnak-e újabb sírhelyet lefoglalni a koporsója mellett. Akkor igent mondott, de nem hitte, hogy ennyire hamar szükség lesz rá.

Rútul bánt a sors Grosics Edinával. Miután édesapja, az egykori válogatott kapus, Gyula júniusban meghalt, nemrég elveszítette az édesanyját, Ildikót is.
Temetés követett temetést. Edinától, labdarúgó Aranycsapatunk egykori kapusának lányától megtudtuk, elhunyt édesanyját, Ildikót ugyanúgy a Szent István-bazilikában helyezték örök nyugalomra, mint a Fekete Párducot.
Gyászoló Grosics Edina
.....


- Grosicsné 68 esztendősen távozott örökre, elhamvasztották, urnája a kiváló labdarúgó koporsója mellett lelt végső nyugalmat. Edina azt mondta, ha tisztában lett volna azzal, hogy az édesanyja halálos beteg, akkor nem vállalja második terhességét. De vállalta, és azóta megszületett a kislánya, Emese. A vártnál három héttel előbb érkezett, és hasonlít a nagypapájára.
Amikor Emesét babusgatom, eszembe jutnak saját gyermekkori emlékeim, mennyire jól éreztem magam apámmal, anyámmal a Balatonon. Tudják, Tomika, a kisfiam, máig keresi a nagypapát. Nézi az érmeit, ereklyéit, és mivel még nem beszél, csak a tekintete kérdezi: mami, hol van a nagypapa?
Korábbi felvétel
.......

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Maru nevű cica a dobozban
  2014-10-25 13:21:52, szombat
 
  Videó Link
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
1956 - Október 25., a
  2014-10-25 13:18:21, szombat
 
  Forrás: Hír24
Sortűz dördült a Kossuth téren - Szovjet tankok repeszgránátokat lőttek az emberek közé, géppuskával pásztázták a fedezéket kereső civileket.
Október 25., a "véres csütörtök" volt az 1956-os forradalom és szabadságharc talán legszörnyűbb napja. A Kossuth téren békésen tüntető tömegre sortűz zúdult, százak haltak vagy sebesültek meg az értelmetlen vérontásban. Kő András a Rubicon.hu-n megjelent cikkében több száz szemtanú vallomása, levéltári források alapján úgy véli, a lövöldözés a szovjetek bűne.
- A teret ki kell üríteni
A kormányzati negyedet belügyi karhatalmi alakulatok védték, az épületek őrzését a hírhedt államvédelem, az úgynevezett ,,kék" ÁVH-sok több alakulata biztosította. A sorozott állományú határőrség, úgynevezett ,,zöld" ÁVH-s alakulatait is a fontosabb épületek védelmére vezényelték. Egységes parancsnokság híján minden alakulat külön irányítás alatt állt, kevés volt a lőszerük és a fegyverük. Komoly erőt csak az itt lévő szovjet páncélosalakulatok jelentettek. Október 25-én a délelötti órákban az MDP Akadémia utca 17. szám alatti székházában tartózkodott a teljes magyar politikai vezetés. Kilenc és tíz óra között ide érkezett három páncélossal több szovjet vezető, köztük Ivan Szerov, a KGB elnöke.
Itt értesültek róla, hogy több ezres tüntető tömeg érkezett a Parlament elé: a békés civilek közt nők, gyerekek és idős emberek is voltak. Szerov az Akadémia utca és a Kossuth tér sarkán szemrevételezte a terepet, s utasítást adott a parlament előtti tér kiürítésére. A tér sarkán látta a szovjet tankok személyzetével barátkozó embereket. Katonaként tudta, hogy a Parlament előtt álló tankok lőszerrel és üzemanyaggal vannak feltöltve. Mint KGB-főnök felismerte, hogy ez az Akadémia utcai pártközpontra - és az ott tartózkodó magyar és szovjet pártvezetőkre veszélyes lehet. Ezért adott parancsot a Kossuth tér kiürítésére. Az elöl álló tank késlekedett a tűz megnyitásával, feltehetően azért, mert nem az egység parancsnoka adta ki az utasítást.

Lövések mindenhonnan
Sürgethették, hogy kezdje el a riasztólövéseket, mert a Szerov kíséretében lévő egyik magyar tiszt - Jamrich Mihály ávós ezredes - géppisztolyával rövid sorozatot adott a levegőbe. Ez volt a kezdet. Utána a tank először valóban riasztólövéseket adott le, majd megszólaltak a Parlament főbejárata előtt lévő páncélosok géppuskái is. A tömegben pánik tört ki, a téren tartózkodó körülbelül háromezer ember meglódult. Azok, akik a Parlament épülete és az előttük álló szovjet páncélosok közötti területen voltak, az épülettömb kiszögelléseiben, illetve a páncélosok mögött és alatt próbáltak menedéket keresni. Akik nem voltak elég fürgék, a riasztólövések után kapták a következő sorozatot. Ők voltak a vérengzés első halottjai, illetve sebesültjei - olvasható a Rubicon.hu-n.
A fentiekkel majdnem egy időben a Kossuth-szobor mögött elhelyezkedő szovjet páncélosok ágyúval - repeszgránáttal - belőttek a Kossuth Lajos tér 9-es számú épületének felső szintjébe, majd repeszgránát robbant a Rákóczi-szobor előtti részen, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főbejáratával egy magasságban. A Parlament VII-es kapuja előtt álló tank tűz alá vette a Párttörténeti Intézet második emeleti sarokszobáit. Ugyanekkor dördültek el az első géppuskalövések az FM első emeletére is a IX-es kapu felől. Szovjet géppuskatüzet kapott a Kossuth tér 9-es számú épület és az akkori Országház étterem épülettömbje is.

Gránátokkal és géppuskával szórták a teret
A tömeg vesszőfutása a téren öt-hat percig tartott. Az emberek több irányba menekültek: egyesek a Munkásmozgalmi Intézet (ma Néprajzi Múzeum) és a Pártörténeti Intézet épülettömbjéhez futottak, mások az FM irányába, az árkádok alatt remélve oltalmat, voltak, akik a Rákóczi-szobor mögött található dombos részen húzódtak meg, illetve - főleg azok, akik még nem érkeztek be a térre - visszafelé rohantak, a Nádor és a Vécsey utcai kapualjakba. Ezek után tűnt fel a Ságvári tér (ma Vértanúk tere) sarkán egy szovjet tank, és páncélgránátot lőtt ki a Kossuth tér közepe felé, a Rákóczi-szobor magasságában, majd géppuskatűzzel árasztotta el a teret.
Röviddel később közvetlen közelről két páncélgránátot lőtt ki a 2-es villamos vonalánál lévő mintegy egy méter magas dombra, és végigpásztázza az itt fekvő embereket. S mialatt az Akadémia utca felé haladt, még egy páncélgránáttal és géppuskatűzzel szórta meg a helyet, majd távozott. Az áldozatok többsége repeszek okozta sérülés, kisebb hányada pedig géppuskatalálat következtében halt meg. A legtöbb halálos sebesülés a 2-es villamos megállójánál, illetve a Parlament Akadémia utcai részénél történt. Ez azt bizonyítja, hogy az Akadémia utcánál és a Ságvári térnél lévő tankok legénysége tüzelt a tömegre.

Százak maradtak a földön
A téren meghúzódó tüntetők kálváriája azonban folytatódott, mert a Nádor utcai tank visszavonulása után mintegy tíz percen át rövid, vélhetően szovjet katonáktól és a tér kiürítésében részt vevő magyar határőröktől származó géppisztolysorozatok hangja töltötte be a teret, s ez akadályozta a mentők munkáját, akik időközben megjelentek. De nincs tudomásunk arról, hogy ebben az időszakban valakit lövés ért volna, önkéntes vagy hivatásos mentő halt volna meg - írja Kő András.
A halottak számáról nagyon eltérő, a húsz főtől egészen a több százig terjedő becslések forognak a köztudatban. Kő András 61 halottat tudott azonosítani a téren, ám ehhez feltehetően még 14 személyt kell hozzáadni, akik később haltak bele sérüléseikbe. A magyar sebesültek száma körülbelül 280 fő volt. A szovjetek két katonát a Parlament előterében vesztettek, egyet pedig az Akadémia utcában.

 
 
0 komment , kategória:  Október 06  
Vírust tartalmazó........
  2014-10-25 11:04:58, szombat
 
  Vírust tartalmazó programok lehetnek az internet böngészőn.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kérlek benneteket, én,.......
  2014-10-25 10:50:48, szombat
 
  Testvéreim! Kérlek benneteket, én, aki fogoly vagyok az Úrban, hogy éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok; teljes alázatban, szelídségben és türelemben. Viseljétek el egymást szeretettel. Törekedjetek arra, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet. Egy a Test és egy a Lélek, mint ahogy hivatástok is egy reményre szól. Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség. Egy az Isten, mindnyájunk Atyja, aki minden fölött áll, mindent áthat és mindenben benne van.
Ef 4,1-6

Zsoltár:
Válasz: Ez az istenkeresők népe, * mely látni kívánja arcodat, Urunk. Vö. 6. vers.
Előénekes: Az Úré a föld, és ami betölti, * a földkerekség és minden lakója.
Tengerek fölé ő rakta alapját, * s a vizek árján ő tartja szilárdan.
Hívek: Ez az istenkeresők népe, * mely látni kívánja arcodat, Urunk.
E: Ki mehet föl az Úr hegyére, * ki állhat meg az ő szent helyén?
Aki ártatlan kezű, tiszta szívű, * akinek az esze nem jár csaláson.
H: Ez az istenkeresők népe, * mely látni kívánja arcodat, Urunk.
E: Az nyer áldást az Úrtól, * és megigazulást üdvözítő Istenétől.
Ez az istenkeresők népe, * amely arcát kutatja Jákob Istenének.
H: Ez az istenkeresők népe, * mely látni kívánja arcodat, Urunk.
Zsolt 23,1-2.3-4ab.5-6
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának ,,,,,,,,
  2014-10-25 10:48:16, szombat
 
  Testvéreim! Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának mértéke szerint részesült kegyelemben. Ezért mondja az írás: Fölment a magasba, magával vitte a foglyokat, s osztott az embereknek ajándékokat. Az pedig, hogy fölment, mi mást jelent, mint hogy előbb le is szállt a lenti földi tájakra? Aki leszállt, az emelkedett minden ég fölé, hogy betöltse a mindenséget. Ő némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat evangélistává, pásztorrá és tanítóvá tett, hogy szolgálatuk betöltésére neveljék a szenteket, és fölépítsék Krisztus testét, amíg mindnyájan el nem jutunk a hitben és az Isten Fia megismerésében az egységre, és meglett emberré nem leszünk, elérve Krisztus teljes életkorának mértékére. Akkor majd nem leszünk többé kiskorú gyermekek, akiket mindenféle megtévesztő emberi tanítás és tévedésbe ejtő álnokság megingat és magával sodor. Az igazság útján járva szeretetben fogunk élni, hogy egyre inkább összeforrjunk a Fővel: Krisztussal. Ő az, aki az egész testet, (az Egyházat) egybekapcsolja és összetartja a különböző ízületek segítségével és minden tag arányos együttműködésével. így növekszik Krisztus teste, (az Egyház), és építi fel magát a szeretetben.
Ef 4,7-16

Zsoltár:
Válasz: Isten házába indulunk, * örömtől dobban a szívünk. Vö. 1. vers.
Előénekes: Örvendeztem, amikor azt mondták nekem, * az Úr házába megyünk.
íme, itt állunk már kapuid előtt, * kapuid előtt, ó, Jeruzsálem.
Hívek: Isten házába indulunk, * örömtől dobban a szívünk.
E: Jeruzsálem városa jól megépült, * részei egymáshoz illenek.
Oda járulnak föl a törzsek, * az Úr népének törzsei.
H: Isten házába indulunk, * örömtől dobban a szívünk.
E: Az Úr Izraelnek törvénybe adta, * hogy ott nevére áldást mondjanak,
mert ott állnak az ítélőszékek, * Dávid házának székei.
H: Isten házába indulunk, * örömtől dobban a szívünk.
Zsolt 121,1-2.3-4a.4b-5
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Istenem, add meg nekem........
  2014-10-25 10:43:34, szombat
 
  Istenem, add meg nekem, hogy önmagam mindenki szolgájának tartsam. Amikor csak tehetem, engedelmességben szolgálok, az utolsó helyet választva. Szolgálok azáltal, hogy nem engedem magam kiszolgálni, hanem szolgálok másokat, bármit kell is tennem, bármi feladatot ellátnom. Minderre te magad mutattál példát, aki Isten, Mester és Úr voltod ellenére úgy voltál az apostolok között, mint aki szolgál. Add, hogy a te példád szerint és veled együtt én is lelkemet adjam sokak megváltásáért.
Boldog Charles de Foucauld

Mai napi imádság
Égi Édesanyám, oltalmazd meg Magyarországot, püspökeinket, papjainkat, családtagjainkat, közösségünk minden egyes tagját és az egész magyar egyházat. Mindazoknak, akik még nem tudnak hinni, a Szentlélek ereje és világossága által add meg az élő hit kegyelmét, hogy ez az ország Mária országa, a Te országod legyen továbbra is. Tisztíts meg minket a bűntől és vezess el bennünket Szent Fiadhoz, Jézushoz!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 735
  • e Hét: 11797
  • e Hónap: 24473
  • e Év: 258220
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.