Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Pajzsmirigy rendellenességek
  2014-06-30 19:31:05, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Mit mond rólad a számmisztika ?
  2014-06-30 19:13:15, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Számmisztika  
10 MÓDSZER ARRA, hogy EGYRE TUDATOSABBÁ VÁLJ
  2014-06-30 13:22:10, hétfő
 
  1. Igazság
2. Bátorság
3. Együttérzés
4. Vágy
5. Figyelem
6. Tudás
7. Értelem
8. Tudatos emberek
9. Energia
10. Szándék

Mit jelent az, hogy tudatosabbnak lenni? Ez a gondolataid feletti uralmad fokozatos megvalósítását jelenti.
A kihívás abban áll, hogy közben növekedjen is a tudatosságod. De ne aggódj, a mag már megvan. Gondolj csak a tűzre! Van egy kis lángod, és te szeretnél nagyobb lángra kapcsolni. Hogyan csináld? Fel kell tankolnod. Az alábbi lista példákat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan adhatsz több üzemanyagot a lángodhoz, hogy tudatod egy magasabb szintre érkezzen. Talán a hasonlat nem pontos, de kifejezi a lényeget.


Link

Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vatikán komolyan aggódik
  2014-06-30 12:52:40, hétfő
 
 
1500 éves biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre, a Vatikán komolyan aggódik

Vatikán legnagyobb rémületére egy körülbelül 1500-2000 éves bibliát találtak Törökországban, mely a Néprajzi Múzeumban, Ankarában található. A 2000-ben felfedezett és titokban tartott könyv tartalmazza Barnabás evangéliumát - Krisztus tanítványa - amely azt mutatja, hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem Isten fia volt, hanem egy próféta. A könyv Pál apostolt "A szélhámos"-nak hívja. A könyv azt is állítja, hogy Jézus élve szállt fel a mennybe, és hogy helyette Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.

A National Turk beszámolója szerint a Bibliát egy csempészbandától foglalták le egy mediterrán térségbeli akció során. A jelentés szerint a bandát régiségek csempészetével, illegális ásatásokkal és robbanóanyagok birtoklásával vádolták meg. A könyv maga 40 millió török lírát ér (kb. 20 millió dollár).
Hitelesség

A jelentések szerint a szakértők és a vallási hatóságok ragaszkodnak ahhoz, hogy a könyv eredeti. Magát a könyvet arany betűkkel írták lazán kötött bőrre arámiul, Jézus Krisztus nyelvén. A szöveg egy Iszlámhoz hasonló elképzelést tart fenn, ami ellentmond a Kereszténység Újszövetsége tanításainak. Jézus előre látta Mohamed próféta eljövetelét, aki 700 évvel később megalapította az Iszlámot.

Barnabás evangéliuma itt olvasható:
http://issuu.com/webshare/docs/barnab__s_evang__liuma

Úgy tartják, hogy a niceai zsinat alatt a Katolikus Egyház gondosan kiválogatta az evangéliumokat, melyek a Bibliát alkotják, ahogyan ma ismerjük, elhagyva (többek közt) Barnabás evangéliumát, Máté, Márk, Lukács és János kanonikus evangéliuma javára. Sok bibliai szöveg kezdett előkerülni az idő múlásával, köztük a Holt-tengeri és a Gnosztikus evangéliumok, de különösen ez a könyv nagyon úgy tűnik, hogy komolyan aggasztja a Vatikánt.
A Katolikus Egyház nagyon akarja
Mit jelent ez a keresztény eredetű vallások és követőik számára? Egy elég nagy foltot. A Vatikán arra kérte a török hatóságokat, hogy hagyják megvizsgálni a könyv tartalmát az Egyháznak. Most, hogy a könyvet megtalálták, jönnek majd, és elfogadják bizonyítéknak? Vagy teljes egészében tagadni fogják? Esetleg "Muszlim hazugság"-nak hívják, ahogy azt a "Truth" Magazine tette 2000-ben? Sokak számára ez a könyv a remény jelzőfénye, ám a hívők hamarosan rájönnek, hogy imádatuk tárgya önhatalmú, és hogy az összes szöveg, különösen a vallási szöveg csak értelmezés kérdése


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
ÖNMEGVALÓSÍTÁS témában minden - ITT ! ! !
  2014-06-30 12:25:29, hétfő
 
  Link

Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat : Link



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Utazzunk !
  2014-06-29 07:56:07, vasárnap
 
 
Utazz abba az országba, ahova szeretnél ! Klikkelj az országra, azután a
városra .

Olaszország :
Link

Franciaország : Link

Skandinávia : Link

Bulgária : Link

Románia : Link

Spanyolország : Link

Kanada : Link

Görögország : Link

Japán : Link

Afrika : Link

Portugália : Link

Autriche : Link

Ausztrália : Link

Ausztrália : Link

Les Cara"ibes . Link

Alaszka : Link

Hongrie : Link

Croatie : Link és La Croatie : Link

Fidji : Link

India : Link
 
 
0 komment , kategória:  Videók : Virtuális utazás  
Díszek lilahagymából
  2014-06-29 07:33:30, vasárnap
 
 











 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Kreatív ételek II.  
Benedek Elek
  2014-06-28 18:51:47, szombat
 
 
Nagy mesélő volt, talán mondhatom legnagyobb országunkban.
Meséin rengeteg gyerek nőtt fel.







Benedek Elek
(1859-1929)

Benedek Elek, a Székelyföld szülötte 1859. szeptember 30-án látta meg a napvilágot Erdővidék egy kicsi falujában, Kisbaconban. "Kicsiny falu az én falum, legkisebb az egész vidéken s a legszebb....

,,Egy hosszukó tál, melynek kicsorbult egyik vége, ebben a tálban egy csudaszép bokréta: ez az én szülőfalum. Ebben a faluban minden háznak van gyümölcsfás és virágos kertje, s május havában, amikor itt a gyümölcsfák virágba borulnak, Csíkorra tetejéről (a szomszédos "Csíkország" orra ez a hely) óriás bokrétát lát ájtatosan bámuló szemed." - írja az Édes anyaföldem! c. könyvében.

A falu lakói melegszívű, becsületes emberek voltak, akik évszázados meséket, legendákat, történeteket őriztek a lelkük mélyén, amiket aztán munka közben vagy esténként elmeséltek egymásnak s gyerekeiknek. "Erdő, mező, hegy, völgy, falu - minden mesél itt. A mesék földje ez - csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nő az a gyermek..." Ebben a szép természet - és emberszerető környezetben nőtt fel Benedek Elek, de a legnagyobb ajándék számunkra az, hogy meg tudta őrizni, tovább tudta adni olvasóinak mindazt, ami az ő gyermekkorát széppé tette.

A boldog kisbaconi diákévek után a székelyudvarhelyiek kevésbé örömteliek. A kollégium az élet iskolája, de a kultúrával való találkozást is jelenti az író számára. Nyelveket tanul, lelkes tagja az önképző körnek. Érettségi után hamarosan Pesten találjuk. Tanárnak készül, de lelke mélyén írói terveket táplál. Benedek Elek Sebesi Jóbbal, székelyudvarhelyi barátjával a korábban gyűjtött népköltészeti alkotásokat Gyulai Pálnak mutatta meg. A híres kritikusnak tetszett a székely népköltési gyűjtemény. Az első csatát tehát megnyerte. Egyetemi tanulmányait félbeszakította, újságíró lett.

1885-ben jelent meg a Székely Tündérország, ami már önállóan megírt népmeséket is tartalmaz. Hat évvel később jelent meg a Székely mesemondó. Az igazi vállalkozás azonban (1894-96) az öt kötetben megjelenő Magyar mese- és mondavilág, ami a millenium ünnepére készült.

Magyar népmesét kell a gyermekek kezébe adni, mert az a magyar nép lelkét, örömét, bánatát, mindennapjait tárja a gyermekek elé. Ő az első író, aki a gyermekirodalom ügyét a magyar művelődéspolitika fontos kérdésének tartotta, mint országgyűlési képviselő.

A világról alkotott értékrendje, gondolatvilága az 1894-ben megjelent Testamentum és hat levél c. irodalmi végrendeletében olvasható.

Jelentősek Benedek Elek mesefordításai is. Ezek a Kék, Piros, Ezüst és Arany mesekönyvek.

Említésre méltót alkotott novelláival, regényeivel is: Katalin, Uzoni Margit, Mária, Huszár Anna, valamint a magyar nemzeti múltat népszerűsítő írásaival is: A magyar nép múltja és jelene, Hazánk története, Nagy magyarok élete.

Mint újságíró többféle lap munkatársa, majd szerkesztője lett. Hozzáértése, esztétikai igényessége nem ismerte a megalkuvást. (Nemzeti Iskola, Néptanítók Lapja, Az Én Újságom, Jó Pajtás, Cimbora stb.)

Élete alkonyán visszatért szülőföldjére, ahol fáradhatatlanul küzdött tovább elképzeléseinek valóra váltásáért. Munka közben érte a halál 1929. augusztus 17-én. Az utolsó három szó, amelyet leírt, írói végrendelete: - ... fő, hogy dolgozzanak."



"Mi hasznom benne? - én nem kérdezem,
Csak ültetek a jövő nemzedéknek!"

(Benedek Elek: Öreg faültető éneke)



 
 
0 komment , kategória:  Író - Benedek Elek  
Egyedül
  2014-06-22 18:54:57, vasárnap
 
 






Képek, versek, idézetek album : Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Idézetes képek III.  
A képzelet
  2014-06-22 18:52:24, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Idézetes képek III.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 954
  • e Hónap: 9624
  • e Év: 65557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.