Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A kis sunyi! :)
  2015-05-09 11:46:47, szombat
 
 







Gazdi megkérdezi ,,Ki kakilt a konyhába?"- A jobboldali kutyus reakciójától dőlni fogsz a nevetéstől!


Minden családban vannak rosszcsont gyerekek és/vagy házi állatok. Nem is lehetne nélkülük szebb az ember napja, igazából, hiszen, ha rosszalkodnak, meg is tudnak nevettetni! A videóban két bűnbánóan néző kutyust láthattok, akik tuti, hogy valami rossz dolgot követtek el. Amikor a gazdi megkérdezi ki kakilt a konyhába a jobb oldali kutyus kicsit sem gondolkodik a válaszon, helyette felemeli a lábát és társára mutat. Eszméletlen, milyen kis sunyi, ugye?

Katt a linkre!!!! Link


 
 
0 komment , kategória:  Humor az élet sója!  
Gárdonyi Gézáról
  2015-05-09 11:39:43, szombat
 
 




Igaz, hogy a spiritizmuson, Buddhán és tanításán keresztül. 1897-ben az előbbi istentagadó már Krisztusról álmodik, már azt tervezi sírfeliratául: Hiszek egy Istenben és az örök életben, s megszerzi Buddha bibliáját a régi biblia mellé s elindul a keleti vallásfilozófia útján. Az egri remeteségben aztán járja mind a két utat. Hogy Buddha bibliáját eredetiben olvashassa, megtanulja a tibeti nyelvet. Esténkint egy-egy fejezetet olvas Buddhából és fiainak is meghagyja, hozassák meg bibliáját német nyelven s olvasgassák naponta. Hitévé válik s boldogítja a reinkarnáció. 1911 végén naplójában ezt jegyzi fel: "Eseménynek tekintem, a lélek örökkévalóságának kezdettelenségét hogy megfejtettem." De már egri jóbarátainak javarésze katolikus pap. Gyakori tárgyai a beszélgetésnek a szent biblia s a hitigazságok. Amazt is forgatja sokszor, ezeken is töpreng még többször. Folyosója falára maga festi Szűz Máriát a kis Jézussal. Hálószobájának éke Munkácsy Krisztusa. Ágya felett a megfeszített Jézus keresztje. Végrendelete azt kívánja: pap szentelje be sírját és a sírkeresztje ezt hirdesse: Csak a teste.

Hiába mondatja gyönyörű legendás könyvében maga helyett "A forrás" remetéjével: "Láthatjátok, hogy Jézus az én világosságom. De ahogyan elvonultam az emberek közül, és magányos egymagamban élek, a különféle vallásokat is magam mögött hagytam." Munkáinak számtalan Jézus- és -Mária-ihlette lapja bizonyítja tétovázó lelkéről; Anima naturaliter Christiana... ,,







 
 
0 komment , kategória:  Gárdonyi Géza  
Gárdonyi Géza: A szeretetnek melege van...
  2015-05-09 11:14:59, szombat
 
 




Gárdonyi könyökéből hiányzott a csont, írja fia a jellemző szókat. Valóban szerényebb, kevéssel beérőbb embert keveset hordott a föld háta. Befelé ugyan melegítette minden elismerés, kitüntetés, de a külső fényről, ünneplésről szívesen lemondott. Még az irodalmi társaságok tagsági kitüntetése is nehezére esett, mert magamutatással, hangoskodással járt. Irtózott a székfoglaló asztal zöld posztójától. Kelletlenül mozdult még irodalmi ügyekben is. Jól emlékszem, mennyi kérést, rábeszélést kellett még az Akadémia megbízásához pótolnunk, míg rá tudtuk venni, hogy jöjjön le a színházba s ünnepelje Eger társadalmával együtt Tárkányi Bélát születése százéves fordulóján. Mielőtt kiment a zöld asztalhoz, azt mondta: Úgy érzem magam, mint a hal, mikor partra lökik a vízből. Ez volt első és utolsó nyilvános szereplése Egerben - 25 év alatt! 1911-ben ülhette volna meg harmincéves írói jubileumát. Készültek is rá írótársai. Ahogy neszét veszi ennek Gárdonyi, azonnal táviratoz a P.H.-nak: Tollam ünnepléséről szíveskedjék a társlapokat is lebeszélni, Nemzetem háláját jubileum nélkül is érzem íróasztalomnál. Őmaga azonban szívesen hódolt az érdem előtt. A könyv Rákosi Jenő és Prohászka Ottokár jubileumára írt levelét közli. Ez utóbbi kiváltképpen színes. "Köszöntöm a napba öltözött embert, kit Isten homlokon jelölt a kiválasztottság fényes jegyével, ... az ő írása fénybenúszó liliommező... és az ő szónoklása: csillageső a sötétségben... "
 
 
0 komment , kategória:  Gárdonyi Géza  
Gárdonyi Géza: a szívről...
  2015-05-09 11:12:31, szombat
 
 




A jó ember elsősorban jó édesatya volt. Említettem már, kiskorában mennyire rabja volt gyermekeinek. Kevés apa írt szebb verseket gyermekeihez, mint ő. Egerben a nagyobbik fiú, Sándor, lett a majordomus, kert és szőlőgazda, Józsi meg irodalmi segédje, életében kiadóival pörösködéseiben képviselője, holta után irodalmi hagyatékának rendezője. Meg is hagyta ide vonatkozó szándékait "Fiaimnak, utasítások" címen. Sokat es sokszor vergődött azon, elég lesz-e írásainak jövedelme hagyatékul kis családjának. Ilyen órában fogant lelkében az elhatározás: "Ezentúl naponta följegyzek egy életre való tanácsot a fiaimnak." Valóban jegyezgetett is szorgalmasan. A "Földre néző szem" című kötet jó tanácsaiból tanulhat minden magyar ifjú. Naplójában időnkint álmait is följegyezte. De a följegyzéseket külön intézkedéssel zárta el, a nyilvánosságtól: "Fiaim! Ezek a följegyzések nem a nyilvánosságnak valók. Csak azért írtam le némely álmomat, mert azt gondolom, hogyha jó csomó lesz együtt, tanulságos képe az ember karakterének és fantáziája szárnyalásának. .. Hát ne adjátok ki ezeket a jegyzeteket, csak ha éppen nyomorúságba jutnátok. Akkor, ha ezzel segíthettek a bajotokon, elszenvedem érettetek a világ vállvonását."
 
 
0 komment , kategória:  Gárdonyi Géza  
Gárdonyi Géza: A mult nem a tiéd...
  2015-05-09 11:10:42, szombat
 
 






A sok hányódás, ínség, gyötrődés után is alapjában vidám és melegszívű ember maradt Gárdonyi nemcsak munkáiban, hanem életében is mindvégig. Mint mindenki, aki nemcsak testi, hanem lelki életet is él. Az igaz, hogy ritkán nevetett. Inkább befelé mosolygott. De ha társaságba került, belemelegedett a hangulatba s rendesen ő vitte a szót. Tapasztalhatta mindenki, aki megfordult nála. Ha kedves vendége jött, hozatta azonnal a saját termésű "piros vizet" s vidám pohár s pipaszó mellett folyt a beszéd.
 
 
0 komment , kategória:  Gárdonyi Géza  
Gárdonyi Géza: Nem az a szerencsétlen...
  2015-05-09 11:00:41, szombat
 
 





Az ember. 1881 nyarán édesanyja szőlősgyöröki házában Franklin életrajzát olvasgatja Gárdonyi. Karádon már várja a tanítói kis szoba. Mit vigyen magával? Kiírja a könyvből Franklin életszabályait, amelyekkel világhírre jutott. És megfogadja: követi ezeket mindhalálig. Élete útján ezek az elvek csillagoskodtak: Mértékletesség. Hallgatagság. Rend. Határozottság. Megelégedés. Szorgalom. Őszinteség. Igazságosság. Jámborság. Tisztaság. Szemérmesség. Alázatosság. Akik ismerték Gárdonyi Gézát, elmondhatják: állta fogadását az utolsó leheletig.
 
 
0 komment , kategória:  Gárdonyi Géza  
Juhász Gyula: Emlék
  2015-05-09 10:55:58, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Juhász Gyula  
Mosolyogtál már ma ?
  2015-05-09 10:40:57, szombat
 
 






A csodadoktor egy előadás után a gyakorlatban is be akarja mutatni képességeit. Odamegy az egyik emberhez:
- Látom, sánta vagy. Most dobd el a botodat és járj!
Odamegy egy másikhoz:
- Mi a bajod?
- Pösze vagyok.
- Most beszélj hibátlanul!
- Eleszett a szánta.

.
Megy hazafelé az öreg székely a szekerén,és felvesz egy csinos fiatal "stoppos"-t, aki a faluba szeretne menni. De útközben a hölgy begerjed, és hanyatt dönti az öreget. Utána megkérdi:
- Bátyám, maga nagyon érti ezt a dolgot, csak hamar elfárad! Nincs egy fiatalabb rokona?
- Dehogynincs, lányom. Van nekem egy szép szál fiam!
- És ő is ilyen jól műveli ezt a dolgot?
- Hát azt nem tudom, mert mi parasztemberek nem szoktunk ilyenekről beszélgetni, de a múltkor elkapott egy medvét, az meg azóta nekünk gyűjti a mézet!


Pajzán humor

A vidéki tanyára becsenget a szomszéd tanyán lakó férfi. Egy kislány jön ajtót nyitni.
- Apádat keresem - mondja a szomszéd.
- Sajnos nincs itthon - mondja a lány - de szerintem én is tudok segíteni. Biztos a bikánkat akarja kölcsönkérni fedeztetésre, ugye? A miénk a legszebb bika a környéken, apám száz dollárt szokott
kérni egy alkalomért. De ha ezt drágállja, van egy fiatal bikánk is, azt apám ötven dollárért szokta kölcsönadni. Vagy ha még ez is sok, akkor van egy öreg bikánk is. Azzal már nehezebb a dolog, ezért apám 25 dollárt szokott kérni.
- Nem, egyáltalán nem bikát akarok kölcsönkérni! A bátyád teherbe ejtette a lányomat!
- Hú, akkor tényleg jobb, ha megvárja apámat! Nem tudom, hogy a bátyámért hány dollárt szokott kérni.


Kerékcsere
Egy sofőr kereket cserél. A szomszéd kertből kijön egy kisgyerek, és nézi a szerelést, de közben mindenre megjegyzést tesz. Amikor a pasas előszedi a csavarkulcsot, a gyerek odaszól:
- A papámnak ebből kettő van.
S ez így megy megállás nélkül. Bármihez nyúl is az autós, a gyerek megjegyzi:
- A papámnak ebből kettő van.
A vezető végre befejezi a szerelést és odamegy egy fához, hogy könnyítsen magán. A kissrác most is nézi.
- Ide figyelj, kiskomám - mondja bosszúsan a fickó - nehogy már azt mondd, hogy a papádnak ebből is kettő van!
- Azt nem... De kétszer ekkora!



Két nő játszik a golfpályán. Egyikük üt egy nagyot, a labda messzire repül és pont egy
férfiakból álló csoportba csapódik. Nagy üvöltés hallatszik, a két nő futva indul az áldozatokhoz, majd egy férfit látnak, aki két kezét a lába között tartva egy helyben ugrál, fájdalmas kifejezéssel az arcán.
A tettes odamegy hozzá, és azt mondja:
- Jaj, uram, nagyon sajnálom. Úgy látom, pont a legrosszabb helyen találtam el. Engedje meg, hogy segítsek, én orvos vagyok.
Azzal elkezdi masszírozni a férfi nemi szervét .
- Ugye, most már sokkal jobb? - kérdezi áldozatától.
- Ó igen, most már sokkal jobb - feleli meglepetten a férfi. - De az ujjam sajnos még mindig fáj...



Három barátnő elhatározza, hogy kissé feldobnák a szexuális életüket. Az egyik két hónapja házas, a másik 3 éve, a harmadik 10 éve... Megbeszélik, hogy beszereznek egy bőrszerkót, s legközelebb mikor találkoznak, elmondják mekkora sikert arattak. Így is lett. Egy hét múlva mondja az első:
- Hát, ahogy a férjem meglátott, egyből nekem esett, hatalmasat szeretkeztünk!
Mondja a másik:
- Bementem a bőrszerkómba a férjem irodájába... először csak nézett, de egyet csattintottam az ostorral... akkorát szerelmeskedtünk, mint még soha.
A harmadik hallgat, de mivel a többiek nagyon kérdezgetik, végül válaszol:
- Tudjátok, lepasszoltam a gyerekeket a nagymamához, finom kaját főztem, romantikus gyertyafény, felvettem a szerkót... férjem hazajött, leheveredett a fotelbe, bekapcsolta a TV-t, rám nézett, s megkérdezte: Hello Batman... mi van vacsorára?



Egy pasi vidéken járva, betér egy fogadóba, hogy ott éjszakázzon. Pechjére nincs üres szoba, csak egy kétágyasban van még egy hely.
A recepciós figyelmezteti:
- Egy régi vendégünk lesz a szobatársa. Nagyon hangosan horkol. Már többször is betettünk hozzá egy-egy éjszakára vendéget, de mindenki karikás szemekkel jött le reggel. Nem tudtak tőle aludni!
Emberünk nem ijedt meg, és másnap reggel csodák csodájára frissen, kipihenten megy reggelizni. A horkolós meg kialvatlan szemmel.
- Hogyan csinálta? kérdezi a portás.
- Egyszerű, amikor kijött a fürdőből, adtam egy puszit a seggére... Egész éjjel le sem merte hunyni a szemét!






 
 
0 komment , kategória:  Humor az élet sója!  
5 probléma, amin a zene segíteni tud
  2015-05-09 10:37:23, szombat
 
 





5 probléma, amin a zene segíteni tud



A zene gyógyír füleimnek: ezt a mondást szó szerint kell érteni!

A zene sokkal nagyobb hatással van az agyra, mint bármilyen más inger. Például érzelmeket hív elő, ezek emlékeket idéznek fel, s a muzsika ezáltal javítja a memóriát. De ezzel a lista nem merült ki!

1. A kisbabák alacsony súlya
A koraszülött kisbabáknál általános probléma a túl kicsi súly. Zenével ez a probléma részben orvosolható. Kanadai kórházakban Mozartot játszanak a koraszülötteknek, és van egy szintetizátor, amely az anyai szívdobogást utánozza. A babáknak ettől sokkal jobb lesz a közérzetük, nagyobb az étvágyuk, így gyorsabban gyarapodnak.

2. Növénytermesztés
A növények is szeretik a zenét, sőt, úgy tűnik, ízlésük is van. Egy kísérletben egy ültetvény növényei kemény rockot ,,hallgattak" egész nap, egy másik növénycsoport pedig kellemes romantikus zenét. Ez utóbbi növények a végén egyenletesen nagyra nőttek, és harsogó zöldek voltak a leveleik. A ,,rockerek" viszont ziláltan fejlődtek, sokuk a levelét hullatta, és mind elhajoltak a zajforrás elől a másik irányba.

3. Agy- vagy idegrendszeri károsodás csökkentése
Az agy károsodott emberek számos képességüket elveszíthetik, például nem tudnak rendesen mozogni vagy beszélni. Zenével ezen is lehet bizonyos mértékben segíteni: serkenteni lehet azokat az agy területeket, amelyek ezeket a tevékenységeket irányítják.
A stroke vagy a Parkinson-kór áldozatain is segít a zene, mert a ritmus és a harmonikus hangok szimmetriát és egyensúly érzetet adnak számukra. Az autista gyerekek könnyebben meg tanulnak beszélni, ha énekelhetik az új szavakat.

4. Süketség megelőzése
Ha valaki már megsüketült, azon nem segít a zene, de az élethosszig tartó zenehallgatás segít a hallás képességének megőrzésében. Idős klasszikus zenészek például sokkal jobban hallanak, mint az átlagos középkorú emberek, mert állandóan tréningben voltak.

5. Szívfájdalom
Nem a szerelmi bánatról, hanem a szívrohamról van szó. (Bár a zene szerelmi bánat ellen is jó.) A megnyugtató zene csökkenti a pácienseknél a vérnyomást, leviszi a pulzust és nyugtató hatással van rájuk.

Újvilág szinfónia:
Antonin Dvorak - Symphony No. 9 in E-minor op.95 (From the New World) Link












 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Csodás hétvégét minden kedves Látogatómnak!
  2015-05-09 10:30:54, szombat
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt, szép napot!  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 241 db bejegyzés
e év: 2444 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4334
  • e Hét: 9810
  • e Hónap: 27193
  • e Év: 144439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.