Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A hitet....
  2015-07-21 22:23:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A jó dolgok azért....
  2015-07-21 22:21:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A boldogság olyan madár...
  2015-07-21 21:36:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A boldogság....
  2015-07-21 21:34:46, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Fájdalomcsillapító gyakorlatok
  2015-07-21 21:23:04, kedd
 
  5 láb-gyakorlat, amivel 20 perc alatt enyhítheted hát-, csípő- és térd fájdalmat

Sokan nem gondolnak a láb deformitására akkor, amikor fáj a fejük, hátuk, derekuk, pedig sokszor a fájdalom okát a lábon kellene keresni.

Minden második felnőttnek vannak lábproblémái, amelyek közül az egyik leggyakoribb a lúdtalp. Ez egy ideig panaszmentes, hosszú távon azonban ízületi kopásokhoz, térd- csípő és hátfájdalmakhoz vezethet. Ezt megelőzhető, illetve orvosolható néhány otthon vagy a munkahelyen is elvégezhető gyakorlattal.

A lúdtalpasság következményeként a lábtőcsontok átépülnek, erre a második és a harmadik lábujj alatt lévő bőrkeményedés utal. Ha elváltozásokat észlelünk, keressünk fel egy ortopéd szakorvost. Rendszeres lábtornával azonban megerősíthetjük azokat az izmokat, amelyek a lábboltozatot alkotják, így elkerülhetjük a lúdtalpbetétet - és a térdben, csípőben és derékban jelentkező fájdalmakat.

A lábtorna gyakorlatok megerősítik azokat a talpi izmokat, melyek gyengesége a láb deformitásához vezet. Sokan nem gondolnak a láb deformitására akkor, amikor fáj a fejük, hátuk, derekuk, pedig sokszor a fájdalom okát a lábon kellene keresni.

A haránt boltozat süllyedése, a bokasüllyedés esztétikailag nem okoz gondot, de a test egyensúlyában beállt változás már igen. Ezek a boltozatok a talpi izmoknak köszönhetően biztosítják a ruganyos járást és a láb szellőzését. A láb tornával a talpi izmok megerősíthetők, ezért érdemes napi rendszerességgel megmozgatni a lábat. Ülve vagy állva is végezhető.

Lábujjnyújtás: Üljünk székre, lábunkat tegyük a földre. Emeljük a sarkunkat úgy, hogy lábujjaink a földön maradjanak. Tartsuk így öt másodpercig. Gördítsük a lábat lábujjhegyre, és tartsuk így. Végül hajlítsuk a láb alá a lábujjakat, és tartsuk így néhány másodpercig. Térjünk vissza a kiinduló helyzethez, ismételjük tízszer. Ez a gyakorlat görcshajlamosoknak ajánlott, vagy akiknek kalapácsujjuk van. Emellett kiválóan bemelegíti a láb izmait, ízületeit az erősítő gyakorlatok előtt.

Nagylábujj-expanderezés: Húzzunk vastag gumigyűrűt mindkét nagylábujjunkra. Húzzuk el őket egymástól, és tartsuk így öt másodpercig. Ismételjük tízszer. Ez a gyakorlat elsősorban bütykös lábúaknak ajánlott, emellett oldja a görcsöket és erősíti a láb izmait is.

Törülközőfogás: Tegyünk kisméretű törülközőt a földre, lábunk elé. Lábujjaink behajlításával ,,markoljuk meg" a törülközőt és húzzuk magunk felé. Ismételjük ötször. Nehezítsük a gyakorlatot: tegyünk nagyobb könyvet vagy egyéb súlyt a törülköző egyik végére. A gyakorlat oldja a lábujj görcseit, enyhíti a lábujjízületek fájdalmát, jó hatással van a lábfej izmaira és a lábboltozatra

Golyószedés: Tegyünk 16-20 üveggolyót a padlóra. Vegyünk fel egy golyót a lábujjainkkal, először az egyik majd a másik lábunkkal. Addig folytassuk, míg fel nem szedtük az összes golyót. Ez a gyakorlat tonizálja az inakat és a szalagokat, izolálja és átmozgatja a kisebb izmokat.

Izomtonizálás: Álljunk könyvre vagy lépcsőfokra úgy, hogy lábujjaink túlérjenek a szélén. Hajlítsuk lábujjainkat lefelé. Tartsuk így néhány másodpercig, majd erősen húzzuk őket felfelé. Tartsuk így néhány másodpercig. Tízszer ismételjük a gyakorlatot.

Lábujjkontroll: Üljünk vagy feküdjünk le, és nyújtsuk ki magunk elé a lábunkat. Lábfejünket tartsuk a mennyezetre merőlegesen. Próbáljuk olyan szélesen széttárni lábujjainkat, amennyire csak tudjuk. Ezután lábujjainkat egyenként mozgassuk fel és le. Ismételjük tízszer. (Először nehéznek - csaknem lehetetlennek - találjuk majd ezt a gyakorlatot, ezért eleinte próbáljuk négy ujjunkat mozdulatlanul tartani és az ötödikkel végezni az előírt gyakorlatot.)

Lábfejkörzés: Üljünk vagy feküdjünk le, nyújtsuk ki magunk elé a lábunkat. Az egyik lábfejünkkel körözzünk kifelé, miközben talpunkat ívben behajlítjuk. Ismételjük tízszer, majd körözzünk tízszer befelé. Ismételjük meg a másik lábfejjel is. Ezzel a gyakorlattal javíthatunk lábfejünk alakján és erősíthetjük bokánkat.

Lábboltozat-erősítés: Tegyük le a talpmasszírozó görgőt a földre, és gördítsük rajta végig a lábfejünket. Tízszer gördítsünk előre és hátra. Koncentráljunk a lábboltozatra. Ismételjük meg a gyakorlatot a másik lábbal. Enyhíti a fájdalmat és oldja a görcsöket.


Forrás: kiskegyed / Róth Éva
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Jókívánság :-)
  2015-07-21 20:21:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Felnőtt akkor leszel....
  2015-07-21 20:20:47, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Az,hogy.... :-)
  2015-07-21 20:19:28, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Északi fény gif
  2015-07-21 20:17:26, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Északi fény   
Glutén a rejtett gyilkos
  2015-07-21 08:47:18, kedd
 
  Az 1920-as években, az amerikai kormány megállapította, hogy a fehér liszttel etetett állatok súlyos neurológiai betegségeket kaptak és meghaltak. A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában található a keményítővel együtt. Ahelyett, hogy betiltották volna, az FDA bejelentette, hogy a legtöbb fehér lisztes terméket innentől “dúsítják" vassal és néhány vitaminnal, hogy “orvosolják" a problémát. Sajnos, ez a döntés egy még alattomosabb helyzetet segített létrehozni, amely cukorbetegséghez, szívbetegségekhez és rákhoz vezet emberek milliói számára.

Gluténérzékenység

A gluténérzékenység egyre járványossá válik. A gluténérzékenység nem betegség. Sikértartalmú termékek fogyasztása váltja ki. Az egyetlen módja, hogy az emberek elkerüljék annak szövődményeit az az, hogy kiiktatják étrendjükből a gluténtartalmú ételeket.

Jelenleg 35 betegséget ismerünk, a New England Journal of Medicine legújabb tanulmánya szerint, amelyet a glutén fogyasztása okozhat. Néhány ezek közül a tünetek közül: arthritis, ADHD, depresszió, szorongás, IBS, lupus, gyakori fejfájás, fáradtság, ekcéma, izomkoordináció elvesztése, csontritkulás, legyengült immunrendszer, gombás fertőzések elburjánzása, szervgyulladás, fogyás / testtömeg-növekedés és alultápláltság.

A gluténérzékenység növeli az 1. típusú cukorbetegség, az elhízás, a gyomor-bél daganatok, agyi rendellenességek, az autizmus és a pajzsmirigy betegségek kockázatát.

A glutén ördögi köre

A glutént szándékosan adják hozzá egyes termékekhez, mert növeli az éhségérzetet, igy az ember többet fogyaszt abból. (Növeli a ghrelin mennyiségét az emésztőcsatornában.) A glutén megzavarja a leptin termelődését is. A leptin mennyisége mondja meg az agynak, hogy a gyomor tele van és ideje zsírt lebontani. A leptin normalizálja a gerincvelő fájdalomérzetét is.

A gluténérzékenység gyulladást okoz, ami károsítja a test szöveteiben létrejövő autoimmun választ, amelynek eredményeképp az immunrendszer végül a szervezet saját sejtjeit támadja meg.

- A C-reaktív fehérje mennyisége emelkedik, válaszul a gyulladásra, a koleszterinszint nő, és kalcium kezd lerakódni az artériák falán, a vérnyomás pedig mindez okán emelkedik.
- A cukor nem lehet egyedül a rákos sejtek üzemanyaga. A glutén és a glutamin nevű aminosav kritikus szerepet játszanak a rák kialakulásának folyamatában.
- A sikér olyan excitotoxin, amely irritálja, károsítja és megölheti az agysejteket. Egy 2006-os tanulmányban 131 ADHD-ben (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban) szenvedő gyermek táplálkozásából eltávolitották a sikért, és mind a 131 gyermek állapotában jelentős javulás volt megfigyelhető.

A University of California kutatói gluténérzékeny embereket 10 napra paleo diétára fogtak. A diéta eredményeként vérnyomásuk csökkent a vér inzulin szintjével együtt, a vérben lévő jó koleszterin értéke emelkedett, a rossz koleszterin szintje pedig süllyedt- mindössze 10 nap alatt!
A glutén fogyasztását csontsűrűség problémákkal (csontritkulás), fibromialgiával, autizmussal, depresszióval hozzák összefüggésbe a kutatók.

A megoldás: más megoldás nincs, csak egyszerűen el kell hagynunk étrendünkből a glutént!
Forrás:mkh.valosag.net/
 
 
0 komment , kategória:  Glutén(lisztérzékenység)  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1472
  • e Hét: 5050
  • e Hónap: 24912
  • e Év: 200787
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.