Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/57 oldal   Bejegyzések száma: 564 
ÉS MINDIG ROSSZABB JÖn
  2015-04-30 22:17:30, csütörtök
 
  Lázár megkezdte Orbán támadását


Propeller ma, 07:47 26

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyre több kritikát enged meg magának Orbán Viktor felé. Az élesedő hangnem mögött az állhat, hogy Lázár önálló arculatépítésbe fogott. Az Index értesülései szerint ez viszont már a miniszterelnök környezetnek is feltűnt és egyre nagyobb értetlenkedéssel, gyanakvással figyelik a miniszter lépéseit.

Lázár mostanában több fronton is kifejezte, hogy nem ért egyet Orbánnal. Pár hónapja azt nyilatkozta, szerinte Mészáros Lőrincnek el kéne tudni számolni a vagyonnyilatkozatával. Erre egyébként Mészáros vissza is szólt, hogy minden rendben van a bevallásával, ám erről kiderült, hogy nem igaz.

A miniszternek Csányi Sándorral nyíltan nagyon rossz a kapcsolata, így az üzletember március 15-ei kitüntetésekor hangot adott nemtetszésének. Ezt Csányi se hagyta szó nélkül és azt mondta, meglepi, hogy Lázár már nyíltan kritizálja Orbán döntéseit, ugyanis a miniszterelnök volt az, aki eldöntötte, hogy ő kaphasson kitüntetést.

Lázár megkezdte Orbán támadását

Ám ezek után következett a legváratlanabb fordulat: Lázár válaszul egy MSZP-s képviselő másra vonatkozó kérdésére, azt kezdte el fejtegetni, ő egyáltalán nem tenne állami pénzt a profi sportba, a fociba se. Orbánról pedig közismert, hogy imádja a focit, így ezzel gyakorlatilag a kormányfő pénzosztási gyakorlatát bírálta. A kijelentés annak fényében különösen érdekes, hogy az Index forrásai szerint részben a foci kapcsán kezdett anno megromlani a kormányfő és egykori barátja, Simicska Lajos viszonya, aki nem támogatta a felcsúti stadionépítést. Így a lap informátorai kizártnak tartják, hogy Lázár a beszólását nem Orbán elleni személyes támadásnak szánta volna.

Több fideszes mégis úgy gondolja, ezek a kritikák nem a miniszterelnök ellen irányulnak, hiszen Lázár Orbánhoz fűződő feltétel nélküli lojalitását mindig hangsúlyozza. A miniszter mindössze másként képzeli el a kormányzást több dologban is. Ám olyanok is akadnak, akik szerint a politikus már egy Orbán utáni korszakra készül fel.

Utóbbi elméletet támasztja alá a Direkt36 mai cikke, amely azt részletezte, hogy a Lázár vezette Miniszterelnökség visszadobott egy olyan pályázattervezetet, amelyet Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a cégére szabtak, így biztosan ők nyerték volna. A Miniszterelnökség olyan kifogásokkal küldte vissza újragondolásra a tenderkiírást, minthogy "versenykorlátozó" vagy hogy "indokolatlanul szűkíti a versenyt". Hogy mi indokolta a Miniszterelnökség döntését, az nem derült ki, ugyanis a Direkt36 április közepe óta nem kapott kérdésére érdemi választ.

http://propeller.hu/itthon/3097284-lazar-janos-orban-erzekeny-pontjain-tapos?utm_ source=mm-2015-04-30&utm_medium=email&utm_campaign=L%C3%A1z%C3%A1r%20megk ezdte%20Orb%C3%A1n%20t%C3%A1mad%C3%A1s%C3%A1t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szedjük le a sötétítő fóliát az országról!
  2015-04-30 22:00:09, csütörtök
 
 
Szedjük le a sötétítő fóliát az országról!

2015. április 27. 13:04 - Első Kézből

Most, hogy megvan a trafikmutyi első tragikus áldozata, sokan követelik, hogy a kormány szedesse le a sötétítő fóliát a dohányboltokról, mert a betekintés nélküli, homályos trafikok úgy vonzzák a rablókat, mint darazsat a cukros víz.

Jogos a tüneti kezelés, de 25 évvel a rendszerváltás után ideje lenne azon is elgondolkodni: hogyan akadályozzuk meg, hogy még egyszer egy olyan országrontó rezsim kerüljön hatalomra, amelyik üveggyöngyökért felvásárolja a naiv állampolgárok szavazatát, hogy aztán zavartalanul elzabráljon mindent: földeket, trafikokat, kaszinókat, magánnyugdíjat, a szabadidőnket és a boldogságunkat.

ovi1.PNG
illusztráció: varanus.blog.hu



Le kell szedni a sötétítő fóliát az emberek szeméről: felnőtt állampolgárokká kell válnunk, akiket soha többé nem rángathatnak politikai szélhámosok és manipulátorok. Az öt éve dúló totális Orbán-rezsim tökéletes tanulóterep ehhez: a fiúk minden aljasságot elkövetnek, ami gyorsíthatja az ország ébredését. Nézzük csak:

Puritán kormányzást ígértek, ehhez képest soha ennyi államtitkárt és helyettes államtitkárt nem kellett még eltartania a magyar népnek. A kormányzó nagyurak hivalkodó rongyrázása pedig már józanabb jobbosoknak is csípi a szemét.

Radikális adócsökkentést ígértek, de a csipsztől a bankoláson át a telefonálásig mindent megadóztattak. Brutális jövedéki adókat szednek a benzinen, cigarettán, és egész Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját fizettetik a bérből és fizetésből élőkkel.

Azt ígérték, hogy senkit nem hagynak az út szélén, de a felső középosztályt pénzelő politikájuk négymillió szegény embert eredményezett.

Azt hazudták magukról, hogy ők a szeretet és az összefogás pártja, most mégis aljas gyűlöletkampányt folytatnak a háború elől menekülő, szerencsétlen sorsú embertársaink ellen.

Egymillió új munkahelyet ígértek, de még a vasárnapi munkahelyeket is megszüntették.

És a sor hosszan folytatható.

Eljött az ideje, hogy végleg kiábránduljunk a könnyű álmot ígérő politikai szerencsevadászokból. A sikerhez nem visz fel lift, gyalog kell felmennünk a lépcsőn.

Aki 14. havi nyugdíjat ígér a népnek - mint tette Orbán - , azt nyugaton szélsőséges populistának bélyegzik és az életben nem veszik többet komolyan. Nálunk kétszer egymás után miniszterelnöknek választják.

Semmi jóra nem számíthatunk, amíg nem kerülünk tisztába a költségvetési egyszereggyel, az állam működésének alapjaival, és elsősorban: szavazó és politikus viszonyának lényegével. Milyen döbbenetes szereptévesztésben van az az ország, ahol kétmillió ember Orbán Viktortól tudja meg a saját véleményét?

Feje tetejéről a talpára kell állítani a logikánkat. Nem politikusokat kell vakon követni, hanem végiggondolni, milyen országban szeretnénk élni, majd (fenntartásokkal és kritikával!) támogatni azt a politikai szereplőt, amelyik a legközelebb áll az elképzelésünkhöz.

A drukkermentalitást tartogassuk a sportpályára - az ország sorsáról racionális döntést kell hoznunk. Különben mindörökké szélhámosok hálójában maradunk és soha nem vergődünk ki ebből az átkozott kelet-európai posványból.

http://nyugatifeny.blog.hu/2015/04/27/szedjuk_le_a_sotetito_foliat_az_orszagrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BOTRÁNY: Orbán tanácsadója egy szimpla szélhámos?
  2015-04-30 21:50:51, csütörtök
 
 
BOTRÁNY: Orbán tanácsadója egy szimpla szélhámos?
2015. február 19. - 6:56

Az életrajzokat közlő kiadó vezető szerint minden információjuk az adatközlőtől, azaz jelen esetben Habony Árpádtól származik, ők az adatokat nem ellenőrzik.


Az RTL Klub sikerült felvennie a kapcsolatot az életrajzokat közlő kiadó vezetőjével, aki elmondta: minden információjuk az adatközlőtől, azaz jelen esetben Habony Árpádtól származik, ők az adatokat nem ellenőrzik.

Az életrajz szerint Habony 1968 január 1-én született Budapesten,1978-1983 között a Kond utcai Álatlános Iskolába járt. Ez az egyetlen, pontosan beazonosítható oktatási intézmény az önéletrajzban, amelyben középiskolaként a Képzőművészeti Szakközépiskola szerepel. Az RTL Klub Híradójának stábja megkeresésére olyan iskolák közül, ahol 1983 ás 1987 között ilyen irányba tanulhattak a fiatalok, három budapesti intézmény mellett több vidéki iskola is azt a tájékoztatást adta, hogy hozzájuk nem járt és érettségit sem szerzett Habony Árpád.

Az életrajz szerint a tanácsadó1987 és 1990 között a Magyar Képzőművészeti Alap, a Magyar Képzőművészeti Főiskola és a Soros Alapítvány restaurátor-képzésén vett részt. A jogutód Magyar Képzőművészeti Egyetemnek az említett restaurátor-iskoláról nincsen tudomása.

A Ki kicsoda szerint Orbán Viktor tanácsadója 1991 és 1993 között Bécsben tanult a Nemzeti Kultúrakutató Intézet kulturális menedzser szakán. Az RTL Klub megkereste a leírásnak leginkább megfelelő intézményt, ahol azt a tájékoztatást kapták: képzéssel nem, csak kutatással foglalkoznak.

Hír24

http://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2015/02/19/botrany-orban-tanacsadoja-egy-sz impla-szelhamos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár egy órán át beszélt a halálbüntetés visszaállításának
  2015-04-30 21:31:36, csütörtök
 
  Lázár egy órán át beszélt a halálbüntetés visszaállításának tervéről, majd megkérte a kaposvári gyilkosság kapcsán a Jobbikot, hogy ne használják fel politikai célokra egy ember halálát  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stabilan bóvli a magyar minősítés
  2015-04-30 21:11:51, csütörtök
 
 



Stabilan bóvli a magyar minősítés


2015. április 30. 12:43 | szerző: Faragó József


Megtréfálta a magyar felminősítésre várókat a Fitch. Mondván, annyira stabil a kilátásunk, hogy a közeli jövőben nem is nyúlnak hozzá.

Alávágott a magyar felminősítési várakozásoknak a Fitch Ratings hitelminősítő. Tegnapi nyilatkozatuk arra utal, hogy rövidtávon nem léphet felsőbb osztályba a magyar adósbesorolás.
Túlságosan stabil

A Fitch megerősítette, hogy a hitelminősítők bizonyítékokat szeretnének arra vonatkozóan, hogy javul az üzleti környezet Magyarországon. A nyilatkozat legérdekesebb része, amikor arról beszélnek, hogy minősítésük "stabil kilátása" arra utal, hogy a közeljövőben nem várható lényegi változás az értékelésükben.

Hozzátették, hogy a külső eladósodottság tekintetében gyors javulást mutat az ország és a költségvetési fegyelem is előremutató. Ugyanakkor előrejelzésük szerint előfordulhat, hogy ez nem lesz elégséges intézkedés a GDP arányos államadósság folyamatos csökkenéséhez.
A bóvli csúcsán

Az S&P tavaszi felminősítése óta mindhárom nagy hitelminősítőnél az úgynevezett bóvli kategória "csúcsán" helyezkedik el a magyar államadósság, vagyis egyetlen osztályzatra a befektetésre ajánlott kategóriától - mondta Kuti Ákos, az Equilor vezető elemzője. Hozzátéve: a piacon sokan gondolták úgy, hogy a Fitch léphet elsőként, ám a mostani nyilatkozatból az szűrhető le, hogy a május 22-én esedékes felülvizsgálattól nem várhatunk felminősítést.

A hitelminősítő egyértelműen jelezte: van még restanciája a magyar kormánynak.
Nyomás alatt a magyar eszközök

Miután az elmúlt hónapokban a forint árfolyamát, továbbá a kötvény- és a részvénypiacot is fűtötte a felminősítési várakozás - folytatta -, a Fitch nyilatkozat fényében romolhat a hangulat a magyar eszközöket illetően. Bár július 10-én a Moody's tart felülvizsgálatot, de még az is odébb van, ráadásul a piac nem tőlük várja az első lépést. Esélyesebb lehet a Fitch november 20-i felülvizsgálata.
Sok a szubjektív elem

A hitelminősítés rendkívül komplex és rengeteg a szubjektív eleme, különösen az államadósság csökkentésének fenntarthatóságát illetően - hangsúlyozta Samu János, a Concorde vezető elemzője. Hozzátéve: az euró-zóna gazdasági kilátásainak is nagy a szórása, annak megítélése pedig egészen szubjektív, hogy mennyire fogja vissza az uniós hatásokat a magyar gazdaságpolitika. Továbbá, hogy mennyire fékezi a beruházásokat.

Mint mondta, alapvetően megértünk a felminősítésre, de a Fitch nyilatkozat fényében a korábbi tavaszi reményekkel szemben, inkább az őszi döntés valószínűbb.

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/stabilan-bovli-a-magyar-minosites-51638. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér országa
  2015-04-30 21:00:00, csütörtök
 
  Kövér országa

Abigél66 2015. április 30., csütörtök 10:51

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület éves közgyűlésén meglepődolgot állított Kövér László: ,,a történelemben kevés nagyobb siker volt, mint az elmúlt négy év."

2002-höz hasonlóan a kormányzás mellett politizálni is kell, (2002-ben vesztett a Fidesz) így nyerhető meg a választás 2018-ban, így kaphatja meg a Fidesz újabb négy évre az elmúlt öt év sikereihez hozzájáruló programok és folyamatok lehetőségét. Így érhető el, hogy ne törjön meg a családpolitika, az adósságállomány csökkentésének lendülete, ne változzon a gazdasági környezet, amelyben 17 éve nem volt olyan magas a beruházások aránya, mint most.koverl

A vasárnapi zárva tartásról azt mondta: amit tesznek, nem hirtelen felindulásból teszik, és nem azért, mert kellett valami gumicsontot lökni a KDNP-nek, hogy örüljenek végre. Az intézkedés mögött társadalmi és gazdasági megfontolások vannak.

Kövér László azt kérte a jelenlévőktől: kicsit dőljenek hátra, csukják be az ajtót, ablakot, kapcsolják ki a televíziót és rádiót, s gondolják végig, hol vannak, hová jutottak öt év alatt.

,,Gondolják végig, hol vannak, hová jutottak" Ilyen melyre meg nem jutott az ország lakossága. A Fidesz kétségtelen, hogy nehéz helyzetben vette át az országot, de semmit nem javított a helyzeten, sőt rontott. Családok milliói éheznek, de a kormány és a fideszes média nem tudósít róla. Ide jutottunk.

http://patacsipilvax.hu/?p=54579
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lavrov magyar határrevíziós szándékot sejtet
  2015-04-30 20:45:17, csütörtök
 
  2015. 04. 30. 14:19
Lavrov magyar határrevíziós szándékot sejtet


Magyarország, és más szomszédos országok visszakövetelhetik Ukrajnától a II. világháború után elvesztett területeiket, de Oroszország szeretné megelőzni az ország széthullását - utalt rá Szergej Lavrov egy interjúban.

Az orosz külügyminiszter az Echo Moszkvi rádiónak nyilatkozva a Kreml stratégiájának egy igen fontos eleméről lebbentette fel a fátylat. A politikus hangsúlyozta, hogy országa tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását. Az ukrán nemzetet "testvérnépnek" nevezte, amelynek sorsáért Moszkva felelősséget érez.

Hozzátette, hogy ez alól a Krím kivételt képez, "az teljesen más ügy". Kifejtette, hogy a félsziget annektálására azért került sor, mert a 2014. február 21-i egyezményt "a nyugati hatalmak nem tartották be". Emlékeztetett rá, hogy a megállapodás szerint "nemzeti egységkormányt" kellett volna alakítani, de ehelyett Kijevben másnap "puccs történt". Hiába írta alá a német, a francia és a lengyel külügyminiszter is az egyezményt, nem tettek semmit, amikor az ellenzék felrúgta.

Obama elnök egy nappal a megállapodás előtt még külön felhívta Putyint, hogy fogja vissza Janukovicsot, és ne engedje, hogy bevesse a hadsereget - érdekes módon 22-én nem emelte fel a telefont, hogy megmagyarázza, miért nem tartották be, amit ígértek.

- idézte fel Lavrov. A politikus szerint "az ott élő emberekre ugyanaz a sors várhatott volna, mint azokra, akik Kijevben nem értettek egyet a Majdannal, és ellenezték a puccsot", ezért kellett a félszigeten beavatkoznia Oroszországnak.

"Ukrajna csak olyan államként létezhet, amely tiszteletben tartja a regionális, kulturális és nyelvi különbségeket" - szögezte le, felemlítve azt az orosz nyilvánosságban elterjedt toposzt, amely szerint Sztálin orosz területeket csatolt Ukrajnához. (Ez így nem igaz, hiszen a Krímet a diktátor halála után egy évvel, 1954-ben Hruscsov csapta hozzá az Ukrán SZSZK-hoz.)

A beszélgetése számunkra igazán izgalmas részéhez ezután ékeztek el. Lavrov leszögezte: nem szabad engedni, hogy Ukrajna darabokra hulljon, majd hozzátette:

"Vannak ilyen törekvések Európában, többek közt azokban az országokban is, amelyek a II. Világháború után területeket voltak kénytelenek átengedni Ukrajnának."

A külügyminiszter emlékeztet rá, hogy az országban az oroszokon kívül számos más nemzeti kisebbség, "magyarok, lengyelek, románok, szlovákok és csehek" is élnek.

Ha meg akarjuk őrizni a stabilitást, nem engedhetjük, hogy az ország darabokra essen. De ehhez az egységes Ukrajna elvét fel kell adni. (...) Ukrajna területi integritását csak úgy őrizhetjük meg, ha megvédjük az embereket az ukrán nacionalizmustól

- véli a politikus. Lavrov úgy látja, Porosenko és kormánya rossz úton jár, amikor az egész országot "ukranizálni" akarja. Ezzel nem az ország integritását őrzik, hanem sokkal inkább a széthullását idézik elő.



Nem csak orosz ügy

Az orosz külügyminiszter szavaiból az a stratégia körvanalazódik, hogy Ukrajna föderális állammá alakítására (amit Putyin már több alkalommal is javasolt) az országban élő többi nemzetiséggel együtt nyomást gyakorolva vegyék rá a kijevi kormányt. Moszkva meglebegteti az ország darabokra hullásának, és a szomszédos államok területi követeléseinek rémképét, egyben fel is ajánlja védelmét, illetve az ezt megelőző megoldást is. Az Ukrajnában élő többi nemzeti kisebbség bevonásával a nemzetközi színtéren azzal érvelhetnek, hogy ez nem "orosz ügy", nem pusztán orosz-ukrán konfliktusról van szó, hanem egy soknemzetiségű állam szükségszerű belső átalakításáról.

A helyi magyar politikai elit - amelynek nagy része eddig a Kijevnek való szervilis megfelelési kényszer útját követte - ezzel új lehetőség, egyben komoly kihívás elé is kerülhet. Az ukrán soviniszta propagandában könnyen válhatnak "oroszbérenc árulókká", ugyanakkor, ha Moszkva nyomásgyakorlása sikeres lesz, és az ország valóban elmozdul a föderatív modell irányába, akkor a kárpátaljai önrendelkezés ügye is újra napirendre kerülhet.

http://alfahir.hu/lavrov_magyar_hatarrevizios_szandekot_sejtet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Már megvan a repülőjegyem”
  2015-04-30 20:19:31, csütörtök
 
  Sokan már rögtön érettségi után külföldre mennek. Ráadásul van olyan fiatal, aki azon gondolkodik, valaha visszaköltözzön-e még Magyarországra?





,,Már megvan a repülőjegyem"


Az írás a Népszabadság 2015. 04. 30. számában jelent meg.



Boda András
Népszabadság

Egy nemrégiben közzétett felmérés szerint egyre többen, elsősorban fiatalok készülnek külföldre tanulni, dolgozni. Menni vagy maradni? -kérdeztünk végzős diákokat egy fővárosi gimnáziumban és egy szakközépiskolában. Bár többen adnak egy esélyt hazájuknak, sokan vélik úgy, a valódi dilemma inkább az: visszajönnek-e még valaha?
hirdetés

- Nekem már megvan a repülőjegyem, a suli után megyek ki Angliába - mondja Ottó, a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola egyik végzős diákja, amikor őt és évfolyamtársait arról kérdezzük, hol, miként képzelik el jövőjüket. Az orrpiercinges srác gyorsan hozzáteszi, a nyáron még csak ,,előkészíti" a terepet, de ha minden a tervei szerint alakul, és sikerül a felvételi, akkor ősszel már hosszabb távra megy: kint tanulna kriminológiát. Mint mondja, mindenképp szeretett volna külföldi tapasztalatokat szerezni, de mivel itthon épp most került veszélybe az a szak, ami előfeltétele a kriminológia hallgatásának, előrébb hozta az utazást.
Végzősök a Radnótiban. Sokan útnak indulnak, de abban bizonytalanok, mikor jönnek haza
Végzősök a Radnótiban. Sokan útnak indulnak, de abban bizonytalanok, mikor jönnek haza
Reviczky Zsolt

Évfolyam- és osztálytársai kivétel nélkül azt állítják: bár foglalkoztatja őket a külföldi tanulás és munka, előbb itthon próbálnának boldogulni.



- Azt tervezem, hogy a suli után egy évet dolgozok informatikai területen, közben pedig elvégzek egy OKJ-s szoftverfejlesztői tanfolyamot. Jövőre aztán szeretnék egyetemre menni mérnök-informatikus szakra - mesél a terveiről Ádám. - Azért döntöttem így, mert gyakorlatot talán nehezebb szerezni, mint diplomát. Így talán később könnyebben találok majd állást. Külföldre csak akkor megyek, ha itthon nem lesz munkám.

Míg a szakközépiskolás fiatalok körében jobbára ,,B terv" a kivándorlás, addig az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumban megkérdezett diákok többségénél sokkal inkább az a dilemma:

visszajönnek-e még?

Árulkodó, hogy a beszélgetésen részt vett nyolc diák közül hatan már az idén ősztől szinte bizonyosan külföldön tanulnak tovább. Bence például Abu-Dzabiba utazik, hogy ösztöndíjasként egy amerikai egyetem kihelyezett szakán tanuljon villamosmérnöknek. Osztálytársnője, aki kéri, keresztnevét se írjuk le, Angliába indul: két testvéréhez hasonlóan ő is külföldön tanul tovább. A kiköltözők közgazdásznak, informatikusnak, építésznek, pszichológusnak készülnek. Bálint az egyetlen, aki határozottan állítja: biztosan marad.
hirdetés

- Mérnök-informatikusnak készülök, de levelezőn szeretnék teológiát is hallgatni, mert ez is érdekel - mondja a fiú, és gyorsan hozzáteszi: - Nem csak a teológia miatt maradnék. Mérnökként itt is lehet boldogulni, szeretek itt élni, és kint soha nem lesz olyan, mint ha ott születtél volna. Ráadásul szerintem nagyon sokan tévednek, hiszen

Nyugat-Európa sem az a tökéletes hely, mint aminek azt sokan gondolják.

Bálint utóbbi szavaira hevesen reagálnak társai: szerintük az ma nem kérdéses, hogy hol jobb tanulni, dolgozni, élni - és a jövedelmi különbségeket csak sokadik érvként hozzák fel Nyugat-Európa mellett. ,,Azt utálom a legjobban, hogy nálunk elsősorban a kapcsolatok határozzák meg a jövőt. Azt, hogy legtöbbször nem a teljesítményen, a tudáson, hanem az ismerőseiden múlik, kapsz-e munkát, s ha igen, akkor milyet" - mondja egyikük. Más azt említi: miközben dicsőítjük a magyar felsőoktatást, a nemzetközi rangsorokban a hazai egyetemek többsége egyre lejjebb csúszik. Szó esik még korrupcióról, igazságtalanságokról, az egyetemi autonómia csorbításáról, a tervezett újabb nemzeti konzultáció kapcsán még a bevándorlás ügye is előkerül. Peti, aki biológiát és pszichológiát tanulna Angliában, azon háborog: hülyének nézik az embereket, amikor ,,igen-nem típusú", ráadásul egymásnak ellentmondó kérdésekkel uszítanak a bevándorlók ellen. Dávid - akinél még kérdéses, Angliában tanul-e tovább - azt is megemlíti: nálunk akkor sem biztos, hogy egyről a kettőre lehet jutni, ha az ember belebetegszik a munkába, ezért

,,itthon maradni szélmalomharc".

A külföldre készülő diákok akkor bizonytalanodnak el csak kicsit, amikor felvetjük: nekik is lehetne szerepük abban, hogy alakítsák az országot. Többen is elismerik, lehet felelősségük ebben, de saját terveikről, álmaikról sem mondhatnak le.

- Bizonyos szempontból túl sokat várnak a fiataloktól - mondja Ricsi, aki szintén Angliába készül.
hirdetés

- Én például haza akarok jönni,szeretnék itthon élni. De bevallom, azt most nem tudom megmondani, hogy úgy is visszajönnék-e, ha ezzel a jólétemet tenném kockára.
Ballagás, érettségi

A ma kezdődő középiskolai ballagások után hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek az idei érettségi vizsgák. Június 26-ig 1172 helyszínen mintegy 115 300 diák ad számot tudásáról, közölte az Oktatási Hivatal. (MTI)


http://nol.hu/belfold/mar-megvan-a-repulojegyem-1531231
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1946. április 27-én a zsidó-bolsevik "vér"bíróság kivégzi Ba
  2015-04-30 20:16:50, csütörtök
 
  1946. április 27-én a zsidó-bolsevik "vér"bíróság kivégzi Basch Ferenc Antalt a magyarországi Volksbund vezetőjét (* 1901).

Az 1930-as évek elejétől nemzeti propagandát folytatott, majd fokozatosan a német nemzetiszocializmus híve lett. 1934-ben a német közművelődési egyesület főtitkára, de a ,,magyar nemzet megsértése" miatt ellene hozott ítélet következtében kénytelen volt lemondani. 1938-ban megalakította a nemzeti szocializmussal baráti viszonyban levő Magyarországi Németek Népi Szövetségét (Volksbund), melynek elnöke lett. A II. világháború idején igyekezett a magyarországi németeket a nemzeti szocializmus szolgálatába állítani. 1940-ben Hitler a magyarországi német népcsoport vezetőjévé nevezte ki. 1944 végén Németországba menekült, de 1945-ben kiadták a Magyarországot uraló bolsevistáknak. Mint "háborús bűnöst" halálra ítélték és kivégezték.

Nyugodjék békében!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szili Katalin gesztusértékűnek tekinti, hogy Orbán megbízot
  2015-04-30 20:10:20, csütörtök
 
  ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK!!!!


Szili Katalin gesztusértékűnek tekinti, hogy Orbán megbízottja lehet

2015. április 29., szerda, 18:02 Utolsó frissítés: tegnap

Szerző: hvg.hu

Szili Katalin szerint gesztusértékű, hogy felkérték miniszterelnöki megbízottnak, de elmondása szerint ő mindig is ugyanazt az álláspontot képviselte.

Havi bruttó 997 ezer forintért dolgozik a Miniszterelnökségen Szili Katalin, az MSZP korábbi tagja, az Országgyűlés volt elnöke, és az MSZP egykori köztársasági elnök-jelöltje, aki a Magyar Narancsnak adott interjújában azt mondta, nem autonómiakoncepciókat dolgoz ki a határon túli magyaroknak, hanem miniszterelnöki megbízottként a civil, társadalmi és politikai szervezetek egyeztetési eljárásait segíti elő, hogy kidolgozzanak egy egységes magyar álláspontot az autonómiával kapcsolatban.

Szili azt mondta, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán Kövér László meghívásából mondott egy beszédet, és ezután kérték fel miniszterelnöki megbízottnak. Mint mondta, először elgondolkodott, hogy szabad-e elvállalnia, de nem kérték, hogy lépjen be a pártba, és mivel korábban is ezt a vonalat képviselte, nem kellett pálfordulást végrehajtania.

Elmondása szerint utoljára egy "imareggelin" találkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, de csak arról beszéltek, hogy majd idővel egyeztetnek.

Fotó: MTI / Soós Lajos

Szili Katalin azt mondta, szerinte nem kell amiatt magyarázkodnia, hogy az egykori MSZMP-től a jelenlegi Fidesz-kormányig vezetett a politikai karrierje, mert az MSZP-ből már 2010-ben, az önkormányzati választások másnapján kilépett és saját bevallása szerint azóta sem állt be másik szekértáborhoz.

"Megbízásom gesztusértékűnek tekintem, mert a nyíltan vállalt baloldaliságom ellenére rám mertek bízni egy feladatot csak azért, mert nekem való" - mondta Szili Katalin a kinevezéséről. Mint mondta, miniszteri megbízotti fizetést kap és még korábbi házelnökként jár neki az autóhasználat 2017-ig.

Egykori pártjával, az MSZP-vel való kapcsolatáról azt mondta, már 2010 júniusában fontolgatta a kilépést, amikor Mesterházy Attila megköszönte Gyurcsány Ferenc munkáját, de végül megvárta az önkormányzati választásokat. Mint mondta, ő azt szerette volna, ha lezárják a múltat és hátrébb húzzák az elhasználódott arcokat, de ez nem történt meg.

Szili hozzátette, 2009-ben már azt szerette volna, ha az MSZP bocsánatot kér a kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredményéért. Azt mondta, szerinte nagyon rossz úton járt az MSZP, "hogy a nemzetet megtagadta". Arról, hogy a pártból kilépése után sem adta vissza a párt színeiben megyei listán szerzett mandátumát azt mondta, ő csak a párttól vált meg és nem a választóktól.

http://hvg.hu/itthon/20150429_Szili_Katalin_gesztusertekunek_tekinti_ho?s=hk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/57 oldal   Bejegyzések száma: 564 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.