Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 578 
olyan ostobák az emberek
  2015-05-31 23:01:24, vasárnap
 
  “olyan ostobák az emberek, s olyannyira csak a mának élnek, hogy aki be akarja csapni őket, mindig megtalálja köztük a maga emberét."


Niccolò Machiavelli
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saller a diktátornak
  2015-05-31 22:55:40, vasárnap
 
 
Saller a diktátornak
Tényleg ilyen lenne egy sikeres ország miniszterelnöke?


2015. május 23. - BerkeczBalazs

Többek között index.hu is hozta a sokkoló hírt, miszerint az Eurostat a 2013-as árszínvonal alapján összehasonlította az uniós régiók egy főre eső GDP-jét, pontosabban hasonlította a 2013-as EU 28-as átlaghoz, amely szerint az Európai Unió tagországainak 12 legcsóróbb régiójából 4 Magyarországon van. Magyarország jobban teljesít... de mégis miben?! Hazugságban? Nyomorban? Idiotizmusban? Arroganciában? Demokráciadeficitben?

pofon.jpegA pofon (a kép forrása: RT.com)

Az Eurostat listájából jól látszik, hogy mennyire célt tévesztett az orbánizmus matolcsyzmusa, és milyen durván lemaradtunk a saját térségünkhöz képest, ugyanis az EU 12 leggazdagabb régióinak listájában az előkelő hatodik helyet foglalja el Pozsony (itt az uniós GDP-átlag 184 %-a jut egy főre) és térsége, kilencedik Prága (itt az uniós GDP-átlag 173 %-a jut egy főre), akik még a mindig irigyelt, és jelen összehasonlításban a "csak" a tizenkettedik helyen szereplő Bécset is megelőzték (ahol az uniós GDP-átlag 159 %-a jut egy főre). Budapest illetve a fővárost magában foglaló Közép-Magyarországi Régió nincs az első húszban, de a legszegényebbek listáján a nyolcadik Észak-Magyarország (ahol az uniós GDP-átlag 40 %-a jut egy főre), tizenegyedik Észak-Alföld (ahol az uniós GDP-átlag 42 %-a jut egy főre) és holtversenyben tizenkettedik a Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl (mindkettőben az uniós GDP-átlag 45 %-a jut egy főre). A 12 legszegényebb uniós régióból 5 Bulgáriában, 4 Magyarországon, 3 Romániában és egy Afrikában van (Mayotte egy Afrika és Madagaszkár közötti sziget, amely Franciaországhoz tartozik).

kepernyofoto_2015-05-23_7_41_51.png

A számok sokkolóak, pedig Orbán Viktor tavaly decemberben a Blikknek nyilatkozva még arról hazudozott, hogy a szegénységet “különböző módokon mérik, és ezeket rendszeresen összekeverik, a tények pedig azt mutatják, hogy a szegénység csökken Magyarországon". Azt is elmondta, hogy “egyre többen élnek munkából, mint segélyből, és az emberek a közmunkáért kétszer annyit kapnak, mint a segélyért. A legfrissebb számadatok szerinte arról tanúskodnak, hogy nemhogy nőtt a szegénység, hanem közel negyedmillióval csökkent, és sikerült a gazdasági válság előtti szint alá szorítani a nélkülözők arányát."

Orbánék valóban sokat dolgoztak azon, hogy a hazai statisztikai felmérések lehetőleg olyan képet adjanak a munkanélküliség, szegénység és egyéb számonkérhető mutatók vonatkozásában, amelyek negatív tendenciák esetén is pozitív képet adnak, de ennek ellenére még a KSH adatai szerint is tragikus a helyzet. És az Eurostat adatait elnézve nagyobb pofont is megérdemelt volna a miniszterelnök Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől, aki mielőtt lekevert egy laza sallert Orbán Viktornak még diktátornak is nevezte.

Tényleg ilyen lenne egy sikeres ország miniszterelnöke?

Orbán és a Fidesz egyik visszatérő sikerpropagandisztikus hazugsága, hogy Magyarország sikeres, sőt a Fidesz szabadságharca miatt sikeres. Szerintem a sikeres kormányfőket nem nevezik még mosolygósan sem diktátornak és nem adnak nekik egy csattogós taslit (főleg nem nagy nyilvánosság előtt). Orbán egy tramplivá, nagy nyilvánosság előtt is lediktátorozható bohóccá vált, akin legfeljebb kínosan lehet röhögni, de felnézni rá semmiképpen. Számunkra, magyarok számára az a szomorú, hogy mi el is szenvedjük ennek az EU szégyenévé vált diktátorocskának a hülyeségeit.

“Lehet a sz@rból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni..."

Tegnap még másról terveztem blogolni, de mivel lényegét tekintve az eredeti közlendőm is a témába vág, ezért a fideszes hülyeség aktuális példájaként ideírom. A legszegényebb uniós régiók táborához tartozó Dél-Dunántúl fővárosa, Pécs most penget ki közel 1,6 milliós visszatérítendő támogatást a fenyegetőzéseiről, hazaárulózásáról és sikkasztási ügyéről ismertté vált pécsi exfideszes képviselő Fodor Ibolya egyesületének, amely egyesületnél - az RTL Klub információi szerint - nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat. A kereskedelmi televízió híradója és a hvg.hu értesülései szerint a Fodor Ibolya által vezetett egyesület által felhalmozott elmaradások miatt akár 100 millió forintos uniós támogatást bukhat a pécsi önkormányzat, mivel tavaly a pécsi önkormányzattal partnerségben uniós támogatásból, 54 millióért újították fel a Kék Egyesület pécsi épületét, és a projektet csak úgy lehet lezárni, ha nincs tartozása az egyesületnek. Újabb szép sztori, ugye?

De van még egy kis színes a csóró Dél-Dunántúlról. A bama.hu írta meg a minap, hogy »Tiffán Zsolt parlamenti képviselőt megbírságolták (pótdíjazták) Siklóson a múlt héten, miközben egy pénzintézet fiókavatóján vett részt. Az autója szélvédőjére kitett ,,Mikuláscsomag", avagy ennek piros műanyag borítása nem sokkal később Marenics János siklósi polgármester kezében landolt, a postás Mojzes Tamás helyi fideszes képviselő, Tiffán barátja volt.«

Ez az írás a választókerületét elegánsan hanyagoló, kérdésekre ritkán válaszoló harkányi buszos Tiffán képviselő úr ingerküszöbét is elérte, olyannyira, hogy saját közösségi oldalán adott magasröptű választ a mikuláscsomagos cikkre: »A Dunántúli Napló mai internetes oldalán(BAMA) egy cikk jelent meg rólam egy parkolási csekk kalandos és hihetetlenül érdekfeszítő útjáról. S bár a szerző,Babos Attila ezt a drámai exodus-t aránylag tényszerűen írja le, műve végén Agatha Christie-i magasságokba emelkedve kéri az olvasót a borzalmas rejtély kibogozására. Idézem:"Hogy mi lehet az igazság? Döntsék el önök!" Nos, kedves Olvasók, a mellékelt képpel szeretnék segíteni eme egetrengető ügy megfejtésében... Szeretném még megjegyezni - annak érdekében, hogy véletlenül se maradjon üres hasáb az újságban - , hogy tegnap Harkányban két tanú jelenlétében lecsaptam egy zöldhátú legyet az asztalon...
Tisztelt Uraim! Mindazok, kik izzadt ecetfákkal a hónuk alatt próbálnak lejáratni, besározni! Egy végtelenül bölcs idézettel szeretném soraimat zárni:
“Lehet a sz@rból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni..."
Ennyi...."«

kepernyofoto_2015-05-22_22_52_39.png

Ugyanakkor Tiffán úr a minap az Ős-Dráva Program kapcsán már nem akart nyilatkozni. Az RTL Klub Híradója így számolt be az ügyről: "Egy félkész aszfaltcsík, néhány út menti jelzőtábla, ennyi készült el a kerékpáros turizmus fejlesztésének terveiből az Ős-Dráva programban. Nincsenek biciklikölcsönzők és nem épültek meg a pihenőhelyek sem. Pedig a 400 milliós beruházásnak tavaly decemberre el kellett volna készülnie. A programért felelős miniszteri biztost hiába kerestük, nem válaszolt."

Az Ős-Dráva Program apropóján idézném ismét Tiffán úr bölcseletét: “Lehet a sz@rból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni..."

A fenti hírek ismeretében abban már biztosak lehetünk, hogy Magyarország - élén Orbánnal és hűbéreseivel - jobban teljesít hazugságban, nyomorteremtésben, idiotizmusban, arroganciában és a demokráciadeficitben is. Sajnos.


http://berkeczbalazs.blog.hu/2015/05/23/saller_a_diktatornak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ijesztő: senki sem látja, hogy összeomlás jön
  2015-05-31 22:52:06, vasárnap
 
 

Ijesztő: senki sem látja, hogy összeomlás jön
2015. május 31. 18:05


A tőzsdei kibocsátások alakulása egyelőre nem azt mutatja, hogy az amerikai részvénypiacon bármiféle buborék is formálódna, vigyázni kell azonban, mert most a sztori valójában sokkal ijesztőbb - írja Mark Hulbert, a Hulbert Financial Digest alapítója. Számos cég nem a nyilvános piacokon, hanem zárt körben von be tőkét, és a legtöbb pusztán egyetlen ok miatt: mert olyanok a piaci körülmények, hogy megteheti.

Mi a titka a gyors és pontos pénzügyi zárásnak? (x)
hirdetés

A lufi, amit nem látunk előre

Képzeljük el, mi lenne, ha titokban buborék formálódna a részvénypiacokon, mi pedig képtelenek lennénk ezt azonosítani, észrevenni. Ez elsőre ijesztőnek tűnik, hiszen nem csupán azt mondja, hogy lufi fújódik a piacon, de azt is, hogy még azok a befektetők, akik aktívan figyelik a trendeket, fontosabb előjeleket, azok sem képesek mindezt azonosítani.

Ha megnézzük a tőzsdei kibocsátások (IPO) alakulását, amiről egyébként a szakértők megállapították, hogy a múltban jól korreláltak a részvénypiaci buborékokkal, akkor egyáltalán nem látjuk az előjelét annak, hogy itt komolyabb eufória, eszközbuborék lenne. A tőzsdei bevezetések száma messze elmarad a technológiai lufi kidurranása előtt látott szintektől, sőt, az utóbbi egy évben a kibocsátások még csökkentek is.

A Renaissance Capital adatai szerint az év eddigi részében 68 elsődleges kibocsátás volt az USA-ban (50 millió dolláros értékhatár felett), ami 41 százalékkal kevesebb, mint a megelőző év azonos időszakában mért kibocsátási darabszám - írja a Marketwatch.

A sztori valódi oldala azonban közel sem lehet már ennyire megnyugtató. Sok cég ugyanis, akik alapesetben a nyilvános kibocsátásokat választanák tőkebevonáshoz, most nagy számban döntenek a privát tőkebevonások mellett, ami nemcsak hogy egyszerűen levezényelhető, de még az árazás szempontjából is előnyösebb. Ott van például az Uber, melynél még terv szinten sincs a tőzsdei kibocsátás, pedig a cég értéke már most 50 milliárd dollár.

A jelenlegi helyzet kapcsán Mark Suster, az amerikai kockázati tőkebefektető cég, az Upfront partnere kiemelte, amikor a tőkepiacokon a kondíciók ilyen lazák, a cégek ezt kihasználják, függetlenül attól, hogy ez jó, vagy sem. A vállalatok gyors körökben vonnak be tőkét, pusztán egy ok miatt: mert megtehetik.

Hulbert szerint ez igencsak emlékeztet a 90-es évek végére. Mennyire lehetünk most biztosak, hogy ez a helyzet most más?


http://www.portfolio.hu/vallalatok/ijeszto_senki_sem_latja_hogy_osszeomlas_jon.3. 214846.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két vénasszony ül a temetőben
  2015-05-31 22:47:55, vasárnap
 
  Két vénasszony ül a temetőben. Az egyik megkérdezi a másikat:
- Maga hány éves aranyom?
- 96...
- És még hazamegy?!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Őrvidéken és Stájerországban is erősödött az Osztrák Szabads
  2015-05-31 22:46:17, vasárnap
 
  2015. május 31. 20:11

Őrvidéken és Stájerországban is erősödött az Osztrák Szabadságpárt

A "szélsőjobboldali" Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) megerősödését hozták a vasárnap megtartott tartományi választások Burgenlandban és Stájerországban az előzetes eredmények szerint, s mindkét tartományban szavazatokat veszítettek az országos szinten kormányzó nagypártok. Stájerországban az FPÖ csaknem háromszor annyi szavazatot - 27 százalékot - kapott, mint a legutóbbi tartományi választásokon. Eredménye a nem végleges adatok szerint nem sokkal marad el az eddigi stájer kormányt adó és országos szinten is együtt kormányzó pártok, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) és a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) szavazatarányától. Az SPÖ 29, az ÖVP 28 százalékot ért el a tartományban. Burgenlandban az FPÖ hat százalékkal erősödött a legutóbbi eredményéhez képest, míg a két hagyományos nagypárt ebben a tartományban is visszaesett. A szociáldemokraták megőrizték első helyüket, de hat százalékkal, 42 százalékra estek vissza. Az ÖVP öt százalékot veszített, 29 százalékot ért el. Zoom "Új mecsetek helyett új lakásokat" Elemzők szerint az FPÖ mindkét tartományban bevándorlásellenes kampányának köszönhette megerősödését, főként Stájerországban, ahol "Idegenként a saját hazánkban" és az "Új mecsetek helyett új lakásokat" szlogenekkel igyekezett megnyerni a választókat. Burgenlandban az FPÖ egy áprilisi kampányrendezvénye keretében Féltorony (Halbturn) településen jelképesen "lezárta" a határt, a határellenőrzés visszaállítását követelte és azt, hogy a burgenlandi állásokat elsősorban burgenlandiak tölthessék be. (MTI nyomán)



Forrás: https://kuruc.info/r/4/143932/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örkény István : Pisti Sztálinvárosban
  2015-05-31 22:41:48, vasárnap
 
  Örkény István : Pisti Sztálinvárosban


- Jöttem megnézni, főmérnök elvtárs, hol is lesz az a nagyolvasztó.
- Itt, író elvtárs, ahol most vagyunk.
- De hát ez csupa gizgaz meg gyom. Mikor lesz ebből kohó?
- Író elvtárs, szocialista rohammunkával augusztus huszadikán lesz csapolás.
- Az ide két hónap, mérnök elvtárs, és még egy kapavágás sem történt.
- Legyen nyugodt, író elvtárs. Augusztus huszadikán itt folyni fog az acél. Egyébként jól értettem? Örkénynek hívják az író elvtársat?
- Igen.
- A gyógyszerész fia?
- Igen.
- A Csillag patika tulajdonosáé?
- Igen.
- Ja úgy. Akkor elárulom, író úr. Lófasz fog itt folyni augusztus huszadikán, nem acél
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na vajon az elkövetőt is Rikárdónak hívják?
  2015-05-31 22:38:26, vasárnap
 
  2015. május 31. 17:59

Halálra késeltek egy nőt Pápán Reklám Megöltek egy nőt vasárnap délután Pápa belvárosában, a rendőrök néhány percen belül elfogtak egy férfit, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője. Frankó Marianna elmondta: egy 27 éves kállói nőt késeltek meg, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az állampolgári bejelentésre érkező pápai rendőrök néhány percen belül elfogták a gyanúsított férfit. (MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/1/143927/

*********************

Chikagoba illő jelenetet nézek épp az erkélyemről. Szirénák hangjára rohantam ki. 2 rendőrautó áll körül fékcsikorogva egy cigányt aki látván vége a játszmának valamit eldobálva emeli feje fölé a kezét. Rendőrök hada kiugrálva akciófilmbe illő gyorsasággal teperik le a hazánk által méltatlanul üldözött rejtett erőforrást. Néhány pillanat multán még 2 rendörkocsi zárja le az utat és tereli el a forgalmat, meg 2 szirénázó mentő is az akció közepére siet. Egy zöld ruhás ember futkozik köztük fejét fogva kétségbeesve, valaki fekszik a földön. Erkélyem alatt egy cigányasszony telefonál, egyre többen lesznek, gyülekeznek a dögszagra! A sérültet nem látom mert a rendőrök pokrócokból csináltak paravánt. Egyik mentő elment, másikból előkerül egy hullazsák. Szirénák leálltak, várják a fekete autót.... Ismét őlt a cigány! Újabb Magyar áldozat. Pintét Úr jelentem, az Országban rend van!

Orbán Tamás



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az osztrák szélsőjobbnak nagyon bejött az idegenellenesség
  2015-05-31 22:24:33, vasárnap
 
  Az osztrák szélsőjobbnak nagyon bejött az idegenellenesség

vs-hu:

Burgenlandban a magyarellenesség hozott sikert az osztrák széljobbnak, miközben plakátjait magyarok ragasztották.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szétverték az orosz melegek felvonulását
  2015-05-31 22:23:51, vasárnap
 
 
Szétverték az orosz melegek felvonulását


Az orosz hatóságok szombaton megszakítottak egy nem engedélyezett melegfelvonulást Moszkva belvárosában, és mintegy húsz embert őrizetbe vettek, köztük olyan melegellenes aktivistákat is, akik rátámadtak a felvonulókra.
Melegjogi aktivisták korábban kérvényezték a meleg büszkeség napján tartott felvonulást, de a moszkvai hatóságok az utóbbi kilenc évhez hasonlóan most sem engedélyezték a menetet.
Fotó: Maxim Shemetov / Reuters

Oroszországban 1993-ban dekriminalizálták a homoszexualitást, de az utóbbi években sokat csorbultak a melegek jogai. Egy 2013 jogszabály szerint tilos nyilvánosan propagálni a homoszexualitást és a ,,nem hagyományos szexuális kapcsolatokat" a kiskorúak körében. A vitatott törvény heves felháborodásokat váltott ki a nyugati országokban, amelyek közül többen engedélyezett az azonos neműek élettársi viszonya vagy házassága. Oroszországban az ortodox keresztény egyház is nyíltan melegellenes.

Szombaton melegjogi aktivisták a Tverszkaja tér közelében találkoztak. A fekete ruhás rohamrendőrök túlerővel sorakoztak fel velük szemben.

,,Ez a moszkvai és az orosz hatóságok törvénytelensége - ami itt történik az teljes törvénytelenség. Mi csak békés emberi jogi akciót akarunk tartani" - mondta Nyikolaj Alekszejev, az aktivisták vezetője, akit végül vérző kézzel, egy rendőrségi furgonban vittek el. A Reuters szerint több aktivista így járt, mivel a békés felvonulókra melegellenes tüntetők is támadtak, mielőtt a rendőrség szétválasztotta volna a két csoportot.

A felvonulók egy kis csoportja szivárványszínű zászlót is tudott bontani, amire a Hair musicalből jól ismert jelmondatot írták: ,,Szeretkezz, ne háborúzz!" Őket is megtámadta egy ellentüntető csoport, a zászlót azonban végül a rohamrendőrök tépték le. Volt, akik quadokkal próbáltak vonulni, de őket is az ellentüntetők szedték le járműveikről.
Fotó: Maxim Shemetov / Reuters

Elena Kaktaryova is a melegellenes aktivisták között volt, de békésen állt egy táblával a téren. ,, Nem az európai meleg értékekre. Csak Oroszország, és csak a győzelem" - állt a molinóján. Kaktaryova megjegyezte, hogy ő a homoszexualitás és a szodómia ellen van, és nem tetszik neki, hogy ,,megpróbálják az oroszokra erőltetni" a melegek elfogadását.

http://nol.hu/kulfold/szetvertek-az-orosz-melegek-felvonulasat-1537187

*************************

Meleg a nagykabát, a tavaszi szellő, a kályha, a tea rummal. A buzeráns meg buzeráns!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az eddigi legnagyobb menekülthullám érte el az Uniót
  2015-05-31 22:15:38, vasárnap
 
  2015. 05. 31. 18:10
MTI

Az eddigi legnagyobb menekülthullám érte el az Uniót


Az utóbbi három napban több mint 5 ezer illegális bevándorlót mentettek ki a Földközi-tengeren, ilyen mértékű menekültáradatra év eleje óta nem volt példa - közölte vasárnap az Európai Unió határvédelmi ügynökségének (Frontex) vezetője.
Ez a legnagyobb menekülthullám, amelyet eddig 2015-ben láttunk" - hívta fel a figyelmet Fabrice Leggeri a hét végén megmentett emberekre utalva.

A Frontex vasárnapi tájékoztatása szerint péntek óta a Földközi-tengeren összesen 25 hajóból mentettek ki bevándorlókat, az összes jármű Líbiából indult útnak Európa felé. A mentőegységek 17 holttestet is találtak, amelyeket Szicíliára szállítottak. Az olasz haditengerészet egyelőre nem tudott információkkal szolgálni arról, hogy mi okozta a bevándorlók halálát. Az olasz ügyészség vizsgálatot indított a 17 halott bevándorló ügyében.

Az ügynökség beszámolójakor még további öt - összesen 500 ember biztonságba helyezését célzó - mentőakció volt folyamatban.

A hét végi földközi-tengeri mentőműveletben az olasz haditengerészet egységein kívül német, brit, máltai, belga, dán és ír hajók, valamint izlandi és finn repülőgépek is részt vettek.

Az olasz parti őrség közlése szerint a Frontex által összehangolt, tavaly novemberben indult Triton elnevezésű misszió keretében egyedül pénteken 4243 bevándorlót, míg szombaton további 436 embert mentettek meg. A menekülteket az olasz partokra, azon belül is Lampedusa, Szicília, Szardínia szigetére, valamint két déli szárazföldi régió, Puglia és Calabria kikötőibe szállították.

A most biztonságba helyezett emberekkel együtt az év eleje óta már több mint 40 ezer illegális bevándorló érkezett a Földközi-tengeren át Olaszországba, és nagyjából 1770-en vesztek hullámsírba útközben.


http://alfahir.hu/az_eddigi_legnagyobb_menekulthullam_erte_el_az_uniot

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////////////////////////


AMÍG KADHAFFI EZREDES VOLT HATALMON, SENKI NEM MENEKÜLT LÍBIÁBÓL, MIÓTA AMERIKA ELVITTE A DEMOCSOKRÁCIÁT (ODA IS), AZÓTA NŐ A MENEKÜLTÁRASAT!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 578 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 326
  • e Hét: 2586
  • e Hónap: 19379
  • e Év: 152296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.