Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Július hónap Asztrológiai előrejelzése
  2015-06-30 19:14:26, kedd
 
  Július hónap Asztrológiai előrejelzése - a lehetőségek és a változás hónapja

Július hónapja nagyon izgalmas, érdekes és eredeti hónap lesz. Az év első fele után tele lesz változással, történéssel, csak győzzük figyelni, és a fejünket kapkodni. Ez lesz a kulcsa is: ha szép, konstruktív, éber állapotban maradunk, életünk gyors, és az elmúlt időszakok után elképzelhetetlen mértékű változáson tud keresztülmenni.

A belvilágunkban, lelkünkben és a magánéletünkben nagyon épülni tudnak majd dolgok, események, helyzetek, ha konstruktívan állunk hozzá, és teret engedünk neki, félelmeink, eddigi tapasztalataink ellenében menve, haladva. A külvilágban, amiben hihetetlenül túlzó mértékben ki vagyunk borulva, az ellenkezőjét látjuk majd. Leépülnek majd dolgok, omlanak össze, korábban elképzelhetetlennek tűnő dolgok, változások, folyamatok lesznek.

Vezéreljük hát vissza magunkat oda, ahol a 2000-es évekig nagyon jól tudott mindenki működni egyénileg és kollektíven is: a belvilágunkba és még inkább, a magánéletünkbe. Aki nem képes erre, azt be fogják temetni a külvilág változásai, még ha ez most hihetetlennek tűnik is. Aki képes félretenni neurotikus zárkózottságát-kiáradásást, amik az érme két oldala, az stabilan, nyugodtan, békében figyeli majd a történéseket kívül és belül, és a jelenleg legfontosabb részen: a magánéletében.

Június 29, hétfő és Július 10, péntek között nagyon kellemes, kényeztető energiák lesznek aktívak. Remek időszak ismerkedésre, aki ebben a szakaszban tűnik fel az életünkben, valóban társunk tud lenni. Ugyanakkor érdemes itt sok olyat csinálni, ami kifejezi kreativitásunkat, alkotó jellegű, és sok apró dolgot tudunk elintézni, rendezni, ezzel is nagyban megkönnyebbülve.
Közben természetesen ott van a sok retrográd külső bolygó, és a Szaturnusz a Skorpióban, így mindennek van egy ,,teázás a Titanicon" jellege is, vagy ,,kártyázás a háborúban", miközben a bombák repkednek. Egyik szemünket a külső világ összeomlásán kellene tartanunk, a másikkal pedig felhasználni a külső eseményeket kontrasztként, és élvezni a kisebb, lokálisabb, 'Itt' levő jellegeket. (Merkúr Ikrekben szextilben Vénusszal-Jupiterrel Oroszlánban)

Július 1, szerda és Július 15, szerda között újult erőt kapunk arra, hogy régi, szenvedésbe és/vagy melankóliába húzó dolgokat levágjunk az életünkről, eddig halogatott ügyeket rendezzünk. Jó itt családtagjainkat újraértékelni, vizsgálatot tartani a velük való kapcsolatainkról, és Tiszta lappal indítani. Ha valaki várandós, és a szülés közelében van már, megindulhat akár idő előtt is neki ebben a két hétben, fontos ezért figyelni, akinek pedig billegősebb a várandóssága, kímélni magát. (Mars Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Július 2, csütörtök és Július 11, szombat között olyan hatásokkal fogunk találkozni a külvilágban, emberek vagy szituációk formájában, amik önmagunk teljes újraértékelésére késztetnek bennünket. El kellene engedni rengeteg régi dolgot: családot, otthont, személyeket, már nem funkcionáló érzelmeket, hogy ezektől a már nem releváns dolgoktól megkönnyebbülve, Újabb, működő szinteken hozzuk újra létre a Párkapcsolatot, érzelmeinket, és akár Új család témáit is. (Nap Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 5, vasárnap és Augusztus 14, péntek között olyan hatás lesz, amitől kiszakad belőlem egy ,,Ahhh". Ez jó ,,ahhh" és 'rossz' ,,ahhh" is egyszerre. Karmikus, régi, mélyremenő párkapcsolati találkozás tud itt lenni, ami jóindulatunk, értelmességünk és talpraesettségünk függvénye, hogy hogyan alakul. Ha nagy levegőkkel tudunk lenni és éberen (ez ritka...), akkor hihetetlenül tiszta, segítő, összekapcsolódó és mély gyökerekkel bíró Párkapcsolat tud itt születni, kifejlődni. Ha a fentiek nem működnek, akkor mézesmadzagos, csiki-csukis tud lenni, és ez az elmúlt három évben már volt bőven. Szóval itt érdemes belemenni, már nem tartalékolni, már nem az ,,még ez lesz, meg az lesz" mai stratégiákat követni, mert omlik össze a világ, és most van egy kiskapu még ebben.
Szóval mindenképpen lesznek ott irracionális (!) félelmek, fóbiák, idegenkedés a sztoritól, de ha ezt tudjuk, elfogadjuk, akkor haladjunk szépen benne, és szeptembertől letisztulnak majd. Érdemes... (Vénusz Oroszlánban kvadrátban Szaturnusszal Skorpióban)

Július 8, szerda és Július 22, szerda között másik hatás is az emberi, kapcsolati témáinkról szól. A Jelen és a Múlt, az Itt és az Ott csapnak össze. Mindkettő nem lehet. Egy nyíló hídon két lábbal nem tudsz állni, mert beesel a folyóba, így aki nem tud fellépni a Jelenbe, a Jövő felé pillantva, az itt ezekben a hetekben nagyon le tud maradni, teljesen feleslegesen. A Múltat le kellene zárni, volt három évünk a benne tocsogásra, 2012 óta, így vegyünk nagy levegőt, és nézzünk körül, a Jelenben, és ebből pedig előrefelé. Szerelgetni a régit már nem kell; elengedni kell. (Mars Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 8, szerda és Július 18, szombat között ettől kicsit berosálhatunk, és vissza-visszavágyhatunk régi, nem működő közösségekbe, gondolatokhoz, érzelmekhez. Azokhoz, amikkel tévesen azonosítottuk magunkat, és már nem szolgálják növekedésünket. El kellene engedni a Gyerekkort, Szülői házat, Otthont, régi feldolgozatlan személyeket, és teljesen megújulni. Emberként nem arról vagyunk híresek, hogy ez nagyon könnyen menne, így ha szenvedünk itt, vagy tépelődésen kapjuk magunkat, akkor meg kellene ráznunk magunk, és az Új felé nézni; akár gondolataink, egónk, elménk ellenében is. (Nap Rákban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Július 9, csütörtökön a Merkúr bolygó belép a Rák jegyébe. A Merkúr a Gondolatainkért, Kommunikációnkért, Cselekedeteinkért felel, így további hangsúlyt kap a korábbi, Régi dolgokat elengedő, Újakat felépítő, azokkal rendeződő elv. Tízből három bolygó ettől a naptól a Rákban van, ráadásul a három legvilágibb-legaktívabb: a Nap, a Mars és a Merkúr. Külvilági és belvilági ambícióink menjenek költözés, elköltözés, összeköltözés, összejövés, összekuckózás irányába, egymás érzelmeinek, belső világának megismerésére. Innentől még nagyobb hangsúlyt kap Új személy megismerése, meglévővel való érzelmi alkotás, építkezés témái. A 'spirizést' és a külvilág borulását most hagyjuk kicsit, a feminin, passzív, lágy jellegeknek van itt hangsúlya; aktívan.

Július 11, szombat és Augusztus 29 (!), szombat egy újabb ,,Ahhh" hatás, ami nálam a negatív ,,Ahhh". Amikor a Jupiter és a Szaturnusz együtt állnak, vagy jó szögben, Isten, a Rend, az Erkölcs, a Magasabb törvények működnek; amikor 90 fokban, mint most, azt hívom a Love Parade, Manhattan, Hong Kong és egy gyerekmegőrző keverékének. Bármi, ami Ősi, Klasszikus, Érték, az ilyenkor a kukába van dobva, megy a tombolás, tolongás, hőzöngés, és BÁRMI megtörténhet. Tekintve, hogy közben van egy Skorpió retrográd Szaturnuszunk, ez egy kicsit a Mad Max új kiadására emlékeztet, és volt nekünk már ilyenünk: tavaly ősszel. Volt ott minden, perverz orgia ez. Namost, ha Kint ez megy, az a Bent lényegeire helyezi a hangsúlyt, így áttétben ez is a csendesedés, Értékek, egyvalakivel elmélyedés, megismerés témáit hangsúlyozza, mert kint a káosz nagyon erősen el fog szabadulni. Eddig a cél egyedül behúzódás volt az év első öt-hat hónapjában, most a cél Valakivel behúzódás lenne; a külvilágban kószálás helyett egy Valaki megismerése. (Jupiter Oroszlánban kvadrátban Szaturnusszal Skorpióban)

Július 11, szombat és Július 16, csütörtök között másik fényszög is segít ennek megindulásában. Támogat bennünket leszakadt, beszorult Gyermeki részeink integrálásában, Önmagunk felnőtt utolérésében, hogy alkalmassá váljunk a Párkapcsolat felnőtt témáinak működtetésére. Feljöhetnek gyerekkori emlékek, érzések, gondolatok, szereplők; azért, hogy tudatosuljanak, és menjenek. Ami a Múltból jön, azt hagyjuk, menjen tovább, ami Új, azt fogadjuk tárt karokkal. (Merkúr Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Július 12, vasárnap és Július 19, vasárnap minden ambíciónknak ebbe az irányba kellene tartania, és egy nagy huszárvágással levágni az eggyel fentebb felsorolt Régi dolgokat. Nőjünk fel, engedjük el Apánk, Anyánk, régi Családunk kezét, és alkossunk egy Újat. Otthont, személyeket, attitűdöt; mindent. (Merkúr Rákban együtt Marssal)

Július 13, hétfő és Július 18, szombat között a jó öreg téves azonosulás bekavarhat ebbe. ,,Ha elengedem Anyukámat, ki vagyok én?!". ,,Ha elengedem a Gyerekkoromat, ki vagyok én?!". Érdemes itt megfordítani a gondolatmenetet. ,,Ha még mindig Anyukád szimbiózisában vagy, hogyan lennél Te...?!". ,,Ha még mindig a szüleiddel laksz, ténylegesen, vagy elviségében, hogyan lennél Te...?!". Ahogy az anya is kipréseli a testéből a gyermekét, mert ha bent marad, mindkettő életének vége, úgy kellene magunkat kipréselni energetikailag, érzelmileg; identitásunkban. És ahogy egy születésnél, itt is lehet, hogy fájni fog, üvölteni fogunk, ijedtek vagyunk, de ki kell, hogy jöjjünk, fel kell, hogy nőjünk, hogy legyen Életünk, legyen Jövőnk. Erre a következő években különösen nagy szükségünk lesz egyéni életünkben és emberiség szinten is. (Merkúr Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 16, csütörtök és Július 26, vasárnap között mindehhez kapunk segítséget is, ami könnyebbé teheti ennek az elvnek a megértését, elfogadását és alkalmazását. Ki fognak húzni itt olyan régi dolgokat az életünkből és a belső világunkból, amik már nem kellenek. Bármi régi megy, engedjük, segíteni fog újabb énünk és Jövőnk kialakulásában, még ha itt majd még nem is látjuk majd ezt valószínűleg. (Nap Rákban-Oroszlánban trigonban Szaturnusszal Skorpióban)

Július 17, péntek és Július 21, kedd között gyermeki énünk lázongani fog. Nem akar majd felnőni, nem akar majd változást, megijed, és passzivitást, a régi játékterét szeretné fenntartani. Mivel a mai emberek 90 százaléka 90 százalékban a gyermeki részeivel azonos, ezért itt egyénileg és kollektíven is lehet recsegés-ropogás. Engedjünk. Mindent. Máskülönben nagy prés lesz, és ha önként felnövünk, hagyjuk életünk épülését felnőttebb, összetettebb szinteken, akkor azt vesszük majd észre pár hét múlva, hogy nagyon jó helyekre kerültünk; oda, ahova nem is gondoltuk volna! (Merkúr Rákban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Július 17, péntek és Augusztus 2, vasárnap között igazi szabotázs-akciókba foghatunk a változások ellen. Ha haladnánk az újabb ívekkel, akkor épülnénk, így ellenében haladva viszont beszorulunk. Itt majd aggyal próbáljuk megérteni mi és miért történik velünk, egyéni életünkben és a kollektívben is, pedig a lényeg pont egy feminin, bizalommal teli, intuitív megengedés kellene, hogy legyen. Hogy áramoljunk, és engedjük, ami jön, és engedjük, ami megy. Ha izmozunk, kontrollálunk, akkor sok minden el fog törni, és visszább tudunk vetődni, mint ahonnan indultunk. Tehát lazán, áramlóan, nyitottan: erről beszélgetünk már tavasz óta, itt már a pályán, élesben is történnek majd a dolgok. (Mars Rákban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Július 19, vasárnap a Vénusz rövid időre belép a Szűzbe. A Szűz a mindennapi életünk működő, harmonikus áramlását jelenti, a Vénusz pedig Párkapcsolatot, az élet kényeztetését, finom, lágy, simulékony haladását. Meglévő párkapcsolatok itt szintet tudnak lépni, ismerkedések itt tudnak realizálódni, szóval ez egy nagyon fontos pont itt a hónapban. Legyünk korrektek, nyitottak, együttműködőek a folyamattal: ezek a Szűz jellegek, tulajdonságok.

Július 19, vasárnap és Július 27, hétfő között a hónap első felében megindult folyamatok szintén realizálódnak a külvilág szintjén is, ráérzünk az ízére. Viselkedjünk, létezzünk egy Arany Középúton, ahol a spiritualitás és a világi, a kint és a bent, az én-ünk és a másikkal kapcsolódás egyensúlyban tudnak lenni. (Merkúr együtt Nappal Rákban-Oroszlánban)

Július 20, hétfő és Július 25, szombat között ebben az újabb, stabilabb állapotban elő tudnak jönni gondolatok, érzések és szituációk a múltból, hogy rendeződjünk velük, és kiürüljenek. Ha itt már vannak Új helyzetek, emberek az életünkben, nehogy meginogjunk, nem azért jön fel a Múlt, hogy visszafussunk, vagy elbizonytalanodjunk, hanem mert az Új szilárd talaján állunk már, és így nyugodtan feljöhet, hogy rendezzük. (Merkúr Rákban-Oroszlánban trigonban Szaturnusszal Skorpióban)

Július 23, csütörtökön a Nap belép az Oroszlánba. Yesss! Ez a 'saját' jegye, itt érzi magát leginkább otthon, itt van ereje teljében. Ha július első három hetét jól csináltuk, akkor eddigre nagyon össze tudnak állni a dolgaink, és minden a helyére tud kerülni. Ez az év csúcsa innentől, és aki itt a divatos ,,majd ez, majd az, még nem, köszi, most nem, köszi" attitűddel van, azt duplán tudják büntetni, mert sem az attitűdje nem tud működni, sem a Jelen gyümölcseiből nem tud részesülni.
Be kellene itt gyújtani a rakétákat, és nagyon felnőtt, nagyon integrált, nagyon adekvát módokon működtetni az életünket innentől.

Július 24, pénteken a Merkúr is belép az Oroszlánba. Ez adhatja akár azt is, hogy a ló túloldalára essünk, és a nagy rendeződésben visszavezéreljünk egy elszállt, túl kerek attitűdbe. Pont az lett volna a cél, hogy kapjunk annyit, hogy a mélyből, a semmiből felálljunk, nem az, hogy újra falakat húzzunk a frissen kapott dolgokból magunk köré, hogy egót építsünk belőle. Legyünk a középpontunkban, de legyen egy rugalmas felszínünk is.

Július 26, vasárnap a hónap egyik legjelentőségteljesebb napja. Hátrafelé indul a korábban nagy szerepet kapott Vénusz bolygó, és szinte rögtön vissza is lép a Szűzből az Oroszlába. Mivel 2012 óta túlzottan elvadultunk, elidegenedtünk önmagunktól, egy másik embertől és úgy általában az emberektől, itt kapunk egy ajándékot: Időt. Azzal, hogy visszalép a Szűzből, még nem 'kell' annyira hamar beleélnünk magunkat, ha van Párkapcsolatunk, még nem kell, hogy 'bedaráljon'. Még meg tudjuk tartani magunkat kicsit, tudunk önbecsülést, egészséges én-t felépíteni, miközben egy másik valakin keresztül is tudjuk szemlélni magunkat, így jutva önismerethez is.
Alacsony szintű megélése ennek a hatásnak, ha egónk, ma divatos hömpölygésünk felülemelkedik, és bejön a himnusz: ,,A másik csak lehúz engem/Még dolgoznom kell magamon/Még meg kell valósítanom ezt és azt". Ha ilyet tapasztalunk magunkon, akkor nagy levegő, és engedjük el, mert ego-csel, és pont ebből kellene kijönni egyénileg és kollektíven is. (Vénusz retrográd Oroszlánba(n), közben kvadrátban Szaturnusszal Skorpióban)

Július 27, hétfőn az Uránusz bolygó hátrafelé indul a Kos jegyében. 2011 tavasza és ősze óta van ott, és azóta egyet előre, egyet hátra haladunk. Azóta semmi releváns nem épült az életünkben tartósan; ha szétnézünk, valószínűleg ezt fogjuk látni, a külvilágban egészen bizonyosan. Sőt, onnantól nagyon erős a nemek szétverése, a válások, a földet szaglászó, egyedül küzdő szenvedés is. A retrográd mozgás a Jövő, Cél, Perspektíva témáit rántja be, amik már eleve nem túl acélosak a Kosban, így ismét van egy alacsony, és egy magas attitűdre lehetőség.
A magas, hogy mivel nem látjuk merre, a saját életünkben, de politikailag-gazdaságilag biztosan, így az Itt-re és a Most-ra kellene fókuszálni. Az alacsony, ha azt mondjuk, hogy ilyen bizonytalan helyzetben, ennyire nem kiforrott én-nel nem tudok és nem akarok kapcsolódni senkivel, még ,,meg kell tapasztalnom ezt és azt, fel kell építenem ezt és azt, meg kell gyógyuljak, ki kell nyíljak, stb." Ez 'A Csel'. Sose fogsz 'oda' eljutni. Az Uránusz 2019-ig van a Kosban, így addig folyamatosan ott lehetnek ezek az ideák, gondolatok; engedjük is szépen őket áramolni, és találjuk meg a nemünket, az alapjainkat, és kapcsolódjunk.

Július 27, hétfő és Augusztus 1, szombat között...hogy is mondjam...a leginkább: kapu az Armageddonra. Az összes külső, űri, távoli bolygó hátrafelé haladó mozgást végez majd, egyidejűleg. Ha keresnék olyan pontot, ahol megroppan a Nyugati civilizációnk, akkor itt vidáman feltenném a kezem. Pár napról van szó itt, mégis, a nagy események pár nap alatt is ki tudnak robbanni. Ez lehet gazdasági összeomlás, a Nagy Háború kitörése, vagy bármi olyan rendelkezés, esemény, amire nem is gondoltunk volna. Ha itt nem lesz ilyen, akkor számomra csodaszámba fog menni.
A többség számára szerencsés lesz, ha úgy nyilvánul meg, hogy itt lehetőségünk van lemenni életünk és lényünk alapjaiig, amivel nagy Önismeretre tehetünk szert, és el tudjuk engedni a kontrollt. Ez is lehet. Meglátjuk mi lesz itt, kíváncsian várom.

Július 29, szerda és Augusztus 14, péntek között sok Régi, elavult, nem működő, és az elmúlt három évben felkaparodott dologgal szintén le tudunk számolni, egyesével kilőni, kiégetni őket. ,,Egy fenékkel egy lovat": legyen ez az elvünk, és ez az Új, ez a Jövő lova legyen. Itt már nagyon felfelé tartunk a Skorpió Szaturnusz három éve után, és ezáltal még gyorsabban jöhetnek elő régi, eltemetett, elfeledett érzések, személyek, dolgok. Engedjük őket szépen továbbtávozni. (Mars Rákban-Oroszlánban trigonban Szaturnusszal Skorpióban)

Július 31, péntek és Augusztus 5, szerda között már érezni fogjuk az Új dolgok szelét, egyre inkább elkapjuk a fonalat bennük, és megjön hozzá az étvágyunk. Fel-feltűnnek majd az elmúlt három évben átalakult részeink, mint pillangó a bábból tudunk elkezdeni kibújni. Lesznek még itt hernyó részek is, így legyünk türelmesek, lassúak, és lehetőleg ne dobjuk rá frusztrációinkat, félelmeinket, fóbiáinkat egy párra, a kapcsolatra, ha van mellettünk. (Merkúr Oroszlánban trigonban Uránusszal Kosban)

Augusztus 1, szombaton a Vénusz visszalép az Oroszlánba. Ez segít meglévő emberi, különösen párkapcsolatokat újradefiniálni, új erőt pumpálni beléjük, és ahogy ciklikusan ürül ki belőlünk a sok elfojtott, elnyomott energia, minden ilyen 'megüresedett' helyre be tud folyni a realitás, a Valóság, az Itt és Most. Még ne akarjunk itt nagyon távoli jövőbe ugrani, tervezgetni, hanem lassú, de biztos haladással menjünk, és tartsuk szorosan magunkat, és a másik emberrel való viszonyunkat.

Augusztus 2, vasárnap felszólalnak a fanfárok, és ez már a jó ,,Ahhh" hatás! Előreindul a Szaturnusz a Skorpióban! Itt már látjuk az alagút végét. (Szeptember 17-én át is fog lépni a Nyilasba). Itt még egy nagy levegőt kellene venni, nem kapkodni, nem csinálni hülyeséget. Mint a rab, akinek már csak egy hete van hátra, és utána kiengedik, ott már nem megy bele semmi kockázatosba. Ne kapkodjunk, ne balhézzunk, értékeljük, ami van ott és akkor, és nagyon radar alatt legyünk ebben a másfél hónapban szeptember közepéig.
Mindezek mellett, felerősödhetnek dolgok, az elmúlt három év töményen, utoljára visszazúdulhat minden félelmével és fóbiájával. Itt álljuk a sarat! Nem lesz valós, nem lesz 'itt', és nem lesz 'most', mind-mind irracionális és vetített lesz, amivel küzdünk majd itt. Technikailag olyanok ezek a napok, mint amikor a beöntésen túl van az illető, és elkezdik kihúzni a csövet. A műveletnek vége, de a cső kihúzásával jön majd az igazi dolog; egy utolsó fázisként. Bármi jön, nagy levegő, gyomor, rezzenetlen tekintet, és hadd menjen tovább. Célunk a kapcsolódás, Emberség, nem-ártás, és Arany Középút.

Lehetőségekkel teli, változó hónap elé nézünk, amire félig még azt is merem mondani, hogy az emberiség történelme szempontjából vízválasztó is lehet. Háromnegyedig azt is mondanám, hogy a Nyugati világ szempontjából szinte biztosan vízválasztó lesz. Eddigi életünk válaszúthoz érkezett. Egyéni életünk belső energetikája és működése szempontjából, és kollektíven is. Innen indul a kettéválás: kevesebbek számára rendeződés, épülés, emelkedés; a tömeg, a sokak számára süllyedés, káosz. Az attitűdünk határozza majd meg, melyik hajón leszünk. Az elmúlt három év cikkjei erről szóltak-szólnak szinte kivétel nélkül.

A 'Gyermeki' szinten beragadtak, egyenlősítők, liberálisok, nemeket szétverők, kifelé áradók, vetítők, hömpölygők építményük szétesését fogják tapasztalni, mert nem lehet a végletekig torzítani a természet Rendjét. Recsegve elkezd ledőlni. Akik klasszikusabb értékeket képviselnek, a nem-divatosak, nem-trendik pedig elkezdik visszakapni, ami az elmúlt 5-10-15 évben elkezdett eltűnni. Közben lesznek robajok, csatazajok, nagy vándorlások, de a Természet gondoskodik magáról. Nekünk magunkról és néhány hozzánk közel állóról kellene; leginkább egyről, a Társunkról. A többi magától fog történni.

Forrás: http://zoldkor.blog.hu/2015/06/29/julius_honap_asztrologiai_elorejelzese
 
 
0 komment , kategória:  saláták  
Édesanyák - Édesapák napi imádsága
  2015-06-30 08:18:04, kedd
 
 
ÉDESAPÁK ~ ÉDESANYÁK NAPI IMÁDSÁGA
MENNYEI ATYÁNK,
minden ajándék és öröm osztogatója, aki nekem a szülői hivatást adtad,
hálát adok neked és áldom szent Nevedet.
ÚR JÉZUS!
Kérlek, növeld hitemet, erősítsd reményemet és tökéletesítsd szeretetemet,
hogy jó keresztény szülő lehessek.
SZENTLÉLEK ÚRISTEN,
erősíts engem, hogy életem minden nehézsége közepette
se szűnjek meg gyermekeink hitéért imádkozni.
Minden könyörgés előtt mondjuk:
SEGÍTS MINKET URUNK,
- hogy gyermekeinket életünk példájával vezessük Tefeléd.
- hogy amikor gyermekeinkkel foglalkozunk, jóságos higgadtság,
tekintély és szeretet áradjon belőlünk.
- hogy figyelemmel kövessük gyermekeink jellembeli fejlődését
és meg tudjuk óvni őket a rossz környezeti befolyásoktól.
- hogy keresztény életünk oly vonzó legyen gyermekeink számára,
hogy azt kövessék és másokra is átsugározzák.
- hogy gyermekeink életük csalódásai, veszélyhelyzetei
vagy testi megpróbáltatásai közepette is megtapasztalják gondoskodó szeretetedet.
- hogy ha az élet útvesztőiben egyik vagy másik gyermekünk megrendülne hitében és letérne a helyes útról, őt akkor is szeretetünkkel, türelmünkkel és imáinkkal segítsük, hogy visszataláljon Hozzád.
- hogy ha gyermekeink megbántanak, eltávolodnak tőlünk, vagy hálátlanok velünk szemben,
mi akkor is teljes bizalommal terjesszük eléd kéréseinket.
- hogy feleségeink-férjeink megértsék, milyen fontos feladat gyermekeink jellemének és hitének erősítése, és szívből segítsék őket imáikkal is.
- hogy gyermekeink családjában a Te békéd és szereteted uralkodjon,
és unokáink is erősödjenek hitükben.
Különösen könyörgök a mai napon ~ saját kérés ~ gyermekért.

Ámen


Szent Péter Missziós Imamozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ima szeretteinkért!
  2015-06-30 08:16:32, kedd
 
  IMA SZERETTEINKÉRT
Atyám, őrizd óvd a bajtól azokat, akiket különösen szeretek. Úgy vigyázz rájuk, mint az én szívemre, amelyben nevüket hordozom. Védd meg őket minden bajtól, áldd meg törekvéseiket. Bizalommal kérlek, Atyám, tarts távol szeretteimtől minden rosszat, és azon az úton vezesd őket, amely a te dicsőségedbe vonja lelküket. Ha szívüket bánat nyomja, tedd őket kitartóvá az irántad való bizalomban. Tudjanak remélni segítő kegyelmedben. Engedd, hogy szép legyen életük: áldott a reggel, békés az éjszaka, sikeres a munka, zavartalan az álom és pihenés. Találjanak életükben sok örömet, legfőképpen tebenned és szeretetedben. Élvezzék a földi boldogságot, melyet tiszta lelkek számára juttatsz, hogy annál inkább vágyakozhassanak szeretetedben és boldogságodban élni.
Ámen

Szent Péter Missziós Imamozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Amikor összeteszed a kétkezed
  2015-06-26 14:31:14, péntek
 
  AMIKOR ÖSSZETESZED A KEZED
.
Amikor összeteszed két kezed
Halkan imádkozol
Hallgasson meg Istened
Hozzá fohászkodol
Remény és szeretet
Töltse el szívedet
Istent hívod
Segítsen teneked
Amikor összekulcsolod két kezed
Reménykedve imádkozol
Édes Isten segítsen neked
Vele könnyebb az életed
Amikor imára kulcsolod kezed
Isten is segít neked
Nem hagy egyedül árván
Szeretet ölel át, lelked simogatván
Egy percre megáll ez a rohanó világ
Nem húzza lelked lefelé az ág
Egy percre a remény látogat
Ne félj Isten meghallgat
Nélküle árva a lélek
Állunk,mint kifosztott szegények
Nélküle üres az élet
Elveszted minden reményed.
.†
Amen.
.
Forrás ~ Internet
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Hálafal
  2015-06-26 13:49:22, péntek
 
  Tulajdonképpen hálás vagyok...
- A feleségemért, aki panaszkodik esténként, mert így az estét velem tölti itthon, és nem valaki mással.
- A lányomért, aki azért panaszkodik, hogy mosogatnia kell, mert ez azt jelenti, hogy itthon van és nem az utcán kóborol.
- Az adókért, amelyeket ki kell fizessek, mert azt jelenti, hogy alkalmazott vagyok, van munkahelyem.
- A takarításért egy buli után, mert azt jelenti, hogy barátaimmal tölthettem egy estét.
- A ruhákért, amelyek egy kicsit szűkek, mert van elég ennivalóm.
- Az árnyékomért, mert kint lehetek a napfényben.
- Hogy nyírhatom a füvet, pucolhatom az ablakot, javíthatom a csatornát, mert azt jelenti, hogy van házam.
- A parkoló helyért a parkoló legmesszibb pontján, mert ez azt jelenti, hogy tudok járni és még autóm is van.
- A nagy fűtés számláért, mert ez azt jelenti, hogy melegben voltam.
- Hogy a templomban mögöttem ülő hölgy hamisan énekel, mert azt jelenti, hogy hallok.
- A mosni- meg vasalnivalóért, mert azt jelenti, hogy van ruhám.
- Az esti fáradtságért és izomlázért, mert azt jelenti, hogy tudtam keményen dolgozni.
- Hogy meghallom hajnalban az óra csengetését, mert azt jelenti, hogy élek.
- És végül a sok bugyuta e-mailért, amit kapok, mert azt jelenti, hogy van családom és sok barátom, akik szeretnek engem és gondolnak rám...
forrás: facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 lépés, hogy még több pénzt vonz az életedbe!
  2015-06-25 18:14:12, csütörtök
 
  Az Univerzumban nincs pénzhiány. Az egyetlen különbség közted és a között, akinek sok pénze van, az a gondolkodásmód. Akinek sok pénze van, hisz abban, amit csinál, hogy sikeres ember, így továbbra is képes lesz sok pénzt előteremteni.

Lehetünk optimisták, pozitív életszemléletűek, de mégis a pénzzel való kapcsolat feszülté tesz. Ez betudható annak, hogy gyerekkorunkban sok mindenre nem jutott pénz, ezért akkor úgy gondoltuk, illetve arról álmodoztunk, hogy csak nagy erőfeszítések árán juthatunk több pénzhez.

Felnőtt fejjel viszont már csak annyi a célunk, hogy egy olyan munkahelyen dolgozhassunk, ahol annyi fizetést adnak, hogy abból ha kissé szűkösen is, de tudjunk megélni.

A titok nyitja a pénzzel kapcsolatban azonban a gondolatok teremtő erejében rejlik.Olyan energiák vannak a gondolatainkban, amelyek képesek megváltoztatni az életünket.

Íme 5 tipp, hogy úgy változtassuk meg a pénzzel kapcsolatos felfogásunkat, hogy az előnyünkre váljon. Kezdjünk neki még ma!

1. Irányítsuk tudatosan szóhasználatunkat

Nincs elég pénzem.
Ez túl drága.
Sosem fogom tudni ezt megvenni.
Ezeket szoktuk a leggyakrabban kimondani. Figyeljünk oda tudatosan a mondatainkra, szóhasználatunkra, de az ezt megelőző gondolatokra is. Inkább mondjuk azt, hogy: ,,A pénz jön és megy", vagy ,,Biztos van ott még elég pénz, ahonnan jön". Ezzel már nagy lépést tehetünk.

2. Tiszteljük a pénzt

Az igazi bőség, felvirágzás akkor következik be, ha képesek vagyunk tisztelni, örülni azoknak az anyagi javaknak, pénznek, ami már a miénk. Kell ismerni a pénz útját, hogy mennyit fizetünk ki a számlákra, mennyi a bevételünk, ebből mennyi készpénz és mennyi van a bankkártyán. Ha vigyázunk a pénzre, akkor az gyarapodni fog.

3. Örüljünk mások jólétének

Nehéz ügy ebben a mai világban, de éljünk abban a hitben, hogy az embereknek van pénzük. Örüljünk annak, hogy másnak van pénze, hiszen mi is azt szeretnénk, hogy nekünk is legyen. Ne arra figyeljünk, hogy az ismerősünknek milyen anyagi forrásai vannak, amelyek hamar elfogyhatnak, hanem arra koncentráljunk, hogy mi van nekik, amit mi is szeretnénk magunknak.

4. Kérjük meg a munkánk árát

Mi magunk kell megszabjuk az életvitelünket, hogy egy jobb életszínvonalon élhessünk, egy olyanon, amit megérdemlünk. Ehhez jogunk van. Ez olyan, mintha arra kérnénk az Univerzumot, hogy adjon magasabb életszínvonalat nekünk.

5. Legyünk bőkezűek, jószívűek

Fektessünk be magunkba. Adakozzunk. Ha úgy érezzük, hogy jólétben élünk, akkor is folyamatosan fejlődünk. A jószívűség ebben segít, hiszen ez egy jó érzéssel tölt el, és a jó érzés még több lehetőséget fog hozni nekünk, aminek csak örülni fogunk. Egymillió eurót szeretnénk a bankkártyánkon tudni, vagy egy jobb életre vágyunk? Teljesen mindegy, hiszen mindent megérdemelsz, az Univerzum mindenben támogatni fog, hogy megvalósítsd azt, amit szeretnél. Minél több pénzünk van, annál jobban vágyunk arra, hogy a pénz segítségével élettapasztalatokat szerezhessünk, hiszen az élet szép, tehát kezdjünk el ünnepelni.

Forrás: http://filantropikum.com/5-lepes-hogy-meg-tobb-penzt-vonz-az-eletedbe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a Te Életszíned? – Ezt árulja el Rólad!
  2015-06-25 18:11:57, csütörtök
 
  Olvassuk el figyelmesen minden szín leírását és érezzük, melyik szín írja le leginkább személyiségünket.

Sokan könnyen megállapítják ezzel a módszerrel saját életszínüket vagy akár családtagjaikét, barátaikét is.

Életszínünk felfedezésével jobban és mélyebben megérthetjük életfeladatunkat és életcélunkat.


Arra is magyarázatul szolgál, miért értjük meg magunkat bizonyos emberekkel jobban, míg másokkal kevésbé.

Fontos azonban, hogy bizonyos életszínek között gyakran csak finom különbségek vannak.


Így pl. mindenki, akinek az életszíne kék, sárga, ibolyakék, ugyanolyan érzelmi minőségeket mutat.
Mindannyiunkban ugyanolyan erős vágy él kapcsolat létrehozására, de más-más okból.
Mindenki erősen vágyik rá, hogy segítsen az embereknek, de mindenki másképp.

Egy ,,kék" ember egyéneknek segít szívesen, érzelmi szinten, úgyhogy tanácsot ad, tanítja vagy gondoskodik az illetőről.
Egy ,,sárga" ember szeretne segíteni, de nem akar túl mélyen belebonyolódni.
Egy ,,ibolyakék" szintén szívesen segít másoknak, de legszívesebben sokaknak, mégpedig egyidejűleg. Erősíti a tömegeket vagy inspirálja őket, ritkán van türelme azonban, vagy ritkán vágyik rá, hogy egyetlen embernek segítsen.

Ha gondosan és figyelmesen ráhangolódunk a színekre, intuitív módon érezni fogjuk, melyik szín vagy melyik két szín illik leginkább valós személyiségjegyeinkhez.

Statisztikailag ugyanannyi embernek van több életszíne, mint egy.
A több életszínnel rendelkezők, általában az egyik színt erősebben élik.


A vörös személyiség



Érzékiségével és fizikai testével fejezi ki magát.
Az ,,itt és most"- ban él, bátorsággal, erővel és önbizalommal.
Csak abban hisz, amit megfoghat, hallhat, megszagolhat vagy láthat.
Gondolkodása nem absztrakt és szereti az élet fizikai aspektusait.
Szellemi körökben a ,,tevékenységet" szereti, templomokat épít, rendezvényeket szervez, szeret sokadmagával táncolni és énekelni.
Mindig előnyben részesíti a testi kihívásokat az érzelmivel vagy szellemivel szemben. Legszívesebben tettre készen cselekszik és segít másoknak ötleteik megvalósításában.
Lehet őszinte és közvetlen, de rosszkedvű és kolerikus (haragos, tetterős) is.
Szeret harcolni, azonban meg kellene tanulnia a sportban levezetni haragját.
Fejlett túlélési ösztöne, rengeteg energiája van és igen kitartó.
Optimista, bizalomra méltó, életvidám és lojális, lehet azonban nagyon mérges.
Frusztrált, robbanékony, szűklátókörű és önfejű is.

Gyermekként: szorgalmas, befejezi, amit elkezdett, lehet azonban nagyon makacs és előfordulhat, hogy tombol, és könnyen kezd vitatkozni.
Független, erős egyéniséget mutat, az iskolában a gyakorlati tárgyakat részesíti előnyben.
Az olyan tantárgyakat (pl., mint a filozófia), amelynek nincs gyakorlati felhasználási lehetőségük, nem találja érdekesnek.
Sok elismerésre van szüksége, borzasztó számára a nyilvános dorgálás, és szereti a dicséretet.
Türelmetlen és többnyire nagyon izgatottan mutatja ki az érzelmeit, meg kell tanulnia nagyobb beleérző készséggel kinyilvánítani őket.




A narancssárga személyiség




A szenzációt keresi, szereti az izgalmat, a kockázatot és a testi veszélyt.
Elmegy a végsőkig, csak hogy érezze, él: élet és halál közeli tapasztalatok, de lehetőleg magas adrenalin szinttel.
Realista és nem kedveli a spirituális elképzeléseket.
Jól tud felmérni embereket és helyzeteket, szellemileg fel tud készülni rájuk.
Általában éli az álmait, meg van a bátorsága, önbizalma, és ki tud menteni másokat veszélyes helyzetekből.
Lehet azonban nagyon egoista és egocentrikus is, együttérzés és gondoskodás nélkül.
Nem szereti az erősen érzelmi, kedves jellemvonásokat, tud hideg és megközelíthetetlen lenni.
Életét a kalandok töltik ki, nem szereti, ha korlátozzák.

Gyermekként: keresik a kalandot, szeretnek mászni, vízbe ugrálni a lehető legmagasabbról. Merészek, mindig azon vannak, hogy felfedezzék környezetüket és próbára tegyék magukat.
Szüleik gyakran aggódnak testi épségükért, miközben a gyerekek a következő kalandra gondolnak. Adódhatnak fegyelmezési gondok.




A sárga személyiség


Gyerekes személyiség, humorral és játékos vonásokkal.
Szeret nevetni, örömtelinek látja az életet és nem túl komolynak, egészen lazán, szórakozásképp tekint rá.
Könnyedséget és spontenaitást hoz.
Szeretne tetszeni és szereti, ha észreveszik. Mindenki barátja.
Egyszerre érzékeny, könnyen sebezhető és könnyen zavarba jön.
Mozgékony és sok mozgásra, játékra van szüksége, különben fennáll a veszélye, hogy mániákussá válik valamiben.
Kreatív, és van művészi tehetsége.
Az állatok szeretik a ,,sárga" embereket.
Érzi, ha valakinek gondjai vannak, de nem szereti, ha belevonják, intuitív érintése gyógyító hatású.
Lázadó, nincs önfegyelme, irtózik a felelősségtől.

Gyermekként: Könnyen zavarba jön és bizonytalan, vagy épp az ellenkezője.
Elrohan, elbújik, könnyű megfélemlíteni, és fél, hogy nem szeretik.
Ha biztonságban érzi magát, vidám és bőbeszédű lehet, sokszor az osztály bohóca.
Aktív és kíváncsi, nagyon mozgékony, nehezen tud csendben maradni, és egy helyben ülni.
Jobban tud összpontosítani, ha mozoghat.
Szereti az autókat vagy a vonatokat, ez a ,,mozgás megnyugtatja és felébreszti kreativitását. Sok örömet okoz, és gyorsan reagál a testi büntetésre.
Szabadságra van szüksége ahhoz, hogy eleven, örömteli, szívélyes és élénk lehessen.





A zöld személyiség


Nagyon intelligens, erőteljes és világos, szervezett, hatékony, gondolkodása gyors.
Szereti az ötleteket és koncepciókat, de nem kedveli a részleteket.
Szereti a kihívást és a kockázatot, erős akaratú, és szeret vitatkozni.
Mindent ellenőrzése alatt kell, hogy tartson, különben frusztrálttá, feszültté válik, vagy aggódik. Szeretne mindent megérteni és megtapasztalni, szereti a szellemi kihívásokat. Mindent tudni akar, gyorsan tanul és gyűjti a diplomákat. Becsvágyó és munkamániás.

Gyermekként: nagyon intelligens, sokat kérdez és gyorsan tanul.
Erős az akarata, parancsoló, ami kihívást jelenthet a szülőknek.
Nem szereti, ha megmondják neki, hogy mit tegyen, jobban szeret maga parancsokat osztogatni.
Sokszor felnőttebb, mint a felnőttek, szeretné, hogy meghallgassák, tiszteljék.
Frusztrálttá válhat, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy ő akarja, és tud hangos is lenni, vagy rendbontó.
Támogatásra van szüksége, tervei kidolgozásában és megvalósításában.
Sikeres és jó jegyeket szerez.





A kék személyiség


Szerető, tápláló és támogató. Szívéből él és az érzelmeiben.
Anyai energiái vannak, gondoskodik másokról, tanácsadó, aki támaszt nyújt.
Természetes neki a gondozói vagy tanári munka.
Barátaiért bármit odaadna, hajlamos rá azonban, hogy túlságosan aggódjon másokért, és ezzel önmagát betegítse meg.
Érzékeny, gondoskodó és jó vendéglátó.
Érzelmi ember, aki könnyen elsírja magát, képes feltétel nélkül szeretni, és erős az intuíciója. Elfogad és megbocsát, a jót látja meg az emberekben. Sokszor ,,túl kedvesnek" bélyegzik, és meg kell tanulnia nemet mondani.
Könnyen rá tud hangolódni helyzetekre és emberekre, belül tudja, hogy mi történik, és nagyon spirituális.
Követi a hitét és nagyon meggyőző tud lenni.
Szeretné, ha szeretnék, ismeri azonban az önértékelési problémákat és a bűntudatot, éppúgy, mint az áldozat szerepet, az önsajnálatot és a mártíromságot.
Előfordulhat, hogy depresszióssá válik és ezért meg kell tanulnia, szeretni önmagát.
Szereti a kapcsolatokat és romantikus.

Gyermekként: szerető, érzékeny és érzelmi, megpróbál tetszeni a szüleinek, hogy szeressék.
Segítő szeretne lenni, senkinek sem akar csalódást vagy fájdalmat okozni.
Tudja az illemet, nyugodt, egyedül játszik, mindenkiről gondoskodik, akik, nem érzik jól magukat, vagy egyedül vannak.
Érdeklik a kapcsolatok és már nagyon fiatalon boldog házasságról és gyerekekről álmodik
Önértékelési problémái vannak, és sok traumatikus tapasztalatra tesz szert a viszonzatlan szeretette.
A többi gyerek nagyon szereti, ideáljai magasak.





Az indigó személyiség


Nagyon spirituális, belső érzése van az élet igazságáról.
Ismeri az ősi misztikus tanításokat, nagyon érzékeny és tudja, hogy mi mindannyian szellemi lények vagyunk.
A tárgyi valóság és anyag számára illúzió, az élet isteni energia, minden tudatból és energiából áll.
Tudatos, világos, kreatív és független, magasabb elvek szerint él.
Szomjazik a tudásra és a tanulásra, azért keresi a tudást, hogy ellenőrizze belső bölcsességét. Azt teszi, amit fontosnak tart.
Nem hat nála a szociális nyomás vagy zsarolás.
Nem ismeri a bűnösségről vagy büntetésről szóló elméleteket, őszinte, romlatlan, és nem hagyja, hogy normák közé szorítsák.
Nehéz manipulálni, szenvedélyes és nyílt, nagyon megértő az emberi dolgokkal.
Nem sokat beszél, szeret visszahúzódni, nagy tapasztalatnak tekinti az életet.
Előfordulhat, hogy félénk, dekoncentrált, hogy elveszettnek érzi magát és elszigetelődik.
Néha idegennek érzi magát a világban, gyakran összezavarják a földi dolgok és nehéz megértenie azokat.
Bíznia kell belső hangjában és követnie azt.

Gyermekként: Nagyon tudatos gyerek, nyílt, nagy beleérző képességgel, ami miatt könnyű felkavarni, ami könnyen félénkké, vagy visszafogottá teheti.
Kevés alvásra van szüksége, szeret egyedül lenni, és nem hagyja, hogy rákényszerítsenek bármit is.
Sem a büntetés, sem a kérés, sem az értelmes beszéd, vagy akár a testi erő nem tud hatni rá, ha hisz valamiben.
Ha mégis kényszerítik, félénk lesz és elszigetelődik, vagy ellenáll.
Szomjazik a tudásra, de ,,igazi" válaszokat szeretne, azonnal megérzi, ha hazudnak neki.
Nem érti az iskolában tanult anyag és a spiritualitás közötti összefüggést.




Az ibolyakék személyiség


Dinamikus és karizmatikus, vezetőként születik erre a bolygóra, hogy megmentse azt.
Életfeladatát most kell aktiválnia és élnie.
Érzelmileg igen mély, és tele van egész világ iránt érzett együttérzéssel.
Szereti a zenét, gyógyítja vele magát.
Látnoki képességei vannak.
Szeret utazni, szereti az idegen kultúrákat, és sok szabadságra van szüksége.
Képes ,,látni" a jövőbelit (például egy képet, mielőtt az elkészülne), biztos benne, hogy a Föld nem pusztul el. Üzenete van az emberiség számára.
Magasabb perspektívákat lát, de sokszor félreértelmezik, és idealista álmodozónak tartják.
A középpontban szeretne állni és előfordul, hogy nárcisztikussá, arrogánssá, pompázóvá válik.
Vannak diktatórikus késztetései, és meg kell tanulnia, hogy mindannyian az egész részei vagyunk.
Sok dolgot tud egyidejűleg csinálni, vagy előfordul, hogy úgy tűnik, mintha szellemileg lebénult volna.
A kiegyensúlyozottsághoz meditációra van szüksége.
Azt gondolja, hogy mindennek könnyedén kell mennie, és hisz az egyetemes segítségben.

Gyermekként: született vezető, a többi gyermek követi őt.
Erejében megmutatkozik együttérzése, nem él vissza hatalmával.
Korán szexuálisan orientálttá válik, kísérletezik a testével.
Fontos, hogy a szülők különös gondot fordítsanak erre a témára, hogy a testi kifejeződések természetességét megőrizzék.
Szereti a művészetet, szeret olvasni, és maga is kitalál történeteket.
Egyedülálló vizuális érzékelő képességgel rendelkezik.
Az ,,ibolyakékek" az elsők, akik aurát, angyalokat, más dimenziókat vagy energiahullámokat látnak, érzékelnek.
Fontos, hogy a szülők hitelt adjanak a gyermek érzékeléseinek, ezzel is erősítsék különleges képességeit.

Forrás: http://www.angyalitarsasag.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koldus torta recept
  2015-06-25 15:59:30, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
8 dkg margarin
egy késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
14 dkg cukor
2-3 dl tej

A krémhez:
40 dkg kristálycukor
2 liter tej
7 púpos evőkanál liszt
5 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben.

A krémhez a kristálycukrot kis lángon felolvasztjuk, majd ha már teljesen folyékony lesz, felöntjük 1,5 liter tejjel és felforraljuk. A lisztet a kakaóval összekeverjük, majd felöntjük fél liter tejjel. Csomómentesre keverjük és a karamellbe keverjük.

Ha felforrt, levesszük a tűzről, egy picit hűtjük és belekeverjük a margarint.

Megtöltjük vele a lapokat és egy éjszakán át pihentetjük.

Tipp:

A lapok nagyon gyorsan megsülnek, a krémből jó sok lesz, de nálunk a család sok krémmel szereti.

receptneked hu
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
15 ritkán hallható régi magyar szólás és közmondás
  2015-06-25 10:47:41, csütörtök
 
  Mennyi, de mennyi magyar szólás és közmondás akad, amelyet ma már egyáltalán nem használunk, vagy csak nagyon ritkán. És ezek között mennyi lehet, amelynek a jelentését sem ismerjük... A régi, szinte sosem hallott szólásokból és közmondásokból választunk ki most tizenötöt.

1. Aba nem posztó

Ahhoz, hogy megértsük a szólást, több dologgal is tisztában kell lennünk. Abán itt nem a 4400 lelkes Fejér megyei települést értik, hanem azt durva, festetlen, és emiatt olcsóbb szőrszövet, amelyből egykor a cselédek, szerzetesek, illetve a "közrendűek" ruhái készültek. Erdélyi János ezt így magyarázza az 1851-ben kiadott Magyar közmondások könyvében: "Aba faj, posztó nem. Mikor a faj és nem (species et genus) a tagadó nem (non) szóval köttetnek öszve, az mindig roszat, kevés becsüt jelent a magyar közmondásokban, p. "kása nem étel; egres nem szőlő" stb., mintha mondatnék: a kása rosz étel, az egres rosz szőlő."

2. Annyi köze van hozzá, mint kálomista embernek a szűz Máriához.

Vagyis semennyi. A kálomista, azaz kálvinista (református) egyház tanításai között nem szerepel a szentek vallásos tisztelete, Mária vallásos kultusza, a templomokat sem díszítik szentek szobraival. A kálvinista felekezetűek tehát nem imádkoznak a szentekhez és Szűz Máriához, Jézus anyját ugyanis nem tekintik közbenjárónak, csupán a Megváltó édesanyjának.

A református templomok puritán belső kialakítása nem vonja el a figyelmet a lényegről: az igehirdetésről - Fotó forrása:Gyomaendrőd.com

3. Bugyli bicska fanyelű, ha elvész is, megkerül.

Világos, mint a nap: rossz pénz nem vész el. Na, de mi az a bugylibicska? Olcsó kis zsebkések, fából készült nyéllel és rendszerint nem a legjobb minőségű fémből kovácsolt pengével. Összecsukva hordták, és a zsebben tárolták, nem a csizmaszárban, mint a komolyabb késeket. Egy alma csutkájának kivágására alkalmas a bugylibicska, de például a hús szeletelésére már nem.

4. Dorongot vetettek eleibe.

Ez azt jelenti, hogy valakit megakadályoznak a céljai elérésében. Mi a dorong? Vastagabb farúd, faág.

5. Disznó orrára arany perec.

Mondhattuk volna azt is, hogy disznók elé hánynak gyöngyöt, azaz arra érdemtelen, értéket nem becsülő ember jut előnyökhöz. Sok disznóval kapcsolatos szólásunk és közmondásunk van.

A történelmi Magyarország területén a sertés a XVI. századig nem volt annyira meghatározó haszonállat, mint például az utóbbi 100 évben. A sertéshús és a zsír dominanciája a török időkben alakult ki, amikor a mindent feldúló oszmán-török csapatok a háziállatok közül csak a sertést hagyták a háznál, mivel a Korán tiltja a fogyasztását.


Hirdetés


6. Hajó nyomát keresi a tengeren.

Különösebb magyarázat nem kell hozzá, mindenki tisztában van a víz tulajdonságaival... Ennek a szólásnak a párjai: homokból fon ostort, Dunába hord vizet....

7. Jámbor is napjában hétszer vétkezik.

Jelentése: nincsen teljesen feddhetetlen ember, mindenki követ el hibákat, mindenkinek megvan a maga bűne. A közmondás - a napi hét vétekkel - talán egy bibliai idézet nyomán keletkezhetett. Lukács evangéliumának 17. fejezetében ugyanis ez olvasható: "Ha napjában hétszer vétkezik ellened, de hétszer jön hozzád és azt mondja: Sajnálom, - bocsáss meg neki."


8. Kutya baja, mint a kiséri halottnak.

Mi a szólás alapja? Egy legenda, amely szerint a Kiséren a halottnak hitt ember megmozdult. Kutyás szólásokban is bővelkedik a néphagyomány: "kutyául vagyok", "eben guba", "a kutyafáját", "eb ura fakó". Ennek oka az, hogy a kutyák már a honfoglalás előtt kísérték az állattartással foglalkozó magyar törzseket.

9. Mindegy, ha csákány förgeteg hull is.

A néprajzi források szerint Hódmezővásárhelyről ered ez a szólás, jelentése pedig az, hogy valamit bármi áron, "tűzön, vizen át" is véghezviszünk, nem tántoríthatnak el bennünket a szándékunktól. A förgetegen itt erős vihart értsetek.

10. Ordít, mint a pap kutyája.

Már megint a kutyával példálózunk... Azokra mondják ezt, akik eléggé önhittek, elbizakodottak. Miért ordíthat a pap kutyája? Megteheti. A papoknak, különösen a falubeli papnak, szinte az egyetlen írástudónak mai mértékkel mérve elég nagy hatalma volt, beleszólása a közügyekbe, és mély tisztelet övezte őket.


11. Polcot ígér másnak, holott a kenyérbe alig vágja fogát.

Vagyis: nehezen teljesíthető ígéreteket tesz.

12. Róka farkát billegeti, násznagy akar lenni.

Vagyis valaki hízelgéssel, ravasz csellel kíván elérni valamit. A róka a kultúránkban, illetve meséinkben gyakran tűnik fel úgy, mint ravasz, a többi állatot rendszeresen átverő figura.

Néhányszor persze a mesehősök segítőiként tűnnek fel a rókák, mint például a szegény legényről és a gazdag legényről szóló történetben: a szegény legény megeteti az éhes, ételért könyörgő rókát, az pedig 3 szőrszálat ad a bundájából, azzal, hogy ha bajba kerül, csak dobja a tűzbe, ő ott terem, és segít a szegény legénynek.

13. Szénáról szalmára

Akkor mondták, ha egy helyzet rosszabbra fordult. A szólás eredete a széna és a szalma közti minőségi különbségből ered. Előbbi az állatok etetésére szolgáló levágott és megszárított fűfélék összefoglaló neve, utóbbi pedig a learatott gabona szára, amelyet még állatok élelmezésére sem használtak, csak alomnak.

Szalma

14. Úgy szánts, hogy boronálni lehessen.

Ma úgy mondanánk: dolgozz igényesen, hiba nélkül. Dolgozz úgy, hogy a munkádra lehessen alapozni a következő munkafázist. A földművelésben a szántást (a talaj mélyebb átforgatását) követte a boronálás, amely során csak a talaj legfelső rétegeit egyengetik el, teszik porhanyósabbá.

15. Zegernyés időben, zákányos úton, lerifrancolt lóval bajos utazni.

Imádjuk! Pontosan azért, mert szinte magyar-magyar szótár kel a megfejtéséhez. Nézzük csak végig, szóról szóra, mit jelent! A zegernyés idő: hideg, cudar, jellemzően esős vagy havas idő. A zákányos jelentése nyálkás, piszkos lében úszó. A lerifrancolt szó helyett ma azt mondanánk: hullafáradt, lestrapált.
forrás:facebook
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
A szeretet
  2015-06-24 22:13:29, szerda
 
  Csak egy dolog van, ami mindig volt,
Ami van, és ami örökké lesz.
Ez a dolog a szeretet:
A szeretet, amely teremtett,

A szeretet, amely táplál,
A szeretet, amely fenntartja
Isten világegyetemét.

A nagy szavak nem érnek semmit,
Elszállnak, mint az őszi szél
De a szeretet,
ha tiszta szívből fakad,
Elkíséri az embert, amíg él.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 1093
  • e Hónap: 12480
  • e Év: 50228
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.