Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 212 
Egy-egy mondat néha többet ér..............................
  2017-01-03 10:13:03, kedd
 
  Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.



 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
Minél magasabb szellemi....................
  2016-08-02 16:20:50, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
A végtelen gyermeke vagy............
  2016-07-05 15:04:05, kedd
 
  Olvass el naponta néhány igaz szót, ...
... bölcs gondolatot, szép verset. Olyat, amit... neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy."

Müller Péter


...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
A végtelen gyermeke vagy. .....................
  2016-01-01 10:46:10, péntek
 
 
Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy.

Müller Péter



 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
Müller Péter idézetek
  2015-02-18 23:49:53, szerda
 
  Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.





Ha a szíved azt mondja: "Erre!" és az eszed azt mondja: "Arra!" - kövesd a szíved szavát! Menj erre! De tudd, hogy ez a veszedelmesebb út.
Ez a tanács nem szól mindenkinek. Csak az erőseknek. És azoknak, akik tudják, hogy az élet nem körbe-körbe forgás. Hanem fejlődés, változás, a csillagunk megtalálásának lehetősége. És tudják azt is, hogy a "szív" nemcsak az érzelmi, de az intuitív döntések helye is. Olyan szereteté, amely nem az ólmeleg biztonságot kínálja, hanem a merész kalandot, a szabadság felé.
Az ember az ilyen döntésektől kissé fél. Szorong. A józan ész önmegóvásra játszik. A szív pedig merész.
A szív útján járók joggal félhetnek attól, hogy földi szemmel nézve vesztesek lehetnek. De lelki szemmel nézve: biztos győztesek. A szív útján járók néha a vízen is tudnak járni. És ha néha elmerülnek, tudják, hogy ez az út ilyen, s a mélységből is felbukkannak újra. A szív útján járók tudják, hogy ez a jó út, az igazi, akkor is, ha nem veszélytelen.

És ott is győztesnek érzik magukat, ahol a világ vesztesnek látja őket.






Az élet nehéz - tudom. De hidd el, nálad sokkal szerencsétlenebbek is voltak boldogok, és nálad jóval szerencsésebbek is nagyon boldogtalanok. A legnagyobb bajban is találkoztam derűs, erős emberekkel. Nem féltek - s ez már maga a boldogság előszobája. És nem panaszkodtak, nem siránkoztak, nem növelték gondolatilag a bajaikat, hanem azt keresték, hogyan lehet helyzetükből fölállni. Vagy, ha kellett, derűsen elfogadni azt.





Az él jól és bölcsen, aki tudja, hogy a küzdelem az élet értelme. És élvezi. Minél nehezebb, annál inkább. És küzd vidáman, játékosan, hittel és önbizalommal. Élvezni kell az átváltozásokat! Az újjászületéseket.
Aki bölcs, tudja, hogy mindig úton van. És minden megérkezés egy másik út kezdete. És nem fél a változásoktól.




 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
A segítők mindig készen állnak.
  2015-02-10 07:04:26, kedd
 
  A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te - önmagadtól - a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.

Müller Péter


...... ........... ........... .......



Vesd le magadról a "nem megy", és a "gyenge vagyok" káprázatát. És merj erős lenni ! Tudd, hogy minden szenvedés és kudarc és vesztés : megpróbáltatás. Azért van, hogy magadhoz térjél. És önmagadból meríts csodálatos erőt.

Müller Péter



 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
A megvalósítás útja
  2015-02-09 16:56:13, hétfő
 
  "A megvalósítás útja a gyakorlás. Reggel, délben, este. És másnap reggel és délben és este. És így tovább egész héten, egész hónapban, egész évben.
Egész életedben. Ez így van hivatással, sporttal, művészettel, mindennel. Először nehéz, mert a gyakorlatra ,,nem áll rá" sem tested, sem lelked.
Erőt kell venned magadon. Később, a gyakran megismételt cselekvések lassan - nagyon lassan - elkezdenek szokássá változni. A szokás már megkönnyíti a gyakorlatozást, mert megtanítottad testedet-lelkedet arra, hogy odaadja magát a rendszeres munkának. Már nincs benned tiltakozás és lázadás."

/Müller Péter/



 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
Müller Péter ÜZENETE !
  2015-01-27 08:45:30, kedd
 
 




Kedves Barátaim !
Rengeteg levelet kapok tőletek. Sokan szeretnétek találkozni, beszélgetni velem. Nehezen mondom ki Nektek, hogy sajnos ez nem lehetséges, mert ezek a beszélgetések nemcsak Nektek - nekem is roppant fontosak és hasznosak lennének. Nem tudok már beszélgetni. Elsősorban azért, mert megöregedtem.
Minden időm magamnak kell már. Úgy szeretnék elmenni, hogy ne hagyjak itt semmit - csomagolok. Ilyenkor a lélek már befelé fordul. Önmagán kell dolgoznia. És azokon a műveken, melyeket talán még megírhatok. De ez csak a kisebbik ok. A nagyobbik az, hogy számomra a BESZÉLGETÉS mindig is nagy felelősséget jelentett. Odaadtam magam, s fölvállaltam a másikat. Ez nem egyetlen alkalom. Ez több alkalom. És felelősség. És a felelősség egy életre szól. Vannak olyan ismerőseim, akikkel harminc évvel ezelőtt beszéltem, és most igazolják vissza a szavaimat. Nem tudok már úgy figyelni mint régen. Sajnos, még a családomra sem. Feleségemre, unokáimra sem. Az igazi figyelemtől hamar elfáradok. Ez az igazság. Kevés barátom van ezért. Ritkán találkozok velük. Vigyáznom kell, hogy el ne veszítsem őket. Figyelmem gyakran a saját lelkemben jár már. Ezért nem tudom már elolvasni mások művét sem. Valaha rengeteget olvastam. Ez volt a szakmám. Ma már csak azokat a könyveket és sorokat olvasom, amelyek - önző módon - a saját meditációmhoz kellenek. Igyekszem nem megöregedni - de sajnos nem megy. Csak az vigasztal, hogy ez másoknak sem igen ment.
Bocsássatok meg.

Péter
 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
A sors
  2014-11-16 13:59:47, vasárnap
 
 


___

 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
Müller Péter - idézetek
  2014-11-01 10:19:42, szombat
 
  ...... ............


"Ott, ahol egységben élek önmagammal, és kitermeltem a benső önvédelmi eszközeimet, legyőzhetetlen vagyok. 'Önmagammal egységben élni' minden jógának, meditációs gyakorlatnak s a keleti harci művészeteknek a végső célja. Teljesen elképzelhetetlen, hogy egy szamuráj a hirtelen ijedtségtől szívinfarktust kapjon. Vagy hogy különösebben szorongjon amiatt, mert gyűlölik vagy rossz megjegyzést tettek rá."

/Müller Péter/

...... ........... ..........


"Az, hogy valaki a sorsát éli -e vagy sem, arra két visszajelzés van: az egyik, hogy az feltétlenül a nehezebb út, nem a könnyebb, és a másik pedig hogy ez ezzel együtt harmonikus, jó érzést kelt az emberben. Tudja, hogy az útja rögös, de jó helyen jár."

/Müller Péter/

...... ........... ......


"Van benned valaki, akinek a baj nem baj.
És a nehézség nem nehézség.
És a sötétség nem sötétség.
És a kilátástalanságban is lát.
És a haláltól sem fél.
És ha elvesztesz valamit, azt mondja: "Van másik!"
És ha gödörben van: kimászik.
És ha elveszik a kedvedet: visszaszerzi.
És ha beteg vagy: meggyógyít.
És ha meg kell születned: világra hoz.
És ha meg kell halnod, átvezet a sötétségen és újjászül.
És ha szenvedsz, azt súgja: valamiért jó, hogy így van.
Van benned valaki, aki még a gyászban is képes a derűjét megőrizni.
És mindenen felülemelkedni.
És a könnyező szemedet kívülről nézni, mosolyogva.
És ha félsz - nem fél.
Van benned Valaki, aki több mint te vagy.
Aki a lelkednek tud parancsolni.
Aki ha kövér vagy, le tud fogyasztani.
Aki ha sovány vagy, meg tud hizlalni.
Aki ha dohányos vagy, le tud szoktatni a cigiről.
Aki belül mindig nevet.
S ha elfog a "nem érdemes élni!" - láthatatlan lábával jól fenékbe rúg. Nem egyszer, százszor is, és azt mondja: "gyerünk tovább!"
Van benned valaki, aki halhatatlan.
És derűs.
És erős.
Nem lehet vele elbánni.
És ha földre rogysz, fölemel a grabancodnál fogva, és talpra segít.
És ha már úgy érzed, nem bírod tovább, olyan energiát ad, hogy széttöröd gyávaságod és önsajnálatod börtönének rácsát, és szabaddá tesz.
Hallgass rá! Ő vagy te."

Müller Péter

 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 212 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 95 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 1462
  • e Hónap: 6990
  • e Év: 54902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.