Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Szentlélek
  2016-12-18 20:46:48, vasárnap
 
  "Ugyanaz a Lélek, aki Mózest és a prófétákat bizonyosakká tette elhívatásuk felől, most arról tanúskodik a szívünkben, hogy tanításunk végett az ő szolgálatukat vette igénybe."

- Kálvin János -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nem mindig úgy
  2016-12-18 20:27:23, vasárnap
 
  NEM MINDIG ÚGY



Nem mindig úgy
alakulnak a dolgok,
mint balgán megálmodom.
Miért is venném zokon?
Épp így lehetek boldog!

Nem mindig azt
mondom, cselekszem végül,
mit ,,bölcsen" elterveztem...
Váratlant - vezetetten.
Dacos elmém már békül.

Nem mindig akkor
dől el nagy, fontos kérdés,
mikor előirányzom...
Idő kell, míg belátom:
Isten nem téveszt lépést!

Nem mindig ott
ragyog fény, hangzik Válasz,
hol gondosan kimérem,
s rohanok, jaj, elérjem!
- Nem terv kell, csak alázat.

Mert már a TERV
öröktől fogva készen.
Jó sínpár van lerakva,
hogy életem vonatja
ráfusson, célhoz érjen.


Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hazafelé
  2016-12-18 20:24:39, vasárnap
 
  HAZAFELÉ



Valaki azt írta:
télben is viruló,
illatozó, üde
rózsák az emlékek.
Mennyi ilyen rózsa
szépsége ragyog rám,
amikor a megtett
útra visszanézek.
Mennyi szívet-lelket
vidító ajándék!
Mintha tél idején
rózsakertben járnék!

De mért tartson fogva
gyönyörű igézet,
amikor százszor szebb,
ha az emlékrózsák
kertjéből a holnap
fénye felé nézek!

Rózsák illatoznak
a tövises úton,
amelyiken jöttem,
de előttem ragyog
az atyai hajlék
Jézus vére által
kitárult kapuja,
s Krisztus jár előttem.

Mögöttem maradnak
rózsák és tövisek,
utak és emlékek...
Krisztus jár előttem!

Őreá tekintek.
Hazafelé tartok,
és előre nézek.


Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A mindenségben
  2016-12-18 20:20:45, vasárnap
 
  A MINDENSÉGBEN


A mindenségben van egy bolygó,
hol élni - tán halni is - oly jó,
mert bár a bűn ekéje szántja,
van Betleheme, Golgotája.


Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten szeret
  2016-12-18 16:06:29, vasárnap
 
  "A Sátán azt szeretné, ha a hívők azt gondolnák, hogy Isten mindig szigorú és kemény irányukban. Néha arra akarja rávenni őket, hogy ha az életük nehéz, ez azt mutatja, hogy Isten nem szereti őket. Imádkoznak valamiért, de nem kapják meg a kérteket. Valami jóra várnak, de kiábrándulnak. Keményen dolgoznak, de nem kapják meg, amiért küzdenek. Ez után azon kezdenek gondolkodni, hogy Isten nem visel gondot rájuk.
Az ilyen hívőknek emlékezniük kell arra, hogy sok olyan dolog történhet, aminek nem örülnek, és ellent mond kívánságaiknak, de még ez is az ő javukat szolgálja. Ábrahám, Jób, Mózes, Jónás, vagy Pál mindig azt kapták-e, amit kértek? Nem, de Isten gazdagon megáldotta őket. Az Isten szeretete a hívőknek rendeltetett, még ha úgy tűnik is, hogy az életben minden összeesküdött ellenük. A nehézségek, és a nyomorúságok áldást szereznek nekik, és lelki kivirágzást, mikor életükben Isten elkezd munkálkodni. József élete nehézséggel volt tele: eladták rabszolgának, tömlöcbe került, de ennek következtében Isten csodálatosan felhasználta őt arra, hogy megmentse saját családját. Néha a hívők élete saját maguk számára is érthetetlen, bonyolult, és nehéz, de a Biblia azt mutatja, hogy mindezek ellenére Isten sosem cselekszik ellenük, hanem mindig az ő javukat keresi. Isten gondot visel az Ő népére. A hívőknek nem szabad megengedniük, hogy a Sátán haragot és keserűséget támasszon a szívükben Istennel szemben."

- Thomas Brooks -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A Sátán csapdája
  2016-12-18 16:01:01, vasárnap
 
  "Létezik még egy módszer, amely segítségével a Sátán azt akarja éreztetni a hívőkkel, hogy szerencsétlenek, vétkesek és haszontalanok. Azzal győzködi őket, hogy a hit olyan ritka és különleges ajándék, hogy szinte senki nem rendelkezik vele. A Sátán azt akarja elhitetni a hívőkkel, hogy a hit azt jelenti, hogy sosem fognak kételkedni, hanem mindig teljesen meg lesznek győződve arról, hogy minden bűnük meg van bocsátva. Ha a hívőknek valamikor is kétségeik, kérdéseik lesznek, vagy nyugtalanságok fogják őket gyötörni, a Sátán azt szeretné, hogy azt gondolják, nekik egyáltalán nincs hitük.
Ezt cselekedve, a Sátán a hitnek sokkal nagyobb jelentőséget akar tulajdonítani, mint amiről Isten beszél. Azért, mert Isten a Biblián keresztül azt mondja a hívőknek, hogy valódi hitük lehet, anélkül, hogy meg lennének győződve arról, rendelkeznek-e egyáltalán bármilyen hittel is. Máskülönben miért írta volna János: ,,ezeket írtam nektek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higgyetek az Isten Fiának nevében" (1 Jn. 5: 13)? Ők hitték, de nem tudták, hogy örök életük van. János azért írt nekik, hogy megmutassa, hogy örök életük van, de még mielőtt megtudták volna, hogy örök életük van, ők már hittek, mert már volt hitük. Isten azt mondja nekünk, hogy a hit azt jelenti, hogy elfogadtuk Jézus Krisztust: ,,Valakik befogadták őt, hatalmat adott azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek" (Jn. 1: 12). De a Sátán azon ügyeskedik, hogy a hívők azt gondolják, hogy a hit azt jelenti, hogy sosem fognak kételkedni, és mindig mindenről meg lesznek győződve, például arról, hogy Isten szereti őket, és hogy a menny felé tartanak. Ily módon a Sátán a keresztyén standardokat magasabbra helyezi annál, mint ahová Isten helyezte őket. A hívőknek azonban nem kell a Sátánra hallgatniuk. Meg kell győződniük arról, hogy keresztyénnek lenni ugyanaz, mint hinni Jézus Krisztusban. A hit az, ami először történik, a meggyőződés csak utána jelenik meg."


- Thomas Brooks -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Amiből meg kell térni
  2016-12-18 15:55:20, vasárnap
 
  "Azoknak a hívőknek, akik elcsüggedtek, szerencsétlenek, és megrettentek bűneiktől, meg kell térniük ebből az állapotukból. Meg kell érteniük, hogy Isten szeretete tökéletes, szabad, készséges és örökkévaló; Ő kész megbocsátani minden bűnüket, és örökkön örökké háta mögé veti azokat. Krisztus szenvedései erősek, rettenetesek, és valódiak voltak - és mindezt azért, hogy örökre megszabadítsa az Ő népét a bűntől. A Szent Lélek minden hívő életébe elhozza Isten szeretetének áldásait, Krisztus bocsánatát, úgyhogy nem engedhetik meg a Sátánnak, hogy elbátortalanítsa őket azzal, hogy felemlegeti bűneiket."

- Thomas Brooks -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Helyes hozzáállás a bűnökkel szemben
  2016-12-18 15:53:19, vasárnap
 
  "A hívőknek nem kell állandóan ijedteknek, és megrettenteknek lenniük bűneik miatt. Mert a bűn feletti helyes aggodalom a hívőt alázatossá teszi, és Isten segítségére bízza magát, hogy kedves legyen Neki. A bűn feletti helyes nyugtalanság Jézustól teszi függővé a hívőt, Akinek bocsánatára és erejére szüksége van; ez szerényekké és szelíd lelkűvé teszi őket más vétkezők felé, és ez arra fogja ösztönözni őket, hogy a menny felé igyekezzenek."

- Thomas Brooks -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megbocsátás
  2016-12-18 15:49:35, vasárnap
 
  "A hívőknek emlékezniük kell arra, hogy a Biblia nagyon gyakran beszél a megbocsátásról. Természetesen fel kell lépniük a bűnnel szemben. Azonban életük végéig megmaradnak bizonyos bűneik, amiket nem tudtak végletesen legyőzni. De Isten megbocsát mindenkinek, aki esedezik a bocsánatért, és igazán megtér. Isten azt mondja: ,,Én, én vagyok, akik eltörlöm álnokságaidat én magamért, és bűneidről nem emlékezem meg!" (Ézs. 43: 25). Krisztus elhordozta a büntetést az Ő népe minden bűnéért. Pál ezt mondta: ,,Mert azt, aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne" (2 Kor. 5: 21). A hívők nem nagyon aggódnának, ha valakinek kölcsön adott pénzüket egy másik ember visszafizetné! Krisztus kifizette a bűn adósságát, amivel Istennek adósok voltak. Ezért a bűnnek nincs joga boldogtalanná tenni a keresztyéneket."

- Thomas Brooks -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Aggodalmaskodás a bűnök miatt
  2016-12-18 15:43:30, vasárnap
 
  "A Sátán mindent megtesz annak érdekében, hogy a hívők mindig aggodalmaskodjanak bűneik miatt. Olyan rettenetesnek festi le előttük bűneiket, hogy ettől semmi másra ne tudjanak többé gondolni, még Megváltójukra se. Egyetlen keresztyénnek sem szabad így gondolnia bűneire. Igaz, hogy a bűn mindenhol jelen való dolog, és a hívők gyakran vétkeznek, de a bűnnek semmilyen joga nincs arra, hogy megítélje őket. Az Úr Jézus Krisztus nem irtott ki minden bűnt, de Ő elvette minden bűntől azt a hatalmat, hogy az megítélje az Ő népét: ,,Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak" (Róma 8: 1). A hívők többé nem vétkeznek szabadon, és örömmel. Látják, hogy a bűn mennyire veszélyes, és mindent megtesznek, hogy szembe szálljanak vele. Ez arról tesz bizonyságot, hogy a bűn többé nem kontrollálhatja őket. A Sátán hazudik: egyetlen keresztyén sem gondolhat csak a bűnre. Mivel a bűn fullánkja el van távolítva Krisztus kereszthalála által."

- Thomas Brooks -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 448
  • e Hét: 9160
  • e Hónap: 21035
  • e Év: 208837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.