Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Két nap
  2017-02-10 17:57:29, péntek
 
  "Úr Krisztus
A te szolgád
Luther Márton
mondta: hogy csak
két nap van
a naptárján:
a ma
és "ama nap".
És én is
ezt akarom.
És ma
annak a napnak
akarok
élni."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fegyelem
  2017-02-10 17:53:11, péntek
 
  "Az ember odaszánhatja magát, átadhatja életét és odaadó keresztyén lehet, de nincs sok értelme, ha fegyelmezetlen."

- Hudson Taylor
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fegyelmezés
  2017-02-10 17:47:06, péntek
 
  "A fegyelem célja legyen életünk olyan rendezése, hogy Isten rendelkezésére álljunk, és fel tudjon használni."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Törvényeskedés
  2017-02-10 17:30:46, péntek
 
  "A törvényeskedés egy mértékhez való alkalmazkodás az önmagasztalás céljából."

- Swindoll
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fegyelmezés
  2017-02-10 17:28:30, péntek
 
  "A fegyelmezésnek sohasem szabad törvényeskedésnek lennie."

- Richard Foster
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fegyelmezett ember
  2017-02-10 17:22:09, péntek
 
  "A fegyelmezett ember rugalmas... A fegyelmezett ember mindig válaszol az isteni kegyelem minden mozdulására."

- Richard Foster
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fegyelmezett ember
  2017-02-10 17:15:25, péntek
 
  "Az a fegyelmezett ember, aki meg tudja tenni, amit kell, és akkor végzi el, amikor arra szükség van."

- Richard Foster
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Érzelmek és akarat
  2017-02-10 16:34:18, péntek
 
  "Ne foglalkozz az érzelmeiddel, mert csak szolgák; egyszerűen csak az akaratodat vedd figyelembe, ami lényedben az igazi király. Átadtad Istennek? Akaratod a hit mellett dönt? Az engedelmességet választja?... És ha megtaláltad a titkot... hogy nem kell az érzelmeidet táplálnod, hanem csak akaratod állapotára kell vigyáznod, lehetővé válik számodra a Szentírás minden parancsa, hogy add át magad Istennek, legyél élő áldozat az Úrnak, maradj Krisztusban, járj világosságban, halj meg önmagadnak, mert tudatában vagy annak, hogy akaratod cselekedhet, Isten oldalára állhat; ám ha érzelemmel kellett volna döntened, annak tudatában, hogy érzéseid teljesen kiszámíthatatlanok, tehetetlen kétségbeesésbe merülnél."

- Hannah Whitall Smith
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Páratlan pillanatok
  2017-02-10 12:51:46, péntek
 
  Páratlan pillanatok


Az életben néha előfordulnak nagy pillanatok. Ha mindent megteszel azért, hogy másoknak is legyenek nagy pillanatai, magadnak is részed lesz néhány páratlan pillanatban. - E. H. Kinney


Sok felejthetetlen pillanatnak örültem életem során. Hét-nyolc esztendős koromban azonban roppant kevés ilyen pillanatban volt részem. Beteg lettem, és megállapították, hogy gyermekbénulásom van. Betettek egy nagy szobába, amelyben harmincöten voltunk, valamennyien vastüdőben. Sokat sírtam, mert senki nem látogathatott meg, még anyám és apám sem. Nem tudtunk beszélgetni, átölelés szóba sem jöhetett. A gyermekbénulástól való félelemben még az ápolónők is kerülték a velünk való kapcsolatot. Előfordult, hogy egy teljes éjszakán át feküdtem a hányadékomban, mert túlságosan beteg és elesett voltam ahhoz, hogy segítséget kérjek.
Másnap reggel bejött az orvos, kiemelt a vastüdőből, letett a hideg keményfa padlóra, és megmosdatott. Aztán magához ölelt, és azt mondta, hogy Isten szeret engem. Utána sírni kezdett, és én vele sírtam. Ez páratlan pillanat volt a számomra.
Végül hazaengedtek. Néhány napja voltam csak otthon, amikor eljött hozzánk egy orvos és egy nővér. Azt mondták a szüleimnek, hogy a laborvizsgálatok szerint tébécém van. Vagy visszavisznek a kórházba, vagy otthon maradok, de teljesen elkülönítve. Az otthont választottam. A hálószobámban természetesen sokkal jobb volt, mint a vastüdőben, de a családomtól és a barátaimtól való elkülönítést így is nagyon nehezen viseltem. Emlékszem, karácsonykor a papám kopogtatott az ablakomon. Kinéztem a kertet borító friss hóra, és láttam, hogy papám a lábával a következő szavakat írta bele: ,,Szeretlek, Tommy". Ez is egy oly kétségbeejtően sóvárgott páratlan pillanat volt.
A sok betegség, a lassú gyógyulás miatt éveket kellett kihagynom az iskolában. Nagyon izgatott voltam, amikor végre megint iskolába mehettem. Akkor jöttem rá, hogy milyen sok mindent elfelejtettem abból, amit addig megtanultam.
A tanító az első napon rám parancsolt: - Tommy, gyere ide, ülj egészen előre. - Nagy srác voltam, az asztalom pedig kicsi. Zavarban voltam, nem akartam, hogy mindenki engem bámuljon. A tanító ekkor ezt mondta: - Lássuk csak, mit tanultál, mialatt lógtál, beteg voltál, vagy mi volt veled a probléma. - Azt akarta, írjak fel egy szót a táblára, de úgy éreztem, a nevemet sem tudom leírni. Megpróbáltam beszélni a tanítóval, de nem figyelt rám, s végül kiküldött az osztályból. - Rosszul viselkedsz. Menj ki innen!
Többet nem mentem vissza az iskolába, és csak akkor tanultam meg írni, amikor a két fiam már felnőtt. Természetesen nagy hátrányt jelentett számomra, hogy nem tudtam sem írni, sem olvasni. Keményen dolgoztam, és igyekeztem jó megélhetést biztosítani a családomnak. S hatvanon túl én, az egykor írástudatlan, könyvet írtam az életemről, analfabétából íróvá lettem.
Mióta nyugdíjas vagyok, azzal foglalkozom, hogy minél több írástudatlan felnőttet rábírjak a tanulásra. 1992 óta több mint hatszáz beszédet tartottam, és sok történetet mondtam el arról, hogyan változott meg azoknak az írástudatlan felnőtteknek az élete akik megtanultak írni és olvasni. Az is jelentett néhány páratlan pillanatot, amikor másokat biztattam arra, hogy segítsenek azoknak, akik még nem tudnak írni.
Legszívesebben a foglyoknak beszéltem az írás, a tudás hatalmáról. Az Egyesült Államokban a rabok nyolcvan százaléka nem tud írni, olvasni.
Nagy pillanatot jelentett számomra, amikor a közelmúltban az egyik börtönben kiosztották a vizsgát igazoló bizonyítványokat. A vizsgázók ,,nehézsúlyú" bűnözők voltak, ezért a börtönben nagyon vigyáztak rám. Bárhova mentem, a rabok bilincsben, mindenütt fegyveres őrök, a termen belül és kívül is. Miután a börtönőr bemutatott, odasúgta: - Semmi esetre se adja át a mikrofont, és ne menjen közel az elítélthez.
Gratuláltam az embereknek, okleveleket és jutalmakat osztottam szét. Az elítélteknek ezt a csoportját soha nem fogják szabadon engedni, mégis jobb életet reméltek attól, hogy olvasni tudnak akár olyan helyekről is, ahová sosem fognak eljutni.
Az egyik rab felállt, és megkérdezte, közelebb mehet-e a dobogóhoz. Rápillantottam a börtönőrre, aki nemet intett. Ránéztem a fiatalemberre, és láttam, hogy könnyes a szeme. - Mr. Harken, csupán a nagyapámnak szeretnék valamit mondani - kérlelt.
Megint ránéztem az őrre, aki ismételten nemet intett. Amikor visszafordultam a fogolyhoz, könyörgő tekintetét látva így szóltam: - Jöjjön ide! - Köszönöm, Mr. Harken - mondta. Kisfiús arcára nézve meg voltam győződve, hogy teljesen ártalmatlan. Remegő kézzel vette át a mikrofont, megtörölte a szemét, és megköszörülte a torkát. - Tudják meg, hogy ott, a vendégek közt, az az idős úr a kopott tréningruhában, a nagyapám. Bizonyára emlékszik rá, hányszor űztem tréfát belőle és a ruháiból. Nagyapó - folytatta -, soha nem fogok innen kikerülni, mert nem azt tettem, amit tanácsoltál. Most azonban megszereztem ezt az oklevelet, mert meg akartam mutatni neked, hogy olyat is tudok tenni, ami helyes. Szeretlek, nagyapó, és sajnálom, ami történt.
Visszavettem a mikrofont, és hívtam a nagyapát, jöjjön ide, ölelje át az unokáját. Ránéztem a börtönőrre és a többi fegyveresre. Mindenki meg volt hatódva. Ez a páratlan pillanatot soha nem fogom elfelejteni.

Tom Harken
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Úrvacsora
  2017-02-10 08:22:16, péntek
 
  Úrvacsora


Megtört
Tested
morzsolom
fogaim között.

könnyeim oldatában
véredet véremmel
ötvözöd.

ártatlan Tested
és kiontott Véredet
bűneim sava
marja fel,

sebhelyid mélyén
vacogó lényem
kitelel.


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35881 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1362
  • e Hét: 2257
  • e Hónap: 14132
  • e Év: 201934
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.