Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Deportivo Alaves vs Barcelona 0-6
  2017-02-12 22:16:24, vasárnap
 
  Videó Link
Góllövők: Alexis (63' - öngól), ill. Luis Suarez (37', 67'), Neymar (40'), Lionel Messi (59'), Ivan Rakitic (65')

Lionel Messi nagyobb kép Link

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Évközi 6. Vasárnap. 2017 Csíksomlyó
  2017-02-12 17:24:28, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Férfi vízilabda VOLVO kupa 2017
  2017-02-12 17:08:33, vasárnap
 
  A torna végeredménye:
1. Montenegró 7 pont,
2. Magyarország 6,
3. Horvátország 4,
4. Szlovákia 0

Magyarország - Horvátország (3:7) 9:7
Mérkőzés leírása Link
A magyar férfi vízilabda-válogatott ötgólos hátrányból felállva 9-7-re legyőzte a horvátokat a vízilabda Volvo-kupa harmadik mérkőzésén, ezzel a második helyen zárt.
Decker Attila parádésan védett (Fotó: Szabó Miklós)
...... .............


Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést Märcz Tamás együttese, s már az első negyedben ötgólos hátrányba került (1-6).
A második játékrészt a mieink kezdték jobban, lőttünk két gólt, amire a horvátok csak másfél perccel a félidő vége előtt tudtak válaszolni, így a nagyszünetben 7-3-ra vezetett Horvátország.

A harmadik negyedben Bátori Bence, Vámos Márton és Nagy Ádám találatával feljöttünk egy gólra (6-7). A magyar védelem rendkívül felszívta magát, a horvátok nem is tudtak mit kezdeni vele, mint ahogy Decker Attilával sem, aki szenzációsan védett!
A negyedik játékrészben Manhercz Krisztián találatával egyenlítettünk, két perccel a vége előtt pedig egy nagyszerű centerezés után a vezetést is átvettük (8-7)! A 9-7-es végeredmény Vámos ötméterese után alakult ki. Igazából 10:7 lenne az eredmény, csak egy szabályos magyar gólt nem adott meg a játékvezető.

- A XI. Volvo-kupa magyar kerete
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)


- Mivel már 11. alkalommal rendezik meg a tornát, a Volvo magyar gólonként tizenegyszer tízezer, azaz 110 ezer forinttal támogatja a hazai utánpótlást. Az első meccsen így 2.2 millió forint jött össze.
Magyarország - Szlovákia 20:5 (3-0, 7-2, 7-1, 3-2)
Tüske uszoda, 500 néző. V: Obradovics (montenegrói), Stampalija (horvát)
MAGYARORSZÁG: Lévai M. - MANHERCZ K. 3, Erdélyi 1, HOSNYÁNSZKY 4, Bedő 2, VÁMOS 4, Decker Á. 1. Csere: Decker A. (kapus), Mezei 1, Török B., Bátori, Kovács Gergő 1, ZALÁNKI 3. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
.........



 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Kőszegi Marika - Hóesés
  2017-02-12 08:51:32, vasárnap
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Isten senkinek sem adott parancsot a rosszra.
  2017-02-12 08:48:57, vasárnap
 
  Kezdőének:
Te légy oltalmazó kősziklám és megerősített házam, hogy megszabadíts engem! Erősségem és menedékem valóban te vagy, neved miatt vezess és irányíts engem! (Zsolt 30,3-4)

Könyörgés:
Istenünk, tanításodból tudjuk, hogy az őszinte és tiszta szívekben akarsz élni. Kérünk, alakíts át minket kegyelmeddel, hogy méltó hajlékod legyünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Isten senkinek sem adott parancsot a rosszra.
Isten adta az embernek parancsait és törvényeit. Módodban áll, hogy megtartsd a parancsokat, hogy hűséges légy, megvan a hatalmad. Isten vizet és tüzet helyezett eléd: amire vágyol az után nyújtsd a kezed. Az ember előtt ott az élet és a halál, megadatik neki, amit választ magának.
Mert igen gazdag az Isten bölcsessége, erős a hatalma, s mindig lát mindent. Szeme azokon van, akik őt tisztelik, ismeri az ember minden egyes tettét. Senkinek sem adott parancsot a rosszra, sem pedig engedélyt arra, hogy vétkezzék.
Ez az Isten igéje.
Sir 15,15-20

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik. Vö. 1 b. vers
Előénekes: Boldogok, akiknek útja szeplőtlen, * akik az Úr törvényét követik.
Boldogok, akik rendelését megtartják, * őt keresik teljes szívvel.
Hívek: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik.
E: Azt parancsoltad, * hogy hűségesen megtartsuk törvényedet.
Bárcsak arra vezetnének útjaim, * hogy megtartsam, amit parancsoltál.
H: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik.
E: Tégy jót szolgáddal és élni fogok, * tanításodat megtartom.
Nyisd meg szememet, hogy meglássam * törvényeid csodáit.
H: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik.
E: Uram, igaz utadra taníts meg engem, * törvényedet mindig megtartom.
Adj belátást, hogy törvényedet, megtartsam, * és követem egész szívemmel.
H: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik.
Zsolt 118,1-2.4-5.17-18.33-34

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Isten a bölcsességet öröktől fogva megdicsőülésünkre rendelte.
Testvéreim!
Mi bölcsességet hirdetünk, de csak a tökéleteseknek. Nem e világnak és pusztulásra ítélt fejedelmeinek bölcsességét, hanem Isten titokzatos, elrejtett bölcsességét, amelyet Isten öröktől fogva a mi megdicsőülésünkre rendelt.
A világ fejedelmei közül ezt senki sem értette meg, mert ha megértették volna, nem feszítették volna keresztre a dicsőség Urát. Így érvényre jut az Írás szava:
Szem nem látta,
fül nem hallotta,
emberi szív fel nem fogta,
amit Isten azoknak készített,
akik szeretik őt.
Nekünk azonban Szentlelke által kinyilatkoztatta ezt Isten, mert a Lélek mindent ismer, még Isten mélységeit is.
Ez az Isten igéje.
1Kor 2,6-10

- EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tökéletessé teszi az Ószövetség tanításait és parancsait.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony mondom nektek, amíg az ég és föld el nem múlik, nem vész el a törvényből sem egy i betű, sem egy vessző, hanem minden érvényben marad. Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. És mindaz, aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában.
És mondom nektek: Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába.
Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Aki azt mondja testvérének: ,,Te esztelen!", méltó a főtanács ítéletére. Aki pedig azt mondja: ,,Te istentelen!", méltó a kárhozat tüzére.
Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.
Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot! Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Ha a jobb szemed bűnre visz, vájd ki, és vesd el magadtól. Jobb neked, ha elvész egy testrészed, minthogy egész tested a kárhozatra kerüljön. Ha a jobb kezed visz bűnbe, vágd le azt, és vesd el magadtól. Mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, minthogy egész tested a kárhozatra jusson.
És ezt is mondták: Aki elküldi feleségét, adjon neki válólevelet. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elküldi feleségét - kivéve hűtlenség esetét -, okot ad neki a házasságtörésre, és aki az elbocsátott nőt veszi feleségül, házasságtörést követ el.
Hallottátok továbbá, hogy a régieknek ezt mondták: Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet! Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Sem az égre, mert az az Isten trónja, sem a földre, mert az lábának zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa! De még saját fejedre se esküdj, mert egyetlen hajszáladat sem tudod ősszé vagy feketévé tenni. Legyen a ti beszédetek ,,igen, igen, nem, nem"; ami ennél több, az a gonosztól van.
Ezek az evangélium igéi

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tökéletessé teszi az Ószövetség tanításait és parancsait.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Mondom nektek: Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába.
Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére.
Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot! Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele.
Hallottátok továbbá, hogy a régieknek ezt mondták: Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet! Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Legyen a ti beszédetek ,,igen, igen, nem, nem"; ami ennél több, az a gonosztól van.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 5,17-37 rövidebb: Mt 5,20-22a.27-28.33-34a.37

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Testvéreim! Krisztus Urunk, azért jött el, hogy a szeretet parancsa által tökéletessé tegye az ószövetségi törvényt. Kérjük mennyei Atyánkat, hogy kegyelmével mindenben teljesítsük szent Fia akaratát!
Lektor: 1. Hogy az Egyház pásztorai elől járjanak az isteni törvények megtartásában!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Hogy az isteni törvények megtartása által a világban rend és békesség uralkodjék!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Hogy ifjúságunk is megértse: rend és törvények nélkül nem lehet emberhez méltó életet élni!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Hogy egyházközségünkben mindig a szeretet és megbocsátás evangéliumi törvénye uralkodjék!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Hogy örök élettel jutalmazd mindazokat, akik ebben az életben parancsaid útján jártak!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Urunk, Istenünk! Egyszülött Fiad példát adott szent akaratod tökéletes teljesítésére. Add kegyelmedet, hogy az ő nyomában járva elnyerjük az örök életet. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Felajánló könyörgés:
Kérünk, Istenünk, hogy ez az áldozati adomány tisztítson meg és újítson meg minket. Legyen örök jutalom forrása azoknak, akik teljesítik szent akaratodat. Krisztus, a mi Urunk által.
Áldozási ének:
Ettek és jóllaktak bőségesen. Kívánságukat betöltötte az Úr; és nem csalatkoztak vágyaikban. (Zsolt 77,29-30)
vagy
Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. (Jn 3,16)

Áldozás utáni könyörgés:
Mennyei kenyérrel örvendeztettél meg minket, Istenünk. Add, hogy mindig olyan eledelre vágyakozzunk, amely az igaz életet táplálja bennünk. Krisztus, a mi Urunk által.

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te életutad és főként keresztutad azt tanítja nekünk, hogy nem kitalálnunk kell a szeretetet, hanem rá kell találnunk a szeretetre és rá kell lépnünk a szeretet útjára. Nem kitalálnunk kell azt, hogy miként szeressünk, hanem azt kell tennünk, amit te is cselekedtél: szeretetből odaadtad, felajánlottad magadat Istennek értünk, emberekért. Önként tetted ezt, szeretetből, ahogyan minket sem kényszerít semmilyen külső törvény. Erre egyedül a szeretet szívünkbe írt törvénye indít minket. Segíts minket, hogy ne csak szóval hirdessük a szeretet parancsát, hanem megtegyük mindazt, amit a szeretet törvénye kíván.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2529
  • e Hét: 18921
  • e Hónap: 31597
  • e Év: 265344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.