Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Több...
  2017-02-13 21:13:40, hétfő
 
  "Több ártatlanságot, több győztes erőt,
Több szent hazavágyást, egekbe törőt!
Több legyen a méltó, több bennem a jó,
Több áldás, több szentség, több tőled való!"

- P. P. Bliss
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szentsége
  2017-02-13 19:18:09, hétfő
 
  "Isten szentségének és állandó bűngyűlöletének gyakori szemlélése jó eszköz annak megakadályozására, hogy játszunk a bűnnel."

- Jerry Bridges
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A tisztaság utáni vágy
  2017-02-13 19:09:26, hétfő
 
  "Ha van a lelkeknek ellensége (és semmi kétségem afelől, hogy van), egy dolgot nem tud elviselni: a tisztaság utáni vágyat. Ezért van az, hogy a férfi vagy a nő szenvedélye a Sátán csatatere lesz. A lelkek szerelmese ezt nem akadályozza meg. Megdöbbentett, mert úgy tűnt nekem, hogy meg kellene akadályoznia, mégsem teszi meg. Azt akarja, hogy tanuljuk meg fegyvereink használatát."

- Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűntudat
  2017-02-13 13:35:29, hétfő
 
  "Bűntudatunk egyenes arányban áll Istenhez való közelségünkkel."

- Thomas Bernard
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Engedelmességünk mércéje
  2017-02-13 13:26:24, hétfő
 
  "Nem a dolog fontossága, hanem a Törvényadó fensége - ez legyen engedelmességünk mércéje... Vajon Ő szent Törvényadó?"

- Andrew Bonar
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2017-02-13 13:16:58, hétfő
 
  "Bűn - minden bűn a számunkra, ami tompítja értelmünket, elaltatja lelkiismeretünk érzékenységét, elhomályosítja istentudatunkat vagy elveszi a kedvünket a lelki dolgoktól, bármilyen ártatlan legyen is önmagában."

- Ismeretlen szerző
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szállj le rólam!
  2017-02-13 12:42:48, hétfő
 
  Szállj le rólam!


Van egy régi mese egy apáról és a fiáról, akik mentek az úton a szamarukkal. Nemsokára találkoztak egy emberrel, aki azt mondta, hogy ostobák, amiért gyalogolnak, amikor ott a szamaruk. Így az apa és a fiú felpattant a szamár hátára.
Nem jutottak messzire, amikor egy másik ember megkritizálta őket, amiért mindketten a szamár hátán ülnek. Túl nehezek az állatnak, érvelt az ember, és ez embertelen. Így aztán a fiú leszállt.
Nem sok idő telt bele, és egy harmadik utazó megjegyezte, hogy az apa mennyire nem törődik másokkal, mert ő szamárháton utazik, a fia meg gyalogol. Így helyet cseréltek.
Rövidesen találkoztak egy újabb emberrel, aki megszidta a fiút, amiért ennyire tapintatlan, hogy hagyja gyalogolni az apját, aki sokkal idősebb, mint ő.
Amikor utoljára látták őket, ott bandukoltak ketten az úton, és cipelték a szamarat.

Alkalmazás: Van egy régi rock szám, amiben az van: "Mindenkinek nem keresheted a kedvét, hát keresd a sajátodat!" Te kinek a kedvét igyekszel keresni? Ha a tömegre hallgatsz, és megpróbálsz úgy táncolni, ahogy ők fütyülnek, csak összezavarodsz. Ha túl érzékeny vagy mások véleményével és kritikájával szemben, a végén a bűntudat és alkalmatlanság érzésének felesleges terhét fogod magaddal cipelni. Ha pedig csak saját tetszésedre élsz, önző és énközpontú leszel.
Ezért próbáljuk mi, keresztyének, Isten tetszését keresni, nem az emberekét. Pál azt írta: "Nekem az élet Krisztus!" Végül is Istennek fogunk számot adni. "Mint akik nem az embereknek akarnak tetszeni, hanem a szívünket vizsgáló Istennek" (1Thessz 2,4).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Én nem tévedtem el!
  2017-02-13 10:18:10, hétfő
 
  Én nem tévedtem el!


Egy parancsoláshoz szokott, önfejű férfi egy fontos találkozóra igyekezett. Úgy döntött, hogy lerövidíti az utat, de rá kellett jönnie, hogy teljesen eltévedt. Megkérdezte az utat a legelső személytől, akit meglátott - egy kisgyerektől.
,,Fiú, merre van Dover?" - kérdezte nyers hangon.
,,Nem tudom" - felelt a gyerek kicsit feszélyezetten.
,,Akkor hát - pattogott a férfi - milyen messze van Brighton?"
,,Azt sem tudom" - válaszolt a fiú.
,,Van itt valaki a közelben, aki meg tudná mondani, merre menjek?" - emelte fel hangját a férfi.
,,Nem tudom" - vont vállat a fiú.
A férfi egyre mérgesebben kérdezősködött, ahogy a fiú mindenre ugyanazt a választ adta. Végül elveszítette a türelmét, és rárivallt: ,,Hát, nem sok mindent tudsz, igaz?"
Erre, most először, a fiú elmosolyodott. Felpillantott a kanyargós ösvény végén álló házra, ahonnan hívogatóan integettek az esti fények, és ahol kistestvérei játszottak az udvaron. A fiú így szólt: ,,Igaz... De én nem tévedtem el!"


Alkalmazás: Sok mindent nem tudunk. De ha hiszünk Krisztusban, akkor nem vagyunk elveszettek. Pál így ír az 1Kor 13-ban: ,,Most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig [teljesen] fogok ismerni..." Az élet most egy nagy titok a számunkra, és sok a megválaszolatlan kérdés. ,,Kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe" - ezt szintén Pál írta a 2Kor 4,8-ban. Bár nem tudunk mindent, azért nem csüggedünk el, és nem érezzük elveszettnek magunkat. Egy napon, amikor meglátjuk Krisztust, minden világos lesz. Addig pedig megnyugodhatunk - tudva, hogy Isten tartja kezében az irányítást. Van Tőle kapott életcélunk, és Ő igazgatja az életünket.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
"Lássátok..."
  2017-02-13 08:32:03, hétfő
 
  "Lássátok, milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Őt. Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk..." (1Jn 3:1-2a)


Lássátok, milyen szeretetet adott nekünk az Atya! Gondoljatok arra, kik voltunk, és mi minden fordul elő életünkben még most is, ha a bűn kísért minket, és uralkodni akar felettünk; ezért csodáljátok azt, hogy Isten nektek megkegyelmezett! "Isten fiainak" hívattatunk. Milyen bensőséges rokonság van a fiúságban, és milyen fenséges kiváltsággal jár mindez! Milyen gondviselést és gyöngédséget élvez a fiú az Ő Atyjánál, és milyen szeretettel van az Atya az Ő fiához! Mi mindezt, sőt még ennél többet nyerünk Jézus Krisztusban. Elsőszülött szenvedő testvérünk ideig tartó megaláztatása és gyalázata dicsőségünkre szolgál. "Azért nem ismer minket e világ, mert nem ismeri Őt." Mi szívesen leszünk lenézettek, vele együtt az Ő megalázkodásában, hogy aztán majd vele fel legyünk magasztalva. "Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk." Ezt könnyű elolvasni, de nem olyan könnyű érzékelni. Milyen a te szíved ma? Talán az aggodalom sötét éjszakájában botorkálsz? A romlás terjed szívedben, a kegyelem pedig már csak pislog lelkedben, mint az összetiport szikra? Hited kezd elfogyni? Ne félj, mert belső életed forrása úgysem a te tapasztalataidból és érzelmeidből fakad; csupán a Krisztusba vetett bizodalom táplálhat téged. Habár minden ellenünk tör, - a legmélyebb gyászban, úgy a völgyben, mint a hegyen - mégiscsak "Isten fiai vagyunk." "Ó, - mondod - nézd, hogy vagyok öltözve! Erény nem ékesít engem, igazságom sem ragyog szép pompában." De azért, csak olvasd a következőket: "még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Ő hozzá." A Szentlélek meg fogja világosítani elménket, és Istennek ereje megdicsőíti testünket; s akkor "meg fogjuk Őt látni, amint van."
"Itt fiak, ott örökösök,
Mint Jézus tulajdonai,
Ó, segíts e kincset megnyerni!"

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ki hengeríti el a követ,
  2017-02-13 07:24:51, hétfő
 
  Ki hengeríti el a követ,


Bűnös kezektől megfeszítve,
Hideg sírboltban pihen.

...talán nálad is?
Hány napja...?hány éve...?

A kövek alatt hagynád azt,
Ki téged úgy szeretett?

Csak higgyed, érted halt a kereszten!
S hited, életed bűnös köveit
elhengeríti!

S az élő Krisztus
szívedet szabaddá teheti.

Csak higgyed:
Ki érted halt, most érted él!
Akarja, hogy az Övé legyél.

"Boldogok, akiknek megbocsáttattak
gonoszságaik és akiknek elfedeztettek
bűneik. Boldog ember az, akinek az Úr
nem tulajdonít bűnt." Róma 4,7-8

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 15124
  • e Hónap: 44436
  • e Év: 232238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.