Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015-10-04 Vasárnapi szentmise
  2017-02-24 17:17:37, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2015-05-10 Vasárnapi szentmise
  2017-02-24 17:16:20, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Az elveszett Jézus videó nyomában (teljes)
  2017-02-24 17:00:02, péntek
 
  Videó Link
szereplők:
Matthias Koeberlin (Steffen)
Frank Scharl (Ryan)
Naike Rivelli (Sharon)
Hans Diehl (Scafaro)
Mario Holetzeck (Dan)

A német Steffen Vogt archeológiai ásatásokon vesz részt Izraelben, ahol a régészek mellett kisegítőként dolgozik. Egyik nap egy 2000 évesnek tűnő csontvázra bukkannak, ami nem is lenne olyan meglepő, ám a csontváz közelében egy útmutatót is találnak, benne pedig utalást egy 2003-as évjáratú videokamerára. Amikor Steffen azzal áll elő, hogy a lelet talán egy időutazó létezését jelentheti, aki akár Jézusról is készíthetett felvételeket, persze mindenki csak nevet rajta. Csak akkor kezdenek hinni a szavaiban, amikor már a német nagykövetség és a titkosszolgálat is a nyomában van.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Alfa és Omega - 2017. február 9. - keresztelő kápolnába
  2017-02-24 16:48:51, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Mi Atyánk ki vagy a mennyekben - kicsit másképp
  2017-02-24 16:44:05, péntek
 
  Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;
Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.
A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.
És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;
És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!
Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok.
Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket. (Máté. 6.9-15) (Károli for) ÁMEN!
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Csapatok sorsolás után
  2017-02-24 15:01:49, péntek
 
  A négy csoport első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a harmadikokkal játszanak majd keresztbe, és a győztesek folytathatják szereplésüket a legjobb nyolc között.
Vízilabda Komjádi Béla Sportuszoda, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

A férfiak kalapjai:
1. kalap: Szerbia, Horvátország, Olaszország, Montenegró
2. kalap: Egyesült Államok, MAGYARORSZÁG, az amerikai kontinens kvalifikációs tornájának egyik továbbjutója, Spanyolország
3. kalap: az amerikai kontinens kvalifikációs tornájának másik továbbjutója, Franciaország, Oroszország, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Görögország


A nők kalapjai:
1. kalap: Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország, MAGYARORSZÁG
2. kalap: Spanyolország, Ausztrália, Kanada, Hollandia
3. kalap: Brazília, Görögország, Franciaország, Új-Zéland
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Kína

A 16 csapatot a sorsoláshoz négy kalapba sorolták. A sorsolás 2017. február 24-én volt Budapesten a Sofitel Hotelben. A sorolást Szívós István, Kiss Szofi, Szalkay Orsolya, Vári Attila, Madaras Norbert, Kormos Villő, Drávucz Rita és Gyurta Dániel végezte el. .
...... .....


Nagyobb kép Link

A sorsolást a köszöntők után csakhamar meg is kezdték - neves sportolók, olimpiai és világbajnokok segítségével -, és a következő négyesek alakultak ki:
Férfiak
A csoport: Montenegró, Brazília, Kanada, Kazahsztán
B csoport: Olaszország, MAGYARORSZÁG, Ausztrália, Franciaország
C csoport: Szerbia, Görögország, Spanyolország, Dél-Afrika
D csoport: Horvátország, Egyesült Államok, Oroszország, Japán

Nők
A csoport: Olaszország, Kanada, Brazília, Kína
B csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Új-Zéland, Dél-Afrika
C csoport: MAGYARORSZÁG, Hollandia, Franciaország, Japán
D csoport: Oroszország, Ausztrália, Kazahsztán, Görögország

A nyári torna lebonyolításának legfontosabb részletei: a négy csoportgyőztes azonnal megy a negyeddöntőbe, míg a 2.-3. helyezettek keresztbe mérkőznek egymással. A mérkőzéseknek a torna kezdeti szakaszában az addig megújuló, 1800 lelátói helyes Komjádi és a margitszigeti, ideiglenesen 6000-esre bővítendő Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ad otthont, a végjáték pedig - várhatóan 15 ezer szurkoló előtt - a Dagály melletti új Duna Arénában zajlik majd.
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
FINA Vízilabda V.B. Magyarország 2017_2
  2017-02-24 14:52:32, péntek
 
  Szlogen:
Hatalmas lövések, test-test elleni küzdelem, ziccerek és gólok, mindez egy idegen közegben, a vízben. Egy jó vízilabda-játékos erős, mint egy hokijátékos, pontosan dob, mint egy kosaras vagy röplabdás, kiváló az állóképessége, akár egy hosszútávfutónak, és remek a taktikai érzéke, akár egy sakkozónak. Ez a vízilabda, amiben mi, magyarok vagyunk a császárok.

Helyszín: hajós Alfréd uszoda - Margitsziget.
A V.B. ideje 07.16 - 07.29.
Férfi csapat selejtezők Link

Női csapat selejtezők Link

Orbán Viktor miniszterelnök a következő, 2017-es világbajnokság rendező országának képviseletében átvette a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) zászlaját a kazanyi világesemény vasárnapi záróünnepségén, majd ünnepélyesen elindították a 2017-es budapesti világbajnokság honlapját. A magyarországi vb egyik különlegessége a vadonatúj budapesti uszoda lesz, illetve az óriás-toronyugrás, amelyet a jelenlegi tervek szerint a Duna Parlament előtti szakaszán rendeznek meg. A honlap itt érhető el Link
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
FINA Vízilabda V.B. Magyarország 2017
  2017-02-24 14:44:46, péntek
 
  Sportág ismertető
A verseny
A vízilabda egy olyan csapatsport, ahol a vízben egyszerre 7 játékos (hat mezőnyjátékos és egy kapus) tartózkodik egy csapatból egy időben, a keret 13 főből áll cserékkel együtt. A játék 4 negyedből áll, melynek során a két ellenfél csapat célja a góllövés.

A vízilabda története
A játék a 19. századi Nagy- Britanniából származik, ahol egyfajta vízirögbiként honosodott meg. Ezzel egyidejűleg William Wilson is foglalkozott a sportág fejlesztésével. A sportág egy idő után kinőtte magát, és Londoni Vízilabda Liga néven a mai napig él, illetve hatalmas népszerűségnek örvend a világ legkülönbözőbb pontjain, például Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, Brazíliában, Kínában, Kanadában és Ausztráliában is.
A férfi vízilabdát az első csapatsportként mutatták be az olimpiai játékokon 1900-ban, a krikett, rögbi, labdarúgás, lovaspóló, az evezés és a kötélhúzás mellett. A női vízilabda 2000 óta tartozik az olimpiai programhoz.

A vízilabda története a FINA keretein belül
A férfi vízilabda a kezdetek, egészen 1973 óta része a FINA világbajnokságoknak. A női vízilabda 1986 óta tartozik a programhoz. A második legrangosabb FINA-tornát, a vízilabda Világkupát 1979 óta rendezik meg. 2002 óta a FINA pénzdíjazású versenysorozatot is rendez, amelyet FINA Vízilabda Világligaként tartanak számon.

A sportág kiemelkedő személyiségei
Nemzetközi szinten a szerbek viszik a prímet, déli szomszédainktól Filip Filipovics, Josip Pavics és a ma már sportminiszter, Vanja Udovicsics is volt az Év vízilabdázója, de megtörve ezt a sort, 2013-ban Varga Dénes kapta a legjobbnak járó díjat. A nőknél főleg az Egyesült Államok adja a győztest, legutóbb a kapust, Ashleigh Johnsont szavazták az első helyre.

A magyar vízilabda története
A magyar vízilabda bajnokokat hősökként tartják számon: a legsikeresebb nemzet vagyunk ebben az olimpiai versenyszámban 9 olimpiai arannyal, 3 világ- és 12 Európa-bajnoki elsőséggel a férfiak részéről, valamint kettő, a női válogatott által megszerzett vb-aranyéremmel.
Az első sikerszéria a két világháború közötti évekre datálható, amikor is magyar válogatott 110 meccsen keresztül nem talált legyőzőre, 1928 és 1939 között. Ebben a 10 évben két olimpiai és három Európa-bajnoki címet gyűjtött be a válogatott. Az '50-es évek több aranyembert adott a magyar vízilabdasportnak, a legsikeresebb játékos közülük az 5 olimpiai érmet, közte 3 aranyat szerző Gyarmati Dezső. A következő aranykorszak a '70-es években kezdődött, amikor a válogatottban olyan nagyságok játszottak, mint Faragó Tamás, Csapó Gábor vagy Szívós István, akik legalább egyszer minden címet megnyertek 1973 és 1978 között. A férfi vízilabda viszont sohasem örvendett akkora népszerűségnek, mint az ezredfordulón, mikor a magyar csapat zsinórban három olimpiai aranyat szerzett (2000, 2004, 2008). A sydneyi csapatból hat játékos - Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán - mind a három alkalommal a dobogó legfelső fokára állhatott, a sikerek mögött pedig a zseniális Kemény Dénes szövetségi kapitány állt, aki ma a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Versenyek száma: 2
Szükséges felszereltség: labda, kapu, pályakötél
Felszerelés: úszódressz, úszósapka
Színhely: Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
Hazai szakszövetség elérhetősége Link
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
Magyarországon elmarad a 2024 évre tervezett Olimpia
  2017-02-24 10:36:18, péntek
 
  Magyarországon elmarad a 2024 évre tervezett Olimpia.
Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól.
Budapest nem pályázik a 2024-es olimpiára, a kormányfő, a budapesti főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerda délután úgy döntött: visszalépünk a pályázattól. Szerintük a pályázat most már súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.
Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól - értesült az M1.
Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt, a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.
A döntés oka, hogy "Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot. Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól - értesült az M1.
Már meg is hozták a határozatot
Miután a jól értesült közmédia kiadta a hírt a pályázat visszavonásáról, megszólalt Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője. Kósa a frakció és a pártelnökség nevében a budapesti olimpiai pályázat visszavonását tanácsolja - áll a közleményben.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda az MTI-vel később közölte, a kormány határozatot hozott arról, hogy javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására.
Szerda este meg is jelent a Magyar Közlönyben a kormányhatározat, amelynek szokatlan része, hogy a kormány szó szerint ezt írta a visszavonás indokaként, hogy "az egyetértés felbomlásáért a felelősség a korábbi döntésükből kihátráló ellenzéki pártokat terheli".
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Ilonka - vallásos képe
  2017-02-24 10:25:49, péntek
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3719
  • e Hét: 14781
  • e Hónap: 27457
  • e Év: 261204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.