Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Imádság
  2017-02-09 17:12:04, csütörtök
 
  "Már az egész világ hallott az öreg Pére Chaffangeonról, aki órákat töltött az Ars-i templom oltára előtt anélkül, hogy megmozdult volna az ajka - úgy tűnt, Istennel beszél.
- És mit mondasz neki? - kérdezte a pap.
- Hát rám néz - válaszolta az öreg paraszt -, és én rá nézek.
A legnagyobb misztikus - mondja Henri Ghéon - sem találhatott volna egyszerűbb, pontosabb, tömörebb, árnyaltabb megfogalmazást, amellyel leírhatta volna a lélek beszélgetését Istennel."

- William E. Sangster
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-02-09 17:06:20, csütörtök
 
  "Miután imádkoztunk, többet is tehetünk az imádkozásnál. De addig nem tehetünk többet, amíg nem imádkoztunk."

- S. D. Gordon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-02-09 17:04:03, csütörtök
 
  "Az imádságot sehogy máshogy nem lehet megtanulni, mint imádkozva. Az imádság semmilyen érvekkel alátámasztott elmélete sem tanított meg egyetlen lelket sem imádkozni. A téma számtalan problémát rejt magában, de az olyan embernek, aki imádkozik, nincs problémája az imádkozással... és ha az imádkozás arra vár, hogy megértsék, sohasem fog elkezdődni."

- Samuel Chadwick
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-02-09 17:00:07, csütörtök
 
  Imádság


Az imádságtól, amely azt kéri, hogy lehessek védelemben a szelektől, amelyek lecsapnak rám; Félelemtől, amikor felfelé kell törekednem; Hátrálástól, mikor magasabbra kell kapaszkodnom; A magam hízelgésétől kapitány; Szabadítsd meg katonádat, aki követne téged. Ámen.

Amy Carmichael
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádság
  2017-02-09 16:56:49, csütörtök
 
  "Isten meghívása a vele való közösségre minden nap új az imádkozás kedves órájában. Lehet, hogy kétségbeesünk amiatt, hogy nincs szívünkben imádság, de Isten továbbra is arra kér, hogy kiáltsunk hozzá. Korábbi kudarcaink vagy fogadkozásaink, hogy hűségesebben kitartunk az imádkozásban, ne akadályozzanak minket abban, hogy újra és újra válaszoljunk közösségre hívó szavára, mert szeretetét, hűségét adná, és együtt szeretne velünk lenni. Ha viszonozzuk azt a vágyát, hogy közösségben akar velünk lenni, akkor az imádság fontos és nélkülözhetetlen lesz számunkra. Teljes szívünkből hisszük, hogy jobb vele egy nap, mint ezer bárhol máshol."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-02-09 16:51:17, csütörtök
 
  "Imádkozás kedves órája,
Imádkozás kedves órája,
Szárnyaid vigyék kérésemet
Hozzá, akinek igazsága és hűsége
Meg fogja áldani a várakozó lelket;
És ha felszólít, hogy keressem arcát,
Higgyek Igéjének,
S bízzam kegyelmében,
Minden gondomat őrá vetem,
És várok rád, imádkozás
kedves órája."

- W. W. Walford
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-02-09 15:47:03, csütörtök
 
  "Kegyelmében Isten azt akarta, hogy Lelkének munkája népe imádságát kövesse. Közbenjárásunkra vár, amely a szív felkészültségét mutatja - azt, hogy milyen mértékben készek engedni Lelke uralmának.
Isten népe imádságaival kormányozza a világot és gyülekezetét. 'Óriási titok, mégis tökéletes bizonyosság, hogy Isten országa növekedését ilyen nagy mértékben függővé tette népe imádságban mutatott hűségétől.' Isten közbenjárókat keres; kegyelmében tőlük tette függővé munkáját; vár rájuk."

- Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-02-09 15:42:21, csütörtök
 
  "Mindig öröm meghívást kapni valakitől, akinek a társaságát élvezzük. Isten arra hív, hogy megismerjük és megtapasztaljuk Őt, s hogy beépüljünk tervébe. Elképzelhetetlennek tűnik egy ilyen kérés visszautasítása. A világegyetem örök, hatalmas Istene akar velem beszélni. Hogyan mondhatnék nemet?
Mégis azt veszem észre, hogy visszautasítom Isten meghívását. Miért? Mert önző vagyok; saját vágyaim csábítanak el. Nem keresem először az Ő országát; nem keresem az arcát. Hagyom, hogy bármi elvonja a figyelmemet. Túlságosan elfoglalt ember vagyok.
Az Úr azonban azt mondja, hogy nem kell így élnem, változtathatok rajta. Csodálatos meghívást kaptam tőle. Lelkét adta nekem, hogy el tudjam fogadni meghívását. Én dönthetem el, hogy belépek-e titkos kamrájába, én dönthetem el, hogy barátaimmal leszek és együtt közbenjárunk azért, amit Isten a szívünkre helyez, és ami dicsőíti.
A legjobbat akarom Istennek. Meg akarom ismerni és látni akarom cselekedeteit. Az egyik fordítás így fogalmazza meg szabadon a Jer 33:3-at: 'Kérj és fontos titkokat fogok elmondani neked'. Milyen tragikus, ha azért nem látjuk meg Isten egyik vagy másik jelentős titkát, mert sohasem szakítunk elég időt arra, hogy válaszoljunk a hívására."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tegyél olyanná, mint Joe!
  2017-02-09 14:06:46, csütörtök
 
  Tegyél olyanná, mint Joe!


Egy iszákos ember csodálatos módon megtért egy Bowery missziós alkalmon. A megtérése előtt Joe-t úgy ismerték, mint mocskos piást, akinek a számára már nincs remény, nem vár rá más, csak tengődés a gettóban. Azonban ahogy megtért, és elkezdődött új élete Istennel, minden megváltozott. Joe lett a legszeretetteljesebb ember, akit a misszió munkatársai valaha ismertek. Éjjel-nappal a missziós ház körül forgolódott, és elvégzett mindent, amit kellett. Soha semmilyen munka nem volt túl lealacsonyító Joe számára. Bármire kérték meg, semmit nem talált méltatlannak. Akár arról volt szó, hogy feltakarítsa egy részeg ember hányadékát, vagy hogy kisikálja a vécét hanyag emberek után, akik mocskosan hagyták ott, Joe szelíd mosollyal tett meg mindent, amit kértek tőle, és láthatóan hálás volt a lehetőségért, hogy segíthet. Számítani lehetett rá, amikor elgyöngült embereket kellett megetetni, akik az utcáról tévedtek be a misszióba, és amikor le kellett vetkőztetni és ágyba dugni azokat, akik arra képtelenek voltak, annyira kiütötték magukat.
Egyik este, amikor a missziós igazgató esti evangélizációs üzenetét mondta el a csöndes, fásult emberek szokásos tömegének, akik lecsüggesztett fejjel ültek ott, az egyik férfi felnézett, előrejött, és letérdelt, Istenhez kiáltva, hogy változtassa meg. A bűnbánó iszákos egyre azt kiabálta: "Ó, Istenem, tegyél olyanná, mint Joe! Tegyél olyanná, mint Joe! Tegyél olyanná, mint Joe! Tegyél olyanná, mint Joe!"
A misszió igazgatója odahajolt hozzá, és azt mondta: "Fiam, azt hiszem, inkább azt kellene imádkoznia: "Tegyél olyanná, mint Jézus!"
A férfi zavartan nézett az igazgatóra, és megkérdezte: "Ő olyan, mint Joe?"


Alkalmazás: Bármiféle lelki dolog első közlése általában olyan embereken keresztül érkezik hozzánk, akik szeretetteljes alázatot tanúsítanak a mindennapok megszokott menetében, és különösen az élet nehéz próbáiban. Hogyha Krisztus alázatos lelkületét osztjuk meg másokkal a munkahelyünkön, az iskolában, otthon, vagy bárhol is vagyunk, többet teszünk azért, hogy az embereket Krisztushoz vezessük, mint bármilyen prédikációs vagy evangélizációs módszer. A cél az, hogy az emberek Jézust lássák bennünk, hogy Őt tükrözzük vissza. Valaki azt mondta: "Lehet, hogy valaki számára te vagy az egyetlen Jézus, akit valaha lát". Mit látnak? Legyünk pontos tükörképe Jézusnak, aki "Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel..." (Fil 2,6-7).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Édesanyámnak
  2017-02-09 09:05:52, csütörtök
 
  Édesanyámnak



Kereslek.

Ott kell lenned
mélyen,
gyökereimnél.

Nem hagylak!
jönnek,
kikapnak
elvisznek
Ne hagyd már!
Ne nézd már!
- tépik a szirmokat -
nekem mi marad?
neked mi marad?

Gyere már,
szaladj már,
kezem keze légy,
lábam lába légy,
szétomló lelkem
utolsó szála légy!


Gyermekarcomra
dermedt
az élet.
Ma is várlak.
S talán örökre várlak téged!

Ha jönnél,
úgy volna jó:
medrébe térne a folyó,
fészkére találna a madár
s végre
csend volna már!

Ha mesélnél
írt tennél egy régi sebre,
érezném sovány kezed melegét
ráolvadni a szívemre.

Gyere,
Nézd! Halállal fenyeget az élet
s én
még azt sem tudom
milyen
gondtalanul
az öledbe bújva
szeretni
téged.

S e nélkül
hogyan ismerhetném meg
a mindenséget?


Járfás Eszter

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1834
  • e Hét: 10546
  • e Hónap: 22421
  • e Év: 210223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.