Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 145 
Látványos felvétel készült egy távoli ködről.
  2024-02-10 09:27:33, szombat
 
  Az időképből átvéve 2024. február 9.

Látványos felvétel készült egy távoli ködről.

A Futó Ember-köd az egyik legismertebb és leglátványosabb égi jelenség, amely az Orion csillagképben található, körülbelül 1500 fényévre a Földtől. Ez a különleges köd a B33 sötét köd előterében helyezkedik el, amelynek sötét sziluettje miatt kapta a Futó Ember elnevezést. A sötét köd mögött található a hatalmas IC 434 emissziós köd, amely világos vörös fényében fürdik, köszönhetően a hidrogén alfa emissziójának.

Az IC 434 és a B33 együtt egy figyelemre méltó kontrasztot alkotnak, ahol a sötét köd úgy tűnik, mintha egy emberi alak futna át az égen. Ez a látványosság különösen népszerű az asztronómiai fotózásban, mivel a kontrasztos fények és formák lenyűgöző képeket eredményeznek.





A Futó Ember-köd | Fotó: Makardavid9 (Pusztamagyaród)

A Futó Ember-ködöt a 19. század végén fedezték fel, és azóta is az amatőr csillagászok és a professzionális asztronómusok egyik kedvelt célpontja. A köd tanulmányozása segít megérteni a csillagok közötti anyag eloszlását, valamint a csillagkeletkezés folyamatát.

A köd vizsgálata nemcsak optikai teleszkópokkal történik. Rádió-, infravörös-, valamint más hullámhosszokon is vizsgálják, hogy a tudósok jobban megérthessék a köd szerkezetét és összetételét. Ezek a megfigyelések kulcsfontosságúak a csillagászatban, mivel segítenek feltárni az univerzum rejtélyeit, beleértve azt is, hogy miként alakulnak ki új csillagok a galaxisunkban.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
A magyar ember látott egy reklámfilmet
  2023-10-22 08:55:24, vasárnap
 
 




!!!!!!!!!!!!! DURVA!!!!!!!!!!!!


A magyar ember látott egy reklámfilmet hazájáról, és ezért elhatározta, hogy a mai napon csupa olyan dolgot vesz a kezébe, amit MAGYAR feltalálóknak köszönhet az emberiség.
Kezdetnek fogott egy golyóstollat (*Bíró László, 1931*), felírta, hogy Találékony magyarok, majd egy mágnessel feltette a hűtőgépre (*Szilárd Leó 1929*), utána zajtalanul gyúló foszforos gyufával (*Irinyi János 1836*) rágyújtott egy cigarettára, közben CD-t hallgatott, nézegette a hologramos matricát a borítón (*Gábor Dénes, 1947*), majd beszedett egy C-vitamint (*Szentgyörgyi 1931*). Eszébe jutott egy barátja, telefonált egyet a vezetékes telefonjáról (*Puskás Tivadar 1878*). Még volt egy kis ideje, ezért játszott egy kicsit a komputerén (*Neumann János 1944*), elmélázott, hogy mely rendszert használja, végül a Basic Computer mellett döntött (*Kemény János 1964*), és Excel táblázatba rendezte tennivalóit (*Simonyi Károly 1974*). Megnézett (volna) egy 3D-s filmet, de ezt még egy 3D-s szemüveggel (*Rátai Dániel 2010*) sem tudta megoldani. A kudarc után feltett egy bakelitlemezt a hagyományos lemezjátszójára (*Goldmark Károly 1948*), és bekapcsolta a tv-t is (*Mihály Dénes, 1919*). Látva, hogy éppen New Yorkot mutatják be, megörült, hogy színes tv-je van (*Goldmark Károly, 1948*). Nagyon tetszett neki a város, elsősorban a Centrál Park (*Asbóth Sándor* ö készítette a város rendezési tervét is). Még megnézett egy tudományos filmet az űrkutatásról, ismét elcsodálkozott a hold autón (*PávlicsFerenc kb. 1960*), majd még indulás előtt megpróbálta kirakni a Rubik kockát (*Rubik Ernő 1976).*
Már semmi nem kötötte le, így elindult sétálni, és mivel a közeljövőben autót kívánt vásárolni, autókat nézegetett. Ezért magához vette automata fényképezőgépét (*Mihályi József 1938*), dilemmázott kicsit, hogy a régebbi típusú kontaktlencséjét (*Dallos József 1928*) vagy lágy anyagú kontaktlencséjét (*Gyorffy István 1959*) használja-e? Az első kocsi, ami megtetszett, egy Ford T-modell volt (*Galamb József 1908*,) aztán talált egy dízelmotoros BMW-t (*Ansits Ferenc 1983*), és megnézett magának egy Chevroletet is, amelynek automata sebességváltója volt (*Bíró László 1932*). Még felmerült egy VW bogár is a speciális dizájnja miatt (*Barényi Béla, 1925*). Ez annyira tetszett neki, hogy ennek még a karburátorát is megvizsgálta (*Csonka János 1893*). De hamar rájött, hogy marad neki a bicikli, hazamenve meg is nézte a pincében, hogy rendben van-e, főleg a dinamója (*Jedlik Ányos 1861*), majd ámultan nézte a szomszéd ház tetejére leszálló helikoptert (*Asbóth Oszkár1928*). Ezt a tényt azon melegében elmesélte Pulitzer díjas (*Pulitzer József 1917*) újságíró barátjának, akivel egy múzeumban találkozott, ahol éppen bemutatták a fényáteresztő üvegbeton feltalálásnak fázisait (*Losonczi Áron, 2001*) - magát a betont nem tudták megnézni, mivel annak jogi hercehurcáit 13 év alatt nem sikerült befejezni.
Mikor végre hazaért, már sötét volt, felkapcsolta, régimódi lévén, még kriptontöltésű lámpáját (*Bródy Imre 1930*), megivott egy pohár szódát (*Jedlik Ányos 1940*), és mivel megfájdult a feje, keresett egy gyógyszert is, meg is találta a legutóbb Bécsben vásárolt Kalmopyrint (*Richter Gedeon 1912*). Az egész nap fáradozásait kipihenendő visszatért a bakelit lemezhez, és feltette a Kodály-módszer vívmányait világszerte elterjesztő (*Kodály Zoltán 1929*) Psalmus Hungaricust.
(És nem gondolt Teller Edére.)

JUHÁSZ ÁRPÁD nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Ez nagyon szép és megható ! 1976-ban, a felfedező Jean...
  2023-02-04 08:38:20, szombat
 
  Ez nagyon szép és megható !
1976-ban, a felfedező Jean-Pierre Dutilleaux került először kapcsolatba a primitív Toulambis (Pápua Új-Guinea törzzsel), amelynek tagjai még soha nem érintkeztek a külvilággal, és egyik sem látott fehér bőrű férfit. A kamera megörökítette a rémült és kíváncsisággal teli törzs tagjainak reakcióit.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Stressz-teszt
  2020-03-25 10:14:34, szerda
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Kanada: egy történelmi hóvihar Újfundland-ban
  2020-01-23 17:17:45, csütörtök
 
 




Canada : un Blizzard historique à Terre-Neuve
Kanada: egy történelmi hóvihar Újfundland-ban

Link




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
"Szellem almák" "teremtek" a fákon.
  2019-02-10 08:19:41, vasárnap
 
 





Az ónos eső úgynevezett szellem almákat termesztett a fákra Michiganben.

Az USA-beli Michiganben a fagyos időjárási körülményeknek köszönhetően egy furcsa jelenség volt tapasztalható az egyik gyümölcsösben,

"szellem almák" "teremtek" a fákon.

Andrew Sietsema mesélte el, mit látott. Elmondása szerint szerdán az almafákat metszette Fruit Ridge övezetben, mely Michigan állam Kent megyéjében található, mikor egy furcsa jelenségre lett figyelmes. Az ónos eső a fákon maradt, megrohadt almákra is ráfagyott, miközben egy szilárd, jeges héjat alakított ki a felszínükön. Viszont az alma fagyáspontja alacsonyabb a vízénél, így elég meleg volt ahhoz, hogy a rohadt alma elkezdjen megkásásodni. Ezt követően a pépessé vált almák egy része alul kicsúszott a jégburokból, a fán pedig ott maradt a "szellem alma".










Képek forrása: Andrew Sietsema

Forrás: geek.com

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Atacama sivatag
  2018-08-10 11:40:49, péntek
 
  Mostanában nagyon heves esőzések mentek végbe Chile északi részén, ahol a világ legszárazabb sivataga, az Atacama sivatag található.

Az esőzések szokatlanul nedvessé tették a talajt.

Olyannyira, hogy a nedvesség olyan folyamatokat indított meg a föld, pontosabban a homok alatt, mely során egyszerűen kicsíráztak a ki tudja hány éve a csontszárad homokban lévő növények.

Ez pedig azt eredményezte, hogy az Atacama sivatag szokatlan módon szinte csaknem teljesen virágba borult.





A vidéket el is lepték a természetfotósok, botanikusok és a turisták.





Néha ez az esemény megesik, de nem túl gyakori, mivel tényleg a Föld egyik legszárazabb vidékéről beszélünk. A helyiek desierto floridónak azaz virágzó sivatagnak hívják ilyenkor az Atacama esővel érintett részét.





Elképesztő, de ilyenkor 200-nál is több növényfaj elevenedik fel a sivatagban.





Hasonló virágzás általában 5-7 évente történik, most azonban ez elég gyorsan követte az előzőt, legutóbb ugyanis 2015-ben borultak virágba az Atacama bizonyos vidékei.





Az Atacamának egyébként továbbra is vannak olyan részei is, ahol amióta feljegyzéseket készítenek az időjárásról, még sosem esett az eső. A sivatag nagyobb része általában kopár, és tényleg teljesen száraz.

Forrás: avilagtitkai.com

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
800 millió éves egy koporsóban fekvő lány?
  2018-03-03 14:23:57, szombat
 
  800 millió éves egy koporsóban fekvő lány?






A Tisulsky hercegnő az előző emberiség egy tagja lehetett.

Márványkoporsó a mélyben

Az elmúlt évek egyik legnagyobb botrányt kavart ügye, és egyben legrejtélyesebb legendája a Tisulsky hercegnőhöz kapcsolódik.

1969-ben Kamerovoban, egy Tisulskago nevű faluban valami megdöbbentő dologra bukkantak a helyi szénbányában dolgozó munkások.

A bányászati munkák során ugyanis 72 méteres mélységben beleakadtak valamibe a talajréteg alatt.

A bányász - akit Karnaukhovnak hívtak - aki megtalálta a szokatlan dolgot, eleinte nem is tudta, hogy pontosan micsoda lehet. Több méter hosszú volt, és majdnem egy méter magas. Az anyaga márvány volt, és olyan volt, mintha egy hatalmas doboz lenne.






Amikor teljesen kibányászták a földből, és felszínre hozták, akkor döbbentek le a bányászok azon, amit találtak, az ugyanis egy hatalmas márványkoporsó volt.

Nagyon tanácstalanok voltak, ezért természetesen azonnal jelentették a hatóságoknak.

Alexander Alexandrovich Masalygina parancsnok minden munkát azonnal leállíttatott. A koporsót a felszínre hozták és elkezdték kinyitni, leszedegetve a széleiről a megkövesedett gittet, ami a nap hatására tiszta folyadékká vált.

A Tisulsky hercegnő rejtélye

A koporsó elképesztően masszív volt, korábban soha nem láttak ilyet. Duplán voltak a belső élek is szegélyezve, feltehetően azért, hogy nehéz legyen szétbontani, és kibírja a ránehezedő több száz tonnányi föld súlyát.

Néhány napig nem is sikerült kinyitniuk a munkásoknak, majd mire a végén sikerült fölfeszíteni a koporsót, valami ennél is megdöbbentőbb látvány tárult az emberek szeme elé.

Egy kék folyadékban úszó holttestet találtak benne. A nő látszólag úgy nézett ki, mint aki még él. ápoltak voltak kezei, és arca sem volt hulla fehér. Olyan volt mintha csak aludt volna.

A nőt nem mozdították el a helyéről, de szemmel láthatóan szokatlanul magas volt. Egyes becslések szerint elérte a 180 centimétert is. 30 év körüli, fehérbőrű, kaukázusi vonásokkal rendelkező nő volt.

Úgy volt felöltöztetve, mint egy igazi hercegnő, és mivel a koporsója is márványból volt, ebből gondolták sokan, hogy feltételezhetően tényleg fontos családból származhatott.






Csipkés ruhája, meseszép tekintete volt. A fejénél egy négyszögletű, egyik végén lekerekített fém doboz volt, mely nagyon hasonlított a mai modern mobiltelefonokra.

Senki sem tudta, honnan származhatott, ugyanis egyetlen történelmi királyi vagy uralkodói családra nem hasonlított, senkivel nem volt összefüggésbe hozható.

Több millió éves titok

Nem csak a helyi lapok, de az egész közösség beszámolt a felfedezésről, és így hamar híre ment a testnek, akit csak a Tisulsky hercegnőnek neveztek el.

Azonban 14 óra elteltével valami váratlan fordulat következett be a helyiek életében. Katonai helikopterek jelentek meg, melyek nagy csinnadrattával leszálltak, majd mindenkivel közölték, hogy távozzanak, mert a hely, és a megtalált test fertőző.

Az emberek bár nem érették a dolgot, így tettek, mert többen féltek, hogy a koporsóban lévő kék folyadék valamiféle vírus, vagy baktérium is lehetett.







A rejtélyes katonai alakulatok mellett tudósokra hasonlító alakok is megjelentek, akik egy órán át sürögtek-forogtak a test körül, majd az egészet a koporsóval együtt egy helikopterre pakolták.

Azonban a márványkoporsó nehézsége miatt nem tudtak felszállni, ezért lecsapolták a kékes folyadékot belőle. Ennek hatására a hulla elkezdett nagyon gyors ütemben feketedni.






Korábban találtak már több millió éves emberi kőszerszámokat, melyek az ember keletkezése előtti időkből származtak...

Természetesen a tudósok megijedtek, ezért visszaszivattyúzták a folyadékot a testhez, amitől az újra úgy nézett ki mintha csak aludna.

Ezután a helikopter indult Novosibirsk felé. 5 nap múlva az öregedő professzor Novosibirskből Rzhavchikba jött és a helyi klubban felolvasta a laboratóriumi vizsgálat előzetes eredményeit. A professzor azt mondta, hogy ez a felfedezés a történelem rendkívüli felfedezése.

800 millió éves test

Olyan dolgok derültek ki, mely valóban alapjaiban kérdőjelezi meg az emberiség történelmét. Arról van szó ugyanis, hogy a radiokarbonos vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a test 800 millió éves.

Vagyis a temetést ennyi idővel korábban végezte el valaki. Ez pedig teljesen ellentmond a Darwin-elméletnek. Ha ugyanis ez igaz, akkor a hercegnő a paleozikus korban lett eltemetve, több millió évvel a dinoszauruszok előtt.

A koporsó eredetileg egy erdőben volt sűrű növényzettel körbevéve. A fék gyökerei aztán lassan benőtték, majd egy oxigénhiányos közeget hoztak létre, mely szilárd szénné vált, magába zárva a koporsót. Sokak szerint ezért tudott ennyire jól konzerválódni maga a test.







Az előző emberiségre már számtalan később eltusolt bizonyítékot találtak a régészek

Adódott a kérdés, hogy mi lehetett a kékes folyadék a koporsóban, azonban erről soha nem esett szó többé. Egyesek szerint a kutatóknak végül nem sikerült megfejteniük az összetételét, de abban biztosak voltak, hogy köze lehetett az örök élet elixírjéhez, hiszen ezis hatalmas szerepet játszott a holttest konzerválásában.

A későbbi genetikai vizsgálat eredménye 100%-osan megegyezett egy modern emberével. Ez megint felvetette az evolúciós elmélet valótlanságát, ugyanis ez bizonyítja, hogy 800 millió év alatt az ember semmit sem változott.

Eltusolták az egészet

Az ügyet azonban később eltusolták, és mindenki mindent következetesen tagadott. Egyesek szerint azért, mert ez annyira alapjaiban változtatta volna meg a történelmünket, hogy nem engedhették, hogy ez megtörténjen.

Egy személy levelet írta a központi bizottságnak az üggyel kapcsolatban, de a hivatalos verzió szerint 1 éven belül meghalt, szívmegállás miatt. Egy év múlva autóbaleset ölte meg azt a 6 embert, akik felfedezték a koporsót.






1973-ban aztán mikor már elcsendesült az ügy, egyes belső források szerint újabb ásatásokat végeztek az eredeti sírtól mintegy 6 kilométerre.

A titkos ásatások a lehető legnagyobb titokban folytak, és senki sem tudott semmit a helyiek közül, hogy miért csinálják, vagy mit csinálnak ezek az idegen, láthatóan a kormányhoz köthető emberek.






Majdnem egy évtizeddel később egy korábban az ásatásokon résztvevő munkás nyilatkozta azt, hogy több száz hasonló sírt találtak a földben azon a területen, melyeknek mindegyikét elszállították további elemzésre.

Azóta sem tudni az egészről semmit, és a régész társadalom egy jó része azon van, hogy soha ne is tudódjon ki, hogy ezek a testek milyen civilizációtól származtak. Ha ugyanis kiderül, hogy az előző emberiség tagjait találták meg, az mindent megváltoztatna.

Forrás: avilagtitkai.com

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Híres tudósok, akik állítják hogy a Magyarok földönkívüliek.
  2017-10-12 09:34:45, csütörtök
 
  Remélem, hogy most sem keveredik az angol számítógépnyelvvel!!!!









Híres tudósok, akik állítják hogy a Magyarok földönkívüliek.


ENRICO FERMI olasz atomfizikus (1901-1954): Amikor Fermit megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta: ,,Már itt vannak, Magyaroknak nevezik őket!"

ISAAC ASIMOV (1920-1992) scifi író: ,,Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok."

NICHOLAS LEZARD - The Guardien (2004): ,,A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuper-intelligens földönkívüli-faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak műveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el őket."

GRIM JAKOB (1785-1863) az első német tudományos nyelvtan megalkotója: ,,A magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet."

Sir BOWRING JOHN (1792-1872): ,,A magyar nyelv messze magasan áll, magában. Egészen sajátos módon fejlődött, és szerkezetének kialakulása olyan időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett. Önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, amelyben logika van, sőt matézis, erő, a hangzatok minden hajlékonyságával és alakíthatóságával. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke... A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény! Aki megfejti, isteni titkot boncolgat, annak is az első tételét..."

KRATZ S. GROVER (1931-2002) amerikai antropológus: ,,A magyarországi magyar nyelv ősisége ugyanilyen meglepő lehet... átmeneti kőkori nyelvnek tartom, mely megelőzi az újkőkor kezdetét... a magyar az összes helyben maradó európai nyelvek közül gyakorlatilag a legrégibb..."

ARNALDO DANTE MARIA NACCI, az Olasz Kultúrintézet igazgatója (2006): ,,...a magyar nyelv nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem üzletel, nem ad nem vesz el senkitől. Míg más országokban a nép formálja a nyelvet, addig itt a nyelv formálja a magyarokat. Azt hiszem, hogy a magyar nyelv a világörökség része is lehetne, mert tiszta nyelv. Semmilyen más nyelvnek nem sikerült tulajdonképpen behatolni és idegen kifejezéseket ráerőltetni...
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Csodák sora! A Mennyországgal szemben tehetetlenek a ...
  2017-09-18 09:49:15, hétfő
 
  Köszönöm Marika!

Csodák sora! A Mennyországgal szemben tehetetlenek a természeti erők!







A pusztító természeti katasztrófák nem fognak Szűz Márián!



1. Amerika, Robstown, Harvey hurrikán, 2017

Valami igazán megdöbbentő dolgot találtak a Harvey hurrikán által letarolt város romjai között: bizonyítékként arra, hogy a Szent Szűz legyőzi a gonoszt.

Mint ismeretes Amerikán végigsöpört a Harvey hurrikán, óriási károkat okozva, és számtalan területen gyakorlatilag mindent a földdel tett egyenlővé.

Arra azonban senki nem számított, hogy a hurrikán által letarolt városban, a romok között olyan dologra lelnek, ami a dolgok természetes folyását figyelembe véve egyáltalán nem lehetne ott.







Nem érti senki, hogyan maradhatott meg egy Szűz Mária szobor teljesen sértetlenül, miközben minden ripityára morzsolódott és tört körülötte.

A róla készült fotó azóta az egész világot bejárta - isteni csodaként, a mennyei hatalom bizonyítékaként emlegetik.

A szobrot Robstown környékén találták meg, 20 mérföldre a Corpus Christitől. Egy családnak sikerült lefotóznia a romok közül kimagasló, egyetlen karcolás nélkül megmaradt Mária-szobrot. Senki sem tudja, mi lehet az oka annak, hogy nem lett semmi baja.

"Van valami csodálatos abban, ahogyan ez a szobor a pusztítás után is ott áll, a romok felett érintetlenül" - mesélte egy férfi, aki saját maga is látta az egészet a helyszínen.

Amerika és Texas történetének egyik legpusztítóbb hurrikánja söpört végig a térségen, semmi nem tudott ellenállni neki, sem beton, sem kő, egyedül a guadelupiai Szűz Mária szobra maradt ép, megmutatva a világnak, hogy e föld erőinek megvannak a határai.



2. Guayaquil, Equador

Equadorban 2016 április 23-án egy 7.8 erősségű földrengés gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé Guayaquil városkát. 600 ember halt meg, rengetegen megsérültek, és tízezrek vesztették el otthonukat, minden vagyonukat azon a napon.

Ám a Szent Szűz üvegszekrényben (!!!) álló szobra tökéletesen érintetlen maradt.






"Nem csak a Szent Szűz szobra maradt épen, hanem Jézus Urunk is, az Oltáriszentség színe alatt" mesélte María del Carmen Gómez szerzetesnővér.

"Az Oltáriszentség egy kis kápolnában volt az iskolánk bejárata mellett, és teljesen el volt temetve a romok alatt. Mégis érintetlenül találtunk Rá néhány másik, a szentmiséhez használt liturgikus tárgy és egy kisebb, épen maradt Miasszonyunk szobor mellett."

Az iskolából, a kolostorból és magából a városból gyakorlatilag kő és portenger maradt.




3. Manila, Maribojoc, Bohol

Manilában a kis Jézust karjában tartó Szűzanya szobra maradt sértetlenül állva egy hatalmas földrengés közepette.






"A földrengés elpusztította a templomot, de a patrónánkat megkímélte." mondta Tom Balatayo plébános atya.

"Ahogy végignézek a templom romjain, szinte hallom az üzenetet, amit Assisi Szent Ferenc kapott Istentől: Építsd újjá egyházamat!" - mesélte Luis Antonio Cardinal Tagle püspök arról az érzésről, ami a romokat látva átjárta. - “Valójában a ripityára tört szíveinket kell újjáépíteni.

"Szívszorító látni, hogy mi lett a több évszázada álló, nemzeti kincsnek számító templomunkból, hogyan vált a földdel egyenlővé. Még azt sem tudjuk, lesz-e itt valaha újra templom!" - mondta a püspök.



4. Atlanta, 1997






"Atlantában, 1997-ben, a Dunwoody negyedben tarolt a tornádó. A bátyám háza porig égett... Semmi nem maradt belőle, egyedül a Mária szobor maradt meg, egyetlen karcolás vagy füstnyom nélkül... Ez lehetetlen! ... Még mindig látom magam előtt a megégett földet, ami a ház után maradt, mintha csak háborús zónában lennénk... És a közepén ott állt békésen a mi mennyei Anyánk."



5. Palm Sunday tornádo, 1965. április 11 - a katolikus templom Mária szobra








Palm Sunday tornado left Mary Statue untouched



6. Breezy Point, Queens, New York 2012 - a Sandy hurrikán után






Queens Fire Sandy Mary Statue Still Standing
További tanúságtételek

"Ugyanez történt a Katrina hurrikán után is... A templom eltűnt, minden, ami megmaradt belőle, az Áldott Szűz szobra és a crucifix."

"A nagynéném Chalmette-ben mindenét elvesztette a Katrina miatt, minden megsemmisült, elszállt, kivéve a Mária szobrot, ami az ajtó jobb oldalán volt. Dicsőség Neki!!"

"Édesanyám háza porig égett, egyedül a prágai kis Jézus kerámia szobra maradt épen. MINDEN más hamuvá lett."

"1985-ben tűz ütött ki nálunk... Minden elszenesedett - a falon lógó crucifix és a rózsafüzérek viszont érintetlenül maradtak... Isten azon a napon ott volt a házunkban."

"Michigan-ben élek, és bármi történt nálunk, a Mária szobor mindig ugyanott állt a kertben. Egyik télen 70 centiméter magas hó esett, de Mária körül nem volt hó. Természet anyánk tiszteletteljesen bánt a Szűzanyával."

"A II. világháborúban a japánok földig rombolták a szülővárosomat. A mi házunk volt az egyedüli, amelyik nem lett a lángok martaléka, mert a hálónkban, a nagymamám régi oltárán állt Jézus Krisztus fából készült fejszobra. A szobor Spanyolországból való volt, amikor megvettük, azt mondták, csodatevő szobor."

"Egy barátunknak autóbalesete volt. A szélvédőjükre a Szűzanya képe volt kitéve. Több autót érintett a baleset, sajnos voltak sérültek is, de az ő autójukban senkinek a hajaszála sem görbült."



Waveland, Szent Klára parókia (St. Clare's parish)

"New Orleans, a Katrina hurrikán idején. Templomok és házak lettek rommá pár óra alatt. De a Miasszonyunk szobra egyetlen karcolás nélkül érintetlenül állt a helyén. Mellékelem a képet is."





Our Lady was left standing and undamaged after Hurricane Katrina. St. Clare's parish in Waveland, Miss

"Több tűzoltó is beszélt arról, hogy a tornádó után érintetlen Bibliákat találtak a romok alatt. Csodálatos!"

"Ugyanez történt az unokatestvéreméknél Arizonában is, egy erdőtűzben leégett a házuk. A fából készült feszületet mégis érintetlenül találták meg."

"Nem vagyok meglepődve. A férjem helyi művész, olajképeket készít kedvenc képemről, ami a Lourdes-i Miasszonyunkat ábrázolja. A stúdiója pár éve leégett. Egyetlen dolog maradt meg belőle: az eredeti kép a Lourdes-i Miasszonyunkról."

További tanúságtételek:
https://www.catholiccompany.com/getfed/stories-holy-objects-surviving-storms-fire s-floods/

Szerintetek mi történhet abban a pillanatban, amikor egy templom hatalmas detonációval megsemmisül, és az üvegfal mögött álló Mária szobor sértetlen marad? Vajon angyalok állják körül, hogy megvédelmezzék Királynőjük képmását?





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 145 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 12932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 4143
  • e Hónap: 26043
  • e Év: 115653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.