Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Velencei fotó és a kávéző hölgy
  2017-05-17 17:27:34, szerda
 
  Etuska képe


 
 
0 komment , kategória:  képek  
Hölgy tájkép előtt
  2017-05-17 17:24:31, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Ne feledkezz meg a kézről......
  2017-05-17 16:59:17, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Csak két nap van.... Dalai láma
  2017-05-17 16:54:57, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép délutánt
  2017-05-17 15:40:03, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
A hosszú élet titka
  2017-05-17 15:17:12, szerda
 
  A világ legidősebb emberei elmondták, szerintük hogyan kell élni ahhoz, hogy aktív és hosszú legyen az életünk. Okoztak meglepetést is a kisöregek!
És ami igazán elgondolkodtató, hogy mindezt a tapasztalatok mellett a kutatások is alátámasztják!
1. Lazíts egy csésze teával

A tea tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek meggátolni a szívbetegséget, a rákot és a korai öregedést is. Egy izraeli tanulmány kimutatta, hogy akik mérsékelten, de rendszeresen isznak teát, lényegesen tovább élnek, mint azok, akik nem, vagy csak alkalomszerűen isszák.


2. Egyensúlyozás minden reggel

Talán elsőre egy kicsit furcsán hangzik, de ha reggel öltözködés közben az egyik, majd a másik lábadon egyensúlyozol, az erősíti a hát, kismedencei és a gyomor környéki izmokat, mindent, ami támasztja a gerincet.
"Ez az egyszerű napi rutinnak hosszú távú előnyei vannak, segít abban, hogy az öregedés során is aktívak maradjunk" - mondta Tom Salzman gyógytornász.


3. Napi három dió

A dió az egyik legegészségesebb csonthéjas, mert olyan anyagokat tartalmaz, ami segíti a szervezetet a betegségek elleni küzdelemben, és öregedés gátló antioxidánsokat is tartalmaz. Napi három dió elég ahhoz, hogy minden előnyét teljeskörűen kihasználhassa a szervezeted.


4. Kevesebb fényvédő, de ne égj le

Számos, az Egyesült Királyságban végzett kutatás bebizonyította, hogy minden második ember D-vitamin hiánnyal küzd. Ez a tápanyag a fény által, a bőrünkön keresztül jut a szervezetünkbe. Ha nem éri a bőrünket elég fény, az növeli a kockázatát a szívbetegségeknek, a csontritkulásnak és a ráknak.
Ha napi 15-20 percet eltöltünk a napon mindenféle fényvédő nélkül, az csak a D-vitamin szintet növeli, a bőrrák kialakulásának kockázatát nem.


5. Hat barát, akire mindig támaszkodhatsz

Egy friss ausztrál kutatás szerint a szoros barátságok és családi kötelékek segítenek abban, hogy megélje az ember a száz éves kort. A barátok nyújtotta lelki támasz segít kezelni a stresszt, a szeretet érzése serkenti a dopamin és az oxitocin termelést, ami közérzetjavító, serkenti az agy működését, és lassítja az öregedést.
Más kutatások arra is rámutattak, hogy a hat az optimális számú barát.


6. Hagyd abba az evést 80 százaléknál

Japánban az egyik legalacsonyabb az elhízás, és a legmagasabb a 100 éven felüli emberek aránya. Hogy mi a titkuk? Abba hagyják az evést, amikor úgy érzik, hogy kb. 80 százalékban jóllaktak. A felesleges ételt a tányéron hagyja.
Amerikai kutatók is megállapították, hogy az állatok is kétszer olyan hosszú ideig élhetnek, ha csökkentik a táplálékbevitelt.


7. Feküdj le egy órával korábban

Az alváshiány is nagy kockázatot jelent az egészségünkre, depressziót és szívbetegséget eredményezhet.
A Harvard egyik kutatása szerint, legalább hét órát kell aludni éjszaka ahhoz, hogy jól regenerálódjanak a sejtjeink. Aki kialussza magát éjjel, annál csökken a szívroham és az agyvérzés kockázata.


8. Rendszeresen használj fogselymet

Az ínybetegségek a legelterjedtebbek a világon. Mivel nem tűnik olyan nagyon komoly betegségnek, sokan nem fordítanak rá kellő figyelmet. Pedig elősegíti a szívbetegségek kialakulását, a cukorbetegséget és egyes rákos megbetegedéseket is.


9. Legyél a részletek embere

Az egyik legjobb előrejelzője a hosszú élettartamnak, ha lelkiismeretes az ember - állítja dr. Howard Friedman, amerikai pszichológus. Eredményei szerint azok az emberek, akik óvatosak a pénzügyekkel, megfontoltak, figyelnek a részletekre, tovább élnek.
Úgy látja, hogy a lelkiismeretes emberek több szerotonint termelnek az agyukban, ami jó érzést kelt, ezáltal kevesebbet esznek és jobbat is alszanak.


10. Tarts kisállatot

Akiknek van házi kedvencük, azok kevésbé stresszesek, kevésbé depressziósak és tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van, csökkentik a szívroham kockázatát.


11. Ne tedd a gyümölcsöt a hűtőbe

Azt hihetnénk, hogy ha betesszük a hűtőbe a gyümölcsöt, akkor tovább megőrzi frissességét. A vizsgálatok szerint viszont a hűtött gyümölcsben és zöldségekben kevesebb a vitamin és a tápanyag, mint a szobahőmérsékleten tároltakban.
Például, ha a paradicsomot és a paprikát nem a hűtőben, hanem szobahőmérsékleten tárolod, akkor kétszer annyi béta-karotin és akár hússzor több likopin marad bennük. Ez jó hír, mivel ha ebből a két antioxidánsból többet viszel be a szervezetedbe, egészségesebb lesz a szíved, és alacsonyabb lesz a rák kialakulásának kockázata.


12. Segíts másoknak

Mások segítése nem csak jó érzést okoz, de nagy egészségügyi jutalom is jár érte. Egy átfogó amerikai kutatás szerint jelentősen tovább élnek azok, akik rendszeresen segítenek másoknak, vagy önkéntes munkát végeznek. Kevésbé hajlamosak depresszióra, és jobb az általános egészségügyi állapotuk is.


13. Énekelj a zuhany alatt

A Harvard és a Yale egyetemek közös tanulmánya kimutatta, hogy akik rendszeresen énekelnek, jobb egészségügyi állapotban vannak, mint akik rendszeresen vitaminokat szednek. A vizsgálatok szerint a kórusok tagjainak a várható élettartama is magasabb, mivel az éneklés csökkenti a stresszt, egészségesebb lesz a szívük és kevésbé lesznek depressziósak.


14. Ne panaszkodj

Az optimista emberek 12 évvel tovább élnek, mint a pesszimisták az amerikai Mayo Klinika kutatásai szerint. A pesszimisták hajlamosabbak a vírusos megbetegedésekre, és kevésbé valószínű, hogy emlő-, vagy bőrrák üti fel a fejét náluk.


15. Igyál sok almalevet

Az almalé segít megőrizni az agy fiatalságát, és csökken az Alzheimer-kór kialakulásának veszélye. A kutatók azt találták, hogy aki naponta két pohár almalevet megiszik, nehezebben öregszik az agya.


16. A derekad mérd, ne a súlyodat

A tudósok felfedezték, hogy a derékbőség jobban előrejelzi a szívbetegségeket, mint akár a súly, vagy a BMI testtömegindex. Ennek az az oka, hogy derék tájékon lehet mérni leginkább, hogy a létfontosságú szervekre mennyi zsír rakodott. A férfiaknál 94, a nőknél 80 centi alatti derékbőség az ideális.


19. Nevess naponta legalább 20-szor

A nevetés erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, és serkenti egy olyan hormon termelését, ami a rákos sejtek ellen küzd.
Egy kis érdekesség: míg a felnőttek naponta átlagosan csak 5-15 alkalommal nevetnek egy nap, addig a gyerekek összességében órákat töltenek ezzel, egy nap akár több mint száz alkalommal nevetnek.


20. Szokj le a dohányzásról

Körülbelül 10 évvel rövidíti meg az életet a dohányzás egy átfogó finn tanulmány szerint. Emellett csökkenti az életminőséget is idős korban a dohányzás.


21. Higgy!

Több, mint ezer tanulmányt publikáltak már a hit és a hosszú élet kapcsolatáról. Mindegy, hogy miben hisz az ember, jobban kezeli a stresszt, az érzelmi problémákat, és ez védelmet nyújt a szívnek, a légzőszerveknek, és nehezebben alakulnak ki emésztési problémák.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Mosolyt az arcodra
  2017-05-17 15:13:30, szerda
 
  Lány és fiú beszélgetnek:
Fiú: - Mi a foglalkozásod?
Lány: - Az EDS Hungary EMEA North-Central HUB Központjában az ABN AMRO
Teamhez tartozó Workplace Services Service Deskjén vagyok Chat Support
Agent. És neked?
Fiú: - Ács.

Kemény könyök:
Ketten állnak egy szálloda recepciójánál, egy férfi és egy nő. Ahogy a
férfi megfordul, véletlenül a könyöke ütközik a nő mellével.
Gavallérosan megjegyzi:
- Hölgyem, ha az ön szíve is olyan lágy, mint a keble, akkor biztos
meg fog nekem bocsátani...
Mire a hölgy:
- Uram, ha a férfiassága is olyan kemény, mint a könyöke, akkor a
szobaszámom a 264-es!

Golyó nélkül:
A hivatal álláshirdetésére jelentkezik egy férfi. A személyzetis
behívja, és alaposan kikérdezi, majd így szól:
- Még egy kérdés, Mr. Smith... Volt ön katona?
- Igen, uram, Vietnamban.
- Megsérült?
- Igen, uram. Ellőtték a herémet.
- Jól van, fel van véve - mondja a személyzetis.
- Nyolckor kezdünk, de magának elég tízre jönni...
- Miért ennyivel később...?
- Mert addig úgyis csak a tökünket vakarjuk.

Babona:
Egy pasi a Balatonon beül egy bárba, és megismerkedik egy nagyon
csinos, fiatal nővel. Fél tucat ital elfogyasztása után meghívja őt
hotelszobájába.
A nő örömmel belemegy. Miközben a szobában dumálnak, és lekerülnek a
ruhadarabok, a pasi megkérdezi:
- Mondd csak, tulajdonképpen hány éves vagy?
- Tizenhárom - jön a vonakodó válasz.
- Tizenhárom!? Te jó Isten! Azonnal vedd vissza a ruhádat, és tűnj el
innen! - kiált rá halálra rémülten.
A lány engedelmeskedik, majd csendesen elsétál az ajtóig visszafordulva, halvány mosollyal megkérdi:
- Babonás vagy, ugye?


Székely:
Az öreg székely utazik a vonaton. Ül vele szemben egy nő, aki egyszer
csak megszólal:
- Elnézést, felhúzná az ablakot? Nagyon hideg van odakint.
Az öreg szó nélkül felhúzza, majd megkérdezi:
- Na, oszt most má´ meleg van odakinn?

Két paraszt beszélget:
- Te, a Józsit mégsem holnap temetik, hanem pénteken.
- Miért, jobban van?

Két pasi beszélget. Azt mondja az egyik:
- Borzasztó a feleségem. Ha elmegyek a barátaimmal egy kicsit inni, kocsmázni, mindig hatalmas balhét csap. Pedig amikor hazaérek, már egy sarokkal előbb leállítom az autót, a kertkapuban lehúzom a cipőmet, lábujjhegyen osonok a lakásban, az előszobában levetkőzőm, s a
sötétben settenkedem az ágyhoz. De semmit sem számít: mindig felébred, s hajnalig szid.
- Mert nem jól csinálod, barátom! - feleli a másik.
- Amikor én buli után hazaérek, behajtok a garázsba, felpörgetem a motort, becsapom a garázsajtót, a bejárati ajtót, felkapcsolok minden villanyt, bekapcsolom a tévét, fütyörészek, dúdolok. Majd azt
rikkantom: ha már úgyis ébren vagy, kedvesem, mit szólnál egy kis
szexhez? Mindig úgy tesz, mintha mélyen aludna.


Balesetet szenved, aminek során a feleség arca csúnyán összeég. A plasztikai sebész bőrátültetést javasol, de a feleség, mivel kis termetű, nem rendelkezik elegendő bőrfelülettel. Végül a férj hátsó
feléről vesznek le egy nagy bőrdarabot. A műtét sikerül, a feleség szebb lesz, mint valaha.
Egy bulin, amikor mindenki dicséri a szépségét, örömtől sugárzó arccal mondja a férjének:
- Annyira nagy jót tettél velem, hogy sosem tudom megfizetni neked!
- Ugyan drágám, nekem elég fizetség, amikor látom, hogy anyád megcsókolja az ?arcodat"...

Pályaudvari beszélgetés:
- A feleségedet várod?
- Nem várom... jön.

Egy 90 éves bácsi ellenőrző vizsgálatra megy az orvosához. Az orvos kérdezi tőle, hogy van.
- Nagyszerűen érzem magam, doktor úr. Fél éve újra nősültem. A feleségem
20 éves és három hónapos terhes. Mit szól ehhez, doktor úr?
A doki gondolkodik, aztán megszólal:
- Hagy mondjak el egy történetet. Ismerek egy vadászt, aki sosem hagy ki egyetlen vadászidényt sem. Egyszer azonban véletlenül az esernyőjét viszi magával a dzsungelbe a puskája helyett. Szembetalálja magát egy oroszlánnal. Ráfogja az esernyőt, céloz, és meghúzza a ravaszt, vagyis
a gombot. Bumm! Az oroszlán abban a pillanatban elterül a földön.
- Ez lehetetlen! Biztos, hogy valaki más lőtt! - hitetlenkedik az öregúr.
- Na, látja! - mondja a doktor. - Nekem is ez a véleményem.

Két férfi már másodszor ütközik össze a bevásárló kocsival a TESCO-ban.
Megszólal az egyik megértően:
- Talán maga is a feleségét keresi?
- Igen, én is. A magáé hogy néz ki?
- Szőke, kék szemű, csinos, jó alakú. A magáé?
- Hagyjuk az enyémet, keressük a magáét.

Öreg cimborák beszélgetnek :
- Te Pista! Igaz, hogy az idén lesz az asszonnyal a 30-dik házassági évfordulótok?
- Pontosan.
- Megleped valamivel?
- Hogyne! A 15-dik évfordulónkon elvittem az Alpokba egy kis erdei házba. Gyönyörű napokat töltöttünk együtt. Azt hiszem, most elmegyek érte és hazahozom.

Na milyen nős embernek lenni?
- Megfiatalodtam! Mintha újra 15 éves lennék!
- Hogy lehet az?
- A WC-ben cigarettázom


Egy hapsi kiküldetésbe megy és filózik:
- Repülővel megyek, azon hányni szoktam, tehát Daedalont vennem kell. Az asszony otthon marad, nő meg kell, tehát kotonra is szükségem lesz.
Bemegy a gyógyszertárba és mondja a patikusnak:
- Kérek egy levél Daedalont és egy csomag kotont!
Megkapja, fizet és kimegy, de közben morfondírozik tovább:
- Lehet, hogy ott is röpködnöm kell még, és hát nők mindenhol vannak, kevés lesz a készlet.
Visszamegy és mondja újból:
- Lesz szíves még egy levél Daedalont és még egy doboz kotont adni!
Mire a patikus:
- Uram, kérdezhetek valamit?
- Hogyne, parancsoljon!
- Ha hányingere van a hölgytől, minek baszogatja?

- Betartotta a tanácsomat, nyitott ablaknál aludt?
- Igen, doktor úr.
- Tehát az asztmája nyomtalanul eltűnt?
- Nem doktor úr. Nyomtalanul az aranyórám és a színes televízióm tűnt el.

Egy fiatal pár túrázik a hegyekben, velük van a hétéves kisfiuk. Az út felénél az apa boldog arccal felkiált:
- Emlékszel drágám arra a napra, mikor legelőször jöttünk fel ide?
- Igen, csodálatos volt!
A kisfiú közbekotyog:
Én is veletek voltam akkor, apa?
- Igen, felfelé én vittelek, lefelé anyád...













 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Barátnő
  2017-05-17 12:52:24, szerda
 
  Barátnő

Szerző: Edvard Kocbek

Nagy dolgokat kell még véghezvinned,
mielőtt igazán a szeretőm lehetnél,
én édes-kedves, gyönyörű barátnőm,
meg kell tanulnod a lovat megfékezni,
vitorlát kifeszíteni az árbóсоn,
meg kell tanulnod a szőlőprést szétszedni
és átúsznia tajtékzó folyón,
búzát kell tudnod sarlóval aratni
és kifesteni a gyerekszobát,
háztetőn kell menned holdvilágban
és a két ujjad esküre emelni,
parazsat kell tudnod tartani tenyéren
és hajnal előtt felhúzni a napórát,
minden versemet fejből kell tudnod
s alákészíteni engem az utolsó négy dologra.

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szerelmes levél
  2017-05-17 12:50:58, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  köszöntés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 645 db bejegyzés
e év: 7531 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5088
  • e Hét: 16300
  • e Hónap: 32700
  • e Év: 154573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.