Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Tenger parton
  2017-05-02 18:42:57, kedd
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Vidám majust
  2017-05-02 18:40:31, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Kirándulás a Citadelánál
  2017-05-02 18:35:40, kedd
 
  ...... ........



...... ........



Felirat a szabadság szobron
...... ........



...... ......



...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
add nekünk mindig ezt a kenyeret!
  2017-05-02 17:30:33, kedd
 
  Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből: ,,Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az írás mondja: Égből való kenyeret adott enni nekik." Jézus így felelt: ,,Bizony, bizony, mondom nektek; nem Mózes adott kenyeret az égből, hanem Atyám adja az igazi mennyei kenyeret. Az az Isten kenyere, amely leszállt a mennyből, és életet ad a világnak." ,,Uram - kiáltották -, add nekünk mindig ezt a kenyeret!" Jézus így válaszolt: ,,Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik sohasem

Imádság
Szentlélek Isten! Te akkor is bennem és velem voltál, amikor nem is tudtam rólad. Te akkor is mellettem álltál, amikor azt hittem, mindenki elhagyott. Te akkor is bennem imádkoztál, amikor nem tudtam szólásra nyitni ajkamat. Jöjj, töltsd el szomjazó lelkem a te igazságod teljességével, és így vezess el a teljes szabadságra, mert ahol az Úr Lelke, ott a szabadság

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A Krisztusért elszenvedett vértanúság megnyitja a mennyországot.
Elítélésekor István diakónus így szólt a néphez, a papokhoz és az írástudókhoz:
,,Ti keménynyakúak, ti érzéketlen szívűek és fülűek! Mindig ellenálltatok a Szentléleknek ti is, akárcsak atyáitok. Melyik prófétát nem üldözték atyáitok? Megölték mindazokat, akik az Igaz eljöveteléről jövendöltek. Ti pedig árulói és gyilkosai lettetek neki, ti, akik az angyalok közreműködésével átvettétek a mózesi törvényt, de nem tartottátok meg."
Miközben hallgatták, dúltak-fúltak, és dühükben fogukat vicsorították. Őt azonban eltöltötte a Szentlélek. Fölnézett az égre. Látta az Isten dicsőségét, és Jézust, az Isten jobbján. Felkiáltott: ,,Látom a megnyílt eget és az Emberfiát, ahogy az Isten jobbján áll."
Erre ordítozni kezdtek, és befogták fülüket. Egy akarattal rárontottak, kivonszolták a városból, és megkövezték. A tanúk egy Saul nevű ifjú lábához rakták le ruháikat. Miközben megkövezték, István felfohászkodott, és így imádkozott: ,,Uram Jézus, vedd magadhoz lelkemet!"
Majd térdre esett, és hangosan felkiáltott: ,,Uram, ne ródd fel nekik bűnül!" Amint ezt kimondta, halálba szenderült. Saul pedig helyeselte meggyilkolását.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 7,51-8,1a
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Alexandriai Szent Atanáz
  2017-05-02 17:27:37, kedd
 
  Alexandriai Szent Atanáz vagy Nagy Szent Atanáz, a Kopt Egyházban Apostoli Szent Atanáz, görögösen Athanasziosz,
Alexandria törvényes püspöke 328-tól haláláig, egyháztanító, az arianizmus harcos ellenfele.
Alexandriai Szt. Athanasziosz/Atanáz (295/300-373) püspök, egyháztanító.
Már diakónusként felvette a harcot Arius tévtanai ellen, az utókor méltán nevezte őt ,,Krisztus Istensége bajnokának". Részt vett a Nikaiai zsinaton, hazájába visszatérve elfoglalta szülővárosa,
Alexandria pátriárkai székét. Több mint négy évtizeden át szolgált, miközben ötször került száműzetésbe. Több mint másfél évtizedet töltött Alexandriától távol, de így is megtalálta hívei szolgálatának lehetőségeit. Sokszor kiváló humorérzéke segítette át a megpróbáltatásokon. - Görög nyelvű, főként apológiai jellegű művei nemcsak küzdelmeit, hanem kora teológiai nézeteinek szintézisét is rögzítik. Írásainak központi témája a theoszisz, átistenülés.
,,Isten azért lett emberré, hogy az ember átistenüljön.
Wikipedia Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Kenyértörés - Angyalszó
  2017-05-02 17:15:03, kedd
 
  Kenyértörés
...... ........... .....


Az emmauszi tanítványok történetét érdemes összekapcsolnunk a múlt vasárnapi evangéliummal, Tamás apostol esetével, akinek Jézus a következőket mondta: ,,Most már hiszel,
Tamás, mert láttál engem. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!" Szent Lukács evangélista soha nem látta
Jézust, nem találkozott sem a földön járó, sem a feltámadt Úrral, mégis azt
szeretné tanítani a két emmauszi tanítvány esetével, hogy találkozhatunk a Feltámadottal és eljuthatunk a hitre.
A világhírű festő, Rembrandt számos bibliai témájú alkotása közül több festménye is az emmauszi tanítványok történetét dolgozza fel, hol az Emmausz felé tartó tanítványokat, akikhez Jézus útközben csatlakozik, hol a vendéget házukba éppen behívó embereket. Legkedveltebb
jelenete pedig a kenyértörés pillanata.
Egyik ilyen művén Jézus éppen megtöri a kenyeret, ezt látva az egyik tanítvány kezét csodálkozva maga elé emeli, a másik megkapaszkodik az asztalban, így figyelik Jézus cselekedetét. A festményen a háttérben szerepel még egy fiú, talán egy szolga, aki tálcán hozza számukra a sült halat, de ő üres tekintettel, teljesen értetlenül néz az asztalnál ülőkre, semmit sem ért a látottakból.
Egy másik művén, egy nagyon figyelemreméltó vázlatrajzán Rembrandt Jézus eltűnésének pillanatát próbálja megragadni a kenyértörést követően.
Persze, ami éppen eltűnik és nem látható, azt meglehetősen nehéz ábrázolni, lefesteni. Ezen a képen arról a helyről, ahol Jézus ült az asztalnál, nagy fényesség, világosság árad és megvilágítja a két személyt..

Újjáéled a remény
A művészi képek segítenek minket az események megértésében.
Nekünk is érdemes elmélkednünk a leírások egy-egy elemén, részletén, amelyek sajátos üzeneteket hordoznak.
Az emmauszi történetben a következőt mondják a tanítványok a hozzájuk csatlakozó ismeretlennek:Jézus nagy hatású próféta volt, akit halálra ítéltek és keresztre feszítettek.
,,Pedig mi azt reméltük, hogy ő váltja meg Izraelt." Múlt időben beszélnek: mi azt reméltük. Most már nem remélnek, reményük meghalt, mert úgy gondolják, hogy az Úr halálával minden véget ért. Végtelenül csalódott és reményvesztett emberek ezek a tanítványok. Egy halott ember már nem tud csodát tenni, egy halott személytől már nem lehet megváltást várni.
Emlékszünk még húsvéti elmélkedésünk üzenetére? A feltámadt Krisztus a mi reményünk! Ennek igazságát tapasztalják meg az emmauszi tanítványok is. Amikor felismerik az Urat a kenyértörésben, akkor egyetlen pillanat alatt újjáéled bennük a remény.
Szent Lukács leírása ugyan nem tesz róla említést, de minden bizonnyal az Úr eltűnését követően az általa megtört kenyér ott maradt az asztalon. A feltámadt Krisztus láthatatlan marad testi szemünk számára, de a hit által felismerhető. És bár ő eltűnik, rejtőzködik, láthatatlanul van jelen, mégis itt marad számunkra minden szentmisében az oltár asztalán a megtört kenyérben. Ismerjük fel jelenlétét!

A feltámadás tanúi
Urunk, Jézus Krisztus! Te betértél a két emmauszi tanítvány házába és szemük láttára megtörted a kenyeret. Cselekedeted fordulópontot jelentett a számukra, rögtön felismertek téged és azonnal visszaindultak Jeruzsálembe. Csalódottan jöttek, de most lelkesen mennek vissza. Kételkedve jöttek, de most már hit ébredt bennük. Nem értették hivatásukat, de most már tudják, hogy ők is a te feltámadásod tanúi és hirdetői. A veled való találkozás arra indítja őket, hogy visszatérjenek és elmondják a közösség többi tagjának élményüket. Bátoríts minket és adj nekünk erőt, hogy feltámadásod tanúi és örömhíred hirdetői legyünk!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Földgömbön táncolva
  2017-05-02 16:57:03, kedd
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
4 éves kislány énekel
  2017-05-02 16:48:55, kedd
 
  HOW FAR I'LL GO - DISNEY'S MOANA - LIVE PERFORMANCE BY 4-YEAR-OLD CLAIRE RYANN AT CHARITY
Videó Link

Videó 2 Link
......

 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.