Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Imádság
  2017-05-06 20:31:15, szombat
 
  "Sajnos azt kell mondanom a saját tapasztalatomból is, hogy főleg akkor, amikor az Úrért különösen sok feladatot és stresszt vállalunk, például csendeshetek, konferenciák, missziói küldetések stb. alatt, megrövidül az imádság ideje, sőt néha szinte teljesen el is marad.
Éppen azokat a szolgálatokat nem készíti elő és határozza meg az Úr előtti intenzív elcsendesedés, amelyek sok lelki erőt igényelnek. Amit egy élsportoló nem engedhet meg magának verseny előtt, hogy fáradtan és éhesen áll a startvonalhoz, azt mi, Isten szolgái megengedjük magunknak. Később pedig csodálkozunk és panaszkodunk, hogy elmaradt a győzelem és az áldás. Paradox - de sajnos igaz!"

- Wolfgang Bühne
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-05-06 19:43:36, szombat
 
  A huszonhárom éves George Whitefield (1714-1770) mint fiatal prédikátor olyan népszerű és kedvelt volt Londonban, hogy "a szokástól eltérően nem járhatott gyalog", hanem kocsival kellett vitetnie magát az egyik helyről a másikra, hogy "mentesüljön a sokaság hozsánna-kiáltásaitól".
Egyik életrajzírója ezt írta róla:

"Mindenki az ő nevét emlegette. Ezrek és tízezrek érdeklődtek iránta. Veszélyes helyzetben volt. Megronthatta volna, hogy ilyen nagy tömegek kedvelik, de Isten kegyelme megőrizte."

1739. január 8-án azonban hátat fordított a londoni embertömegnek, vitorlás hajóra szállt, hogy az óceánon túlra, Georgiába (Egyesült Államok) utazzon.
Az óceánon való átkelést, amely annak idején hónapokig tartott, és egyáltalán nem volt veszélytelen, arra használta a prédikátor, hogy a napot szigorúan beosztva több órát töltsön el az Istennel való közösségben imádkozva és tanulmányozva a Bibliát, amelyet egyébként élete végéig mindig térden állva olvasott. Elutazásának napján ezt írta a naplójába:

"Aki nem hajlandó Isten parancsára úgy elrejtőzni, ahogyan azt megelőzően a nyilvánosság fényében állt, nem érdemli meg, hogy keresztyénnek nevezzék."

Wolfgang Bühne
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-05-06 19:34:27, szombat
 
  Luther Márton arra a kérdésre, hogy mi a terve a következő munkanapra, állítólag ezt válaszolta: "Munka, munka, kora reggeltől késő estig. Valójában olyan sok dolgom van, hogy az első három órát imádságban fogom tölteni."
A sok munka Luther számára nem arra volt érv, hogy korlátozza az imádkozás idejét - éppen ellenkezőleg!

Wolfgang Bühne
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-05-06 19:31:08, szombat
 
  "Ha sokat dolgozunk Istenért, az nem lehet ok arra, hogy lemondjunk az imádságról, vagy korlátozzuk az idejét. Éppen ellenkezőleg: minél több a feladat és a munka, annál több elcsendesedésre és imádságra van szükség!"

- Wolfgang Bühne
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-05-06 19:28:40, szombat
 
  "Felmerül a kérdés, hogy a kiégés manapság feltűnően gyakori esetei tehetséges és minden erejüket a szolgálatba beleadó testvéreknél imitt-amott nem vezethetők-e vissza többek között arra, hogy nem tervezték be következetesen az Isten előtti elcsendesedés idejét, és ezért az elmaradt?"

- Wolfgang Bühne
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Elnézést" vagy "Bocsáss meg"?
  2017-05-06 15:21:25, szombat
 
  "Elnézést" vagy "Bocsáss meg"?


Ha te is úgy gondolod, hogy a sofőrök hihetetlen kifogásokkal képesek előrukkolni, csakhogy megússzák a büntetést, meg kellene nézned, milyen történetek kerülnek a biztosítótársaságok baleseti bejelentő papírjaira. Nemrég a Toronto Sun nevű újság megjelentetett párat ezek közül a tényleges bejelentések közül:

"Egy gyalogos nekem jött, és a kocsim alá került".
"Megpróbáltam leütni egy legyet, és így a telefonpóznának hajtottam."
"Már negyven éve vezettem, amikor elaludtam a kormánynál, és karamboloztam."
"Egész nap növényeket vásároltam, és hazafelé tartottam. Ahogy egy kereszteződéshez értem, kinőtt egy sövény, és zavart a kilátásban. Nem láttam a másik autót."
"A gyalogosnak fogalma sem volt róla, merre menjen, így elütöttem."
"A telefonpózna gyorsan közeledett. Megpróbáltam kitérni az útjából, de beleütközött a kocsi elejébe."
"Hazaérve nem a megfelelő házhoz hajtottam be, és nekimentem egy fának, ami nekem nincs."
"A fickóval tele volt az út. Többször is kikerültem, mielőtt elütöttem."
"Az autómmal törvényesen leparkoltam, amikor az beletolatott a másik járműbe,
"Előtűnt a semmiből egy láthatatlan autó, nekiment az enyémnek, aztán eltűnt."
"A baleset közvetett okozója egy kis autóban ülő kis fickó volt, akinek nagy volt a szája."


Alkalmazás: A legtöbben elszúrunk dolgokat az életünkben, és mi is elég béna kifogásokkal állunk elő. A Biblia azonban azt mondja az 1Ján 1,9-ben: "Ha megvalljuk bűneinket, [Isten] hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket, és megtisztítson minket minden hamisságtól..." Ez egy elképesztő ígéret.
De van feltétele: "Ha megvalljuk bűneinket..." A megvallás egy olyan szóból származik, ami azt jelenti, hogy "ugyanannak nevezni". Vagyis amikor vétkezünk, nem kell kifogásokat keresnünk, vagy másokat vádolnunk, vagy megpróbálni kibújni alóla. Csak annyit kell mondanunk: "Istenem, ez bűn volt. Te bűnnek nevezed, én is bűnnek nevezem, és ennyi. Kérlek, bocsáss meg nekem!"
Azt mondják, az egyetlen bűn, amit Isten nem bocsát meg, az a bűn, amit soha nem vallunk meg. Ahányszor rossz irányba fordulunk, vagy lesodródunk az útról, döntenünk kell. Megvalljuk a bűnünket, vagy azt kérjük Istentől, hogy nézze el? Végül is két imádság valamelyikéről van szó: "Istenem, kérlek, nézd el!" vagy "Istenem, kérlek, bocsáss meg!".

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Te jó világ!
  2017-05-06 13:06:16, szombat
 
  Te jó világ!


...Ez példa egy oximoronra, ami "ellentétes értelmű szavak összekapcsolását" jelenti.
Íme még néhány példa:

óriás tökmag
rendőri bűnözés
zsibbadt érzés
műanyag szemüveg
friss mirelit
pontos becslés
munkavakáció
negatív növekedés
dolgozó munkanélküli
állandó változás
műanyag fakanál
Kicsit sok
előítéletektől mentes vélemény
furcsán megfelelő
egyértelmű félreértés


Alkalmazás: Vannak a hittel kapcsolatos oximoronok is. Az egyik leggyakoribb a "langyos keresztyén". Ez két olyan szó, ami egyszerűen nem illik össze. A Szentírás azt mondja: "... mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból" (Jel 3,16). És: "Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti..." (Mt 6,24).
Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes keresztyének vagyunk (valójában a "tökéletes keresztyén" maga is egy oximoron). Csak annyit jelent, hogy amikor Krisztushoz jövünk, teljes lényünket neki kell adnunk, nemcsak egy részt magunkból. Ha Jézus bejön az életedbe, Ő nem csak "egy kis plusz" akar lenni. Át akarja venni az irányítást. Ahogy Pál apostol írta: "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre" (2Kor 5,17).
Ez nem langyos, ez "forró"!

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Híres fóbiák
  2017-05-06 12:49:20, szombat
 
  Híres fóbiák


A pszichológusok nevet adtak majdnem minden félelemnek (vagy fóbiának) a nap alatt.

Például, ha félsz...

...a tömegtől - oklofóbiád van.
...a sötéttől - niktofóbiád van.
...attól, hogy mások néznek - szkopofóbiád van.
...a kudarctól - kakorrafiofóbiád van.
...a magánytól - monofóbiád van.
...a házasságtól - gamofóbiád van.
...a szegénységtől - péniafóbiád van.
...a felelősségtől - hipengiofóbiád van.
...a nevetségességtől (hogy kigúnyolnak) - kategelofóbiád van.
...az iskolától - igen, eltaláltad: iskolafóbiád van.
...Istentől - teofóbiád van.
...a haláltól - tanatofóbiád van.
...a pokoltól - hádefóbiád van.


Alkalmazás: Te mitől félsz? Mindannyiunknak vannak félelmei - van, amelyik jó (mert véd), van, amelyik rossz (tönkretesz bennünket). Ha túl sok félelem van benned, nemcsak nyomorúságos lesz az életed, hanem könnyű célpontja leszel a Sátánnak is. A világ igyekszik kihasználni a félelmeidet - az elutasítástól, az öregedéstől, a fájdalomtól, a magánytól való félelmedet.
Jézus viszont azt tanította, hogy ne féljünk senkitől és semmitől, ami a fizikai világban képes bántani minket. Isten gondoskodik a szükségeinkről. Tényleg nem kell aggódnunk. Másfelől viszont, mondja Jézus, féljünk mindentől és mindenkitől, aki lelkileg bántásunkra lehet, és elszakíthat az Örök Élettől (Mt 10,28).
A keresztyének számára azonban Isten erről is gondoskodott. Ahogy Pál írja: "Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban" (Róm 8,38-39). Nincs mitől félnünk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A kvéker és az ateista
  2017-05-06 10:16:17, szombat
 
  A kvéker és az ateista


Egyszer egy ateista vitázott egy kvékerrel Isten létezéséről.
"Látta már Istent?" - kérdezte az ateista.
"Nem - felelt a kvéker.
"Érezte már Isten szagát?" - kérdezett újból az ateista.
"Nem - felelt a kvéker.
"Nos - vigyorgott gúnyosan az ateista. "Akkor honnan lehet biztos abban, hogy Isten létezik?"
"Barátom, látta már ön az agyát?" - kérdezte a kvéker az ateistát.
"Nem - felelt az ateista.
"És érezte már az agya szagát?" - kérdezett újból a kvéker.
"Nem - felelt az ateista.
"Hiszi azt, hogy van agya?" - jött a kvéker következő kérdése.

Alkalmazás: Ha valakinek van egy kis agya is, arra a kikerülhetetlen következtetésre kell jutnia, hogy Isten valóban létezik - Ő az agy e mögött a csodálatos világ mögött, amit világegyetemnek hívunk. "Istent senki nem látta" emlékeztet János evangéliumában (1,18), de Ő kijelentette magát nekünk teremtett világán, az Igén és Jézus Krisztus személyén és munkáján keresztül.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szenvedés
  2017-05-06 09:41:00, szombat
 
  "Ha Isten országában
vágyol valamit tenni,
saját akaratodnak kell
előbb semmivé lenni.
Krisztussal megfeszítve,
gyűlölve saját éned,
engedned, hogy az Úr legyőzzön
és összetörjön téged."

- Ismeretlen szerző
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3622
  • e Hét: 12334
  • e Hónap: 24209
  • e Év: 212011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.