Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
64 éves korában kedden elhunyt Széles Sándor .......
  2017-06-05 23:21:16, hétfő
 
  64 éves korában kedden elhunyt Széles Sándor úszó mesteredző.
A kiváló szakember halálhíréről a családon keresztül Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke tájékoztatta az MTI-t.
Pályafutása során kiemelkedő eredményeket ért el az úszósportban, többek között 17 éven keresztül irányította Gyurta Dániel felkészülését, a csúcsra a 2012-es londoni játékokon értek fel, amikor is tanítványa világcsúccsal olimpiai bajnoki címet nyert. Szélesnek ugyancsak jelentős szerepe volt Risztov Éva londoni aranyérmében, mivel heteken át az általa vezetett edzői stáb készítette fel a 10 kilométeren győztes klasszist.
Széles Sándor évek óta küzdött egészségi problémákkal, s a sikertelen riói szereplés után elváltak az útjaik Gyurta Dániellel.
Márciusban vitték korházba, ahol kómába esett, és nem tért már magához.

Széles Sándort 2012-ben az Év edzőjének választották, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, 2013-ban pedig a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki, 2015-ben bekerült a magyar úszósport halhatatlanjai közé.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Szuhanics Albert: Jézus megígérte
  2017-06-05 23:15:22, hétfő
 
  Ötven nap húsvéthoz,
mind együtt ülének,
az összes apostol,
ki kedves szívének.

Jézus megígérte,
eljő a szentlélek,
kitöltetvén rájuk,
nagy csodák történnek...

Párthus, méd és zsidó,
római és görög,
csoda történt vélük,
nyelvük másként pörög...

Angyaloknak nyelvén
van, ki megszólal ott,
még az is beszédes,
ki eddig hallgatott!

De hol az igaz csoda,
ami a legnagyobb?
Mert hogy írás szerint
magyar nem szólal ott!

Most van való' Pünkösd,
legyünk büszkék rája,
mert szent anyanyelvünk
a világ csodája!

Az igaz magyar nyelv,
léleknek harsona,
benne van az ige,
amely Isten szava!

Ige és ígéret,
örökség, s bennünk él,
mert az aki magyar,
szeret, hisz és remél.

Krisztus urunk vettünk,
hitet, engedelmet,
megéltünk, magyarként
rengeteg keservet...

Szent lelked csodát tesz,
vigasztal bennünket,
őrizi, megtartja,
mi árva népünket.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Összeállt a világbajnokság egészségügyi csapata
  2017-06-05 23:11:46, hétfő
 
  Lezárult az egészségügyi csapat kiválasztása a vizes világbajnokságra és az utána következő Masters világbajnokságra. A csapatban 210 orvos - ebből 110 szakorvos -, 220 önkéntes és 250 szakdolgozó kapott helyet, akik szabadságuk terhére vállalták a munkát - írja keddi számában a Világgazdaság.
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) olimpiai szintű ellátás megszervezését várja el - mondta a lapnak Merkely Béla, a városmajori klinika igazgatója, aki a FINA orvosi csapatának szakmai irányítója lesz.
A vb egészségügyi büdzséje 833 millió forint, amelyből a Semmelweis Egyetem - amelynek Semmelweis Egészségügyi Kft.-je nyerte el az egészségügyi szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárást -, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a vízi mentők is gazdálkodnak.
Az orvosok 6 hét alatt maximum 120, az önkéntesek és szakdolgozók 160-160 óra munkát vállalhatnak. Egy-egy műszakban több mint 100 egészségügyis lesz készenlétben - tette hozzá Merkely Béla.
Az orvosok óránként 8000 forintos szuperbruttót kapnak, ami egy napra nettó 100 eurós fizetés. A szakdolgozók óránként nettó 2000 forintért, az önkéntesek ingyen dolgoznak majd
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
Meghalt Amerika legidősebb olimpiai bajnoka
  2017-06-05 23:08:43, hétfő
 
  Elhunyt Adolph Kiefer amerikai úszó, az Egyesült Államok legidősebb olimpiai bajnoka, aki június 27-én lett volna 99 éves.
Kiefer 17 esztendősen, az 1936-os berlini nyári játékokon 100 méteres hátúszásban győzött. Ő volt az első, aki 1 perc alá tudta szorítani a legjobb időeredményt ebben a versenyszámban
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
113 éve született a világhírű magyar, aki csórón halt meg
  2017-06-05 23:05:57, hétfő
 
  113 évvel ezelőtt Weissmüller Johann néven született meg Johnny Weissmuller, a későbbi világhírű úszó, majd színész, Tarzan megformálója, aki 190 centire nőtt felnőtt korára.
További információ Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
2016/17 B.L. labdarúgás álomcsapata
  2017-06-05 22:46:41, hétfő
 
  Real Madridból majdnem a telkes kezdő, összesen nyolc játékos került be. A Barcelonából csak egy, Lionel Messi.

A B.L. álomcsapata
- kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Jan Oblak (Atlético Madrid)
- védők: Leonardo Bonucci (Juventus), Dani Carvajal (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Diego Godín (Atlético Madrid)
- középpályások: Casemiro (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Isco (Real Madrid), Miralem Pjanic (Juventus), Tiemoué Bakayoko (Monaco)
- csatárok: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Kylian Mbappé (Atlético Madrid), Robert Lewandowski (Bayern München)
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Életének 85. évében elhunyt Jókai Anna
  2017-06-05 22:40:41, hétfő
 
  Életének 85. évében elhunyt Jókai Anna Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a nemzet művésze, írja a Magyar Távirati Iroda.
Jókai Anna 1932. november 24-én született Budapesten, és már gyerekként érdekelte az írás. Azonban tizenhat éves korában felhagyott vele és csak későn, 33-34 éves korában folytatta újból és vált elismert íróvá.

Írói pályáján két, egymással természetes módon összefüggő korszakot különböztetett meg, ezek között a határt Napok című regényének 1972. évi megjelenésében jelölte meg. Első művei a klasszikus hagyományokban gyökerező, a cselekmény és az árnyalt lélekábrázolás fontosságát hangsúlyozó írások, szereplői többnyire szeretetre vágyó, boldogulást és társat kereső nők. A hetvenes évektől írásai filozofikusabbá váltak, az emberi lét történéseit, az anyagi világ összefüggéseit egy magasabb rendű létezés dimenzióiban vizsgálta, stílusát ekkortól nevezik spirituális realizmusnak.
Életszemléletének, világképének kialakulásában nagy szerepe volt a Biblia és az antropozófia tanításainak, mestereinek Lev Tolsztojt, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkijt, Hamvas Bélát, Kodolányi Jánost és Várkonyi Nándort tartotta.

Főbb művei:
4447 (1968),
Az ifjú halász és a tó (1992),
Perc-emberkék dáridója (1996),
Ne féljetek (1998),
Mennyből az ember (2000),
Godot megjött (2007),
Elbeszéltem I-II. (2007),
Éhes élet (2012).

1989-től az Írók Szakszervezetének tagja, 1997-től elnöke. 1992-től a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia alapító tagja, 2000-tól a Magyar Művészeti Akadémia tagja is. 1998-ben jelent meg az azóta huszonkét kiadást megért Ne féljetek című regénye (amelyet pszichológusok, terapeuták is felhasználnak munkájukhoz). 2000-től 2006-ig a Nemzeti Kegyeleti Bizottság elnöke, olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján található életrajzában.
1970-ben József Attila-díjjal, 1994-ben Kossuth-díjjal, 2003-ban Arany János-nagydíjjal, rá egy évre Prima dijjal és Prima Primissima közönségdíjjal jutalmazták. 2014-ben Kossuth-nagydíjat kapott és a Nemzet Művésze lett. Budapest díszpolgára is volt.

Különleges státusa volt
Jókai Anna nagyon fontos ember volt, aki úgy volt közéleti, hogy nem támadták se jobb-, se baloldalról, olyanként tekintettek rá, aki segít. Különleges volt az ő státusa: mind a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, mind a Magyar Művészeti Akadémia tagjaként meg tudta teremteni azt a hangot, azt a szerepet, hogy nem ellenségévé, hanem barátjává vált mindkét oldalnak", mondta el Jankovics Marcell az MTI-nek. Kiemelte: ismerte és szerette az írónő köteteit, mégis élőben szerette őt a legjobban hallgatni.
2015-ben a Forbes őt választotta a 8. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában. Jókai Annát saját halottjának tekinti az Magyar Művészeti Akadémia, több kerületi önkormányzat és Magyarország Kormánya is, az EMMI közleményben búcsúzott tőle. Búcsúztatása időpontjáról később adnak hírt.
Írói pályája senkiéhez sem hasonlít; spirituális realizmusnak, az isteni és az emberi szint találkozásának nevezett életfelfogása erkölcsi és írói programként is beérett, olvasható az MMA honlapján található méltatásban.
Átvilágítás című önéletrajzi regény az Ünnepi Könyvhéten jelenik meg.

Öröksége tovább él
Megrendülten értesültem Jókai Anna haláláról. Írói nagyságára, emberi kedvességére mindig nagy tisztelettel tekintettem - írta Erdő Péter, aki szívből osztozik az elhuny szeretteinek gyászában. Jókai Anna emlékét szeretettel őrzöm. Szellemi öröksége tovább él közöttünk.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Úszás Budapest nagydíj 2017 Duna aréna
  2017-06-05 21:58:48, hétfő
 
  Főpróbának tekinthető úszóverseny a Duna Arénában.
Cikk itt olvasható Link

2017. május 27-én ünnepélyes keretek közt megnyitották a Duna Arénát - az eseményt a Duna Worldön követhették a nézők, illetve most nálunk is visszanézhetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
Budapest Duna aréna tesztversenye.
  2017-06-05 21:44:54, hétfő
 
  Budapest Bajnokság után, amely a budapesti vizes vb fő tesztversenye. volt a múlt héten.
Forrás: Nemzeti sport
- Késely Ajna 400 gyorson győzött, az aranyérmet Hosszú Katinka adta át neki. "Még a nézők hiányoznak, de amúgy igen, már elkapott a vb-hangulat" - mondta a 15 éves úszónő.
- Cseh Laci mondta: A 200 pillangó után eljutni az eredményhirdetésig lehet, hogy nehezebb volt, mint magát a távot leúszni" - mondta a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton Cseh László a Budapest Bajnokság után, amely a budapesti vizes vb fő tesztversenye. A versenyigazgató gyűjti az észrevételeket - eddig 34 jutott el hozzá -, és a munkatársaival próbálnak mindent megoldani. Hosszú Katinka ezúttal néző és díjátadó volt. Cseh László 200 pillangón már bezsebelt egy aranyat a vb-helyszínen. "Nagyon örülök, hogy ilyen jó verseny volt, jól ment az úszás, jól éreztem a tempókat, a hosszokat. Ez mindenképpen biztató, de az elkövetkező időszakban ennél még sokkal jobbra lesz szükség. A vb-rajtig ezt még össze tudjuk rakni" - tette hozzá a háromszoros olimpiai ezüstérmes klasszis.
- Tóth Ákos versenyigazgató elmondta, hogy a mostani versenyt úgy rendezték meg, mintha már most a világbajnokságra került volna sor. Az esetlegesen még előforduló problémákat igyekeznek megoldani a 49 nap múlva esedékes rajtig. "Nagyon érdekel a versenyzők véleménye, hiszen ők azok, akik először megkóstolják a vizet, és ők úsznak. Mindenkit kértem - az edzőket is -, hogy ha bármilyen észrevételük van, azonnal szóljanak. Most a harmincnegyediknél tartok, amit felhasználunk, listára tesszük, és mindegyiket el kell intézni.
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
Szombaton lett ötvenéves Darnyi Tamás
  2017-06-05 21:34:59, hétfő
 
  Szombaton lett ötvenéves Darnyi Tamás, a vegyes úszás négyszeres olimpiai és világbajnoka - az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja.
Videók a következő oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.