Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A fényéből jut valamennyiünknek
  2017-07-02 20:49:24, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
Kun Magdolna: Szép vasárnapok...
  2017-07-02 19:53:55, vasárnap
 
 

Kun Magdolna: Szép vasárnapok...

Hiányoznak anyám a szép vasárnapok,
a csöndes ölelések, a halk panasz-szavak,
és hiányoznak azok a nagy beszélgetések,
melyek oly sokszor félbe maradtak.
Hiányzik aggódó és szelíd féltésed,
mely minden egyes lépésemnél tudatta velem,
hogy van még, aki óv, s van, ki rám vigyáz,
ebben a keserűséggel telt röpke életben.
Hiányzik anyám könnyel telt szemed,
mely sok fájdalmas búcsúzásnál elárulta azt,
hogy eljön az a nap, mikor bárhogy sietek,
nem lesz már ki reám vár a meszelt gang alatt.


 
 
0 komment , kategória:  Szépkorúaknak  
Hogy miért küszködnek, szenvednek és erőlködnek az emberek ?
  2017-07-02 19:34:11, vasárnap
 
  "Hogy miért küszködnek, szenvednek és erőlködnek az emberek annyit életük során? Mert a körülményeiket próbálják átalakítani ahelyett, hogy a rezgésüket hangolnák át. Az Univerzum a rezgésekre válaszol, nem a szavakra, vagy a tettekre. Ezért mondjuk mindig azt, hogy arra figyelj milyen érzés ha kimondasz, vagy megteszel valamit. Nem maguk a szavak és a tettek teremtenek, hanem az ahhoz kapcsolódó érzelmi energia. Emberek milliárdjai próbálnak hatékonyak lenni úgy, hogy egyszerűen nem foglalkoznak az érzelmeikkel. Nincs az a mennyiségű fizikai tett amivel elérheted a célod, ha ez nem a céllal összhangban álló rezgési állapotból indul ki. Ezt pedig onnan tudhatod egyértelműen, hogy amikor célodra gondolsz jól érzed magad és beburkol a 'minden rendben' érzése. Ha nem ezt érzed, akkor a rezgésed nincs összhangban a céloddal.
A kórházak nyüzsögnek az olyan emberektől, akik tettekkel próbálják kompenzálni a betegség rezgését. A börtönök tele vannak olyanokkal, akik mind azért jutottak oda, mert a környezettől próbálták erőszakkal kikényszeríteni azt amire vágytak, fittyet hányva a saját rezgésükre, ami ezt nem tette lehetővé. Nem vonzhatsz gazdagságot -még akkor sem ha a legjobb üzleti kurzusokra jársz-, ha szegénynek érzed magad; nem vonzhatsz egészséget, ha betegnek érzed magad; nem lehet részed jó kapcsolatokban, ha belül magányosnak, vagy a kapcsolatok terén szerencsétlennek, vagy ellenségesnek érzed magad; nem lehetsz két lábon járó Isteni Erő, ha belül gyengének, elesettnek érzed magad.
Azt állítjuk, hogy bőségesen megtapasztalhatod a gazdagság minden formáját, a kicsattanó egészséget, a szeretetteljes intim kapcsolatokat, az Isteni Létet, de ehhez az út a rezgéseiden (érzéseiden) keresztül vezet. Mindenféle fizikai tett csak következménye ennek. A jólét lelkiállapotából olyan tettek születnek ami fizikailag is megtestesíti a jólétet. Ugyanez érvényes a szeretetre, az egészségre, a biztonságra, a stabilitásra, az erőre. Minden belülről indul el, mert így működik az Univerzum. Ne keverjétek a sorrendet!
Tudjuk, hogy ez kemény dió, mert nem erre kondicionáltak benneteket, de meg kell tanulnotok belülről kifelé teremteni, nem pedig a külső világot erőszakolni azért, hogy jobban érezhessétek magatokat. Előbb az összpontosító-képességetek által érezzétek jobban magatokat és ha ezt sikerül fenntartanotok, a világotok a szemeitek előtt rendeződik át. Kulcsfontosságú, hogy tudjatok erről, de ha nem gyakoroljátok, csak üres információ marad. Gyakoroljatok - akkor is, ha az elején idegen, ha nehezen megy... ha sokat gyakoroltok, idővel belejöttök. Legyetek kitartóak!"
- Abraham-Hicks
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Süt a szép Nap
  2017-07-02 19:31:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Boldogok akik lenni is tudnak, nem csak tenni
  2017-07-02 19:29:42, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Július
  2017-07-02 10:02:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
Az ember, aki nem tud kérni
  2017-07-02 10:00:32, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
A boldogságot csak az bírja el
  2017-07-02 09:58:16, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Biztos vagyok abban, hogy Te is eddigi életed legnehezebb
  2017-07-02 08:43:44, vasárnap
 
  Biztos vagyok abban, hogy Te is eddigi életed legnehezebb időszakát éled. Tudom, hogy a túlélésre törekszel. Olyan sok a megoldandó feladat, hogy nincs magadra időd. Sem energiád.
Nincs türelmed a gyermekedhez, az anyukádhoz, a barátaidhoz, de még önmagadhoz sem.

Pedig ez az időszak önvizsgálatra késztet. Soha ilyen tisztán nem mutatkozott meg, hogyan állsz önmagadhoz. Tiszteled, becsülöd-e saját lényed. A világ, mint tükör megmutatja Neked, hogyan állsz a sorshoz.
Ez az időszak alázatra tanít... elengedésre, megbocsátásra, elfogadásra...

Vajon hiszel-e a gondviselésben akkor is, amikor minden a feje tetejére áll? Hiszel-e akkor is, amikor elveszítesz mindent, amikor romokban vannak a kapcsolataid, és elviselhetetlen fájdalmat érzel?

Tudusz-e bízni, amikor elveszítesz embereket, akik fontosak voltak Neked? Tudsz-e úgy tekinteni a problémákra, mint megoldandó feladatokra?

Hidd el, sosem vagy egyedül. Bármi is történt, a nap holnap is felkel. Eddig is volt, ezután is lesz valahogy.
Most ne csodáért imádkozz, hanem megoldásokért, hiszen nem tudsz továbblépni, míg nem oldod meg a feladatokat.

Itt az idő, hogy levesd az áldozatiság köpönyegét, és ne csak adni akarj, hanem megtanulj befogadni. Ha kérsz, megadatik, ezt ne feledd! Ideje megtanulni segítséget kérni.

A mélységek hatására az emberekben felébred a szeretet, és elkezdik más szemmel látni a világot. Talán rádöbbennek arra, hogy mindenki a saját csatáját vívja, és nem bántani, hanem támogatni kell egymást.

Aki tovább gyűlölködik, gáncsoskodik, bánt, megaláz, nagyon szomorú kenyeret fog enni. Senkit nem kerül el a sorsa. Hamar át fogja érezni azt, amit másokkal tesz.

Ennek az időszaknak megvan a maga nagyszerűsége is. Lehetőséget kapunk az azonnali megoldásokra. Ha a szándék megvan bennünk, akkor az élet tálcán kínálja nekünk a tanulást és a fejlődést ezen események által. Ne feledjük, minden "probléma" magában hordozza a megoldást.

Mohácsi Viktória
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A Balatoni nyár
  2017-07-02 08:24:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 402 db bejegyzés
e év: 5773 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6197
  • e Hét: 16402
  • e Hónap: 56014
  • e Év: 284951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.