Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Pompás pénteket!
  2017-07-28 21:08:39, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit
  2017-07-28 21:06:35, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
25 dkg mascarpone 2 dl tejszín 2 dl kókuszkrém 10 dkg kókusz
  2017-07-28 21:01:31, péntek
 
  25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 dl kókuszkrém
10 dkg kókuszreszelék
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin fix
25 dkg keksz

Elkészítés: A fehér csokit felkockázzuk, és gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral. A mascarponét tálba tesszük, hozzáöntjük a kókuszkrémet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és a fehér csokit, ezzel is elkeverjük, majd a tejszínhabot és a kókuszreszelék 2/3 részét váltakozva 2-3 részletben beleforgatjuk.
Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírból akkora kört vágunk, hogy épp belesimuljon, az oldalára pedig egy vastagabb csíkot vágunk a papírból. A peremen néhány helyen pici vajpöttyöt rakhatunk, hogy a papírt megtartsa.
A tortaforma alját kirakjuk keksszel, majd egy adag kókuszos csokihabot rakunk rá, ízlés szerint rétegezzük a keksszel, a tetejére krém kerüljön, amit óvatosan elsimítunk. A tetejét a maradék kókuszreszelékkel meghintjük, és 4-5 órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen, a keksz pedig felpuhuljon.
Tálalás előtt lecsatoljuk a forma peremét, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Ízlés szerint szeletelve tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Mindenki okkal érkezik az életedbe. Lesz, aki csalódást tart
  2017-07-28 11:48:20, péntek
 
 

Mindenki okkal érkezik az életedbe. Lesz, aki csalódást tartogat majd, ami által erősebbé válsz, és lesz, aki a hited adja majd vissza. Lesz, aki átsegít egy nehezebb szakaszon és lesz olyan, aki majd akadályt épít neked, hogy átléphesd azt. Lesz, aki az érintésével épít számodra reményt egy szebb holnaphoz, és lesz olyan is, aki majd csendben átölel és Te szavak nélkül is tudni fogod, merre menj tovább. Okkal vannak melletted, és ha végeztek, ha átadtak mindent, ami neked szólt, majd mennek tovább az úton. Ne sirasd hát őket, adj hálát, hiszen voltak, érthetted őket, minden ami történt, megtörténhetett. Légy hálás, hogy lehettek, hogy Te lehettél, hogy többé válhattál, erősebbé, néha sebekkel, öleléssel és áldással, de mindig több lettél. Velük és általuk, azokkal, akik melléd rendeltettek a hosszú úton. (Theodorovits Andrea)

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Születésnapodon
  2017-07-28 11:43:25, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szülinap  
Ha szeretnéd megváltoztatni a világot, akkor szeress
  2017-07-28 11:30:19, péntek
 
  Ha szeretnéd megváltoztatni a világot, akkor szeress egy férfit igazán. Válaszd ki azt, akinek a Lelke a tiédhez szól. Aki lát téged. Aki elég bátor ahhoz, hogy féljen. Fogadd el a kezét és vezesd finoman házi tűzhelyed véréhez. Ahol érezheti a melegedet saját magán. Hagyd ott megpihenni, és égesd el a tüzedben a terheit. Nézz bele a szemébe. Nézz bele lénye mélyébe, és lásd azt, ami ott alszik, vagy ébred. Nézz a szemébe... lásd ott az apáit és nagyapáit, az összes háborút és őrültséget, amit a szellemük távoli helyeken, távoli időkben harcolt. Lásd ott az őrületet és fájdalmat, amit a mások fölötti hatalom világa hozott nekik és a hozzájuk tartozóknak. Lásd a fájdalmukat, a harcaikat, a gyötrődést és a bűntudatot. Lásd ítéletek nélkül... majd engedd el... Érezz bele az őseitől örökölt terhekbe. És tudd, hogy menedéket keres nálad. Engedd, hogy beleolvadjon a megtartó pillantásodba, és tudd, hogy nem kell visszatükröznöd a benne dúló viharokat... mert méhed van... édes és mélységes kapu van benned... amely elmossa a régi sebeket.
Ha meg akarod változtatni a világot, akkor szeress egy férfit... szeresd őt igazán... Ülj előtte női erőd teljes szépségében, sebezhetőséged lélegzetében, a benned élő kislány ártatlan játékosságában és a halál mélységeiben... Küldj neki meghívót a virágzásodba... engedd, hogy feléd lépjen... és ússz vele együtt a Föld méhében, csendes tudásban. Együtt.
És amikor visszahúzódik... mert vissza fog... félelmében elrejtőzik a barlangjában... akkor gyűjtsd magad köré a nagymamáidat... engedd, hogy a bölcsességük körbeöleljen. Halld a suttogásuk, és engedd, hogy a benned lévő rémült kislány megnyugodjon. Maradj nyugodt, és várd türelmesen a visszatértét. Ülj az ajtajánál és énekelj... az emlékezés dalát... hogy újra meglágyuljék. Ne provokáld benne a kisfiút, praktikákkal, játszmákkal, csábítással... csak azért, hogy a pusztítás hálójába húzd, a gyűlölet és káosz helyére. Amely szörnyűbb, mint az összes háború, melyet valaha harcolt. Ez nem női energia, csak bosszú, méreg, a világunk megerőszakolása, amelyben elvérzik a nő miközben a férfit kiheréli. Ez mindannyiunkat megöl. És mindegy, hogy az anyja ölelte-e vagy nem, legyél te most valódi anya. Tartsd meg a kegyelmedben, vezesd a Föld méhébe saját mélységeiden keresztül. Ne büntesd a sebeiért és azért, mert nem tud megfelelni a szükségleteidnek. Sírj érte édes folyókat... és engedd, hogy a véred haza vezesse...
Ha meg akarod változtatni a világot, szeress egy férfit... szeresd őt igazán... Szeresd őt mezítelenül és szabadon... Szeresd őt annyira, hogy megnyitod a tested és a lelked a születés és halál ciklusaira... És köszönd meg neki a lehetőséget, ahogy végigtáncoltok a zúgó szeleken és a csendes erdőkön. Legyél bátor törékenynek lenni... és engedd, hogy magába igya lágy szirmaidat... Engedd, hogy megtartson... hogy felálljon és védelmezzen. Dőlj bele a karjaiba és bízz abban, hogy megtart. Akkor is, ha előtte már ezerszer elejtettek. Tanítsd arra, hogy megadja magát... azzal, hogy megadod magadat... váljatok eggyé az édes semmivel, a világok szívével.
Ha meg akarod változtatni a világot, szeress egy férfit... szeresd őt igazán... bátorítsd... tápláld... halld meg... tartsd meg... gyógyítsd meg. És cserébe ő támogat és védelmez. Erős karokkal, tiszta gondolatokkal és célba találó nyilakkal. Mert képes rá. Ha engeded, az lesz, akiről álmodsz. Ha szeretni akarsz egy férfit, szeresd magadat. Az apádat, a fiadat, a volt szerelmeidet, az első fiút, akit megcsókoltál... és az utolsót, akit elsirattál... Köszönd meg az összes ajándékot, amely ezen találkozáshoz vezetett. Ahhoz, aki most előtted áll... és keresd meg benne a magot, az új magját... a magot, amit táplálhatsz, és amiből új világot növeszthettek együtt.
Katinka Soetens - fordította: Veres Kriszta

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Gyere!
  2017-07-28 08:24:03, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Csak rálépsz az útra
  2017-07-28 08:22:34, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A virágok arra tanítanak, hogy semmi sem örök
  2017-07-28 08:21:05, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágaim  
Country-Party
  2017-07-28 08:19:21, péntek
 
 



2017. júli
[linkhttps://www.facebook.com/gabriella.majoros.1/videos/1508667532489283/]" target="_blank" >rel="nofollow"Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Country dance  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 402 db bejegyzés
e év: 5773 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2505
  • e Hét: 12710
  • e Hónap: 52322
  • e Év: 281259
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.