Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 352 
Dárdai Palkó megszerezte első gólját az NB I-ben
  2021-01-31 10:25:02, vasárnap
 
  Először kezdett bajnoki meccsen Dárdai Palkó a MOL Fehérvárban, és bár két lehetőséget még elpuskázott, az első félidő utolsó percében egy szép lövéssel megszerezte első NB I-es gólját.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Ferencváros - Dinamo Kijev 0:1 - B.L.
  2020-12-09 16:43:06, szerda
 
  Szerhij Rebrov vezetőedző szerint annak ellenére a keddi volt a Ferencváros egyik legjobb mérkőzése a Bajnokok Ligájában, hogy végül 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijev vendégeként.
A Juventus és a mostani Dinamo Kijev elleni idegenbeli meccsre vagyok a legbüszkébb, ezeken kimagaslóan jól játszott a csapat - válaszolta az MTI kérdésére az ukrán szakember a találkozót követő sajtótájékoztatón. - Az öltözőben azt mondtam a játékosoknak: büszkék lehetnek magukra, mert jó játékot mutattak. Nemcsak ezen a meccsen, hanem az egész sorozatban jól szerepeltek. Eddig senkinek se volt BL-tapasztalata, egyszerűen felnőttek a játékosok".
Rebrov szerint a BL-sorozat legnagyobb tanulsága a futballistái számára, hogy nem szabad gyermeteg hibákat elkövetni. Hozzátette, csapata sokkal jobban játszott csapatként, mint a sorozat elején.
“Az időjárás annyiban befolyásolta az összecsapást, hogy ha jobb lett volna a pálya talaja, az nekünk kedvezett volna, mert ilyen fagyott talajon nehéz sok helyzetet teremteni, de a Ferencvárosnak még így is volt három-négy. A Dinamo nagyon jól védekezett, a kombinatív játék hiányzott, hogy ezt feltörjük, de ezt gátolta a fagyos talaj" - mondta Rebrov, aki annyit megemlített, hogy visszanézte az első félidei büntetőgyanús szituációt - kezezés volt, és szerinte együttese nem kapott meg egy 11-est.
Rebrov kifejezetten dicsérte a csapatát a tekintetben, hogy a Dinamo nem azért védekezett, mert az volt a célja, hanem a Ferencváros kényszerítette erre a szerepre. Úgy vélte, jól működött a letámadás, és nagy érdemnek tartja, hogy a hazaiak először csak az 57. percben veszélyeztettek.
Rebrov egykori klubjának, a Dinamónak sok szerencsét és jó sorsolást kívánt, a jelenlegi együttesével kapcsolatban azt mondta, újra BL-be szeretne jutni a Ferencvárossal.
“Ilyen fagyos talajon az eredmény tartása volt a cél és abból ellentámadásokat végrehajtani. Szünetben nagyobb aktivitást kértem a játékosoktól, és ez sikerült. A szerzett góllal eldőlt a továbbjutás, így elégedett vagyok" - fogalmazott Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev trénere.
A Ferencváros egygólos vereségével sereghajtó maradt a négyesében, így búcsúzott a folytatástól. A zöld-fehérek 25 év után szerepeltek ismét a BL főtábláján, s végül egy ponttal búcsúztak a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev mögött.

*
- Szabó József, a Dinamo Kijev legendás labdarúgója és vezetőedzője kedd este korábbi tanítványa, Szerhij Rebrov miatt a Ferencvárosnak szurkol majd egykori csapata ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában.
,,Az irányításom alatt nőtt fel. Nagyszerű srác, szorítok neki, hogy trénerként is sikeres legyen. Miatta fogok a Ferencvárosnak drukkolni, azt szeretném, hogy az ő csapata jusson tovább" - jelentette ki a közmédiának adott interjúban a 80 éves sportember, aki hozzátette, ugyanígy szurkol az 1990-es évek nagyszerű Dinamo Kijevében szerepelt másik klasszis csatárának, Andrij Sevcsenkónak, aki jelenleg az ukrán válogatottat irányítja.
A szovjet válogatott tagjaként vb-bronzérmes kijevi klublegenda elárulta, Rebrov rendkívül precíz játékos volt, mindig elvégezte a kiszabott feladatokat, soha nem késett, a labdarúgás mellett pedig a rádiózás foglalkoztatta.


Forrás: M4 sport hírek.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Nemzetek Ligája elitjébe jutott Magyarország
  2020-11-19 10:17:55, csütörtök
 
  A magyar labdarúgó-válogatott fegyelmezett és okos játékkal 2-0-s győzelmet aratott Törökország felett a Nemzetek Ligája B divíziójában, ezzel - miután az eddigi éllovas Oroszország kikapott Szerbiában - megnyerte a 3. csoportot és feljutott a legmagasabb osztályba "A" divíziójába.
......



Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: Sigér (57.), Varga (95.)
sárga lap: Cseri (53.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (91.), illetve Tekdemir (48.)

Magyarország:
Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. - Nego (Botka, 89.), Nagy, Sigér, Hangya (Holender, 75.) - Kalmár (Cseri, a szünetben) - Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga, a szünetben)
...... ............


Törökország:
Günök - Sangare, Demiral, Ozan Kabak, Erkin - Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.) - Can Kahveci (Yazici, 55.), Calhanoglu, Karaman - Tosun (Türüc, 71.)

Optimistán várta mindkét válogatott a mérkőzést.
A törökök a szeptemberi Magyarország elleni mérkőzés óta nem kaptak ki, pedig olyan csapatokkal mérkőztek, mint Horvátország vagy Németország. Az oroszok vasárnapi verése csoportunk pedig azt jelentette számukra, hogy válogatottunk legyőzése esetén akár meg is nyerhetik a kvartettet.
Ugyanakkor a Rossi-legénység is veretlen öt mérkőzés óta, és Izland legyőzésével az Eb-pót selejtezőn kijutott a kontinensviadalra, ami elsődleges célja volt a magyar nemzeti csapatnak. Az őszi menetelés viszont annyira meghozta az étvágyat, hogy a nehézségek ellenére is abban bízott Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya, hogy megverhetjük Törökországot.
Mint fogalmazott, mindenképpen elégedett lesz a csapat idei teljesítményével, de hogy mennyire, az attól is függ, hogy sikerül-e megverni a törököket, illetve megcsípjük-e a csoport első helyét, amire komoly esély nyílt, hiszen azonos pontszámmal állt a csoport élén az oroszokkal, akik pedig a jó erőkből álló szerbek vendégei voltak szerdán este.
A kispadról a szerbek elleni meccshez hasonlóan Gera Zoltán irányította nemzeti csapatunkat, de a koronavírussal szenvedő Rossi a távolból végig kapcsolatban volt vele. Az alaposan megtizedelt válogatottat is az olasz szakember állította össze:

*
- A magyar labdarúgó-válogatott 2020-as mérkőzései:

2020.09.03., Sivas: Törökország-Magyarország 0-1 (0-0) - Nemzetek Ligája
gól: Szoboszlai (80.)

2020.09.06., Budapest: Magyarország-Oroszország 2-3 (0-2) - Nemzetek Ligája
gól: Sallai (62.), Nikolics (70.), illetve Mirancsuk (15.), Ozdojev (33.), Mário Fernandes (46.)

2020.10.08., Szófia: Bulgária-Magyarország 1-3 (0-1) - Eb-pótselejtező
gól: Jomov (89.), illetve Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)

2020.10.11., Belgrád: Szerbia-Magyarország 0-1 (0-1) - Nemzetek Ligája
gól: Könyves (20.)

2020.10.14., Moszkva: Oroszország-Magyarország 0-0

2020.11.08., Budapest: Magyarország-Izland 2-1 (0-1)
gól: Nego (88.), Szoboszlai (92.), illetve G. Sigurdsson (11.)

2020.11.11., Budapest: Magyarország-Szerbia 1-1 (1-1)
gól: Kalmár (39.), illetve Radonjic (17.)

2020.11.14., Budapest: Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)
gól: Sigér (57.), Varga (95.)
Ünneplés képei
......



...... .........



Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
MAGYARORSZÁG - Törökország ma este élőben 11.18
  2020-11-18 17:43:52, szerda
 
  Az olvasók által legerősebbnek vélt kezdőcsapat:
Dibusz Dénes - Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila - Loic Nego, Sigér Dávid, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Holender Filip - Nikolics Nemanja, Könyves Norbert

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló:
MAGYARORSZÁG - Törökország, Puskás Aréna 20.45
Szerbia-Oroszország, Belgrád 20.45
HAJRÁ MAGYAROK . RÁ!-RÁ- HAJRÁ!!!

A csoport állása:
1. Oroszország 5 2 2 1 9-7 8 pont
2. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 5-4 8
3. Törökország 5 1 3 1 6-6 6
4. Szerbia 5 - 3 2 4-7 3
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Sajátos rekordot ért Szoboszlai Izland elleni gólja
  2020-11-13 13:37:34, péntek
 
  A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki-selejtezőcsoportjából négy ország is ott lesz a kontinenstornán.
- Magyarország - Észak Irország 2.1
A magyar labdarúgó-válogatott Izland elleni sikerével (2-1) kivívta az Európa-bajnoki részvételt, ami egyben azt is jelenti, hogy Eb-selejtezőcsoportunkból négy nemzet is ott lesz a 2021 nyarára halasztott, részben magyar rendezésű kontinenstornán - Horvátország és Wales egyenes ágon jutott ki az Eb-re, míg Szlovákia Marco Rossi csapatához hasonlóan pótselejtezőn vívta ki a részvétel jogát, miután hosszabbítást követően 2-1-re verte Észak-Írországot.
Mivel a jelenlegi helyzet a Nemzetek Ligájának köszönhető, s ez a sorozat korábban nem volt, így természetes, hogy nemcsak az ezt megelőző Európa-bajnokságokra, de világbajnokságra sem kvalifikált korábban egy csoportból négy ország, így inkább azt néztük meg, hogy a tíz 2020-as Eb-selejtezőcsoportból akad-e másik, amelyből négy válogatott lehet ott a nyári tornán.
Magyarország mellett Szlovákia, Skócia és Észak-Macedónia váltotta meg a jegyét csütörtökön, ám mivel a selejtezőcsoportban 3. helyen végzett szlovákok velünk együtt az E csoportban küzdöttek, marad a G és az I csoport. Előbbiben az észak-macedónok, utóbbiban a skótok is a 3. helyen végeztek, tehát kiderül, nincs olyan Eb-selejtezőcsoport, melyből a magyarhoz hasonlóan négyen is kijutottak volna az Eb-re - a Rossi-csapat az egyetlen, amely negyedikként végzett csoportjában, mégis ott lehet a kontinenstornán.
Tehát korábban soha nem látott módon lesz ott négy, egy selejtezőcsoportban szerepelt ország nagy világeseményen - jelen esetben Európa-bajnokságon.
- Győzelem Izland ellen - kijutott az Európa-bajnokságra a magyar válogatott
...... .........


Európa-bajnoki pótselejtező, A divízió, döntő:
Magyarország-Izland 2-1 (0-1)
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Björn Kuipers (holland)
gólszerzők: Nego (88.), Szoboszlai (92.), illetve G. Sigurdsson (11.)
sárga lap: Szalai A. (63.), illetve G. Sigurdsson (5.), Ingason (95.)

Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Fiola (Lovrencsics, 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) - Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai

Izland: Halldorsson - Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, Magnusson - Sigurjonsson (Ingason, 87.), Gunnarsson (Skulason, 83.), G. Sigurdsson, J. Gudmundsson (Bodvarsson, 73.) - Bjarnason, Finnbogason (A. Gudmundsson, 73.)

I. félidő: 11. perc: Az izlandiak szabadrúgáshoz jutottak a magyar 16-os jobb sarkához közel, Gylfi Sigurdsson középre tartó lövése pedig átcsúszott Gulácsi kezei között (0-1).

II. félidő: 88. perc: Nikolics passzát Arnason Palssonra rúgta, úgy pattant a labda Nego elé, aki az ötös jobb sarkáról a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).
92. perc: Szoboszlai a 16-os előteréből, középről a bal alsó sarokba lőtt, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (2-1).
*
Bár a csapatok üres lelátók előtt vonultak a játéktérre, az egyik kapu mögötti szektor tetejére két magyar zászló közé a Szózat első két sorát feszítették ki, alulra pedig a “mindent bele!" feliratot a Puskás Arénában, amely kívülről a magyar nemzeti színekben pompázott a fényfestéstől.
A találkozó elején jobbára a vendégek vezettek támadásokat, az első védést is Gulácsi mutatta be, szerencséjére Palsson közelről éppen a kezébe fejelte a labdát egy szöglet után. Másodjára viszont hatalmasat hibázott a magyar kapus, aki szó szerint bevédett egy könnyen fogható szabadrúgást. Negyedóra elteltével felocsúdott a magyar csapat, a letámadás egyre jobban működött, így átvette a játék irányítását, de az első kaput eltaláló lövés az izlandi kapus ölébe hullott. Néhány perccel később Orbán fejese már jobban megdolgoztatta Halldorssont, aki azonban leért a rövid sarokra.
A szünetig hátralévő időben nem változott a játék képe, az izlandiak többnyire átengedték a területet és labdaszerzés utáni gyors ellenakciókra rendezkedtek be, így a magyarok lassú támadásépítéssel próbálkoztak. Mindkettőben volt veszély, egy ízben Botka mentett az utolsó pillanatban, de Gulácsinak is voltak védései, míg az izlandi kapu előtt Sallai és Holender is ígéretes pozícióból lőhetett, de mindkét kísérletet könnyedén védte az izlandi hálóőr, Szoboszlai szabadrúgása pedig nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.
Fordulás után a szigetországiak egyre kevésbé jutottak el Gulácsi kapujáig, így a magyarok egyértelmű mezőnyfölényben futballoztak, a vendégek stabil védelmét pedig Szoboszlai sarkazása bontotta meg, ám Szalai Attila lövését így is blokkolni tudták a védők. Ezt leszámítva viszont a támadásokból hiányoztak az ehhez hasonló váratlan megoldások, emiatt a magyar csapat hiába birtokolta sokkal többet a labdát, ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ahogy telt az idő, úgy növekedett a nyomás az izlandi kapun, de a kulcspasszokba rendre hiba csúszott, így csupán az átlövési kísérletek jelentettek némi veszélyt.
Sokáig úgy tűnt, a hajrában sem sikerül felőrölni a vendégek védelmét, vagy rést találni rajta, mert a második félidőben komoly védésre sem volt szüksége az izlandi kapusnak, hogy megőrizze csapata számára a minimális előnyt. Csakhogy előbb a csereként beállt Nego talált a kapuba, majd a hosszabbításban Szoboszlai kapufás gólt lőtt, ezzel a hajrában váratlanul a maga javára fordította a sorsdöntő találkozót a magyar válogatott.
magyar csapat tagjai az üres lelátók ellenére mind a négy oldalra kirohantak “ünnepeltetni" magukat és még 15 perccel a lefújás után is a pályán énekeltek, táncoltak.

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

Forrás: M4 sport hírek

Gólok videós összefoglalója Link

- Origó weboldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros a derbin
  2020-10-25 13:19:08, vasárnap
 
  Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Ferencváros 2-0-s győzelmet aratott az Újpest felett, Tokmac és Somalia góljával. A három ponttal megerősítette helyét a tabella élén a címvédő
Az FTC így már 57 mérkőzés óta veretlen hazai pályán a bajnokságban: 11 döntetlen mellett ez volt a 46. győzelme. Az Újpest ellen pedig lassan öt éve nem veszített a pontvadászatban: öt döntetlen mellett kilencedik alkalommal győzte le a lila-fehéreket, sorozatban ötödször.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
B.L. mérkőzés labdarúgás -/ FTC - barcelona
  2020-10-20 10:16:41, kedd
 
  Rohamosan fogynak a bérletek a Ferencváros labdarúgócsapatának hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseire.
...... ........


Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető cég, a Ferencváros marketingügynöksége, a Sport Five Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jegyértékesítés első napján 3084 BL-bérlet talált gazdára. Egyelőre a klub azon hűséges szurkolói vásárolhattak csak, akik a legutóbbi és a mostani idényben és szezonbérlettel rendelkeznek, és a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett zárt kapus mérkőzések miatt nem kértek visszatérítést.
Ez a 4100 drukker még kedden is előnyben részesül, és lehetősége van arra, hogy megvásárolja bérletét. Érdekesség, hogy a legjobb helyekre szóló, kiemelt ellátással járó, több százezer forintos VIP-bérleteket már mind eladták.
A Ferencváros első csoportmérkőzését jövő héten a Dinamo Kijev ellen még a Groupama Arénában játssza, ide a lezárások és az európai szövetség (UEFA) különböző előírásai miatt 5200 bérletet értékesíthet a klub, ezt követően pedig átköltözik a Puskás Arénába, ahová a Juventus és a Barcelona elleni összecsapásokra nagyságrendileg körülbelül még 10 ezer talál gazdára.
A leghűségesebb szurkolókat követően szerdán az a további, nagyjából 700 drukker vásárolhat a mindhárom mérkőzésre érvényes bérletekből, akik idén és tavaly is bérletesek voltak, őket egy nappal később követik majd a szurkolói kártyával rendelkezők.
A Ferencváros kedden az FC Barcelona otthonában kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája főtábláján, ahol legutóbb 25 évvel ezelőtt szerepelt
- Egy katalán újságíró arról kérdezte Szerhij Rebrovot, örülne-e annak, ha a hatszoros aranylabdás Lionel Messi nem lépne pályára, az ukrán vezetőedző szerint azonban a Barcelonának is szüksége van a jó rajtra, ehhez pedig a legjobbak kellenek. Ugyanakkor ha az argentin klasszis nem játszana, akkor is klasszisok ülnek a kispadon, akik pótolhatják. Hozzáfűzte, ha erről játékosait kérdeznék, valószínűleg azt mondanák, hogy mindenképpen szeretnének a világ legjobbja ellen pályára lépni.
REBROV: A JÁTÉKOSOK NEM SZERETNÉK, HA MESSI NEM JÁTSZANA
LOVRENCSICS: NEM SZABAD MEGIJEDNI ATTÓL, HOGY MESSI JÖN SZEMBE​
Lovrencsics Gergő szerint nem szabad meg szeppenni, hanem erőt kell meríteni abból, hogy a Ferencváros kedden a világsztárokkal felálló Barcelona ellen lép pályára a Camp Nouban a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Forrás M4 sport hírek
*
- A mérkőzés eredménye: 5:1 Barcelona javára
Orosz Pál szerint a Ferencváros labdarúgócsapata és az FC Barcelona között a legkisebb különbség a pályán volt a keddi Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, amelyet 5-1-re nyert a Camp Nouban a házigazda.
,,Nagyon jó élményekkel megyek haza, ugyanis véleményem szerint a legkisebb különbség a pályán volt köztünk, hiszen ha megnézzük, akkor egy olyan csapat ellen játszottunk, amelynek körülbelül harminc-negyvenszeres a költségvetése" - mondta az MTI-nek nem sokkal a hazautazás előtt az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.
,,Tokmac az elején lőtt egy gyönyörű lesgólt, majd jött Isael kapufája. Próbáltuk játszani a játékunkat, de azért természetesen alapvető különbség van a két együttes játékoskerete között. Mindenesetre egyáltalán nem futballoztunk alárendelten, nem játszottuk el az az áldozati bárány szerepét" - tette hozzá Orosz Pál.
A sportvezető megjegyezte, jövő szerdán, a Dinamo Kijev ellen sem feltett kézzel megy ki a pályára az együttes, amely az ukránokat is meglepheti úgy, mint ahogyan tette azt a Barcelonával a mérkőzés egyes szakaszaiban.
,,A VIP-páholyban azért volt némi mozgolódás a barcelonaiak részéről, amikor 3-1 után emberelőnyben volt egy-két helyzetünk" - fűzte hozzá Orosz Pál.

Forrás: M4 sport hírek

További cikk Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Fradi, hogy 25 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkör
  2020-09-30 18:30:06, szerda
 
  GRATULÁLOK A FERENCVÁROSNAK!!!
Fantasztikus sikert ért el ma este a Fradi, hogy 25 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Izgatottan várom a sorsolást, hogy kikkel mérheti össze a tudását Európa legjobbjai között.
Hajrá Fradi!
...... .........


A Ferencváros kedden kiharcolta a csoportkörbe jutást a Bajnokok Ligájában, miután 0-0-s döntetlent játszott a Moldével, így a múlt heti, norvégiai első meccsen elért 3-3-mal, idegenben lőtt gólokkal jutott be - 25 év után újra - a BL elitmezőnyébe.

Sorsolás Csütörtökön
Az eddig ismert kalapok:
1. kalap:
Bayern München (német), Sevilla (spanyol), Real Madrid (spanyol), FC Liverpool (angol), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Zenit (orosz), FC Porto (portugál)
2. kalap:
FC Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Borussia Dortmund (német), Chelsea (angol), Ajax Amsterdam (holland)
3. kalap:
Dinamo Kijev (ukrán), RB Leipzig (német), Internazionale (olasz), Olympiakosz Pireusz (görög), Lazio (olasz), Atalanta (olasz)
4. kalap:
FC Bruges (belga), Borussia Mönchengladbach (német), Istanbul Basaksehir (török), Rennes (francia), Ferencváros (magyar)

z első kalapba a címvédő, valamint az Európa-liga legjobbja, továbbá a hat legmagasabban rangsorolt bajnokság első helyezettje kerül. A 2-4. kalap összetételét az UEFA-együttható határozza meg. Egy országból két csapat nem kerülhet azonos csoportba.

A csoportszakasz játéknapjai:
október 20. és 21.
október 27. és 28.
november 3. és 4.
november 24. és 25.
december 1. és 2.
december 8. és 9.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Bognár György négygólos győzelemmel debütált Pakson
  2020-09-27 14:31:58, vasárnap
 
  A Paks a héten vezetőedzőnek kinevezett Bognár György első bajnoki mérkőzésén 4-0-ra legyőzte a vendég MTK Budapest együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján.
Paksi FC - MTK Budapest 4-0 (1-0)
Paks, 1398 néző, v: Erdös
Gólszerzők: Hahn (38., 57., 80., az első kettőt 11-esből), Szakály D. (52.)
kiállítva: Baki (37.)
sárga lap: Kulcsár (24.), Gévay (76.), illetve Bíró (17.), Mijatovic (30.), Baki (35., 37.)

- Paks: Hegedüs - Osváth, Lorentz, Gévay, Szabó J. - Kulcsár (Szakály D., a szünetben), Windecker, Balogh, Bertus (Haraszti, 79.) - Hahn, Sajbán (Csősz, 72.)

- MTK: Mijatovic - Ikenne-King, Baki, Nagy Zs., Herrera - Palincsár, Cseke, Mezei - Gera D. (Miovski, 67.), Bíró (Fereira, 42.), Schön (Kata, 61.)
Kiegyenlített küzdelemmel indult a mérkőzés, melynek korai szakaszában inkább mezőnyjáték folyt a pályán, a csapatok nem igazán jutottak el helyzetekig. Az MTK csapatkapitánya, Baki Ákos az első félidő hajrájához közeledve két perc alatt két sárga lapot szedett össze, így a játékvezető kiállította, a védő második szabálytalanságáért megítélt tizenegyesből pedig megszerezte a vezetést a Paks.
Tabellán
MTK 7. helyen 8 ponttal
Paks 9. kelyen 4 ponttal
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Győzelmével fellépett a harmadik helyre a ZTE FC
  2020-09-27 14:15:10, vasárnap
 
  Az ötödik fordulóval folytatódott a labdarúgó NB I OTP Bank Liga, a ZTE FC pedig egyik vidéki riválisát, a Diósgyőr csapatát látta vendégül. A ZTE FC megérdemelten tartotta otthon a három pontot és fellépett a harmadik helyre a tabellán.
*
ZTE FC - Diósgyőri VTK 3-1(2-1)
Zalaegerszeg, 2825 néző. Jv.: Antal P. (Tóth II., Horváth Z.).
ZTE FC: Demjén - Tanasin, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Favorov (Koszta, 61.), Sankovic - Bedi - Vass (Szánthó, 74.), Babati, Könyves (Zimonyi, 88.). Vezetőedző: Boér Gábor.
...... ........


Diósgyőr: Antal B. - Sesztakov, Szűcs, Hegedüs, Memolla - Hasani (Korbély, 83.), Rui Pedro (Márkvárt, 68.), Iszlai, Ivanovki (Makrai, 83.)- Drazic, Molnár G. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gólszerzők: Könyves (9., 31. - 11-esből), Koszta (76.- 11-esből), illetve Hegedűs (45.).
Sárga lap: Sankovic (32.), Szánthó (88.) illetve Szűcs (30.), Molnár G. (31.), Iszlai (70.)

A ZTE FC összességében megérdemelten tartotta itthon a három pontot, hiszen a mérkőzés egészét nézve kontrollálta a találkozót azzal együtt is, hogy a Diósgyőrnek voltak időszakai, amikor nyílttá tette a mérkőzést. Az egerszegiek ezzel a győzelemmel felléptek a képzeletbeli dobogó harmadik fokára is.
Meccs utáni edzői értékelések
- Boér Gábor: ,,Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, hiszen megvalósítottuk azt a játékot, amit korábban is mutattunk és elterveztünk. A mi játékunk nem a védekezés és az lenne a cél, hogy mindig látványos játékkal rukkoljunk ki.
- Feczkó Tamás: "A hazaiak első találata alapvetően befolyásolta a mérkőzés további menetét, de csapatom a kétgólos hátrányra is jól reagált. Ami bosszantó, hogy a második félidőben igazából nem tudtunk nagy helyzetet kidolgozni. Kapkodtunk és sokat hibáztunk az ellenfél térfelén. a harmadik találat, már bénítólag hatott a csapatra és egy kicsit feleslegesnek is éreztem kapusunk mozdulatát a tizenegyesnél, de ez az ő döntése volt.

ZTE csapata 5. forduló után 8 pontos
Nagyobb kép Link

...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 352 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.