Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 136 
Hosszú Katinka a ISA igazgatósági tagjaként
  2021-02-28 20:07:00, vasárnap
 
  Izgatott vagyok, hogy hivatalosan is képviselhetem az úszókat a Nemzetközi Úszók Szövetségének (ISA) igazgatósági tagjaként. Hosszú út volt ide eljutni, és még sok mindent el kell érnünk.
Erős motivációt érzek, hogy profibb szintre emeljük a sportunkat. A Szövetség egy olyan platform lesz, amely segít az elit versenyképes úszóknak vitázni és együttműködni egy változatos, az elit sportolókat érintő kérdésekben.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Mága Zoltán: Auschwitz-Birkenau felszabadítására emlékezünk
  2021-01-27 16:21:39, szerda
 
  Auschwitz-Birkenau felszabadítására és a holokauszt áldozataira emlékezünk
Auschwitz felszabadításával szabadságot kapott az élet és a jövő. Művészként, emberként is nagyon fontosnak tartom, hogy emlékezzünk, és emlékeztessük az emberiséget a vészkorszak borzalmaira, hogy soha többé ne fordulhasson elő a holokauszt borzalma.
David Foster barátommal a X. jubileumi újévi koncerten így emlékeztünk a vészkorszak valamennyi áldozatára!

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Benedekffy Katalin:
  2021-01-27 16:15:39, szerda
 
  Székelyföld hitet, erőt és gyökeret adott, Magyarország pedig szárnyakat ad.
Tizenkilenc évesen egy hátizsákkal a hátán, kezében egy kék virággal állt a józsefvárosi piac előtt Benedekffy Katalin. Egy seftes busszal érkezett Temesvárról, mert elhatározta, Magyarországon szeretne tanulni. Rengeteget tanult, küzdött, mert - ahogy mondja - hajtotta valami. Mesterei - Tokody Ilona, Laki Krisztina és a világhírű mezzoszoprán, Hamari Júlia - segítették a pályáján. Azóta nemcsak Magyarországon lett híres énekművész, hanem fellépett Amerikában, Svájcban, Ausztriában, Izraelben, Németországban és Spanyolországban is. A járvány miatt elmaradt egy moszkvai koncertje és egy ausztráliai kilencállomásos turnéja. Most az Operettszínházban próbál - a tervek szerint márciusban mutatják be a Nine című darabot. De amint megnyílhatnak a színházak, a Soproni Petőfi Színházban a Stabat Matert énekli. Egészen különleges ez az előadás, mert szimfonikus zenekar kíséri, a színpadon pedig egy csodálatos, szakrális balettelőadást láthat a közönség. Benedekffy Katalin azt mondja: rendszeresen hazalátogat Nagygalambfalvára, ahol született. Otthon feltöltődik, beszélget az emberekkel, meghallgatja őket, hogyan látják a világot az ottaniak, aztán felmegy a Madarasi Hargitára és énekel. Úgy érzi: ott, a hegyen közelebb van Istenhez. Interjú Benedekffy Katalinnal.
Azt nyilatkozta egy helyütt, hogy ha hazamegy, akkor minden alkalommal felmegy a Madarasi Hargitára - ahogyan most karácsonykor is megette. Miért fontos ez önnek?
Évekkel ezelőtt élet-halál között feküdtem a zalaegerszegi kórházban. Az orvosok félig már lemondtak rólam. Egy éjszaka, amikor nem tudtam, hogy megélem-e a másnapot, megfogadtam, hogy ha az Isten megsegít, és életben maradok, minden évben felmegyek a Fogarasi-havasokra, a Madarasi Hargitára és Csíksomlyóra is ellátogatok. Meggyógyultam, és azóta soha nem hagyom ki ezeket az utazásokat.
Ha felmegyek a hegyekbe, mindig megnyugszom és feltöltődöm. Azt érzem, hogy közelebb vagyok az égiekhez, és kicsit beszélgethetek Istennel.
Most is megtettem, karácsony után. Gyönyörű volt. Nagygalambfalván - ahol a szüleim élnek - eső esett, fent a hegyekben viszont hó hullott. Lenyűgöző volt. Kihajoltam az autó ablakán, és önfeledten énekelni kezdtem. Persze, kicsit meg is hűlt a torkom, de gyorsan meg kell gyógyulni, mert már elkezdődtek a próbák az Operettben.

Milyen darabbal készülnek?
A Nine című darabot próbáljuk. Federico Fellini Oscar-díjas 8 és ½ című remekműve alapján írta Arthur Kopit és Maury Yeston a musicalt, amelyet az Operettszínház műsorra tűzött. A mi bemutatónk különlegessége az, hogy lesz benne néhány rész, amely csak a filmben volt, az eredeti darabban nem - vagyis, most a színpadi előadás ősbemutatójára készülünk, amelyet várhatóan március végén mutatunk be. Természetesen, a járványhelyzet miatt még nem lehet pontosan tudni, hogy valóban be tudjuk-e mutatni a musicalt, de a próbák már zajlanak. Sajnos sok előadásom félbe maradt tavasz óta a járvány miatt.
Például a Stabat Mater a Soproni Petőfi Színházban. Ha jól tudom, a bemutatót még meg tudták tartani, de a járvány miatt többször már nem játszhatták az előadást, amely valóban egy sajátos helyzetben született, amikor tényleg szükség van az egyetemes értékekre. Önnek mit adott ez a különleges előadás?
A Stabat Mater az egyik legszebb Mária-himnusz. Amikor klasszikus éneket tanultam, már akkor énekeltem a Stabat Materből több részt. Nagyon szeretek ugyanis oratóriumokat énekelni - Bachtól, Handeltől és sok más szerzőtől énekeltem vallásos műveket. Egészen másfajta hangképzést igényel - s talán másfajta embert is. Míg az operában az ember a játékával is segíti az előadást, az oratóriumoknál csupaszon áll a színpadon, és csak a hangjával varázsol. Ez is éppen olyan, mint amikor felmegyek a Fogarasi-havasokra, ott állok kétezer méter magasan, és énekelni kezdek.
A SOPRONI ELŐADÁS PEDIG EGÉSZEN KÜLÖNLEGES. SZIMFONIKUS ZENEKAR KÍSÉR ÉS A SZÍNPADON CSODÁLATOS, SZAKRÁLIS BALETT ELŐADÁST LÁTHAT A KÖZÖNSÉG. TELJESEN MÁS VILÁGBA KERÜL A NÉZŐ.
A bemutatón érzetem is, hogy az emberek végig jönnek velünk, az egész előadáson át. Lélegzetelállító atmoszféra jött létre. Azt hiszem, teljesen újszerűt alkottunk. Soha nem volt még ilyen előadásom.

Nagygalambfalván született. Mikor figyeltek fel a szülei a különleges tehetségére?
Úgy mondják a szüleim, hogy előbb énekeltem, mint beszéltem. De valóban így volt. Az én családom egy igazi nótafa, mindenki énekel - főként népdalokat -, mindenkinek jó hangja van, de elsősorban édesanyám istenáldotta tehetség. Emlékszem, egészen pici lány voltam, édesanyám fürdetett, és közben a Kőműves Kelement énekelte nekem, amit azóta is tudok. Nagybátyám, Kányádi Sándor - Kossuth-díjas erdélyi magyar költő - pedig verseket mondott nekem. Lényegében az egész gyerekkorom a versek, zenék, nóták, népdalok világában telt. Édesanyám a helyi művelődési ház igazgatója volt, és már háromévesen népdalokat énekeltem a színpadon különböző fesztiválokon. Én voltam a fő attrakció - hiszen ki sem látszódtam még a földből, olyan kicsi voltam. Ez volt a gyerekkorom. Nekem a színpad volt a játszótér. A világ legtermészetesebb dolga volt, hogy énekelek. Annyira a zenében éltem, hogy például a tanulásban is a zene segített. Nagyon nehezen tanultam meg románul. Édesanyám kitalálta, hogy dallamot költ egy-egy román versre. Így könnyen megtanultam. Amikor az iskolában felelni kellett, azt mondtam: én inkább elénekelném a verset.
Akkor ezek szerint gyerekkorától zenei pályára készült?
Ó, egyáltalán nem. Jó tanuló voltam mindig, Székelykeresztúron biológia-kémia szakos osztályba jártam. Kémiából országos versenyeket nyertem. Sokáig orvosnak készültem. De az énekes és a prózai vonalon is sikereket értem el már gyerekként: több ének- és versmondó versenyt megnyertem. Elgondolkodtam, hogy érdemes lenne inkább az énekléssel foglalkozni. Így indultam el ezen a pályán. Milyen érdekes az élet, amikor Budapestre kerültem a Pesti Magyar Színház akadémiájára, az öltöztetőm lánya bukásra állt kémiából, és én korrepetáltam. Végül a kislány négyessel zárta az évet kémiából.

Cikk folytatása Link

...... ........... .......


Részt veszek az otthoni közösségi életben. Támogatom a Kányádi Sándor tábort is például. Székelyföld hitet, erőt és gyökeret adott, Magyarország pedig szárnyakat, hogy megvalósítsam az álmaimat. Egy fa is úgy szép, ha a gyökerei jó talajban, rendben vannak. Székelyföldön a talaj nagyon jó. Abba meg lehet kapaszkodni. Mély értékeket hoz magával az ember. Hálás vagyok a szülőföldemnek, az ott élő embereknek, és amennyi erőt ad az Isten, ugyanúgy segítek én is nekik. Böjte Csaba egyfajta mentorom, nagyon sokat beszélgetek vele. Ha otthon vagyok, felkeressük egymást, ha ő jár Magyarországon, akkor is igyekszünk találkozni. Egy alkalommal bemutatott Budapesten egy ferences atyának. Azt mondta: ,,atya, bemutatok neked egy Istenáldotta tehetséget, székelyföld pacsirtáját. Egy hibája van: református az Istenadta". Persze, nevettünk, mert tudjuk: egy az Isten. Az a lényeg, hogy az ember higgyen Istenben, és helyén legyen a lelke, a szíve.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Keleti Ágnes 100 éves- 2021.01.09.
  2021-01-11 15:51:07, hétfő
 
  MTV videó Link  
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Benedekffy Katalin - A lélek énekel -
  2021-01-10 20:35:03, vasárnap
 
  Élete meghatározó élménye, mérföldköve, hogy énekesként részt vehet a Stabat Mater táncműben a leghűségesebb város teátrumában. Benedekffy Katalin a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában szerepel, mégpedig rendhagyó módon. Az előadás részeként a világ leghíresebb Mária-himnuszát énekli Pergolesi átiratában a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar kíséretében. Ő már nagyon várja, hogy újra színpadra léphessen a Petőfi Színházban és találkozhasson a közönséggel, a társulattal, a zenészekkel. Amíg ez nem jöhet létre, Erdélyről szóló dokumentumfilmjéből könyvet ír. Portré a fiatal művészről, aki a tervek szerint más műfajban is színpadpadra lép ebben az évadban.
Előbb énekelt, mint beszélt kiskorában. A zene kiválasztotta magának, ő pedig szolgálja azóta. Benedekffy Katalin színes egyéniség, sokoldalú művész, aki több műfajban képes elvarázsolni a közönséget. Most különösen örül annak, hogy a Stabat Materben, a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europa balett koprodukciójában szerepelhet.
- Szeretném a saját értékrendemmel szolgálni a zenét, a kultúrát, abban a sokszínűségben, amely eddig is körbevett
...... ........... ........... ........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Keleti Ágnes 100 éves 2021.01.09
  2021-01-09 11:45:57, szombat
 
  Portré a legidősebb élő olimpiai bajnokról.
Ma ünnepli 100. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a Nemzet Sportolója, Magyarország legtöbb olimpiai éremmel rendelkező női sportolója, minden idők legeredményesebb magyar tornásznője, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka.
A közmédia Keleti Ágnes 100. születésnapja alkalmából készült filmjét az M4 Sport+-on 19 órai kezdettel mutatjuk be.
Klein Ágnes néven született 1921. január 9-én Budapesten, a család később Keletire magyarosított. Keleti Ágnes 1937-től a budapesti Vívó és Atlétikai Clubban, 1938-tól a Nemzeti Torna Egyletben sportolt. 1939-ben lett a válogatott tagja, első magyar bajnokságát 1940-ben nyerte, de zsidó származása miatt még abban az évben eltiltották mindennemű sporttevékenységtől. A második világháború végén, a Magyarország 1944. március 19-i német megszállása utáni időszakot álnévre szóló hamis papírokkal Szalkszentmártonban sikerült átvészelnie, ahol futással tartotta fenn állóképességét. Édesapja és több családtagja az auschwitzi koncentrációs táborban halt meg, édesanyját és testvérét a svéd diplomata, Raoul Wallenberg mentette ki Budapestről.
A második világháború után a Budapesti Postás, 1950-től a TF DISZ, illetve TF Haladás, 1954 és 1956 között a Budapesti Dózsa színeiben szerepelt. Közben elvégezte a Testnevelési Főiskolát, amelynek tanára lett. 1947 és 1956 között különböző szereken 46-szoros magyar bajnok, ebből tízszeres egyéni összetett magyar bajnok, hétszeres csapatbajnok lett. Kivívta az örökös bajnoki címet, nála többször senki nem nyert tornászbajnokságot Magyarországon. 1949-ben a főiskolai világbajnokságon négy arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett. Az 1954-es római világbajnokságon felemás korláton és a kézi szercsapattal is győzött, emellett még egy ezüst-, és egy bronzérmet is gyűjtött.
1948-ban kijutott a londoni olimpiára, de a játékokon mégsem szerepelhetett, mert balszerencsés módon az utolsó edzések egyikén bokaszalag-szakadást szenvedett. Négy évvel később, a helsinki olimpiai játékokon már megmutathatta, mire képes. Ekkor már harmincegy esztendős volt - a legtöbb tornász ennyi idősen már régen befejezte pályafutását.
Helsinkiben műszabadgyakorlatával (ma: talaj) aranyérmet, összetett csapatban ezüstérmet, felemás korláton és a kézi szercsapat tagjaként bronzérmet szerzett. Pályafutása csúcsára 1956-ban Melbourne-ben ért fel: talajon megvédte címét, aranyat nyert gerendán, felemás korláton és a Bodó Andrea, Keleti Ágnes, Kertész Alíz, Korondi Margit, Köteles Erzsébet, Tass Olga összeállítású kézi szercsapat tagjaként, egyéni összetettben és csapatban ezüstérmet szerzett. Ő lett a játékok legeredményesebb versenyzője, egyben a legidősebb tornásznő, aki aranyérmet tudott szerezni.
Keleti Ágnes tíz olimpiai érmével, és öt aranyérmével minden idők legeredményesebb magyar sportolóinak rangsorában Gerevich Aladár (10/7) mögött a második, egyben ő a legtöbb olimpiai éremmel rendelkező magyar női sportoló és a legeredményesebb magyar tornásznő.
A melbourne-i olimpiáról nem tért haza. 1957-ben Izraelben telepedett le, egy ottani magyarhoz ment férjhez, két fia született. A rendszerváltás után jött haza először, azóta többször hazalátogatott. Meghatározó szerepet vállalt az izraeli tornasport megteremtésében, 1958 és 1980 között az izraeli válogatott szövetségi kapitánya volt, eközben ő készített fel az olasz válogatott az 1960-as olimpiára. 1957 és 1980 között az izraeli Testnevelési Főiskola (Wingate intézet) torna tanszékének vezető tanára volt. Legfőbb feladatának az iskolai testnevelés fejlesztését tekintette, s ennek érdekében a tanárképzés magasabb színvonalának megteremtését tűzte ki célul. 1983 és 1988 között a Maccabi Tel-Aviv, majd a Ráánai Torna Klub torna szakosztályának edzőjeként tevékenykedett. Nemzetközi bíróként is dolgozott, csak 75 évesen választotta a nyugdíjas életformát.
1949-ben a Magyar Köztársasági Sportérdemérem arany fokozatát, 1951-ben a Magyar Népköztársasági Érdemrend V. fokozatát és a Magyar Népköztársaság kiváló sportolója címet, 1954-ben a Magyar Népköztársaság Érdemes Sportolója címet kapta. 1981-től a Zsidó Sporthírességek Csarnokának (International Jewish Sports Hall of Fame) tagja. 1995-ben MOB Olimpiai aranygyűrűt kapott, 2002-ben a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) beválasztotta a Hírességek Csarnokának (Hall of Fame) tagjai közé, 2003-ban MOB Érdeméremmel tüntették ki, 2004-ben megkapta a Nemzet Sportolója címet. 2005-ben megörökítette kéznyomát és aláírását a Magyar Sportcsillagok Falán, 2008-ban bekerült a Magyar Tornasport Halhatatlanjai közé, 2011-ben Magyar Tornasportért Díjat, Elnöki Érdemérmet és MOB emlékplakettet, 2015-ben Prima Primissima díjat, 2019-ben Pro Urbe Budapest Díjat kapott. 2017-ben megkapta Izrael legrangosabb kitüntetését, az Izrael díjat, 2020-ban Újpest díszpolgára lett. Tavaly október 9-én lett a világ legidősebb élő olimpiai érmese, egyben a legidősebb élő ötkarikás győztese. Az 1991-ben életre hívott, húsztagú Halhatatlanok Klubjának tagja.
Mozgalmas életútjára a 2002-ben megjelent Egy olimpiai bajnok három élete című könyvében emlékezett vissza. Tavaly november 9-én jelent meg az életéről szóló Keleti 100 "Mert szeretek élni" című könyv, amelyben 36 korábbi sporttársa nyilatkozik itthonról és külföldről, a jeles évfordulóra emlékbélyeg is készült.
A még ma is rendszeresen tornázó Keleti Ágnes életfilozófiáját így fogalmazta meg: "Az ember érzi, mi esik jól neki, és csak olyan dolgokat csináljon, amiket szeret. Az a legfontosabb a világon, hogy az ember szeressen".

...... ........... ........... .........



...... ..............


Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
XVI. Benedek pápa híres figyelmeztetése
  2020-12-29 16:11:11, kedd
 
  Egy diktátornak, Poncius Pilátusnak a hírhedett kérdése hangzott így: ,,Mi az igazság?". XVI. Benedek pápa híres figyelmeztetése pedig a ,,relativizmus diktatúrájáról" szólt.[1]
Benedek pápa egyfajta filozófiai zsarnokságra utalt - arra, hogy tudományos körökben a relativizmus eszméje az uralkodó. A relativizmus elnyomó, domináns, erőszakosan megfélemlítő és kompromisszumképtelen ... miközben magát ennek épp az ellenkezőjének, azaz nyitottnak, toleránsnak és semlegesnek állítja be.
A pápa figyelmeztetése a ,,relativizmus diktatúrájáról" mára sokkal baljóslatúbb színezetű, mert a relativizmus csaknem bizonyosan valódi, politikai diktatúrába fog torkollani, és elmondom önöknek, miért.
Cikk folytatása: Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Lackó egy kis csoda - kedves történet egy házaspárról
  2020-12-27 20:12:14, vasárnap
 
  Nyolc éven át vártak a gyermekáldásra: a NaPro segített
...... .........


Kollégánk, Benke Zsuzsi és férje, Tibi nyolc évig vártak Lackóra. E hosszú, nehéz időszakról, az összeomlásokról, a reménytelenségről és a segítő emberek személyében mindig újra és újra melléjük lépő reményről meséltek nekünk.
Benke Tibor és Zsuzsi nyolc éve házasok. Kisfiuk, Laci, alig pár hónapja látta meg a napvilágot. Zsuzsi csak annyit mond róla: ,,Nagyon jó baba, Lackó egy kis csoda!" A szülők határtalanul boldogok, s ezt érthető, hiszen nyolc nehéz éven át vártak arra, hogy gyermekük lehessen. Mélypontok, pislákoló remény, azután ismét a kilátástalanság, majd a fény az alagút végén. Hogyan jutottak el az örömteli jelenig? Erről beszélgettünk a Benke házaspárral.
Lackónak becézitek a kicsit?
Tibor: Lackó, Lacika, Maci Laci, mikor hogy. (nevet)
Nehéz évek után érkezett el hozzátok a nagy öröm. Mióta vagytok házasok?
Zsuzsi: 2012-ben kötöttünk szentségi házasságot.

- Hívő családból indult az életetek?
Tibor: Kunszentmártonban nőttem fel, ahol kármelita atyák működtek egészen a közelmúltig. Gyermekkoromban Keller Lőrinc Juvenál atya volt ott a házfőnök, s mivel a nagymamám kármelita harmadrendi tag volt, óvodáskoromtól kezdve hozzá jártam hittanra, nála tanultam meg ministrálni. Szent életű szerzetes volt, a mai napig példa előttünk a személye, hálás szívvel emlékezünk rá.
Zsuzsival való megismerkedésünk első időszakában az egyik beszélgetésünk során kiderült, hogy ő Hegyeshalomból származik, az ország másik feléből. Amikor mondtam, hogy hol nőttem fel, földerült az arca: édesanyám nagybácsikája ott dolgozott!
Később derült ki, hogy az említett nagybácsi pap volt, és nem más, mint Juvenál atya. Ezt a ,,véletlen" egybeesést, azaz a rácsodálkozás csodálatos pillanatát azóta is megkönnyezzük, amikor felidézzük.
2008 nyarán még élt Juvenál atya, ekkor együtt látogattuk meg őt Pesten, a kármelita rendházban. Kérdezte is, hogy már együtt járunk-e. Pedig akkor még csak barátkoztunk Zsuzsival. Érdekes, hogy röviddel ezután fordult szerelemre a barátságunk.
Zsuzsi: Említetted a nehéz éveket. A legelső muníció, ami a csatában elengedhetetlen, a hit. Nos, nekem pont ez hiányzott. Nehéz kamaszkorom miatt sajnos sérült az istenképem.
...... ............



Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
December 24-én hangoskodó férfi, aki késével többször .....
  2020-12-27 20:02:11, vasárnap
 
  Újpesten megkéselt hős rendőrért szólal meg Mága Zoltán hegedűje.
December 24-én egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező járőrök egyikére támadt egy hangoskodó férfi, aki késével többször megszúrta az egyik rendőrt.
A sebesült rendőr életveszélyes állapotba került, ezért a kórházba szállítást követően rögtön megműtötték.
A támadót a rendőr járőrtársa lelőtte.
Mindig nagy tisztelettel és köszönettel gondolok a magyar rendőrökre, akik nap mint nap emberfeletti erőfeszítéssel teszik a dolgukat, akár a közbiztonságunk védelméről, akár a koronavírus elleni védekezésről legyen is szó", mondta Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, aki tudja, hogy olykor nekik is szükségük van segítségre, ezért számos alkalommal nyújtott már támogatást a járőröknek, valamint a szolgálat teljesítése közben hősi halált halt rendőrök és honvédek családjainak.
Szerencsére a most megsérült rendőrt már felébresztették a mély altatásból és a körülményekhez képest jól van, de munkába állásához még időre van szükség.
Ezt az időt szeretné könnyebbé tenni a Pro Caritate-díjjal is kitüntetett -
Mága Zoltán hegedűművész, aki a január 1-jei online Újévi Koncertjének bevételéből 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel a lábadozó rendőrnek és hős járőr társának, aki a támadóra több lövést leadva mentette meg kollégája életét.
A nagylelkű kezdeményezéshez a szolgálat teljesítés közben Alapítvány is csatlakozott - aminek a hegedűművész is tiszteletbeli tagja - további 500.000 Ft-ot felajánlva a hős rendőröknek.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
jr. Zoltán Mága - Edouard Lalo - Symphonie espagnole
  2020-12-26 10:59:29, szombat
 
  Kedves Ismerőseim, Barátaim!
Áldott ünnepeket kívánok a következő remekművel!
Edouard Lalo Spanyol szimfónia első tételét fiam Zoli a Zeneakadémia nagytermében adta elő, közreműködik a Máv Szimfonikus Zenekar, vezényel Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész.
Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a Zeneakadémia vezetőségének, hogy évről évre lehetőséget biztosítanak a különleges tehetségű gyerekek kibontakozásához.
Jó egészséget kívánok mindenkinek!
Vigyázzanak magukra! Mága Zoltán

- jr. Zoltán Mága - Edouard Lalo - Symphonie espagnole videó Link

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 136 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.