Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Nem csak az számít munkának, amit mások adnak az embernek
  2017-08-02 17:23:03, szerda
 
  NEM CSAK AZ SZÁMÍT MUNKÁNAK, amit mások "adnak" az embernek
*
VALAKI ÚGY GONDOLJA, HOGY "AZÉRT UTÁLTUK A RÁKOSI- ÉS A KÁDÁR RENDSZERT, MERT AKKOR DOLGOZNI KELLETT"..
*
Az ÁLLAMOSÍTÁS azt jelentette, hogy 1945 után mindent - ELLENÉRTÉK NÉLKÜL kisajátított a magát szocialistának, vagyis humánusnak hazudó hatalom.
IDŐS NAGYSZÜLEIMRE NÉZVÉST azért volt TRAGIKUS ez, mert az egyik nagymamám "MOLNÁRNÉ" volt, a másik meg "GAZDÁNÉ"...
Vagyis, az egyik a saját malmában segített a férjének egy életöltőn át, a másik meg a gazdálkodásban a saját földjén! Az egyik nagyapám belehalt a beszolgáltatásba, a másik meg már sokkal korábban meghalt. Hátrahagyva feleségeiket, akik a legnagyobb segítői voltak abban a munkájukban, amit a saját tulajdonú malmában, illetve földjén végeztek míg az új hatalom el nem vette tőlük! Szerencsére, ifjú gyermekeik akkor már szakmunkásként dolgoztak valamelyik magán-műhelyben. Őket beterelték az államosított gyárakba, üzemekbe, TSZ-eklbe.
*
1945 után, az akkor már 60-as életéveikben járó nagymamáimat kikiáltották rákosiék INGYENÉLŐKNEK és azt harsogták, hogy:

- "AKI NEM DOLGOZIK, AZ NE IS EGYÉK!"
*
"RÉGEN VOLT!" Mondják egyesek és én sem foglalkoznék már ezzel, ha nem szembesülnék ezzel a fajta gondolkodással a mindennapjaikban MOST: A JELENBEN!
*
EMLÉKEZTETŐÜL leírnám, hogy amikor NAGYMAMÁIM betegek lettek, csak úgy járt nekik az orvosi ellátás, ha valamelyik - gyárban dolgozó - felnőtt gyereke magához vette - ha volt hova, mert a lakásokat is elrabolták és kiosztották a saját fajtájuk között. Minderről a LAKÓTÖMBI MEGBÍZOTT kiállított számára/számukra egy "NINCSTELEN"-ségi bizonyítványt!
*
HOGYAN ÉRINTETTE EZ A FAJTA ÁLLAMOSÍTÁS AZ 1945 UTÁÁN SZÜLETETTEKET?
*
NEKIK MÁR JOBB VOLT, GONDOLHATNÁNK... DE NEM!!!

Azokban a falvakban, vagy kistelepüléseken, ahol nem volt sem gyár, sem üzem, sem TSZ, amikor az 1960-as években befejezték a 8 általánost, a nagyvárosi gyárak összetoborozták őket a KISTELEPÜLÉSEKRŐL és szakmát tanulhattak...
*
Csak a fővárosi munkásszállókon - évfolyamonként - elhelyezett 1200-1500 építőipari- főleg fiú- szakmunkástanuló helyzete egyenesen tragikus volt, mert ők a három tanulóévük alatt csak a szálló-munkahely-képző-kocsma-szálló útvonalat ismerhették meg a fővárosból, a világ egyik legszebb városából! Miért volt ez annyira tragikus?
*
Azért, mert a tizennégy éves gyerekek, a fővárosba kerülve úgy jártak, mint amikor egy növényt gyökér nélkül kitépünk "őshonos" helyéről és úgy akarjuk az idegen talajba átültetni.
*
*
*
Mindezt csak azért írom le újra és újra, mert még mindig nincs tisztában az utókor azzal a tragikus ténnyel, hogy akiket 1990-ben MUNKÁS-PARASZT státuszban talált a rendszertváltó HATALOM azokon megvalósult a proletárdiktatúra!
Tetszik érteni?
Ők és őseik voltak az 1945 utáni erőszakos kollektivizálás és proletarizálás ÁLDOZATAI és VESZTESEI.
*
Azok meg, akik azt hazudták, hogy az ő érdekükben gyakorolják a hatalmat, azok vitték csődbe az un. szocializmust és jobb- meg baloldalon kicsapódva felszámolták - rendszerváltozás címén - a munkásosztályt. Azt a munkásosztályt, amelyiket ők hoztak létre ERŐSZAKKAL,1945 és 1956 után!
*
Azért sem lehet erről sehol olvasni és hallani, mert félő, hogy a szavazópolgárok rájönnének arra, ami annyira nyilvánvaló volt már 1990 után is, hogy a MUNKÁSOSZTÁLY MEGSZŰNTÉVEL, MEGSZŰNT a BALOLDALISÁG LÉTJOGOSULTSÁGA IS!!!!
*
TANULSÁG:
Munkások ezreit kifosztó és likvidáló RABLÓBANDÁVAL NEM LEHET DEMOKRÁCIÁT, SEM IGAZSÁGOS TÁRSADALMAT ÉPÍTENI.
Éppen ezért, bűn volt, amikor egymással PAKTUMOT kötöttek!
Ez olyan, mint amikor futni hagynak egy SOROZATGYILKOST: mindaddig fennáll a veszélye az újragyilkolásnak, míg nem kérik rajta, vagy tőle senki számon a tönkretett, vagy KIOLTOTT ÉLETEKET!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1729
  • e Hét: 3439
  • e Hónap: 12043
  • e Év: 47984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.