Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jöjj karácsony!
  2017-08-23 15:47:36, szerda
 
  JÖJJ KARÁCSONY!


Jöjj Karácsony égi fénnyel
Örömüzenettel,
Advent szárnyán siess felénk
Áldott új élettel!

Jöjj Karácsony békességgel,
Kegyelem árjával,
Várunk szívünk hűségével,
Buzgó imájával!

Hirdess üdvöt, szabadulást
Kötözött lelkeknek,
Hirdess békét, boldogságot
A vérző népeknek!

Jöjj Karácsony, hozz szentséget
Kicsik-nagyok várunk,
Hozz megtérést, éjjel-nappal
Ez az imádságunk!

Tőtős János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A túlcsorduló pohár
  2017-08-23 15:39:48, szerda
 
  A túlcsorduló pohár


,,Nagy az Úr és igen dicséretes... Jó az Úr mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez... Az Úrnak minden útja igaz... Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja, mindenkihez... Megtartja az Úr mindazokat, akik őt szeretik... Az Úr dicséretét hirdeti ajkam" (a 145. zsoltárból; Újford.).
Ahogyan múlik az év, úgy árad túl a szívem. Hogyan adjak hangot az öröm és a hála mindennapi jeleinek? Hálát adok minden szentért, akinek az élete megmutatta, mit jelent az, ha valaki keresztyén. Dr. May Powell, egy nem mindennapi angol hölgy 95 éves korában halt meg. 1924-ben, Indiában Amy Carmichael társa lett a munkában, segített az orvosi szolgálat kiépítésében, majd amikor Amy megsérült, a dohnavuri Közösség vezetésében is társa lett. Amy 1951-ben bekövetkezett halála után a vezetés felelőssége Dr. Powell vállára nehezedett. Végül visszatért Angliába, hogy két nővéréről gondoskodjon. Haláluk után tovább szolgálta szeretett Urát, és mindig rendelkezésére állt azoknak, akiknek imáira és tanácsára volt szükségük. 1983-ban meglátogattam Angliában, amikor Amy Carmichael életrajzán (Lehetőség a halálra - A Chance to Die) dolgoztam. Telefonon részletes felvilágosítást kaptam tőle, milyen vonattal jöjjek, hol üljek taxiba, és hogyan találom meg azt a villát, amelyben lakott. Az ajtóban egy nagyon pici és nagyon egyenes tartású idős hölgy várt, nagyon vidám és közvetlen volt. Hirtelen az egyik öreg hölgy jutott eszembe az Öreglányok-ból (de csak a külseje miatt)!
-Hát te vagy Elisabeth! Tessék, lépj beljebb! Tudod, mi az a kló? (Tudtam - vécét jelent). Igen, itt a kló. Itt van a szobád. Tea a lépcső tetején húsz perc múlva. - És tele életerővel már fel is kapaszkodott a lépcsőn. Szobája nem sokkal volt nagyobb egy cellánál. Egy szűk priccs, egy kis asztal, rajta teáskanna, csészék és sütemény, minden készen egy szép tiszta abroszon; két szék. A falon kis könyvespolc. A könyvek fele Amy Carmichael műve. Jegyzetfüzetemet a kezem ügyében helyeztem el.
-Mit szeretnél tudni? - kérdezte. Közel sem maradt idő minden kérdésemre, de tudtam, hogy azokban az órákban egy nagyon nagy emberrel, Isten egyik elrejtett óriási emberével lehettem együtt. Az ő erejét nem lehet megmagyarázni személyiséggel vagy öröklődéssel, hanem az Úrban rejlik, aki kőszikla, erősség és hatalom, aki ,,az egyetlen igaz világosság a félelmetes sötétségben", akinek távoli diadaléneke időnként a fülünkig hatol, új bátorságot önt szívünkbe, és erőssé teszi karunkat. Hála legyen Istennek szeretetének ezekért az eleven lángjaiért.
De említhetem a szüleimet is, akik ma már szintén az Úrnál vannak, de akikkel, úgy érzem, újra együtt éltem az elmúlt évben, mert egy olyan könyvön dolgoztam, ami a keresztyén család építéséről szól. Aprólékosan végigböngésztem a leveleiket és a naplóikat, újra elolvastam azt az önéletrajzot, amelyet anyánk írt nekünk, gyerekeinek, képek fölé görnyedtem, kutattam az emlékezetemben és testvéreim emlékezetében, és közben gyakran szünetet tartottam, hogy elmondhassam: - Köszönöm, Uram, hogy ilyen szülőket és ilyen szülői házat adtál nekünk. - Komolyan tudatára ébredtem a ránk nehezedő felelősség súlyának, mert ,,akinek sok adatott, attól sokat kívánnak".
Apám szerkesztő volt, egész életét azzal töltötte, hogy más emberek írásait olvassa, és sohasem gondolt arra, hogy könyvet írjon. Rövid cikkeiből három kötet jelent meg könyv alakban, az egyik a Minden reggel új (Every Morning New) címet kapta (a Zondervan adta ki 1969-ben, és mára már elfogyott). A címadó írás a hálaadás megéléséről szól, és egy pillantást vethetünk benne arra az emberre, aki az apám volt. Azt hiszem, megértjük belőle, miért vagyok hálás apámért:

,,A természetesnek vett áldásokról gyakran megfeledkezünk, mennyei Atyánk azonban napról napra gondoskodik rólunk" (Zsolt 68,19). Gondoljunk néhány olyan közönséges dologra, amelyek valójában csodák:
-a tüdő bonyolult, finom mechanizmusára, amely percenként tizennyolcszor vagy hússzor kitartóan és csendben szívja be a friss levegőt;
-a fáradhatatlan szívre, amely nagy mennyiségben szivattyúzza a tiszta vért a véredények útvesztőjén át;
-az állandó testhőmérsékletre, amely, ha nincs semmi baj, nem egészen egy fokot változik;
-a levegő hőmérséklete, amely, bár nagyon változó, de sohasem annyira, hogy elpusztítsa az emberi vagy állati életet;
-a nap és az éjszaka, a tavasz, a nyár, az ősz és a tél megszokott váltakozására, hogy kevés kivétellel, az ember előre tervezhessen;
-a táplálék nagy változatosságára, amely a gazdaságból, a mezőről, az erdőből és a tengerből jön, hogy kielégítse különféle vágyainkat és fizikai szükségleteinket;
-minden nap szépségére - a hajnalcsillag és a napfelkelte egyre növekvő fényére, a délután fehér felhőire, a békés naplemente lágy árnyalataira és a csillagos ég ragyogására;
-a hajnali madárdal szimfóniájára, a veréb dallamtalan füttyétől kezdve a cinke dallamos elragadtatásáig, az erdei és a remete rigó nyugodt, gazdag, harangzúgáshoz hasonló énekéig;
-a felüdülésre, amit az alvás hoz;
-az otthon egyszerű örömeire - a gyerekek nevetésére és vidám megjegyzéseire, az asztal körül töltött boldog órákra, a férj és feleség szeretetére és megértésére, a hangok harmóniájára, amelyekkel együtt dicsérik Istent.
Urunk mindezzel és még sok minden mással bőkezűen eláraszt,
,,Aki megváltja életedet a koporsótól, kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged. Aki jóval tölti be a te ékességedet, és megújul a te ifjúságod, mint a sasé" (Zsolt 103,4-5).
,,Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az ő irgalmassága! Minden reggel meg-megújul; nagy a te hűséged!" (Jsir 3,22-23).
,,Jó dolog dicsérni az Urat, és éneket mondani a te nevednek, ó Felséges!" (Zsolt 92,1).

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Aki hisz
  2017-08-23 10:15:20, szerda
 
  Aki hisz

Hedwig von Redern után németből

Aki hisz, aggódva miért sietne?
Aki hisz, csendben és boldogan vár,
míg a hullámok szétnyílnak előtte,
s a kötelékek megoldódnak már.

Aki hisz, megragadja biztos hitben
a Láthatatlant, s nem remeg, nem fél.
Akárhogyan nyilatkozik meg Isten,
nem kételkedik. Tudja: Isten él!

Aki hisz, annak Isten az oltalma.
Bár semmit nem lát, nyugszik békével.
Gondjait irgalmas Atyjára hagyja,
s éjben is győzelemről énekel.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"És nem hallatszik többé abban siralomnak..."
  2017-08-23 10:00:56, szerda
 
  ,,És nem hallatszik többé abban siralomnak és kiáltásnak szava" (Ézs 65:19)




A megdicsőültek nem sírnak többé, mert a szomorúságnak minden külső oka megszűnik. Ott nem lesz megtört barátság. A mennyben nem lesz többé meghiúsult reménység. Szegénység, éhség, veszedelem, üldözés és rágalom ott ismeretlenek. Szenvedés nem bánt, sem a halál gondolata, a veszteség sem szomorít többé. Ott nem sírnak többé, mert ott tökéletes szentség van. A csalárd és gonosz szív sem taszítja el őket többé az élő Isten színe elől. Bűn nélkül állnak trónja előtt és tökéletesen hasonlítanak az Ő Fia ábrázatára. Ott megszűnhetnek bánkódni azok, akik megszűntek bűnt cselekedni. Nem sírnak többé, mert eltűnt a változástól és átalakulástól való félelem. Tudják, hogy örökre el vannak rejtve. A bűn ki van zárva, ők pedig be vannak zárva. Olyan városban laknak, melyet sohasem lehet bevenni. Olyan napnak sugarainál sütkéreznek, mely sohasem áldozik le. Olyan folyóból üdítik fel magukat, amely nem szárad ki soha. Olyan fáról szakítanak gyümölcsöket, amely soha sem hullatja el leveleit. Számtalan szakasz válthatja egymást, de az örökkévalóság nem merül ki soha, s amíg az örökkévalóság tart, addig tart az ő halhatatlanságuk és üdvösségük is. Mindenkor az Úrnál vannak. Nem sírnak többé, mert minden vágyuk kielégíttetett és minden kívánságuk beteljesedett. Nem kívánhatnak olyasmit, ami már ne lenne a tulajdonuk. Szem és fül, szív és kéz, tudás, képzelőtehetség, remény, vágy, akarat és minden lelki tehetség tökéletesen ki van elégítve. Bár mostani képzelőerőnk hiányos, amikor arra gondolunk, amit Isten készített az őt szeretőknek. Mégis a Szentlélek kijelentése folytán tudjuk jól, hogy az üdvözültek odafenn kimondhatatlan boldogok. Krisztusnak öröme, mely a gyönyörűségnek végtelen teljessége, bennük lakozik. A végtelen boldogság feneketlen és parttalan tengerében fürödnek. Ez az örömteljes nyugalom ránk is vár. Talán már közel van. Nemsokára a szomorúfűzfa a győzelem pálmaágával lesz felcserélve, és a bánat hatmatcseppjei az örök gyönyör gyöngyeivé változnak át. Vigasztaljátok egymást ezekkel a szavakkal!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az ima mint kegyelmi eszköz
  2017-08-23 07:39:31, szerda
 
  "Ébredjetek fel, hogy imádkozzatok, és imádkozzatok, hogy éberek legyetek!"

- John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mária leült az Úr lábánál
  2017-08-23 07:14:49, szerda
 
  -- Mária leült az Úr lábánál --
(Lk 10, 40)


van akinek hatalmas hangja van
és magával tud ragadni sokakat énekével

ez az ő ajándéka Uram

nekem a csöndességet adtad örökségül
a majdnem hangtalan hangot
s én szeretem
mert tőled való ez is

Te értesz engem
s ez elég nekem

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Átöltözik
  2017-08-23 07:12:28, szerda
 
  Átöltözik

Az életünk, mint gyertya fogyva fogy már,
fényünk, hevünk is gyérül hossza fogytán.
Így jó, s ha majd "a gyertyák csonkig égnek",
átöltözik s átköltözik a lélek.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 870
  • e Hét: 3772
  • e Hónap: 65441
  • e Év: 184533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.