Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 193 
Ársapkás karácsonyi kacsasült
  2022-11-13 13:39:58, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Krémsajtos bundában sült hússzeletek recept
  2020-02-07 10:15:07, péntek
 
 




Krémsajtos bundában sült hússzeletek recept


Hozzávalók:

13 szelet hús
4 dl tej
12 ek liszt
2 db FUCHS TOJÁS
2 db natúr tömlős krémsajt (200 g)
1 ek étolaj
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
2-3 gerezd fokhagyma (zúzott)
só (ízlés szerint)

Sütéshez:

étolaj



Elkészítése:

A felszeletelt húst megmossuk, kiklopfoljuk és megsózzuk.

A tojásokat a tömlős sajttal, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet alaposan, csomómentesen összekeverjük.

A hússzeleteket a sajtos masszába jól belemártogatjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tipp:

Ez a krémsajtos bunda mennyiség 13 db hússzeletre van megadva, de ha Te kevesebb adagot készítesz, könnyen kiszámolhatod a neked megfelelő mennyiséget. 1 dl tejhez 3 ek. lisztet kell adni. Vagyis a 6-7 db húshoz 2 dl tej és 6 ek. liszt kell kb. A tömlős krémsajtból és a tojásból is elég 1-1 db. Fokhagymából is csak 1-2 gerezd kell.

Forrás: http://tundikonyha.blogspot.hu/



 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Bögrés palacsinta
  2019-01-12 11:32:17, szombat
 
 





Bögrés palacsinta

Nem hiszem hogy sok ember van aki nem szereti a palacsintát --- Legyen az lekváros, túrós, diós, nutellás, kakaós..... nem lehet megunni kategória
Ezt a változatot régóta készítem, és bizony kiszorította itthon a "normális" palacsintát -------------- A tésztája majdnem olyan mint a piskóta.


Hozzávalók:

1 bögre liszt /2 dl a mérce /
1 bögre tej
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
pici olaj a kisütéshez

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak a közepére öntjük, és a merőkanál aljával kb. 15 cm-es köröket formázunk.
Ízlés szerint megtöltjük. Ajánlanám rögtön dupla adaggal készíteni, mert biztos hogy perceken belül el fog tűnni ..

Forrás:Konyhabuli

 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
  2018-07-12 10:47:47, csütörtök
 
  Levesek

Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília
Halászlé: babérlevél, citrom, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg
Krumpli: majoranna, rozmaring, szerecsendió
Paradicsom: fokhagyma, kakkukfű, majoranna, rozmaring
Újházi tyúkhúsleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Zöldség levesek: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, lestyán, majoránna, petrezselyem, szerecsendió, tárkony






Húsok

Bárány, ürü: borsikafű, curry, chili, feketebors, fokhagyma, kapor, köménymag, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szegfűbors, tárkony, zsálya
Hal: babérlevél, bazsalikom, bors, borsikafű, citromfű, fekete üröm, kapor, kakukkfű, lestyán, rozmaring, tárkony, turbolya, zsálya
Sült halak: fokhagyma, kakukkfű, kapor, petrezselyem, rozmaring
Marhahúsok: babérlevél, boróka, bors, cayenne bors, Curry és Chili fűszerkeverék, fokhagyma, kakkukfű, kapor, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szurokfű, zöldbors, zsázsa
Sertéssültek: babérlevél, cayenne bors, Curry fűszerkeverék, édeskömény, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
Szárnyasok: bazsalikom, borsikafű, curry, feketebors, fokhagyma, kakkukfű, kapor, koriander, köménymag, majoranna, menta, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
Vadételek: kakukkfű, koriander, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya


Főzelékek

Bab: babérlevél, bazsalikom, borsikafű, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoranna, petrezselyemgyökér, pirospaprika, tárkony
Borsó: tárkony
Burgonya: babérlevél, bors, gyömbér, majoránna, pirospaprika, tárkony
Édes káposzta: bors, borsikafű, kakukkfű, köménymag, pirospaprika
Kelkáposzta: bors, fokhagyma, köménymag, majoránna, pirospaprika
Savanyú káposzta: bazsalikom, kapor, pirospaprika
Lencse: babérlevél, borsikafű, citrom, fokhagyma, pirospaprika
Tök: gyömbér, kapor, pirospaprika






Saláták

Burgonya: feketebors, petrezselyemzöld, tárkony, zeller, vöröshagyma
Cékla: borsikafű, citromfű,kapribogyó, köménymag, torma
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancshéj, rebarbara, szegfűszeg, vanília
Kukorica: fehérbors, petrezselyemzöld, vöröshagyma
Paradicsom: bazsalikom, rozmaring, vöröshagyma
Zöldbab: borsfű, citromfű, tárkony






Egyéb

Tojásételek: bazsalikom, cayenne bors, kapor, kapribogyó, majoránna, metélőhagyma, zsázsa
Káposztaételek: bazsalikom, babér, kömény, szemes bors
Uborkafélék: bazsalikom, fehér bors, fokhagyma, kapor, kakukkfű, tárkony
Rizsételek: currykeverék, gyömbér, sáfrány
Főzelékfélék: fokhagyma, gyömbér, kapor, kömény, majoránna, metélőhagyma, tárkony
Pizzák: bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű, majoranna, oregánó, paprika
Saláták: bazsalikom, kapor, koriander, metélőhagyma, paprika, tárkony, zsázsa

 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Ha te is szoktál szalonnát sütni,...
  2018-01-11 08:41:13, csütörtök
 
 





Ha te is szoktál szalonnát sütni, ezt a titkos sütési módszert neked is ismerned kell!


A szalonna sokak szerint a világ legegészségtelenebb élelmiszere. Azonban, ha jól van elkészítve, és nem tartalmaz adalékanyagokat, akkor mértékletes fogyasztásával egyáltalán nem kockáztatjuk egészségünket.

Hozzávalók:

1 darab húsos szalonna
1 liter víz
0,5 csésze granulált só
1 hagyma
néhány cikk fokhagyma
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

1.Forraljuk fel a sóoldatot egy lábasban (tegyük az összes összetevőt a vízbe, kivéve a szalonnát, oldjuk fel a sót, és forraljuk fel).

2.Tegyük a megmosott szalonnát a sós vízbe úgy, hogy minden oldalát érje, és főzzük tíz percig.

3.Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk a sós lében ázni a szalonnát egy napig.

4.Ezután vegyük ki a sós léből, hagyjuk lecsorogni, majd kenegessük be apróra vágott fokhagymával.

5.Ha szeretnénk még fűszeresebbre, akkor szórjuk meg piros paprikával, és különböző szárított fűszerekkel.

6.Egy napra tegyük a hűtőbe, majd ezután fagyasszuk le a szalonnát.

7.Ha lefagyott, akkor készen is van. Mikor kivesszük, olyan aromás íze lesz, mintha igazi házi, füstölt szalonnát ennénk.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Görög szerzetesek tejfölös fánkja, amelyet egy titkos recept
  2017-09-02 08:08:45, szombat
 
  Görög szerzetesek tejfölös fánkja, amelyet egy titkos recept őriz!


Egy titkos hozzávaló és egy csipet szeretet teszi olyan fantasztikussá! Örvendjetek kedveseim a könnyű levegős tésztának és a vanília illatának!...









Egy titkos hozzávaló és egy csipet szeretet teszi olyan fantasztikussá! Örvendjetek kedveseim a könnyű levegős tésztának és a vanília illatának! Eheted lekvárral, mézzel, sűrített tejjel vagy csak üresen. Gyors, finom, elérhető!

A titka ennek a habkönnyű tésztának az, hogy vodkát adunk a tésztához. Ne aggódjatok, az alkohol magas hőmérsékleten elpárolog, de a tészta hihetetlenül levegős lesz és nem fog összeesni. Legyetek figyelmesek: a fánkok nagyon gyorsan elkészülnek, pillanatok alatt kisülnek, csak legyen időd kikapni őket.
Összetevők

Tojás 2db
Cukor 3 - 4 evőkanál
Só 1 csipetnyi
Vaníliás cukor 10 gramm
Szódabikarbóna 0,5 teáskanál
Tejföl 4 evőkanál
Vodka 1 evőkanál
Búzaliszt 2 pohár


Elkészítése:

Verd fel a tojást a cukorral, add hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a vodkát. A lisztet és a szódabikarbónát szitáld át.
A tojásos - tejfölös masszát keverd össze a liszttel, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá még lisztet.
Nyújtsd ki a tésztát 0,5 cm vastagságúra, kiszúró segítségével szaggasd ki a tésztát. Forró olajba süsd aranyszínűre.







Tálaláskor hintsd meg porcukorral. Egy csésze teához ideális. Kínáld meg szeretteidet, a barátaidat!

Eredet: Link
 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Tojáskrém sajtkrémmel
  2017-02-07 06:39:15, kedd
 
 





Tojáskrém sajtkrémmel


Hozzávalók


10 db tojás
1 db tömlős sajt (tejszínes)
1 doboz natúr vajkrém
1 ek mustár
1 csomag újhagyma vagy póréhagyma
1 mk őrölt szerecsendió



Elkészítés

1.A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felaprítjuk és megsózzuk.
2.Hozzákeverjük a tömlős sajtot, a vajkrémet, a mustárt, a felkarikázott hagymát és a szerecsendiót, majd botmixerrel darabosra vagy teljesen simára keverjük.

Megjegyzés
Nagyon finom, és mivel nincs benne margarin, a hűtőből kivéve azonnal fogyasztható.




 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Csokihabos - sütés nélkül recept
  2017-01-25 11:29:22, szerda
 
  Mindenesetre olcsó, kiadós és isteni finom. Kezdőknek nagyon szívesen ajánlom és persze a rutinosoknak is. Elronthatatlan sütemény....






hozzávalók / 8 adag
A mártogatáshoz

20 dkg babapiskóta
3 dl víz (langyos vagy feketekávé)
40 g instant kávé (2in 1 )
2 ek sütő rum
2 teáskanál cukor (a feketekávéhoz)

A csokihabhoz

0.5 l hulala (cukrozott)
1 púpozott ek porcukor
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor

A csokimázhoz

1 púpozott ek cukor
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál víz
5 dkg vaj


Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot.
Kávé helyett kakaóba is lehet mártogatni: 3 dl. tej + 2 teáskanál instant kakaó
A babapiskótákat hármasával beleforgatjuk a kávéba vagy a kakaóba, és egy tálban szorosan egymás mellé lerakjuk. Arra azért vigyázzunk, hogy ne ázzon szét a babapiskóta.
A tejszínhabot keményre felverjük a hozzávalókkal.
A csokihabot elsimítjuk a babapiskótákon.
A csokimázhoz valókat egy kis lábasban felmelegítjük annyi víz hozzáadásával, hogy kicsit folyékony legyen. Levesszük a tűzhelyről. Elkeverjük benne a vajat. Fakanál vagy ecset segítségével még melegen rácsurgatjuk a habra.
Tegyük a hűtőbe minimum 1 órára, de minél tovább hűtjük, annál finomabb lesz.

Tepsi mérete: 35x22 cm
Költség: 700 Ft


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Gyümölcsös-vörösboros puncs
  2017-01-05 09:19:12, csütörtök
 
  Ugye, nálatok is igen hideg volt ma? Pont az ilyen didergős téli napokra való ez a finom gyümölcsös itóka a Kifőztük Magazin januári számából. A fűszerezés miatt talán kicsit a forralt borhoz tudnám hasonlítani, mégis más, hiszen a vörösbor mellett rumot is tartalmaz, illetve a mandula és a gyümölcsök plusz ízt adnak az italnak. Sok sikert hozzá!









Gyümölcsös-vörösboros puncs


Hozzávalók kb. 1,5 literhez:

10 dkg aszalt füge
2 alma
1 nagy narancs
10 dkg mandula
1 fahéjrúd
1 teáskanál szegfűszeg
15 dkg cukor
2 üveg (2 x 7,5 dl) száraz vörösbor
1,25 dl rum




Felszeleteltem a fügét, a mandulát késes aprítóval durvára daraboltam.

Az almát és a narancsot nagyon alaposan megmostam, megtöröltem, negyedekre vágtam. (Az almáknak csak a csumáját távolítottam el, az egészséges magházat nem.)

Ezután a mandulával, a fűszerekkel és a cukorral lábasba tettem a gyümölcsöket, meglocsoltam a vörösborral, néhányszor megkeverve felforrósítottam, hogy a cukor elolvadjon és a gyümölcsök kicsit puhuljanak.

Gézzel kibélelt szűrőbe öntöttem, hagytam jól lecsepegni, majd a visszamaradt részeket jól ki is nyomkodtam.

Az átszűrt bort a rum hozzáadása után újra felforrósítottam, de már nem forraltam.

Hőálló poharakban, keksz, aprósütemény mellé kínáltam.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Gesztenyés tekercs
  2017-01-05 09:06:50, csütörtök
 
 




Gesztenyés tekercs



Nagyon finom az íze, egyik nagy előnye, hogy nem kell sütni, a másik pedig, hogy alufóliába csomagolva hűtőszekrényben akár egy hónapig is eláll, tehát jó előre el lehet készíteni. Épp ezért, mivel ilyen jól eláll, egyszerre 6-8 tekercset szoktam csinálni, így egy ideig nincs gond az édességre. :) Sok sikert hozzá!



Hozzávalók 4 tekercshez:

50 dkg darált háztartási keksz
36 dkg vaj (margarin is lehet)
15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 dl rum


A töltelékhez:

25 dkg gesztenyemassza
12 dkg vaj (margarin is lehet)
10 dkg cukor
1 evőkanál rum


A mázhoz:

20 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál olaj, vagy vaj


A "tészta" hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. (Akkor jó, amikor már a cukor elolvadt benne.)
A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a cukor olvadásáig gyúrtam.
Egy tiszta konyharuhát megvizeztem, kiterítettem, és a kekszmassza 1/4-ét nedves kézzel, illetve vízbe mártott késsel kenegetve kb. 18 x 24 cm-es téglalappá formáztam rajta.
A gesztenyetöltelék 1/4-ét rásimítottam, majd a konyharuha segítségével felgöngyöltem.
Ugyanígy jártam el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket legalább 1 órára hűtőbe tettem.
A mázhoz a tortabevonót az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztottam, és bevontam vele a tekercseket, amik újra hűtőbe kerültek.
Közvetlenül tálalás előtt szeleteltem.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 193 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 13005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 671
  • e Hét: 1845
  • e Hónap: 19228
  • e Év: 136474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.