Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Dr. Kerényi Lajos atya - vasmisés
  2017-09-04 11:53:10, hétfő
 
  1946-ban lé­pett be a pi­a­ris­ta rend­be, 1952-ben szen­tel­ték pap­pá Vácon. Papi szolgálatát Budapesten az alsó-krisztinavárosi temp­lomban kezdte, majd Ásványrárón, Budapest-Herminamezőn, Szécsényben, Rimócon, Csolnokon, Dunakilitin, Lábatlanban, Nagymaroson, Angyalföldön tevékenykedett. 1976-tól a kül­ső-fe­renc­vá­ro­si Szent Kereszt-plé­bá­nia káp­lán­ja majd 1996-tól plé­bá­no­sa. A nagymarosi és egerszalóki ifjúsági találkozók életrehívója. 1990-től a Szent Margit Gimnázium tanára. Számos könyv szerzője.

Videó Link

- 2017. június 17. - Szombat videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nagymarosi Ifjúsági Találkozó - Szentmise 2017
  2017-09-04 11:46:42, hétfő
 
  Apostol tv Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
30 évre emlékezés videók
  2017-09-04 11:45:18, hétfő
 
  - Szomszédok buli! Ellátogattunk a titkos stábbuliba
Beszomszédokoskodtunk! A teljes Heti Napló csapat mond egy-egy nagy bölcsességet szomszédok stílusban. Megemlékezünk a kultikus sorozatról, és ellátogatunk a titkos stábbulira, ahol csak mi forgathattunk.
Hídvégi Krisztina riportfilmje Videó Link

- Nemcsák Károly a Szomszédok 30. évfordulóján
Videó Link

- 2017.08.28 videó Link

- A 30 éves Szomszédokat ünnepelte Gazdagrét, Újbuda 2017.09.04. Videó Link
Torta felvágása .
.........



- Frajt Edit színművész, a Szomszédok sztárja 2017.09.04. videó Link

. SZOMSZÉDOK 30 - Pódiumbeszélgetés a sorozat sztárjaival
Videó 09.03 Gazdagréten a Szomszédok c. film szereplőivel Link
...... .........


...... .......



- Emlékezés az elhunyt szereplőkre - SZOMSZÉDOK IN MEMORIAM videó Link
Nyugodjanak örök békében az Isten mennyei országában

KULTURÁLIS KÖRKÉP: Szomszédok ünnepe Gazdagréten (2017.09.18.)
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
30 éves a Szomszédok teleregény
  2017-09-04 11:33:56, hétfő
 
  Forrás: Újbuda

Szeptember 3-án nagyszabású fesztivállal ünnepli Újbuda a kultikus teleregény, a Szomszédok indulását. A jubileumi ünnepség a teleregény forgatási helyszínén, Gazdagréten lesz. A rendezvényhez szeptember 2-án kapcsolódó Halászléfőző Verseny ugyancsak a Gazdagréti és Rétkerülő útak közötti parkban lesz. A kétnapos fesztivál programjai ingyenesek.
Akármilyen hihetetlennek is tűnik, 30 évvel ezelőtt vetítették le a Gazdagréti lakótelepen forgatott sorozat első epizódját. A Szomszédok ünnepe valódi időutazás lesz, ahol játékos feladatok, egész napos idegenvezetés, zenés programok és meglepetések várják a rajongókat. Az eseményre a Szomszédok szereplői is ellátogatnak, akik a régmúlt időket elevenítik fel. Akik pedig kedvet éreznek ahhoz, hogy a szereplők bőrébe bújjanak, kipróbálhatják többek között Janka néni italszlalomozó versenyét, alkothatnak Etus kerámiaműhelyében, tesztelhetik zenei műveltségüket Jutka énekóráján és szépülhetnek a Gábor Gábor szalonban.
Az eseményre a Szomszédok szereplői és alkotói közül is sokan ellátogatnak - Frajt Edit, Incze Ildikó, Simorjay Emese, Závodszky Noémi, Böröndi Tamás, Nemcsák Károly, Németh Kristóf, Rátóti Zoltán, Trokán Péter és még sokan mások-, akik a forgatások hátteréről és a kulisszatitkokról mesélnek majd.
A Karinthy Színház pódiumbeszélgetésén a közönségnek is lehetősége lesz, hogy kérdésekkel bombázza az egykori szereplőket. A helyszínre látogató színészek közösen ültetik el a Szomszédok fáját, így állítva emléket a már elhunyt szereplőtársaknak. Az alkotók a kerek évfordulót méltó módon, egy óriás tortával ünneplik meg, este pedig az is kiderül, melyik dalszöveg nyerte a főcímzenére kiírt pályázatot.

Egész napos vetélkedők a teleregényrajongóinak:
Mi is beszállunk az internetbe! Avagy virtuális időutazás Vágási Ferivel az informatika világába. Commodore 64-es játékok, szimulátorokéstesztek.
Gábor Gábor szalonjában a - szintén 30 éve Magyarországon lévő - AVON-nal szépülhetnek meg a hölgyek. Játékos sminkelés szívünk egyetlen királynőjéhez méltó módon.
Az örökké pityókás Jankanéni olthatatlan szomját ezúttal vízzel csillapíthatjuk a ,,vízöntő" versenyen Alma presszójában. Ki tud egy perc alatt minél több itallal szolgálni a Jutka nagynénjének?
Jutka tantermében a klasszikus zenefelismerő versenyen tehetjük próbára műveltségünket, ugyanitt ,,Matyika alsós kvíz" teszt kitöltése várja a gyerekeket és felnőtteket.
A Nagy Fehér sátrában nem egy cápa elől kell menekülnünk, hanem Magenheim doki elsősegélynyújtó versenyén ,,gyógyászkodhatunk", persze nem szokványos módon.
János erdész iskolájában különböző növényeket kell felismerni.
Lenkenéni standján egy saccolóverseny várja az érdeklődőket, ahol a termékek tömegét kell megbecsülni.
Taki bácsi taxiján pedig olajozottan megy majd a motor.
A színpadon Szomszédok improvizációs színdarabok, pódiumbeszélgetések, valamint a 80-90-es évek legendás zenéi. Fellépnek a Petőfi Musical Stúdió sztárjai, Szűcs Judith, Abaházi Csaba és a MégEgyKör.


- Harminc éve 1987. május 7-én vetítette le az ikonikussá vált teleregény, a Szomszédok első epizódját a Magyar Televízió. A sorozat bepillantást adott a gazdagréti lakótelepen élő Taki bácsi, Lenke néni, Gábor Gábor, Vágási Feri, Mágenheim doki, Alma, Julcsi és a többiek életébe, mindennapjaikon keresztül bemutatta az akkori társadalmat. Az első lakók 1984 márciusában költöztek a később elhíresült környékre. A területen volt római kori temető, Árpád kori falu, és bortermő vidék is. Harminc éve mutatta be a Magyar Televízió a nagysikerű Szomszédok teleregény első epizódját. A filmsorozat a '90-es évek egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb televíziós produkció volt. A film az ország akkori mintalakótelepén, Gazdagréten játszódott, közreműködve a városrész népszerűsítésében. Az első epizód három család (Vágási, Takács és Magenheim) történetével indult, ők az épület ugyanazon emeletére költöztek. A filmbeli Lantos utca 8. lakói, valójában a Csíkihegyek utca 1-ben éltek; a filmben rendszerint tízemeletesnek említett lakóház igazában csak 7 emeletes. Az epizódok bemutatták a panelházban élő emberek, családok, azok ismerőseinek és rokonságának mindennapjait, betekintést engedett életükbe, problémáikba, reflektált a kor történéseire 30 percben. A filmek olyan információkat is tartalmaztak, amelyek népnevelő, ismeretterjesztő szándékkal kerültek a forgatókönyvekbe.
A legtöbb jelenetet a gazdagréti lakótelepen vették fel. Érdekesség, hogy a stáb az 1. emeletet vette meg, három lakásban a három család lakott, a negyedik lakásban pedig a Gábor-Juli stúdió volt berendezve, ami emellett a színészek pihenőszobájaként is szolgált. Julcsi általános iskolája és Jutka munkahelye a lakótelepen található Csiki-hegyek Utcai Általános Iskola volt. Etus lakása a Gazdagréttől északra lévő Sasad városrészben, az Ugron Gábor utca 54. és a Pannonhalmi út 18. saroképülete. Az épületet a sorozat befejezését követően eladták és másik házat építettek a helyére, így ez a helyszín ma már nincs meg. Julcsi első középiskolája Angyalföldön a Röppentyű utca 62. szám alatt, a mai Ady Endre Gimnázium volt, amit akkor még a valóságban is Kassák Lajos Gimnáziumnak hívtak kb. 1990-ig, amikor mai nevét felvette egy, a közelben lévő hasonló nevű általános iskola gimnáziummá alakulása miatt. Második iskolája a lakótelep közvetlen közelében van, az iskola neve a valóságban Mechatronikai Szakközépiskola és Gimnázium. A piac, ahol Józsi dolgozott, és ahová Etus szokott járni, a Budafoki piac volt. Lenke néni lakótelepi közértje 2012-ig üzemelt a Nagyszeben tér 1. alatt. A ruhabolt, amelyben Lillácska dolgozott, az 56-os és 56A villamos Krisztina téri megállójánál található. Alma presszója az Alkotás utca - Tartsay Vilmos u. sarkán helyezkedik el. Mágenheim Ádám magánklinikája az 1025 Budapest, Felső Zöldmáli út 13. szám alatt található a valóságban. A sorozat utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzte műsorra a Magyar Televízió.
A Gazdagréti lakótelep építése 1983 tavaszán kezdődött. Akkor a tereprendező munkák során sírfoltokat találtak, ezért a környéken április 1-jén megkezdődtek a feltárások. Az ásatások végén és a talajt előkészítő munkálatok után a Győri Állami Építőipari Vállalat megkezdte a házak építését. Első ütemben a Regős utca eleje készült el, a Gazdagréti lakótelep első lakását 1984. március 21-én adták át, amelyet a következő években 5771 másik követett. A gazdagréti az ország legismertebb lakótelepei közé tartozik, mivel felnőttek közül szinte mindenki látott minimum egy epizódot a Szomszédok című, Gazdagréten játszódó, végtelen hosszú teleregényből.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Zenés időutazás a gazdagréti halászléfőzésen
  2017-09-04 11:24:03, hétfő
 
  2017, szeptember 4 - 09:20 Új Buda

29. alkalommal tartottak Halászléfőző Versenyt Gazdagréten, a zsűri több mint hatvan féle halétket kóstolt végig. Az önkormányzat támogatásával, a KözPont Kft. szervezésben megvalósult rendezvény fővédnöke Simicskó István honvédelmi miniszter és Hoffmann Tamás polgármester volt..
zoknak is jutott a gazdagréti halászléből, akik nem jutottak el a rendezvényre: Simicskó István, a kerület országgyűlési képviselője többszáz adag ételt osztott szét segítőivel. Volt, aki szomszédjának, más pedig ismerőseinek is vitt az ételből.
A versenyzők hatvannál is több féle halászlét főztek, ezért a főzőverseny zsűrije idén sem volt könnyű helyzetben. Karinthy Márton színházigazgató, Hőnyi Gyula a KözPont kft vezetője és a zsűri elnöke Kulcsár János azonban 2017-ben is megtalálta a legízletesebb ételeket. A nagy hagyománnyal rendelkező esemény fődíját egy, a programra először nevező versenyző érdemelte ki, de mások is értékes nyereményekhez jutottak. A támogatók által felajánlott ajándékokat Hoffmann Tamás polgármester adta át a díjazottaknak.
A verseny hírnevét növeli, hogy nemcsak Újbudáról, hanem a főváros más kerületeiből is érkeztek önjelölt séfek a családi napra.
A szervezők zenés időutazásra hívták az érdeklődőket; a program része volt a Szomszédok ünnepének, azaz a 30 évvel ezelőtt indult teleregény, a Szomszédok jubileumának. A sorozat egyik szereplője Malek Andrea, a Budapest Jazz Orchestra kíséretével adott koncertet a szombati programon, de fergeteges élményt nyújtott rajongóinak Fatima és Zoltán Erika, valamit felléptek az Újbudai Petőfi Musical Stúdió tagjai is. Az estet Arató András disco-ja zárta a gazdagréti domboldalon.
Simicskó István honvédelmi miniszter osztja a halászlét
.......


Versenyre benevezett halászlék
......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
22. évközi hét hétfő 09.04
  2017-09-04 08:55:38, hétfő
 
  Abban az időben Jézus elment Názáretbe, ahol (egykor) nevelkedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és olvasásra jelentkezett. Izajás próféta könyvét adták oda neki. Szétbontotta a tekercset, és éppen arra a helyre talált, ahol ez volt írva: ,,Az Úr Lelke van rajtam. Fölkent engem és elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, s hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabaddá tegyem az elnyomottakat, és hirdessem: elérkezett az Úr esztendeje." Összetekerte az írást, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. Ő pedig elkezdte beszédét: ,,Ma beteljesedett az írás, amelyet az imént hallottatok." Mindenki helyeselt neki, és csodálkozott a fönséges szavakon, amelyek ajkáról fakadtak. ,,De hát nem József fia ez?" - kérdezgették.
Ekkor így szólt hozzájuk: ,,Biztosan ezt a mondást szegezitek majd nekem: ,,Orvos, gyógyítsd önmagadat! A nagy tetteket, amelyeket - mint hallottuk - Kafarnaumban végbevittél, tedd meg a hazádban is!" Majd így folytatta: ,,Bizony, mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Cáreftában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Námán." Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték őt a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott. Lk 4,16-30

Imádság
Miasszonyunk, Istennek szent Anyja, minden asszonyok között első, aki fogadalommal az Úrnak szentelted szüzességedet, kérlek téged, nyerd meg nekem szent Fiadtól azt a kegyelmet, hogy a mai naptól kezdve ő legyen lelkem jegyese. Megígérem neked és neki, hogy soha nem lesz más jegyesem, mint ő, és mindent megteszek, ami tőlem függ, hogy tisztán és folt nélkül őrizzem meg magam, egyedül neki, napjaim során életem alkonyáig.
Szienai Szent Katalin

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Isten feltámasztja azokat, akik Jézusban hunytak el.
Testvéreim!
Az elhunytak sorsáról nem akarunk tájékozatlanságban hagyni benneteket, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincs reményük. Ha Jézus, mint ahogy hisszük, meghalt és feltámadt, akkor Isten vele együtt feltámasztja azokat is, akik Jézusban hunytak el.
Az Úr tanítása alapján ugyanis ezt mondjuk nektek: Mi élők, akik az Úr eljöveteléig megmaradunk, nem előzzük meg az elhunytakat. A parancsszóra, a főangyal kiáltására, Isten harsonájának szavára az Úr maga száll le a mennyből. Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, azután mi, élők, akik életben maradunk, velük együtt elragadtatunk a magasba, hogy találkozzunk Krisztussal, és örökké az Úrral legyünk.
Vigasztaljátok egymást ezzel a tanítással!
Ez az Isten igéje.
Tessz 4,13-18

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Urunk, Istenünk érkezik * ítélni az egész világot. 13ab. vers.
Előénekes: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * minden föld az Úrnak énekeljen.
Hirdessétek dicsőségét a nemzetek között, * és csodatetteit minden népnek.
Hívek: Urunk, Istenünk érkezik * ítélni az egész világot.
E: Mert nagy az Úr, és minden dicséretre méltó, * félelmetesebb az összes isteneknél.
A népek minden istene csak üres semmiség, * az Úr azonban az ég alkotója.
H: Urunk, Istenünk érkezik * ítélni az egész világot.
E: Örvendjen az ég, a föld ujjongjon, * zúgjon a tenger és ami betölti.
Örvendjen a mező, * és minden, ami rajta van.
H: Urunk, Istenünk érkezik, * ítélni az egész világot.
E: Ujjongjon az erdő minden fája * az Úr színe előtt, mert eljön.
Jön, hogy ítélje a földet, † igazságosan ítéli meg a földkerekséget, * és a népeket hűsége szerint.
H: Urunk, Istenünk érkezik, * ítélni az egész világot.
Zsolt 95,1 és 3-5.11-13

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, mennyei Atyánkat, hogy minden munkánkat az ő dicsőségére végezzük!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy az anyagi világ javait a magunk és embertársaink földi boldogulására és örök üdvösségére használjuk!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, hogy mindennapi munkánkban felismerjük szent akaratodat, és azt készségesen teljesítsük!
Hívek: Kérünk téged...
3. Add, hogy munkatársainkkal jó együttműködésre törekedjünk, és így kölcsönösen elősegítsük a közösség javát!
Hívek: Kérünk téged...
4. Add meg nekünk a Szentlélek által a szelídséget, a jószívűséget és a türelmet!
Hívek: Kérünk téged...
5. Add, hogy a mai napot bűn nélkül töltsük el, hogy majd este örvendezve köszönhessük meg jóságodat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Add meg elhunyt N. testvérünknek [nővérünknek] bűnei bocsánatát, hogy irgalmadból a szentek közösségébe juthasson!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Kérünk, Istenünk, cselekedeteinket előzd meg sugallatoddal, és kísérd segítségeddel, hogy minden munkánkat mindig veled kezdjük, és amit elkezdtünk, segítségeddel be is fejezzük! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Boldog születésnapot, Csaba testvér 2014 évben
  2017-09-04 08:25:16, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A Tisztulás Útja - beszélgetés Böjte Csabával
  2017-09-04 08:23:12, hétfő
 
  Egész évben járható nagyvárosi zarándokutat alapított március 22-én Böjte Csaba ferences szerzetes a pálos és a ferences rend közreműködésével a Gellért-hegyen.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Tisztulás útja a Gellért hegyen, Böjte Csaba misézik
  2017-09-04 08:19:20, hétfő
 
  Tisztulás útja a Gellért hegyen, szentmise Pesten a Ferenciek templomában
- Tanévkezdés szeptember 3-án, vasárnap! Ezt a napot szeretnénk emlékezetessé tenni, ezért 16.00 órakor találkozunk Budapesten a Pálos Sziklatemplomnál, majd közösen elvégezzük a Tisztulás útját a Gellért hegyen, mely Pesten a Ferenciek templomában ér véget egy tanévnyitó szentmisével! A Bonum TV vállalja, hogy vasárnapról vasárnapra osztálytermet biztosít a képernyők előtt minden jelentkezőnek, természetesen, hogy a www.magnificat.ro oldalon is bárki elérhet bennünket. Tandíj is lesz, napi egy "Miatyánk"! A televízión túl, élő személyes találkozásokra is lesz lehetőség, s nem csak a tanévnyitón szeptember 3-án, hanem már szeptember 24-én egy három napos lelkigyakorlatot hirdetünk Csobánkán, hol az éltanulóinkból egy Testvériséget is szeretnénk létrehozni! De a tanuláson túl lesznek zarándoklatok, mindenféle ünnepek, sőt aki vállalja az utat, azt már most meghívom Dévára a szilveszteri "bulira" a gyermekeink közé! Minden félév végén lesznek felmérők, mert az igazi vizsgát azt majd a mi Urunk Jézus Krisztus az utolsó ítéleten fogja tartani, de mi éppen azért is tanulunk, hogy e utolsó vizsgán mindannyian átmenjünk!

Videó Link

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 402 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1664
  • e Hét: 3845
  • e Hónap: 36999
  • e Év: 270746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.