Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hidd el
  2017-09-08 21:44:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Mindannyiunk lelkében
  2017-09-08 21:42:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Po Ékip: A toll vagyok A toll vagyok, melyet szárnyadból ...
  2017-09-08 20:21:59, péntek
 
 

Po Ékip: A toll vagyok

A toll vagyok, melyet szárnyadból a világ egykor kitépett. A Szél repített süvítő szárnyán, így kaptam, látod, újra éltet.
A Szél lett számomra a jövő útja, a csoda, e Téged is gyakran meg-megsimogató Édes Mostoha.
Felkapott, felemelt, majd nézte, hogy bucskázom alá pörögve. Forogva játszott velem, majd egy sasfészekbe hulltam örökre.
Puha fészke voltam véres, nagy csatáknak, ölemben ezernyi halál épített jövőt.
Ezernyi harcot, majd megbékélést láttam, mélybe hulló álmot, majd magasba röppenőt.
Csak az én álmom nem látta soha senki, a világ csak a harsogó élőkre figyel.
Szeretnék röptödben újra társad lenni, szárnyadat emelni, s megtölteni lelked a világ szépségeivel.


 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
CSODA Csend van a Nádon, hallgatag álom, Béka se csobban
  2017-09-08 14:18:30, péntek
 
  CSODA

Csend van a Nádon, hallgatag álom,
Béka se csobban, csend van a tóban.
Tó vize tükrén csillan a fény -
Szép kicsi tündér fürdeni kél -
Várj tünemény, még el ne szaladj!
Tűnni, ha készülsz, csókokat adj!
Tó vize rebben, állok a parton -
Ó - hol a tündér? Ez csak az arcom...

Fazekas Miklós


 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Élvezd az ősz szépségét!
  2017-09-08 13:11:09, péntek
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Diós krémes
  2017-09-08 09:54:15, péntek
 
 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához
8 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
10 dkg babapiskóta (darált vagy összetört)
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín
elkészítés

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.
sütési hőfok: 170°C
tepsi mérete: 40x28 cm


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 347 db bejegyzés
e év: 5773 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1667
  • e Hét: 6965
  • e Hónap: 32844
  • e Év: 222479
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.