Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/131 oldal   Bejegyzések száma: 1309 
Klasszikus puncsszelet
  2018-09-27 01:04:23, csütörtök
 
  Klasszikus puncsszelet

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg finomliszt
10 dkg margarin
7,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
3 ek tej
csipetnyi só
A töltelékhez:
25 dkg babapiskóta
20 dkg sárgabaracklekvár
2 csomag tortazselé (piros)
5 dl víz
4 ek cukor
1 üvegcse rumaroma
A mázhoz:
2 csomag puncs ízű cukormáz


Elkészítés

Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk és -lisztezünk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd annyi tejet, hogy puha, de mégis gyúrható tésztát kapjunk. Amíg elkészítjük a tölteléket,a hűtőbe tesszük.
A babapiskótákat felaprítjuk vagy kisebb darabokra vágjuk. A tortazselét elkészítjük a tasakon leírtak szerint, majd hozzákeverjük a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, végül az aprított babapiskótákat, majd félretesszük.
A tésztát elfelezzük, mindkettőt a tepsi méretére nyújtjuk, majd kb 10 perc alatt, egyenként megsütjük őket.
Ezután az egyik tésztalapot visszatesszük a sütőbe, megkenjük egyenletesen a töltelékkel, majd rátesszük a másik tésztát. Letakarjuk sütőpapírral, majd nehezékként ráteszünk egy tepsit, hogy a teteje egyenletes legyen.
Elkészítjük a cukormázat a tasakon leírtak szerint, egyenletesen elkenjük a süteményen, majd hűtőbe tesszük néhány órára vagy egész éjszakára.





Megjegyzés

etoth71

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Gyors joghurtos fánk
  2018-09-22 23:55:28, szombat
 
  Gyors joghurtos fánk

Hozzávalók

A tésztához:
30 dkg natúr joghurt
3 db tojás
2 ek cukor
2 vaníliás cukor
20 csapott ek liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 ek pálinka
A sütéshez:
6 dl étolaj
A tálaláshoz:
porcukor ízlés szerint
lekvár ízlés szerint


Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel kikeverjük. Ha kissé folyósnak találjuk, akkor egy kis lisztet hozzáadhatunk.
Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, majd a tésztát egy evőkanállal beleszaggatjuk, és három adagban, lassú tűzön kisütjük a fánkokat. (A fánkok első oldalát fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.)
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. Házi baracklekvárral fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!





Megjegyzés

A mai ebéddesszertünk,gyorsan elkészül, pille könnyű és nagyon finom.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
A legfinomabb nutellás tiramisu
  2018-09-22 00:33:38, szombat
 
  A legfinomabb nutellás tiramisu

Hozzávalók

2 bögre hab tejszín
2 bögre mascarpone
1 rúd vanília kikapart belseje
2 db tojássárgája
2 ek cukor
4 ek Nutella
2/3 bögre tej
12 db babapiskóta
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A tejet felmelegítjük, és hozzáadunk 1 ek Nutellát. Összekeverjük, majd levesszük a tűzről, és belemártjuk a babapiskótákat. Ezután egy tál alját kirakjuk a nutellás babapiskótával.
A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel kikeverjük. Hozzáadjuk a habtej színt és a vaníliarúd kikapart belsejét, és robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egy lapáttal összeforgatjuk. Ezután a krém felét a babapiskótára simítjuk.
A nutellás tejhez, amibe a babapiskótát mártogattuk, hozzáadunk 3 ek Nutellát, egy habverővel elkeverjük, majd a mascarponés krémre öntjük. Végül a tetejére simítjuk a maradék krémet, és a hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt megszórjuk a kakaóval.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fehércsokoládés brownie-golyók
  2018-09-20 01:11:32, csütörtök
 
  Fehércsokoládés brownie-golyók

Hozzávalók

4 szelet brownie
2 ek mascarpone
10 dkg fehér csokoládé
3 dkg kókuszzsír


Elkészítés

A brownie-t összemorzsoljuk és eldolgozzuk a mascarponéval, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ezután diónyi golyókat formázunk belőlük.
Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, és összekeverjük a kókuszzsírral, majd belemártogatjuk a golyókat. Hűtőbe tesszük, amíg kicsit megszilárdul a csokoládé, majd újra mártogatjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.





Megjegyzés

(Mindegyikbe szúrjunk egy fogvájót, és így mártogassuk meg az olvasztott csokoládéban, majd egyenként szúrjuk őket egy darab polifoamba vagy szivacsba, így nem ragad a csokoládé a papírhoz szilárdulás közben.)
etoth71

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Almás levél
  2018-09-17 23:54:08, hétfő
 
  Almás levél

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
2 db alma
2 ek méz
1 csomag vaníliás cukor
1 mk almás-pite fűszerkeverék
1 db tojás


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd kisebb kockákra vágjuk. A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk az almás-pite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pár percig pároljuk, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután egészen kihűtjük, majd egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a levét. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírral együtt, majd egyforma kockákra vágjuk.
Ezután mindegyik tésztakocka közepére teszünk a lecsepegtetett almából, a széleket vékonyan megkenjük felvert tojással, majd megformázzuk.
A széleket egy villával lenyomkodjuk, hogy nehogy szétnyíljon sütés közben, majd egymástól kicsit távolabb, elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan lekenjük tojással.
Kb. 200 fokon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.





Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Salzburgi galuska, a villámgyors hétvégi desszert
  2018-09-15 23:46:56, szombat
 
  Salzburgi galuska, a villámgyors hétvégi desszert

Hozzávalók

7 db tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
2 db tojássárgája
5 dkg liszt
1 ek vaniliás cukor
vaj
porcukor

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukort.
A tojássárgáját egy tálban elkeverjük a vaníliás cukorral, és ezt is a már elkészült tojáshabhoz adjuk. Óvatosan, hogy ne törjük.
Végül a kevés lisztet rászitáljuk a massza tetejére, és belekeverjük.
Egy maximum 5 cm magas hőálló tálat kivajazunk, és a galuska tésztájából három tornyot formázunk.
220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Lekvárral és porcukorral tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Egyszerű kevert brownie
  2018-09-06 23:20:34, csütörtök
 
  Egyszerű kevert brownie

Hozzávalók

2 bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
4 ek keserű kakaópor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
1 tábla étcsoki
10 dkg dió
25 dkg margarin
1 dl natúr joghurt
1 bögre víz

Elkészítés

A lisztet a cukorral, a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, hozzáadjuk a két tojást, az apróra vágott étcsokoládét és diót, majd beleöntjük az olvasztott margarint, a joghurtot és a vizet és botmixerrel összekeverjük.
Egy sütőformát kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a csokis masszát. A tetejét megszórhatjuk még dióval. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mákos krémes
  2018-09-05 01:10:59, szerda
 
  Mákos krémes

Hozzávalók

A mákos réteghez:
25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
10 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
A piskótához:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz
1 mk sütőpor
A krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
15 dkg csokoládé
3 dkg vaj
50 ml tejszín

Elkészítés

A 24 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tojásokat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük. A lisztet a mákkal és a sütőporral elvegyítjük, majd a tejjel váltakozva a margarinos habos egyvelegbe keverjük. Az előkészített tepsibe simítjuk.
A piskótához a fehérjét a cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A mák tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk ,a papírt lehúzzuk róla. A piskóta az alja a süteménynek.
A krémhez a tejet a liszttel, a vaníliás cukorral és a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal együtt jó krémesre keverjük és a süteményen szépen elsimítjuk. A tejszínt felmelegítjük ,a csokoládét apróra tördeljük és felolvasztjuk benne. A tűzről lehúzva a vajjal simára keverjük, majd rácsorgatjuk a süteményre. A tálcát az asztalhoz ütögetjük,hogy szépen elterüljön a bevonat. Jól lehűtjük és szeletelhetjük.





ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Túrós-gyümölcs rétes teljes kiőrlésű tésztából
  2018-09-01 23:54:45, szombat
 
  Túrós-gyümölcs rétes teljes kiőrlésű tésztából

Hozzávalók

Tészta:
1 csomag teljes kiőrlésű réteslap
10 dkg margarin (olvasztott)
Töltelék:
25 dkg zsírszegény túró vagy zsírszegény krémes túró
10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
eritrit (tetszés szerinti mennyiség)
10 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
1 db barack

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A réteslapokat pedig előkészítjük a csomagoláson található leírás szerint.
A túrót elfelezzük, majd az egyik feléhez keverjük az áfonyát és az édesítőt, a másik feléhez pedig a kisebb darabokra vágott epret és az édesítőt. A barackot is kisebb darabokra vágjuk, de ezt önmagában töltjük a rétesbe. A réteslapokat megtöltjük a töltelékekkel, feltekerjük, tepsibe tesszük őket, a tetejüket megkenjük az olvasztott margarinnal, majd kb. 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek. Miután megsültek, megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek, így könnyebb szeletelni.








Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pudingos-mákos krémes
  2018-08-29 00:51:25, szerda
 
  Pudingos-mákos krémes

Hozzávalók

A lapokhoz:
50 dkg finomliszt
7 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 darab tojás sárgája
4 evőkanál tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg mák (egész)
A krémhez:
3 cs pudingpor vaníliás
1 ek liszt
1 liter tej
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A mázhoz:
15 dkg csokoládé
5 dkg vaj
5 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj


Elkészítés

A laphoz összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a porcukrot, a mézet, a tojás sárgáját, a tejfölt, és a szódabikarbónát és a mákot. 4 lapot gyúrunk belőle, majd a lapokat egyesével készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.
3 cs vaníliás pudinghoz hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, majd fokozatosan belekeverünk 1 liter tejet és krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
Megtöltjük a lapokat: a felső lapra vékony rétegben visszük fel.
A kétféle csokoládét külön-külön felolvasztjuk a vajjal és a süteményt bevonjuk a sötét csokival. A fehér csokoládét belehúzzuk a barna csokoládéba.





Megjegyzés

Nagyon finom, puha krémes. Húsvétra készítettem.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/131 oldal   Bejegyzések száma: 1309 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 963
  • e Hónap: 6001
  • e Év: 135708
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.