Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Az elmúlt évtizedek legforróbb éve lesz
  2014-06-24 18:15:51, kedd
 
  KATASZTROFÁLIS LESZ AZ IDEI ÉV - GYILKOS FORRÓSÁG JÖN

Az időjósok egy része biztos benne, hogy az elmúlt évtizedek legforróbb éve lesz 2014. Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a forróságban kialakul az iszonyatos költségeket okozó El Nino időjárási anomália.

A tavasz utolsó hónapja különösen forró volt a világon. Két globális időjárási megfigyelő szervezet egybehangzóan állítja, hogy az adatgyűjtés kezdete, 135 éve óta nem mértek olyan hőmérsékleteket az évnek ebben a hónapjában, mint idén májusban. Az USA űrkutatási ügynöksége, a NASA szerint a múlt hónapban 1,38 Farenheit-fokkal haladta meg a hőmérséklet a sokéves átlagot - írta a MarketWatch.

A japán meteorológiai hivatal hasonló adatokat mért, amelyekhez még hozzáteszi azt is, hogy az április és a március is nagyon meleg volt. Az idei tavasz összességében a valaha tapasztalt legenyhébb időjárást hozta. Várakozások szerint az amerikai NOAA napokban megjelenő jelentése meg fogja erősíteni az többi szervezet jelentését.

Összességében minden jel arra mutat, hogy 2014 a valaha tapasztalt legforróbb év lesz az elmúlt szűk másfél évszázadban. Az év hátra lévő része még forróbb időszakokat hozhat. Az European Centre for Medium-range Weather Forecast európai kutatóintézet immáron 90 százalékos esélyt ad arra, hogy kialakul az El Nino néven ismert időjárási jelenség.

Fejre áll az időjárás

Az El Nino idején a Csendes-oceán középső, Dél-Amerikához közelebb fekvő részéből többen energia kerül a levegőbe, ami növeli a felszíni hőmérsékletet. Ennek következményei a világ legkülönbözőbb részein tapasztalhatók: az indiai monszun gyengébb lesz, a Csendes-óceán környékén több hurrikán pusztít, míg az Atlanti-óceánon kevesebb, Észak-Amerika egy részén csapadékosabb idő várható, máshol enyhébb lesz a tél. Afrikában és és Dél-Amerikában szintén megváltoznak a megszokott csapadékviszonyok.

Az El Nino karácsony környékén jelenik meg és több mint kilenc hónapig is elhúzódhat. A legutóbbi, a 1997-98-as időjárási anomália becslések szerint 35-45 milliárd dollár kárt okozott és 23 ezer ember halálával hozható összefüggésbe. Összességében tehát az egyik legveszélyesebb időjárási jelenség párosulhat a soha nem látott forróságot hozó évvel.

FORRÁS: NAPI.HU
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
5 KIVÁLÓ GYÓGYNÖVÉNY, AMIT BEVETHETÜNK ROVAROK ELLEN
  2014-05-24 21:47:46, szombat
 
  Élmény nyáron a szabadban időzni, grillezni, pihenni, csakhogy az idillt gyakran megzavarják a rovarok, főleg, ha megérzik a készülő ételek csábító illatát. A legyek és darazsak azonnal megszimatolják, merre van a lakoma, a szúnyogok estefelé támadnak, és az sem kellemes, ha hangyákkal van tele az étkezőasztal. Sokan durva vegyi anyagokat vetnek be ellenük, figyelmen kívül hagyva a gyógynövények rovarűző tulajdonságait. Ha megfelelő növényeket telepítünk a megfelelő helyre, távol tarthatjuk a betolakodókat.
Nagy Adrienn agrármérnök a rovarűző gyógynövényeket ismerteti.

BAZSALIKOM

Népszerű fűszernövény, könnyen termeszthető. Pikáns ízt ad ételeinknek, illata pedig távol tartja a legyeket. Erkélyen cserépbe ültetve, a balkonveteményes részeként rovarriasztóként is helytáll.

BABÉRLEVÉL
Elűzhetők vele a fülbemászók, ormányos bogarak. A csótány és a zsizsik sem kedveli, az illóolajában található vegyületnek - a cineolnak - rovarriasztó hatása van.

LEVENDULA


Sokoldalú gyógynövény, karakteres illata révén hatékony a szúnyogokkal, a legyekkel, és a hangyákkal szemben. A szekrényben, gardróbban elhelyezett levendulás illatpárnák távol tartja a molyokat, bolhákat.

VARÁDICS

Kevésbé ismert gyógynövény a varádics (Gilisztaűző Varádics), pedig már az ókorban is használták a kellemetlen szagok, és rovarok elűzésére, fertőtlenítésre. Gyakorta használták az ember és a háziállatok bélférgeinek elpusztítására, kiűzésére, külsőleg ízületi fájdalmak enyhítésére. Virágzatának illata a rovarok és egerek számára kellemetlen, taszító, elűzi őket az otthonunkból.

CSOMBORMENTA

A csombormenta a mentafélék családjába tartozik; taszítja a legyeket, szúnyogokat és a bolhákat. A sokoldalú növény segíthet elűzni az egereket és a hangyákat is. Legyünk azonban óvatosak, hiszen ez a mentafaj a mérgező növények közé tartozik! Kis mennyiségben a szervezetbe jutva is veszélyes!

A felsoroltak közül bármelyik gyógynövényt használhatjuk a rovarok távol tartására, szükségtelen vegyszert alkalmazni, anélkül is megszabadulhatunk a bosszantó, olykor káros betolakodóktól.

Forrás: eletszepitok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Nincs Cím
  2014-05-22 10:16:46, csütörtök
 
  TERJED A VESZÉLYES NÖVÉNY

A növények legtöbbje hihetetlenül hasznos, s meg sem lennénk nélkülük, mégis akadnak köztük is veszélyes fajták.
A megszokottól eltérően, most egy igen veszélyes növényt mutatunk be, ami néhány éve kezdett terjedni hazánkban is.

A kaukázusi medvetalp komoly égési sérüléseket, heveny bőrgyulladást okozhat, és hónapokra hólyagos foltokat hagyhat a bőrön.

Bár nem errefelé őshonos, már Magyarországon is felütötte a fejét.
A növény Kárpátalján mindenhol megtalálható, tömegével nő. Érintése veszélyes, komoly égési sérüléseket és heveny bőrgyulladást okozhat.

Az orvosok azt tanácsolják, a növénnyel való érintkezés után a bőrfelületet azonnal mossuk le, és óvjuk a fénytől. Andrij Pogorljak, a kárpátaljai megyei kórház égési és plasztikai sebészeti osztályának vezetője azt mondta, a medvetalp nedve nagyon fényérzékeny hatású, főleg ha napfény éri, mert akkor az ultraibolya sugárzás kémiai reakciót vált ki, ami lényegesen megnöveli a mérgező anyagok koncentrációját, ez váltja ki az égési sérüléseket

A kaukázusi medvetalp csak a virágzásakor ártalmas az emberre, ez az időszak viszont egész nyáron tart. A növényt a múlt század 60-as éveiben állati takarmányként termesztették Kárpátalján, azóta a veteményeskertektől a strandokig mindenhol elterjedt. A szakemberek azt mondják, csak folyamatos gyomirtózással lehetne megszabadulni tőle.

Mégsem vitték haza a kertbe

A newcastle-i Keith Cooper épp feleségével és kutyájával sétált, mikor az asszony észrevett egy hatalmas, érdekes növényt a bozótban, s arra kérte férjét, nézze meg közelebbről, hátha hazavihetnek belőle egy hajtást. Miután Keith közelebbről is megnézte a fehér virágú növényt, pont belegyalogolt annak leveleibe. A növény toxinja azonnal a bőrébe került, ami nemcsak irritációt okozott, de extrém fényérzékenységet is - a kaukázusi medvetalp ugyanis megszünteti a bőr UV-sugárzásokkal szembeni ellenállását. A szerencsétlen férfi először azt hitte, csak megcsípte egy bogár, és az okozza lába vörösségét, megduzzadását, de a tünetek később sem csillapodtak.
Az orvosok elképedve látták sebes lábát, melyen már járni is alig tudott, és fitofotodermatitisszel diagnosztizálták. Bőre azért roncsolódott ilyen súlyosan, mert a mérgező növény hosszú évekre védtelenné tette bőrét a nap sugaraival szemben, így ha meg akar gyógyulni, akkor teljesen kerülnie kell a lábát érő napfényt éveken át.

Vakság, kiütések: már hazánkban is fenyeget

A kaukázusi medvetalp meglehetősen nagy mennyiségben tartalmaz furanokumarinokat, egy olyan anyagot, mely rákkeltő, és fényérzékennyé teszi a bőrt. A kellemetlen tünetek már akkor jelentkeznek, ha csak hozzáérünk a levelekhez, melyeken finom, a csalánéhoz hasonló szőrök találhatók. Ha a méreggel érintkező bőrfelületet később napnak tesszük ki, akkor felhólyagosodik, kisebesedik, viszket, a későbbi gyógyulás után pedig feketés-lilás hegek maradnak vissza.

Mindez azonban semmi ahhoz képest, hogy szembe kerülve a méreg akár egy életen át tartó vakságot is okozhat:
Németországban évi tíz-tizenötezer olyan balesetet regisztrálnak, ahol időleges vagy végleges vakságot, bőrirritációkat okozott a medvetalp. A helyzetet nehezíti, hogy maga a növény szinte mindenütt megtalálható, már hazánkban is...

Hogyan ismerheted fel?

Mivel már itthon is megjelent, nem árt tisztában lenni a kaukázusi medvetalp külső-belső tulajdonságaival, hiszen így tudod csak jó messzire elkerülni.

A növény 2-5 méter magasra is megnő, meglehetősen igénytelen a tápanyagellátást illetve szára vaskos, és liláspiros foltokkal borított, levélnyele üreges, levelei összetettek, mély bemetszésekkel felületükön. Maguk a levelek is nagyra nőnek, akár egy-két méter szélesek is lehetnek, a csomós, fehér virágok pedig tavasztól nyár végéig bújnak meg közöttük a nagy ernyős virágzaton. Évelő, nagyon erős növény, így ha egy helyen megkapaszkodott, onnan igen nehéz kiirtani. Magjai akár 7-15 éven át csíraképesek, így még ha nagy nehézségek árán ki is szedték a növényt a földből, bármikor újra kinőhet elszórt magjaiból. A kaukázusi medvetalpat egyébként kivágni is alig lehet: azonnal újra kihajt egészen addig, míg a mélyre nyúló gyökérrészt teljesen el nem távolítják a földből. Gyomirtókkal sem érdemes próbálkozni, mert azok is csak a föld feletti hajtások ellen hatásosak.

Forrás: m.life.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
4 furcsasága az emberi testnek
  2014-05-22 10:00:08, csütörtök
 
  AZ EMBERI TEST 4 FURCSASÁGA ÉS ENNEK MAGYARÁZATA

Az emberi test számos különleges tulajdonsággal bír, amelyek ámulatba ejtenek mindenkit, aki kicsit is behatóbban foglalkozik ezek mibenlétével. Az alábbiakban álljon itt 4, emberi szervezettel kapcsolatos furcsaság és azok magyarázata.

MIÉRT CSORDUL KI A KÖNNYÜNK, AMIKOR JÓÍZŰT NEVETÜNK?

A kutatók máig nem tudják pontosan, hogy ez miért van így, ám az világos, hogy a nevetés és a sírás hasonló pszichológiai reakciók. Mindkettő felfokozott érzelmi állapotban jelentkezik, és egyik sem állítható meg parancsra - mondta Robert R. Provine, a Maryland Egyetem pszichológusa.

Hozzátette: az emberek a sírást legtöbbször a szomorúsággal társítják, ám a könnyfolyás ennél sokkal összetettebb emberi reakció. Úgy tűnik, hogy mind a nevetés, mind a sírás hasznos, mivel a stresszélmények eltörlését eredményezik, azzal, hogy ellensúlyozzák a kortizol és az adrenalin hatását. Ezért, amíg nevetni és sírni tudunk, igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

MIÉRT SÍRUNK HAGYMAPUCOLÁS KÖZBEN?

Amikor kettévágunk egy hagymát, a növényt alkotó sejteket is elvágjuk, ami enzimeket szabadít fel. A könnyelválasztást serkentő (lachrymatory faktor synthase) enzim szabadul fel és ez váltja ki a sírást. Ez az enzim a hagyma aminosavjaival reakcióba lépve szulfinsavvá alakulnak. A sulfinsav spontán átalakulással syn propanethial S-oxiddá alakul, mely a levegőbe kerül. Mikor ez az anyag a szemet eléri, a szaruhártya idegeit ingerelve működésbe hozza a könnymirigyeket. Ezután kezdünk el sírni. A tudósok megpróbáltak sírásmentes hagymát kikísérletezni, ám kiderült, hogy a sírásért felelős enzimek a hagyma pikáns ízéért is felelősek.

MIÉRT ROPOGNAK AZ ÍZÜLETEINK?

Az ízület két csont találkozásánál kialakult, mozgékony szerkezet. A szemben álló csontrészek széleit ízületi tok és erős szalagok, inak kötik össze. Az ízületi tokon belül a csontvégeket kemény, rugalmas porc borítja, közöttük pedig keskeny ízületi rés található, amelyet egyfajta kenőanyagként ízületi folyadék tölt ki. Ennek köszönhetően harmonikus a mozgásunk.

Az ízületi tokban levő folyadék gázokat tartalmaz. Ha megnyújtjuk az ízületet, ezzel összenyomjuk a folyadékot, aminek során a nitrogén tartalmú gázok kiszabadulnak belőle, ez adja a recsegő hangot, ezután az ízület valamivel hajlékonyabb lesz. Az ízületet nem lehet egymásután gyorsan ropogtatni, mert a kiszabadult gázt az ízületi folyadéknak előbb újra el kell nyelnie, ez mintegy 15-30 percet vesz igénybe. Az ujjropogtatástól ugyan nem kopik el az ízület, de a szorítás erejét gyengítheti.

Az ízületi recsegés, ropogás hátterében ugyanakkor legtöbbször a porckopás áll. Kialakulásában szerepet játszhatnak öröklött tényezők, fokozott terhelés, amelyet okozhat versenysport, nehéz fizikai munka vagy elhízás, de az életkorral együtt a porckopással járó panaszok is növekednek. Ehhez hozzájárulhat a mozgásszegény életmód is, hiszen a porc táplálékát az ízületi folyadékból veszi fel, ami mozgás hatására termelődik.

MI OKOZZA A LIBABŐRT?

Mindenki tapasztalta, hogy ha hideg van, vagy fél valamitől, akkor libabőrös lesz. Ekkor a szőrszálak tövében levő izmok összehúzódnak, ennek következménye a libabőr, aminek főleg a régmúltban volt jelentősége, amikor az emberi testet még szőr borította. A felálló szőrzet ugyanis felmelegítette a testet, és az ellenséget is megfélemlítette. Az evolúció során az ember ugyan elvesztette a bundáját, de a test a libabőr formájában megőrizte a szőrzet jelentőségét.

FORRÁS: FILANTROPIKUM.COM
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Nincs Cím
  2014-04-04 08:53:05, péntek
 
  MIÉRT ELLENZIK A HATÁSOS, TERMÉSZET ADTA GYÓGYMÓDOKAT? ITT A VÁLASZ!

VAJON MIÉRT?
VAJON KINEK, VAGY KIKNEK AZ ÉRDEKE EZ?


Ahhoz, hogy jobban megértse a “Miért?"-re a választ, most jöjjön egy részlet Dr. Ghislaine Lanctot, Az egészségügyi maffia című könyvéből:
,,Ismerjük meg Mr. Smith-t!

Mr. Smith egy gyógyszergyártó cég elnök- vezérigazgatója.
Ha mi lennénk Mr. Smith, akkor az ő helyében az első dolgunk az lenne, amikor reggel beérünk az irodába, hogy megkérdezzük az alkalmazottainkat:

“milyen eredményeket értünk el az egészség javulása terén?"
Büszkék lennénk termékeink jótékony hatására.
De mi nem vagyunk Mr. Smith!
Ugyanis Mr. Smith egy olyan multinál dolgozik, amely a pénzemberek birodalmához tartozik.
Nekik csak a profit számít.
Mr. Smith nem gyógyszerész!
Üzleti iskolában szerzett diplomát, s alaposan felkészült termelékenységből, pénzügyekből, hatékonyságból és marketingből.

Neki csak egyetlen dolog számít, a vastag vonal alatti szám, a nyereség.

Tudja, hogyan aknázza ki nyersanyagát: a népet.
Terméke: a gyógyszer.
Értékének mérőeszköze: a tőzsde.
Ha a cég részvényeinek ára emelkedik, meg fogja tartani állását, és nagy jutalékot kap. Ha zuhan, el fogja veszíteni munkáját.
Mit csinál tehát Mr. Smith, amikor reggel megérkezik az irodájába?

Ellenőrzi a tőzsdét!

Így hát világossá válik, hogy Mr. Smith-nek:
1. Annyi orvosságot kell eladnia, amennyit csak lehetséges.
Ennek elérésére nem válogat az eszközökben:
Hazugság, csalás, információ eltitkolása
Bármilyen taktikához képes folyamodni azért, hogy a cég pénzügyi teljesítményét javítsa.

A gyerekeket, nőket és férfiakat ugyanúgy gyógyszerezésnek veti alá, mint az időseket.
És egész népességeket fog beoltani.
És mindezt a hatóságok (...) hallgatólagos beleegyezésével.
Marketing költségvetése két-háromszorosa a kutatási büdzsének.
Legfontosabb ügynökei az orvosok.
Mr. Smith egyetemeken képzi őket, ahol ellenőrzi a tananyagot. Aztán szakmai konferenciákkal és tudományos publikációkkal műveli őket, amelyeket ő finanszíroz.
Brosúrákat tesz ki várótermeikbe.
Kutatási adományokkal, ajándékokkal és más kedvezményekkel, pl. egzotikus utazásokkal jutalmazza meg őket. (...)
Legfontosabb vevője a köznép, akihez közvetlenül folyamodik:
Magazinokkal, ,,ismeretterjesztő cikkekkel".
Újságokkal, újonnan piacra dobott termékek hírével, hadd kérjék azokat a betegek orvosaiktól és gyógyszerészüktől.

Alapítványokon keresztül, amelyek “tájékoztatják" a nyilvánosságot bizonyos betegségek veszélyeiről, a megelőzés szükségességéről, és hogy mennyire fontos a segítségnyújtás azoknak, akik elkapták a betegséget.

Nyilvános helyeken, mint a bevásárlóközpontok és iskolák, ahol információkkal szolgál betegségekről és azok gyógyszeres kezeléséről.
A televízióban, vagy közvetlenül a termékeit reklámozva, vagy közvetve, a gyógyszeripar figyelemre méltó kísérleti erőfeszítéseit hirdetve.

2. Gondoskodik róla, hogy termékei csak enyhítsék, de ne gyógyítsák meg a betegségeket, ezáltal biztosítva a betegségekből származó bevételt.

3. Nem törődik azzal a ténnyel, hogy az orvosságai megbetegítik az embereket. Tény, hogy a káros mellékhatásaik rendkívül gyakoriak, de ez újabb gyógyszerek szedéséhez vezet, ami egyszerűen jó az üzletnek.

4. Gondoskodik róla, hogy a gyógyszereket ráerőltessék a páciensekre (ha betegek, ha nem). Olyan bürokratákkal tárgyal, akik az egészségügyi kiadásokról döntenek.

5. Kiiktatja a versenyt. Harcol az olcsóbb, hasonló összetételű, jogilag nem védett termékek gyártóival és a természetes (növényi) ellenszerek készítőivel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alternatív gyógymódok gyakorlását betiltsák. Mivel ő irányítja az egészségügyi és politikai hatóságokat, ez nem nehéz feladat.

6. A termékeit érintő információk, a törvényhozás és a gazdasági/pénzügyi döntések irányítására törekszik. Célja elérése érdekében ott ül számos igazgatói tanácsban, (...) bizottságban, és aktív társadalmi életet él, hogy befolyásolhasson másokat - házalással és lobbizással.

7. Gondoskodik róla, hogy a tudományos kutatás jövedelmező legyen. Eléri, hogy saját kutatási költségei minimálisak legyenek, hogy a kutatásokat közpénzekből támogassák (...), és hogy olyan jól jövedelmező készítményeket fejlesszenek ki, amelyek kizárólagos szabadalma az ő kezében van.

8. Gondoskodik arról, hogy a termékeit a lehető legmagasabb áron árulják. Hogy ezt elérje, szabadalmaztatja őket. A szabadalom védi a termék monopóliumát, és ennek eredményeként annak monopolista eladási árát.

Mr. Smith mindent szabadalmaztat, azt is, ami szabadalomképes, azt is, ami nem az. Nem tétovázik, hogy elérje, hogy az ENSZ és szervei bizonyos gyógynövényeket ,,világörökséggé" nyilvánítsanak. Ily módon ki tudja sajátítani a kizárólagos jogot, betiltja, vagy szabadalmaztatja őket, és uzsoraárakon árusíthatja portékáját még azoknak is, akik valójában birtokolják őket.

Mr. Smith egészen odáig is elment, hogy a semmiből teremtsen ,,valamit", az érintettek tiltakozása ellenére - ez A BIOLÓGIAI ANYAG FÖLÖTTI SZELLEMI TULAJDON JOGA.“
Az orvostanhallgatók tudatos gyógyszerszemléletre nevelése, a szintetikus gyógyszerek és mellékhatása

kirajzolnak egy tényleges “egészségügyi maffiát".
Az “egészségügy" szó mögött egy nagyon jól felépített “betegségipar" húzódik meg.
A betegségiparnak “ügyfelekre" van szüksége, akik megveszik a készítményeit.
A betegségipar csillapíthatatlan nagyravágyását mutatja, hogy nem elégszik meg egy-egy vásárlással, az a célja, hogy jó törzsvásárlói legyenek.

A betegségipar legjobb törzsvásárlói pedig a beteg emberek.
A betegségipar célja az, hogy az embereket minél hamarabb ( gyermek kor, fiatal felnőtt kor) rávegye a gyógyszerek szedésére, majd a mellékhatások következtében egy életen át gyógyszerfüggőkké tegye őket.
Forrás: feltarulagazsag.blogspot.hu
KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
A nem oltott gyerekek sokkal egészségesebbek,mint az oltotta
  2014-04-04 08:47:18, péntek
 
  A NEM OLTOTT GYEREKEK SOKKAL EGÉSZSÉGESEBBEK, MINT AZ OLTOTTAK!



Egy 1990-es évekből napvilágra került tanulmány bizonyítja, hogy összehasonlítva a nem oltott gyerekekkel, a beoltott gyerekek nagyobb valószínűséggel szenvednek asztmában, ekcémában, fülgyulladástól, hiperaktivitástól és más krónikus betegségektől. Továbbá a tanulmány szerint tízszeres növekedést mutat a mandulagyulladás előfordulása az oltott gyerekeknél, és a mandulaműtét teljes hiányát figyelték meg azon gyermekek között, akiket nem oltottak.

1992-ben az Immunization Awareness Society (IAS) felmérést készített, hogy megvizsgálják a gyerekek egészségét Új-Zélandon. Nem meglepő módon a tanulmány eredményei szerint a be nem oltott gyerekek sokkal egészségesebbek, mint a beoltott gyerekek.

Kérdőívet adott ki az IAS a tagjainak, barátainak és családjaiknak, feltéve különböző egészségügyi kérdéseket. Összesen 245 család küldte vissza a kérdőívet, így a kutatók összesen 495 gyermeket mértek fel. Ezen gyerekek közül 226-ot beoltottak, 269-et nem oltottak be.

Egészséges gyermekek és etika

A gyermekek kora két hét és 46 év között volt (természetesen néhányan idősebbek voltak, idősebb gyermekkel). A vizsgált gyerekek közül 273 férfi, és 216 nőnemű volt. (Hat gyereket nem soroltak be.)

Sue Claridge, akik beszámolt a vizsgálatról, ezt írta:

“A válaszadókat kérdezték a születési évükről, nemükről, a kapott védőoltásokról, függetlenül attól, hogy a gyermek szenvedett vagy sem egy sor krónikus állapottól (asztma, ekcéma, fülgyulladás, visszatérő mandulagyulladás, hiperaktivitás, cukorbetegség vagy epilepszia), és függetlenül attól, hogy volt-e szükség mandulaműtétre, vagy fejleszteni kellett a motoros készségeket (járás, kúszás, felülés, stb.). A szülők is tájékoztatást adtak a szoptatásról és a cumisüvegből etetésről, és a gyerek elválasztásáról, ha szoptatott.“

A vizsgálat során egy másik érdekes tény merült fel. A kutatók felfedezték, hogy azon gyerekek 92 százaléka, akiknél szükséges volt a mandulaműtét, megkapták a kanyaró elleni védőoltást, jelezve, hogy a kanyaró védőoltás lehet, hogy néhány gyermeket hajlamosabbá tett a mandulagyulladásra.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a családok közül 81-ben voltak beoltott, és nem beoltott gyerekek is. Sok ezen családok közül beoltatta idősebb gyermekét, de egyre jobban vonakodtak beoltatni fiatalabb gyermeküket, köszönhetően a vakcina biztonsága miatti növekvő aggodalmakra.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy:

“Bár ez egy nagyon korlátozott tanulmány, különös tekintettel a be nem oltott gyerekek számára, akik részt vettek, és a vizsgált különböző krónikus állapotokra, szilárd tudományos bizonyítékot nyújt, alátámasztva a jelentős anekdotikus bizonyítékot arra nézve, hogy a be nem oltott gyerekek egészségesebbek, mint a beoltott társaik." (1.)

Bár a kormányok szerte a világon folyamatosan azt állították, hogy a beoltott és beoltatlan gyerekek egymással szembeni tanulmányozása etikátlan lenne, az új-zélandi nem az egyetlen kutatócsoport, mely tanulmányozza az összehasonlításokat.

A beoltott gyerekek 5-ször nagyobb valószínűséggel szenvednek különféle betegségekben

2011 szeptemberében német kutatók longitudinális kérdőíves felmérést végeztek összesen 8000 be nem oltott gyermek körében 0-19 éves korig. Csakúgy, mint az új-zélandi tanulmánynál, a kutatók összegyűjtötték az adatokat a kérdőíves felmérés elvégzésével. (2.)

Az eredmények azt mutatták, hogy a beoltott gyerekek ötször nagyobb valószínűséggel szenvednek különböző betegségekben és rendellenességektől, mint a be nem oltott gyerekek.

A kapott eredményeket összehasonlították a másik német tanulmánnyal (KIGGS), amely egy nagyobb mintából álló csoportot vizsgált 17.461 résztvevővel 0-17 éves kor között.

Dr. Andreas Bachmair, egy német klasszikus homeopátiás orvos, aki felelős volt a felmérés eredményeinek összegyűjtéséért a vaccineinjury.info honlaptól kijelentette, hogy:

“Az asztma, szénanátha és az ekcéma ma igen gyakran megfigyelhető. Egy friss német tanulmány 17.461 0-17 éves kor közötti gyermeknél kimutatta, hogy a gyerekek 4,7%-a szenved asztmában, 10,7%-a szénanáthában, és 13,2%-a ekcémában. Ezek a számok eltérőek a nyugati országokban, azaz az asztma előfordulási gyakorisága a gyermekek körében az USA-ban 6%-os, míg 14-16%-os Ausztráliában (Australia's Health 2004, AIHW).

Az asztma előfordulása nem oltott gyermekek körében tanulmányunkban körülbelül 2,5%-os, a szénanátha 3%-os, és az ekcéma 7%-os. A KIGGS tanulmány szerint a 3 és 17 év közötti gyermekek több mint 40%-a érzékeny volt legalább egy vizsgált allergénre (20 gyakori allergént teszteltek), és 22,9%-uknak volt allergiás betegsége. Bár vérvizsgálatot nem végeztünk, a szülők mintegy 10%-a állította, hogy gyerekének már van egy allergiája." (3.)

Mivel ez a tanulmány egy longitudinális tanulmány, a tanulmányozott gyermekek száma azóta 13.222-re emelkedett. Ha valaki csatlakozna a tanulmányhoz, kitöltheti a kérdőívet, mely alul a harmadik linkre kattintva érhető el.

Annak ellenére, hogy négy autista eset volt a nem oltott gyermekek körében, Dr. Bachmair arról számolt be, hogy:

“A négy gyerek közül az egyiket nagyon magas mértékben jelenlévő fémekre tesztelték (higany, alumínium, arzén); egy másik esetben az anyát tesztelték igen magas higany szintre.“

Ez a szám azonban jelentéktelenül eltörpül, ha összehasonlítjuk ezt az egy gyereket a 88-al, akikről jelenleg a CDC beszámolt, mint autista. (4.)

Egyéb feltételekről megállapították, hogy szinte nem is léteznek a nem oltott gyermekeknél

Dr. Andreas Bachmair folytatta beszámolóját arról, hogy a tanulmány szerint az arcüreggyulladás, szemölcsök, bőr problémák és középfülgyulladás előfordulása is jóval alacsonyabb a nem oltott gyerekeknél, akárcsak a cukorbetegség és az epilepszia.

Majd tovább folytatva elmondta, hogy az eredmények azt mutatták, hogy sok feltétel előfordulási gyakorisága is jelentősen alacsonyabb a nem oltott gyermekeknél. Ezek a következők voltak:

“Más rendellenességek és betegségek

Szerepeltettünk nyitott kérdéseket a felmérésünkben, értékelve az egyéb betegségek és rendellenességek gyakoriságát (az első 10.700 résztvevőnél). A nem oltott gyerekek igen alacsony előfordulási gyakoriságot mutattak az alábbi betegségekben:

Diszlexia: 0,21%
Beszéd késleltetés/artikulációs problémák: 0,38%
Érzékszervi feldolgozási zavar: 0,28%
Szorongás: 0,25%
Depresszió: 0,12%
Ágybavizelés: 0,12%
Lisztérzékenység: 0,12%
Glutén érzékenység: 0,41%
GERD (Gastrooesophagealis reflux betegség): 0,06%"

Dr. Bachmair bámulatos és intutitív tanulmányát több szülő nyilatkozatával zárta, ami igazán nagy súlyt ad átfogó megállapításaihoz.

Következtetés

Mindez nagyszerű annak ellenére, hogy a médiák és a vezető kormányzati szervek ismételten hangsúlyozzák, hogy összehasonlító vizsgálatokra a beoltott és a nem oltott gyerekek között etiaki okokból nem kerülhet sor, ugyanakkor különböző csoportok világszerte azon vannak, hogy ezeket a tanulmányokat elvégezzék.

Bár az ilyen felméréseket gyakran elutasítják, hogy tisztán epidemiológiai, és nem tartják sokkal többre a bélyegyűjtésnél, ennek ellenére az ilyen jellegű tanulmányokat nem kell elutasítani. Elvégre sok bélyeggyűjtemény tartalmaz csupán egy olyan bélyeget, mely sokkal többet ér aranybani súlyánál.

Ezek a vizsgálatok kétségtelenül azt mutatják, hogy a be nem oltott gyerekek egészségesebbek, mint a beoltott társaik, és emiatt ezeket a tanulmányokat gondosan meg kell vizsgálnia minden szülőnek és szakembernek, megfontolva az oltások biztonságát.

Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu

KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Ellopták a néhai pápa vérét
  2014-01-29 16:11:44, szerda
 
  Ellopták a néhai pápa vérét
2014-01-28 Forrás: Erdély.ma
Ellopták a II. János Pál pápa vérét tartalmazó ampullát az abruzzói San Pietro della Ienca templomából. A bűncselekményt hétfő reggel fedezték fel. Több mint ötven csendőr keresi nyomkövető kutyákkal az ereklyét az apró templom körüli mezőkön. A hatóságok nem zárták ki, hogy a tolvajok eldobták a kegytárgyat. A lopást a hét végén követték el. Az ereklyével együtt egy kisebb méretű feszületet is elvittek a templomból.

Képgaléria
A lengyel pápa vérét őrző ereklyéből az egész világon három van. Az egyik azért a L'Aquila közeli San Pietro della Ienca templomába került, mivel II. János Pál gyakran járt errefelé az Appenninekben töltött téli és nyári pihenései során.

A feltételezések szerint a tolvajok vagy nem tudták, mit loptak el, vagy anyagi haszonszerzés reményében vitték el az ereklyét, II. János Pál április 27-i szentté avatásának közeledtével ugyanis sokat érhet a pápa vérét tartalmazó ampulla.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Megszülte ikertestvérét egy kétéves fiú
  2013-10-02 13:51:06, szerda
 
  Egy kínai gyermek "életet adott" úgynevezett parazita ikertestvérének, aki benne fejlődött.

Hihetetlen történet - az orvosok is igencsak meglepődtek, amikor egy kétéves kínai kisfiút vittek be szülei a kórházba. Olyan nagy volt a hasa, hogy már lélegezni is nehezen bírt. A vizsgálat után kiderült: a kicsi "terhes", saját ikertestvérének fejletlen kis teste nőtt a hasában.

A kisfiút megműtötték, így "világra hozta" a parazita magzatot - írja a Huffington Post.
Az eltávolított embrió 20 cm széles volt, kifejlett gerinccel és végtagokkal.

Mi is az a parazita iker?
Fejlődési rendellenesség, a sziámi ikrek egyik típusa. Ilyenkor csak az egyik iker fejlődik ki teljesen, a másik csak részlegesen fejlett, gyakran torz, afféle parazita. A magzat a magzatban esetében a terhesség nagyon korai szakaszában az egyik magzat szinte körülöleli, becsomagolja a másikat, így az nem az édesanyja, hanem ikertestvére testében fejlődik tovább parazitaként.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
A világ egyik legdrágább fűszere: a sáfrány
  2013-10-01 14:29:17, kedd
 
  A sáfrány manapság szerves részét képezi a világ kulináris repertoárjának. Indiában a sáfrány nélkülözhetetlen összetevője a rizs ételeknek, édességeknek és fagylaltoknak. Alkalmazzák ájurvédikus orvoslásban és vallási rituálék alkalmával is. Szaúd-Arábiába egyik legjellemzőbb fűszere a sáfrány, egy igazi arab kávé mellé nem hiányozhat a sáfrány és kardamom. Észak-Olaszországban és Dél-Svájcban a sáfrány elengedhetetlen kiegészítője a híres rizottónak. Svédországban hagyományos kenyeret sütnek sáfrányból Szent Lucile napján. A spanyolországi sáfrány nélkülözhetetlen összetevője olyan híres ételeknek, mint például a Paella, fabada vagy Pote Gallego. Görögországban nagyra értékelik klasszikus színező és aromás tulajdonságai miatt.

A sáfrány egészségügyi előnyei

A sáfrány igazi gyógyír, ha álmatlanságban szenved és csökkenti a bor okozta másnaposságot. Hatásos lehet szívinfarktus megelőzésében, javítja a vérkeringést, krocetin nevű anyaga csökkenti a koleszterinszintet és növeli a vér oxigénszintjét. Enyhíti a gyomor és a vesekő okozta fájdalmakat. A sáfrányban található karotinoidokról úgy vélik, hogy gátolhatja a bőrrák kialakulását és hozzájárulhat a szem egészségéhez. Egy újabb vizsgálatban a kutatók szerint ez az aromás gyógynövény “lehet a kulcs" szürkehályog ellen. A sáfrányban található vegyület a “crocin", a kutatások szerint javítja a memóriát, elősegíti a tanulást. Ezek alapján hasznos lehet az életkor előrehaladtával a szellemi képesség gyengülésének megakadályozásában.

Kiválóan alkalmas lehet asztma, depresszió, atherosclerosis kezelésére, szamárköhögés csillapítására is. Görcsoldó, hurutoldó szer. Ezen felül, sáfrányos öblögetéssel csökkenthető a fogínygyulladás. Egyes vizsgálatok kimutatták, hogy pozitív hatással van a neurodegeneratív rendellenességekre. Mivel a sáfrány befolyásolhatja a hangulatot, bizonyos, embereknél fellépő komoly hangulati zavarok estén ne alkalmazzuk.
Sáfrány- hátrány
Saját használatra nagyon kis mennyiség is elég a világ legdrágább fűszeréből. Ha többet használunk belőle a kelleténél, akár mérgező is lehet. Terhesség alatt nem szabad sáfrányt fogyasztani, mert vetélést okozhat. A sáfrány csökkenti az étvágyat, illetve kiválthat különböző mellékhatásokat (beleértve a szájszárazság, szédülés, álmosság és fejfájás). Mi több, nagyobb mennyiségben mérgező lehet, és hányáshoz, vérzéshez, zsibbadáshoz vezet.

A virág bibéjének gyűjtése fáradságos munka, éppen ezért rendkívül drága. A hazai fajok védettek, tehát a bibék gyűjtése törvénybe ütköző! A sáfrány a világ egyik legdrágább fűszere, ezért előszeretettel hamísítják a sáfrányos szeklice, vörös festékanyagokat tartalmazó virágszirmaival. Ennek enyhén kesernyés íze össze sem hasonlítható a sáfrányéval, viszont kiváló díszítő fűszer. Ha nem tudjuk eldönteni a valódiságát, áztassuk meleg vízbe vagy tejbe, aminek 10-15 perc elteltével mély vörös-arany színűvé kell változnia. Légmentesen lezárva száraz, sötét helyen tároljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Az édesanya, aki a harmadik ikerpárját hozta a világra
  2013-10-01 09:01:16, kedd
 
 
Az édesanya minden egyes logikának ellentmondva világra hozta harmadik ikerpárját is. Így 500 ezerből ő lett az egyetlen, akinek ez sikerült.

Rowan és Isla Rodger a múlt héten születtek meg egy skót kórházban. A szülők már negyvenes éveiket tapossák, de hihetetlenül boldogok, hiszen eddig csak négy fiuk volt. A páros negyvenedik születésnapjuk alkalmából határozta el, hogy megpróbálkoznak egy újabb babával.

A leányikrek immár a harmadik ikerpárként jöttek világra a családban. A két másik ikerpár 12 és 14 évesek. Természetesen erre elképesztően kicsi az esély, szinte minden logikának ellentmond. Az édesanyának meg sem fordult a fejében, hogy újra ikrekkel lehet várandós. Először azt hitte, hogy az orvos viccelődik vele, amikor közölte a hírt. Természetesen nagyon örültek, hogy ezúttal lányok lettek a gyerekek. A lányok nem egypetéjű ikrek, mint előttük megszületett testvéreik.
Az ikerlányokra így öt férfi vigyázó szeme fog lesni egész életükben.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 1394
  • e Hónap: 12781
  • e Év: 50529
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.