Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Jó várni csendesen
  2017-10-10 18:09:41, kedd
 
  Jó várni csendesen


Megáradott vizek
zúgnak az éjszakában.
Dalukban új parancs,
erő és ifjúság van.
Hallgatlak csendesen,
megáradott vizek.

Néma volt a meder,
kiégett mind a szikla.
Utolsó cseppjeit
szomjas fűszál felitta,
és az is elepedt...
néma volt a meder.

De parányi pihék
hófehér milliója
hullt fára, földre, és
csak Isten a tudója,
hová és mennyien:
piciny fehér pihék.

S most győztesen dalol
a friss haboknak árja,
és suhogva siet:
folyamok karja várja,
tenger, távol titok.
Most győztesen dalol.

Mily meddő némaság,
ha lelkem medre hallgat!
Hiába szomjazod,
egy cseppje sincs a dalnak.
Kopár kövek között
mily meddő némaság!

Lehetne áradás,
ha könnyes, tiszta cseppek,
vagy lenge hópihék
nem hullanak, peregnek,
mint csillogó csodák?
Lehetne áradás?

Jó várni csendesen,
mint aki sose lázad.
A csendje szent titok,
reménykedő alázat.
Kegyelem cseppjeit
jó várni csendesen.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten
  2017-10-10 16:35:21, kedd
 
  "Magunkra maradva azonnal arra hajlunk, hogy Istent kezelhető kifejezésekre korlátozzuk. Ott akarjuk megragadni, ahol fölhasználhatjuk, vagy legalábbis eltudjuk érni, amikor szükségünk van Rá. Olyan Istent akarunk, akit bizonyos fokig irányíthatunk. Biztonságérzetre van szükségünk, vagyis tudni akarjuk, hogy milyen az Isten. Természetesen, Ő hasonlít mindahhoz, amit vallásos képeken már láttunk, a legjobb emberekről tudunk vagy hallottunk, és hasonlít a lelkünkbe ágyazódott minden magasztos elképzelésünkhöz.
Ha mindez idegenül hangzik a modern fülnek, csak azért van, mert már egy fél évszázada természetesnek vesszük Istent. Isten dicsősége nem nyilatkozott meg az emberek mostani generációjának. A mai keresztyénség Istene csak egy kicsit múlja fölül Görögország és Róma isteneit, ha egyáltalán nem alacsonyabb rangban van tőlük, mert annyira gyenge és segítségre szoruló, miközben amazok legalább erősek voltak."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2017-10-10 16:34:09, kedd
 
  "Ha valaki olyan elképzelést alakít ki Rólad, ami által Téged nem lehet fölfogni, tudom, hogy az az elképzelés nem Rólad szól, mert minden elképzelés véget ér a paradicsom kapujánál... Ugyanígy, ha bárki arról beszélne, hogy megértett Téged, és olyan eszközt kívánna adni, ami által megérthető lennél, még az az ember is messze volna Tőled..., mivel abszolút fölötte állsz minden, ember által kialakítható elképzelésnek."

- Cusai Nikolaus -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2017-10-10 16:08:55, kedd
 
  "Az intellektus meg van róla győződve, hogy tájékozatlan Veled kapcsolatban, mert tudja, hogy Téged nem lehet megismerni, hacsak a megismerhetetlen ismertté, a láthatatlan láthatóvá és az elérhetetlen elérhetővé nem válik."

- Cusai Nikolaus -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2017-10-10 16:07:45, kedd
 
  "Amikor magunk elé próbáljuk képzelni Istent, szükséges, hogy értelmünk számára nyersanyagként azt alkalmazzuk, "ami nem Isten"; ezért bármilyennek is látjuk Istent, Ő nem olyan, mert abból alakítottuk ki a képét, amit teremtett. Márpedig amit teremtett, az nem Isten. Ha próbáljuk továbbra is elképzelni Őt, végül egy bálványnál kötünk ki, amit nem kézzel, hanem gondolattal alkottunk; és az értelem bálványával éppen olyan támadást intézünk Isten ellen, mint a kéz bálványával."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentírás
  2017-10-10 16:01:31, kedd
 
  "Amikor a Szentírás kijelenti, hogy az ember Isten képére teremtetett, ehhez a kijelentéshez nem szabad hozzátennünk egy olyan elképzelést, ami a fejünkből származik, nehogy azt jelentse, hogy "pontosan az Ő képére". Ha ezt tennénk, akkor az embert Isten másolatának tekintenénk, és ezzel elveszítenénk Isten egyedüli voltát, ami végül odavezetne, hogy Isten egyáltalán nem is lenne Isten. Ezzel ledöntenénk azt a végtelenül magas falat, ami elkülöníti "azt, aki Isten" attól, "aki nem Isten". Ha úgy gondolunk a teremtményre és Teremtőjére, mint akik valóságos lényükben hasonlóak, Istent megfosztjuk legtöbb tulajdonságától, és egy teremtmény állapotára kicsinyítjük. Például, ha megfosztjuk Őt végtelenségétől: nem lehet két korlátlan lényeg az univerzumban. Elvesszük Tőle szuverenitását: nem lehet két abszolút szabad lény az univerzumban, mert a két teljesen szabad akaratnak előbb vagy utóbb össze kell ütköznie. Ezek a tulajdonságok - hogy többet ne is említsünk - megkövetelik, hogy csak egyetlenegy személyre vonatkozzanak."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentlélek
  2017-10-10 15:59:56, kedd
 
  "Amikor a Lélek megismertet minket valamivel, ami túl van ismeretünk területén, azt mondja, hogy ez a dolog olyan valami, mint amit már ismerünk.
Azonban mindig gondos a leírás megfogalmazásában, hogy megóvjon a betű szerinti rabszolgaságtól."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentírás
  2017-10-10 15:36:49, kedd
 
  "A Szentírás az inspirált emberek erőfeszítése annak érdekében, hogy kifejezzék a kimondhatatlant, és ez nagy feszültséget okoz mind a gondolat, mind a nyelv számára. Ezek gyakran a természetfölötti világról szóló kinyilatkoztatások, és mivel olvasóik részét képezik a természetvilágnak, az írók nagyon sok "olyan, mint" kifejezés alkalmazására kényszerülnek, hogy így tegyék érthetővé magukat."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2017-10-10 14:51:30, kedd
 
  "Úgy tanulunk, hogy a már ismert dolgot hídként használjuk az ismeretlen felé. Az értelem számára lehetetlen hirtelen összezúzni az ismert dolgokat, hogy teljes ismeretlenségbe jusson. Még a legelevenebb és legbátrabb értelem is képtelen a semmiből valamit létrehozni az elképzelés spontán cselekményével. Azok a furcsa lények, amelyek benépesítik a mitológia és babonaság világát, nem pusztán képzeletbeli alkotások. Az elképzelés teremtette azokat úgy, hogy vette a földet, a levegőt és a tengert benépesítő lakókat, és megszokott formáikat fölnagyította a normális méreteken túl, vagy kettőnek, vagy többnek a formáit keverte össze úgy, hogy valami újat hozzon létre. Mégis, bármilyen szépek vagy groteszkek is ezek, prototípusaikat mindig azonosítani lehet. Olyanok, mint a hozzájuk hasonló, ismert dolgok."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2017-10-10 14:43:53, kedd
 
  " Isten semmihez sem hasonlít; vagyis Ő nem pontosan ugyanolyan, mint bármi vagy bárki."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3160
  • e Hét: 16734
  • e Hónap: 28609
  • e Év: 216411
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.