Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Krisztus az Út zsidók és pogányok számára
  2017-10-17 17:48:19, kedd
 
  Krisztus az Út zsidók és pogányok számára

"... lerontotta a közbevetett választófalat." Efézus 2,14


Pál azt írja a zsidók és a keresztyének közti viszonnyal kapcsolatban, hogy mind a zsidók számára, akik közel, mind a pogányok számára, akik távol vannak, a megtartatás egyetlen útja Jézus.
Egyedül az Ő vére tisztít meg, akár zsidó, akár keresztyén vagy, minden bűntől. A keresztre szegezte a bűn és vétek hatalmait, ott fizette ki az árat, ott viselte el Isten bűnök elleni haragját, ott itta ki a poharat az utolsó csöppig. És mi ennek a gyümölcse Isten gyermekeinek az életében? Az Istennel való békesség, mely minden értelmet felülmúl, amely a szíveket és érzéseket megújítja.
A Szentlélek váltja valóra a zsidók és pogányok életében azokat a jótéteményeket, melyeket Krisztus megszerzett. A zsidók előbb a szabályra új szabály és parancsra új parancs igája alatt éltek, a pogányok pedig a bálványimádás hatalma alatt, de most újjászületve, közösségben élnek Krisztussal, aki az út, az igazság és az élet.
A gyülekezet az Ó- és az Újszövetség tanítására van alapozva, ennek az épületnek a szegletköve, melyen az egész épület nyugszik, Jézus. Istennek e házában egyre többen lesznek, zsidók és pogányok csatlakoznak e gyülekezethez. Isten gyermekei hitben járnak, ezáltal növekednek az Úr Jézus megismerésében és kegyelmében. Ezáltal bizonyságtétel születik a kegyes, önkényes vallású, istenellenes, feslett világban, melyben minden a körül forog, hogy az ember kiélje magát a bűnben. Serkenj föl, aki aluszol, és felragyog neked a Krisztus.

I. A. Kole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Igazi gazdagság
  2017-10-17 08:49:49, kedd
 
  Igazi gazdagság


Tegyük fel, hogy elgondolkoztok fiaitok pályaválasztásán. Ha szülőként Istent szeretitek és tisztelitek, akkor biztosan ez lesz a legfontosabb kérdés számotokra: Milyen munkában tudja fiunk a legjobban szeretni és szolgálni Istent? Milyen szakmával lesz a legjobb alkalma mennyei kincseket gyűjteni (Mt 6,20)? Nagyon megijeszt, amikor azt látom, hogy milyen keveset gondolkoznak ezen még az istenfélő szülők is. Sőt csak arra gondolnak, hogy mivel keresi majd gyermekük a legtöbb pénzt, és nem arra, hogyan fog tudni a hitben a leginkább növekedni.

...... ............

A Föld a mennyországba vezető létra.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"És monda Dávid magában..."
  2017-10-17 08:19:11, kedd
 
  "És monda Dávid magában: Egy napon mégis el kell pusztulnom a Saul keze miatt" (1Sámuel 27:1)



Az a gondolat, melyet akkor Dávid szívében forgatott, helytelen gondolat volt, mert bizonyára nem volt oka azt hinni, hogy ő kit Isten Sámuel által felkenetett, hiába kenetett volna fel. Egyetlenegy alkalommal sem hagyta el Isten az Ő szolgáját. Gyakran jutott veszélyes helyzetbe, de egyetlen eset sem fordult elő, hogy Isten csodás gondviselése kegyelmesen ki nem szabadította volna. Azok a megpróbáltatások és szenvedések, melyeknek ki volt téve, sokfélék voltak. Nem egyforma módon, hanem a legkülönfélébb alakban jöttek rá. Mindezek mellett az, aki azokat rábocsátotta, minden egyes esetben gondoskodott különös menekvőútról is. Dávid egyszer sem mutathatott ujjával naplójának valamely lapjára: "Ekkor, e napon el akart engem hagyni az Úr", mert addigi életének lefolyása ennek éppen az ellenkezőjét bizonyította. Sőt inkább azokból, amit Isten már érte cselekedett, levonhatta azt a következtetést, hogy Isten továbbra is megvédi őt. Részünkről talán jogos volna az, ha Isten segítségében és támogatásában kételkednénk? Ó, az annyit jelentene, mint kételyt és bizalmatlanságot tanúsítani minden alap nélkül. Volt-e csak árnyéka is valaha az arra vezető oknak, hogy Atyánk jóságában kételkedhettünk volna? Nem volt-e csodálatosan nagy az Ő szeretete és kedvessége? Elmulasztotta-e csak egyszer is bizalmunkat igazolni? Ó, nem! Istenünk még soha se hagyott el minket egy szempillantásig sem. Homályos éjjeleket éltünk át, de a szeretet csillaga gyengülés nélkül világított a sötétségen keresztül. Nehéz küzdelemben voltunk, de oltalmának pajzsát mozdulatlanul tartotta fejünk fölött. Sok nyomorúságon mentünk keresztül, de az soha se szolgált hátrányunkra, hanem mindenkor áldást hozott. A végkövetkeztetés, amit eddigi életünkből levonhatunk az, hogy aki hat esetben velünk volt a nyomorban, a hetedik esetben sem fog elhagyni. "Hat esetben megszabadít téged a nyomorúságból, és a hetedik esetben sem illet a veszedelem." Mindaz, amit hű Istenünktől tapasztaltunk, azt bizonyítja, hogy mindvégig meg fog őrizni bennünket.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Vándormadarak
  2017-10-17 06:43:58, kedd
 
  Vándormadarak

A madarak mind útra kelnek,
magasból zeng az ősi szózat:
"Kru...kru..." Az ég kékjén az ék...
- Nem értjük, hogy tájékozódnak.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2137
  • e Hét: 4509
  • e Hónap: 33821
  • e Év: 221623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.