Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/59 oldal   Bejegyzések száma: 581 
Megváltás
  2017-11-30 16:05:27, csütörtök
 
  "Az Úr Jézus azért jött, hogy lerontsa bennünk az ördög munkáit."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazítás
  2017-11-30 15:54:58, csütörtök
 
  "Az Úr Jézus három szempontból is legyőzte a bűnt: Először is elvette a bűnért járó büntetést, másodszor megszüntette a bűn hatalmát rajtunk, és harmadszor megszüntette a bűn jelenlétét az életünkben."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Boldogok
  2017-11-30 11:44:41, csütörtök
 
  Boldogok

Van Boldog Margit, s van boldog Lajos,
van boldog Gábor, Judit, Sára, Eszter:
mind boldog, aki kegyelmet talált
találkozván a MEGVÁLTÓVAL egyszer.

Boldog, ki Tőle örülni tanul,
mert éjszakáját is átjárja fénye,
boldog, kit többé nem terhel a múlt,
és tudja már, hogy vezet út az égbe.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Állhatatosak maradni
  2017-11-30 11:29:11, csütörtök
 
  Állhatatosak maradni

"De aki mindvégig állhatatos marad..." Máté 24,13

Az utolsó lépések a legnehezebbek, erről a sportolók tudnának többet mondani. Még csak egy kis erőfeszítés kell, egy kis fáradság, és meglesz a győzelem. A keresztyén ember versenypályán fut. Félre kell tennie minden akadályt (Zsid 12,1).
A lelátón "a bizonyosság fellege" ül. Biztatnak: kitartás. Fel kell ölteni és meg kell övezni a ruhát, másként megbotlunk saját ruhánkban. Amikor a Máté 24-ben az Úr Jézus állhatatosságról szól, akkor előbb élénk színekkel ecseteli, mi vár a keresztyénekre az utolsó napokban, mik a jövő jelei: hamis krisztusok, háborúk, forradalmak, elnyomás, emberek közti gyűlölködés, növekvő igazságtalanság, a szeretet meghidegülése. A keresztyén embernek meg kell tanulnia kisebbségi helyzetben élni, annak elismerésével, hogy Istennek joga van emberi életünkhöz. Meg kell tanulnia, hogy bár bántják, mégse keseredjen el. Engem gyűlölnek, mondja Krisztus, titeket is gyűlölni fognak. Nem nagyobb a tanítvány a mesterénél. Így biztatnak a bibliai szentek, az ősatyák, az édesapák és édesanyák a Bibliában és Izraelben évszázadokon át: állhatatosnak lenni és meg nem lankadni. Hogyan? Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére. Krisztus vezet minket és gondoskodik róla, hogy hitünk beteljesedjék.

J. van der Graaf
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ima
  2017-11-30 08:29:34, csütörtök
 
  Ima

Őrizd meg szüleimet, barátaimat és rokonaimat, igen, minden embert testben és lélekben egyaránt. Bocsáss meg az ellenségeimnek, és add, hogy ők is egy általad megszabott idő múlva újra jóindulatúak legyenek velem. Könyörülj minden emberen, akiknek testileg, lelkileg vagy társadalmilag szenvedniük kell. Adj nekik türelmet, hogy a szenvedéseiket hordozni tudják, és adj nyomorúságuknak boldog kimenetelt. Add, hogy egykor mi is és az elhunytak is, akik a benned való hitben és istenfélelemben már hazaköltöztek, együtt részeseivé váljunk az örömteli feltámadásnak - az által, aki veled és a Szentlélekkel együtt uralkodik, aki az egy Isten mindörökkön örökké. Ámen.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Valaki elárult téged
  2017-11-30 08:03:40, csütörtök
 
  Valaki elárult téged

Ruth Schaumann után németből

Valaki elárult téged,
valaki megtagadott.
Sötét emlékek kísérnek,
fülembe sírnak egy dallamot:
Valaki elárult téged,
valaki megtagadott.

Valaki tövissel koronázott,
valaki leköpte arcod,
ráddobta a bíborpalástot,
és csúfolódva térdet hajtott.
Jaj, múltam már annyiszor vádolt...
Valaki gúnyból térdet hajtott.

Valaki kereszted emelte.
Valaki letépte ruhád.
Valaki a szögeket verte
kezeden, lábadon át.
Jaj, elég, Uram, elég!
Valaki felnézett rád.

Valaki sírod őrizte.
Valaki meghallotta: Nincsen itt!
Valakit hívtál, mint pásztor
elszéledt bárányait.
Valaki az örömhírt vitte,
üresen látta a sírt!
Valaki - és én vagyok mind.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jó az Isten
  2017-11-30 07:31:50, csütörtök
 
  Jó az Isten

"Senki sem jó, csak egy, az ISTEN",
Kiben én már ifjan is hittem,
s mondhatom fél évszázad tűntén:
Jó és "nagyobb a mi szívünknél".

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Akkor azt kérdezte..."
  2017-11-30 07:27:41, csütörtök
 
  "Akkor azt kérdezte Amacjá Isten emberétől: De mit tegyünk a száz talentum ezüsttel, amelyet Izráel seregének adtam? Isten embere így felelt: Az Úr annál sokkal többet adhat neked!" (2Krón 25:9)


Nagyon fontos kérdésnek tűnt ez Júda királyának, és lehetséges, hogy a megpróbált és megkísértett hívő számára még fontosabb. Pénzt veszíteni sosem kellemes, és amikor szabályszerűen ez bekövetkezik, természetünk nem mindig hajlandó az áldozatra. Miért veszítsem el azt, amit olyan hasznosan tudnék forgatni? Hiszen jó pénzen még az igazságot is meg lehet venni. Gondoljatok gyermekeinkre és csekély jövedelmünkre. Ezek, és még sok kifogás, kísértésbe ejthetik a keresztyént, hogy hamis nyereség után kapkodjon, vagy visszatarthatják, hogy lelkiismerete szerint cselekedjen, amikor nagy veszteséggel járna. Nem minden ember tudja ezeket hit által elfogadni, sőt még Jézus követőinél is sokat nyom a latban ez a mondás: "Élnünk kell!"
"Az Úr néked annál sokkal többet adhat", ez egy nagyon kielégítő válasz az aggodalmas kérdésre. Atyánknál van a pénztár kulcsa, és amit Őérette elveszítünk, ezerszeresen pótolhatja. A mi feladatunk, hogy Néki engedelmeskedjünk, azután bízhatunk abban, hogy Ő gondot visel rólunk. Az Úr nem marad adós senkinek. A szentek tudják jól, hogy egy szemecske lelki békesség fölér ezer tonna arannyal. Aki kopott ruhát vesz magára, de jó lelkiismerettel, az sokkal nagyobb lelki kincset nyert, mint amennyit esetleg elveszített. Istennek mosolygása és egy kis hajlék elég az őszinte szívnek, ellenben az Ő komorsága, és egy palota pokol lenne a hívő léleknek. Bár rosszat rossz kövessen, s minden gazdagság elenyésszen, mégsem veszítjük el kincsünket, amely odafenn van, ahol Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén. De már most is az Úr úgy rendezi, hogy az alázatosok örököljék a földet, és semmi jót nem tart vissza azoktól, akik egyenesen járnak.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Felelős élet
  2017-11-29 21:47:48, szerda
 
  "A felejtés képessége kegyelem; a felelős élethez azonban mégis hozzátartozik az emlékezés, a leckék fölelevenítése."

- Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tanácsok
  2017-11-29 21:38:35, szerda
 
  "Kezdd minden napodat igeolvasással és imádkozással. Bunyan joggal mondja, hogy 'vagy a bűn tart vissza ennek a könyvnek az olvasásától, vagy ez a könyv tart vissza a bűntől'. Ha középiskolába kerülsz, rögtön nyomj a kezébe egy traktátust mindenkinek, akivel csak találkozol. Ne félj, kezdj hozzá mindjárt első nap! Így sokkal könnyebb, mintha akkor próbálsz nekifogni, amikor már félig kijártad az iskolát. A villamoson tanulj igéket kívülről. Jól használd ki az idődet. Minden perc drága, mert elrepül. Egyszerű, talán elcsépelt igazságok ezek, de egész másként kezdtem volna a középiskolát, ha valaki akkor figyelmeztet rá: 'Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, aki szégyent nem vall, aki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét' (2Tim 2,15)."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/59 oldal   Bejegyzések száma: 581 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2760
  • e Hét: 7604
  • e Hónap: 19479
  • e Év: 207281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.