Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
Budapesten is vörös fénybe öltözött épületekkel emlékeztek
  2020-11-26 10:09:58, csütörtök
 
  Budapesten is vörös fénybe öltözött épületekkel emlékeztek meg az üldözött keresztényekről.
...... ........... .....


Vörös színnel világították meg november 25-én, szerdán Budapest több ikonikus helyszínét és templomát, így fejezve ki szolidaritásunkat a világszerte hitükért üldözött keresztényekkel. Merényi Zita fotósunk örökítette meg a fényfestést.
November 18. és 25. között a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai segélyszervezet kezdeményezésére idén is világszerte megtartották a RedWeek, vagyis Vörös Hét elnevezésű programot, melynek keretében a vértanúkra emlékeztető vörös színű fénnyel világítottak meg számos épületet, felhívva a figyelmet az üldözött keresztényekre.

Cikk folytatása és képek Link

*
- Novemberben világszerte vörös fénnyel emlékeznek meg az üldözött keresztényekről.
November 18. és 25. között a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai segélyszervezet kezdeményezésére idén is világszerte megtartják a RedWeek, vagyis Vörös Hét elnevezésű programot, melynek keretében a vértanúkra emlékeztető vörös színű fénnyel világítanak meg számos épületet, felhívva a figyelmet az üldözött keresztényekre.
...... ..............


A Szükséget Szenvedő Egyház 2015-ben szervezte meg először a kampányát Rio de Janeiróban. Az azóta világméretűvé nőtt akció idén a bécsi Stephansdomban szentmisével kezdődik. November 18-án Ausztria-szerte csaknem ötven épületet világítanak meg vörös fénnyel, köztük a bécsi parlamentet is.
A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága közreműködésével Magyarország részt vesz a kezdeményezésben. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásuk szerint idén az alábbi helyszíneket világítják meg vörös fénnyel Budapesten november 25-én, a keresztény ökumenizmus iránti elkötelezettség jegyében: belvárosi Nagyboldogasszony-templom, Istenszülő Elhunyta ortodox székesegyház, Szilágyi Dezső téri református templom, budavári evangélikus templom, Széllkapu parkrész installációi, Erzsébet híd, Szent Gellért-szobor.
Aztán a hét folyamán Kanadától Ausztráliáig számos ország csatlakozik a programhoz. Olyan szimbolikus épületeket is megvilágítanak, mint a pozsonyi vár, a montreali Notre-Dame-bazilika, a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor és a római Colosseum. A Fülöp-szigeteken azoknak a papoknak és szerzeteseknek ajánlják a rendezvényt, akik az élvonalban küzdenek a Covid-19-járvány ellen, saját életük kockáztatása árán is.
A zárószertartás Nagy-Britanniában lesz, ahol november 25-én bemutatják a Szabadítsuk ki a rabokat! címet viselő jelentést azokról a keresztényekről, akiket hitük miatt börtönöztek be.

Forrás: Vatikáni Rádió; ACN International
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.11.18
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Aranyos kép anyáknapjára
  2020-05-10 16:52:26, vasárnap
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Anyák napi köszöntő - Böjte Csaba testvér
  2020-05-05 08:40:08, kedd
 
  Fogadják szeretettel Böjte Csaba üzenetét anyák napja alkalmából!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Minden anyák napja 2020 05.03
  2020-05-04 16:57:24, hétfő
 
  Elérkezett május első vasárnapja, amelyen szívünk szeretetével és hálájával köszöntjük az édesanyákat.
hirdetés
Az anyaság kifejezésére talán nincs is szebb szó annál, mint amit a magyar nyelvben találunk: édesanya. A kifejezésben benne van a tej íze, amellyel hónapokig, talán évekig táplálja egy asszony a gyermekét. Benne van az az életre szóló kötődés, ami nem szűnik meg a köldökzsinór elvágásával. És ott van benne az egész életen át tartó, éltető aggodalom, ami akkor kezdődik, amikor a nő megérzi dobogni a szíve alatt azt a másik szívet. Az anyasággal Isten teremtői munkájába kapcsolódunk be, hogy az üdvösség terve megvalósulhasson, ha eljön az ideje.

Példaképek
Már az ókortól kezdve fontosnak tartották, hogy méltón köszöntsék az anyákat. A görögök egykor az istenek anyját, vele együtt pedig az összes édesanyát ünnepelték. Az 1600-as évek Angliájában ez az ünnep jelentette a szolgálók számára a szabadnapot is, amikor hazautazhattak a családjukhoz. Amerikában 1914-ben vált hivatalos ünneppé az anyák napja.
Magyarországon 1925. március 8-án a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ünnepelte meg először az édesanyákat, a májusi Mária-tisztelethez kapcsolódóan, 1928-ban pedig már miniszteri rendelet volt arról, hogy az iskolai ünnepek között szerepeljen ez a nap.
Nem véletlen az anyák napjának és Mária hónapjának összekapcsolása: mindenki számára példakép lehet a Szűzanya, anyaságának alázata, amely már abban is kifejezést nyert, hogy igent mondott Jézusra. Ahogyan ránk is igent mondott egyszer, amikor Szent István király a halála előtt rábízta Magyarországot, mert tudta, az ő anyai kezébe és türelmébe kell helyeznie az országot, amely éppen akkoriban vált kereszténnyé. Ki más gondoskodásának, közbenjárásának, imáinak köszönhetnénk a sok magyar szentet?
Anyaszentegyháznak hívjuk Egyházunkat. Ez a megnevezés magában foglalja azt is, hogy miként viszonyulunk a közösséghez, amelyhez tartozunk: bizalommal fordulunk felé, hagyjuk, hogy tanítson és szeressen, attól függően, hogy éppen mire van szükségünk. Ugyanazt a szabadságot tapasztalhatjuk meg általa, mint egy szerető anya által.
Szűz Mária mellett a másik legnagyobb példaképük és lelki támaszuk Szent Mónika lehet, az édesanyák védőszentje. Tizennégy éven át tartó imádkozásának köszönhetően végül a kereszténység ellen lázadó fiából, Ágostonból is szent lett. Mára a világ minden táján jelen van a Szent Mónika-közösség, ahol az édesanyák összegyűlnek, hogy együtt imádkozzanak a gyermekeikért.

Támasz
Az édesanyákat az égiek mellett a Földön is sokan segíthetik abban, hogy gyermekeik lelki élete kiteljesedhessen. A legtöbb nyelv gyönyörűen fejezi ki a lelki szülők szerepét: keresztanya, bérmaanya. Egykor így nevezték el azokat az embereket, akik a szentségben részesülőket kísérik, s ezzel megjelölték a szerepüket is: támasznak kell lenniük, olyan segítőknek, akik bármikor meghallgatják keresztgyermeküket, bérma gyermeküket, mellettük állnak, ha baj van, és imádkoznak értük. Régen ennek a szerepkörnek a betöltése jóval többet jelentett, mint manapság: ha valaki keresztszülővé lett, az egyet jelentett azzal, hogy a szülők rá bízták a gyermekük életét arra az esetre, ha velük történne valami, és nem tudnák felnevelni. Keresztszülőként sokan ma is nagyon komolyan veszik a feladatukat, és valóban úgy érzik, a szentség felvételének pillanatától felelősek a keresztgyermekükért életük hátralevő részében. Az édesanyák mellett most a keresztanyákat, a bérma anyákat, a lelki vezetőket is szeretnénk köszönteni.
Megváltozott életek
Köszöntés és köszönet illeti azokat is, akik az örökbefogadás útján váltak szülővé. Vannak, akik azért döntöttek az örökbefogadás mellett, mert nem lehet saját gyermekük. Egyes családokban saját gyerekek is vannak, de a szülők úgy érzik, akad még hely az otthonukban olyan fiatalok számára, akiknek meghaltak a szüleik, vagy nem gondoskodnak a gyermekeikről. Ezeket a fiatalokat sok esetben a mély szegénységtől, a bizonytalanságtól és nem utolsósorban a szeretet nélküli gyermekkortól mentik meg az örökbefogadóik, akiknek sok olyan nehézséggel is szembe kell nézniük, amikkel a legtöbb édesanya nem találkozik: Vajon összeillünk? Megbízik majd bennünk? Vajon ,,anyának" fog szólítani valaha ez a gyermek? Meg tud nyílni előttem? Ezeknek a szülőknek a feladatai közé tartozik az is, hogy szembenézzenek választott fiuk vagy lányuk múltbeli sebeivel, hogy gyógyír legyenek a számára, és bebizonyítsák neki: bár mások számtalan alkalommal mondtak rá nemet, most már biztonságban van, van kire számítania.
Idén minden megváltozott körülöttünk, minden bizonytalanná vált. Tavaly ilyenkor az óvodák, az iskolák és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága is meglepetést készített az édesanyáknak. Idén ez az ünnep is otthonainkba zárva talál bennünket. Minden megváltozott? Nem. A mennyei Atya és a földi édesanya szeretete a nehézségek ellenére is ugyanaz maradt.

Farkas Kinga/NEK
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Köszönöm Istenem az édesanyámat!
  2020-05-03 12:32:29, vasárnap
 
  Rohanunk és nincs időnk egymásra, nincs időnk a szüleinkre, és egy - egy fellobbanó névnapba, anyák napjába, amit lehet belezsúfolni!! Sajnos sokszor mint hullócsillagok felvillanunk és elsuhanunk egymás mellett, pedig igazából, - s ezt most a koronavírusos bezártságban mindannyian megtapasztaltuk - emberi kapcsolataink tartanak életben, ragyogják be mindennapjainkat!
Árván az árvák közt szeretettel bíztatok mindenkit, aki teheti, köszöntse fel, az ő drága édesanyját, Csaba testvér.

Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel.
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad.
Köszönöm, Istenem az édesanyámat.

Köszönöm a lelkét, melyből reggel, este
imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve.
Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban
- itt e földön senki sem szerethet jobban! -
Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,
Istenem, köszönöm az édesanyámat.
Dzsida Jenő
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Boldog Anyák napját!
  2020-05-03 12:04:42, vasárnap
 
  Május első vasárnapján ünnepeljük az anyák napját. Az idei évben kicsit másként tudjuk köszönteni őket, de ebben a vészterhes időben se, szabad megfeledkeznünk róluk!.
Vigyázzanak magukra, vigyázunk egymásra, vigyázzunk az édesanyákra! Mága Zoltán

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Óda az Édesanyákhoz
  2020-04-29 13:29:10, szerda
 
  Katolikus ma oldal Link  
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Anya gyermekével Hasonlóság a Szűzanya és Anya gyermeke ....
  2020-03-18 22:27:31, szerda
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Tandari Éva: EMBER maradj Fiam , minden körülményben!
  2020-01-22 18:09:20, szerda
 
  ...... ........... ..............


EMBER maradj Fiam ,
minden körülményben!
EMBER -még akkor is,
ha ez már nem érdem...
.
Ha többet ér, ki kincset
s nagy vagyont harácsol,
vagy ki Glóriát kovácsol
~ a politikából!
.
Vedd észre, ki szenved,
és segítséget kér ...
Kinccsé válik minden falat
szívből adott kenyér...
.
Nem kell minden áron
letépni a babért :
Szíved tisztaságát, Fiam :
Ne add el semmiért!

Blogomba Link
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Aranyosi Ervin: Hogy mit dolgozom?
  2019-11-13 22:13:12, szerda
 
  ...... ........... ..............



Anya vagyok, - bár nem annak születtem.
Anyává én, egy csodás napon lettem.
Érdekel téged, hogy mit dolgozom?
Nem magyarázom, csak összefoglalom:

Mikor felkelek, még alszik a család,
nézik az álmuk szebbik oldalát.
Alvó arcukra lágy puszit adok,
ilyenkor én, egy halk vekker vagyok.

Így kezdődnek a munkás reggelek.
Ébresztő után a konyhába megyek,
Kezem által az asztal megtelik,
ahogy készítem a finom reggelit.

Amint leül az útra kész család,
szakácsból máris pincérré vedlek át,
ami csak kell, kezük alá rakom:
- “Ne menj el éhen, drága angyalom!"

Ők útra kelnek, én itthon maradok,
utánuk mindig szép rendet rakok.
Takarítónő - ez most a szerepem.
elvégzem én, - habár nem szeretem.

Azután én beszerző, is vagyok!
Ebédhez, vacsorához bevásárolok.
de kreatívnak kell lennem nagyon,
mert pénztárcámban nincs egy kis vagyon.

Ha nálunk baj van, valaki beteg,
én gyógyító, tudós orvos leszek,
és ápoló, ki nyugtat, borogat,
és gyógyszerész, ki kever porokat.

És tiszt leszek, ki parancsokat oszt,
és panaszkönyv, ha nem ízlik a koszt.
Ha ünnepelsz én tortát készítek,
s lám ilyenkor a cukrászt nézitek.

Mosoly az arcon, s már fotós leszek,
- hiszed - magamnak fényképezgetek?
Aztán, mikor majd elszáll az idő,
jó lesz, hogy annyi fénykép jön elő.

És délután, szép programod, ha van,
sofőr leszek, s szállítlak boldogan,
Legyen az sport, művészet, más egyéb,
én viszem el a kedves csemetém.

Ha nagy leszel, s rád tör a szerelem,
tanácsadóként beszélhetsz velem.
Tanár leszek, ki életre tanít,
és megsúgom a szerelem titkait.

Amit tanultam, azt mind átadom,
nem lazsálok, nincsen szabad napom.
Éjjel-nappal szolgálatban vagyok,
s amíg csak élek, ANYA maradok!



Aranyosi Ervin © 2014-02-12.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 465
  • e Hét: 4055
  • e Hónap: 24738
  • e Év: 227651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.