Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Cr. Ronaldo gyermekeivel
  2017-11-13 20:59:14, hétfő
 
  Együtt örül a család a második újszülött babának /feleségével_ Georgina Rodríguezze/
...


Már hárman vagyunk a kondi teremben
...... ........... .......


Apuci nadrágja még nagy nekem
...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Cr. Ronaldo együttérzése
  2017-11-13 20:36:39, hétfő
 
  ...... .....


Lehetetlen, hogy közömbös maradjon ez a tragédia. Szolidaritás az áldozatok rokonok és barátaival. Teljes támogatás azoknak a tűzoltók, akik az életüket kockáztatja, hogy a lehető legjobb módon segítsenek
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
szentmise új bíborosokkal
  2017-11-13 13:23:04, hétfő
 
  2012. febr. 22. videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
4-Year-Old Claire Ryann: Silent Night
  2017-11-13 12:50:19, hétfő
 
  Videó Link

........



...... ...........



...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
The Best Christmas Song I've Ever Heard.
  2017-11-13 12:46:10, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Pszichotrillák
  2017-11-13 12:10:44, hétfő
 
  A mindenszentek és halottak napja kapcsán a gyászról, az elvesztésről és a megbékélésről volt szó a Pszichotrillákban.
Dr. Kádár Annamária: beszélget az Erdélyi Magyar Televízióban.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Halottainkra emlékezünk...
  2017-11-13 12:08:23, hétfő
 
  ...... .............


Kedves Testvéreim!
A halottak napján nem csak a halottaink miatt megyünk ki a temetőbe, hanem saját magunkért is, mert az élet mindennapi gondjai közepette, hajlamosak vagyunk megfeledkezni e világ kérlelhetetlen igazságáról: Az élet mulandó, ahogy az Ószövetség mondja, csupán: ,,egy kurta őrségváltás éjszaka!" Kimenni a temetőbe, szeretteink sírja mellett imádkozni, döbbenten megállni a megmásíthatatlan igazság előtt, mindannyiunknak hatalmas lecke, megrázó tanulság. Állsz a sírok között, pislákolnak a kis gyertyák, és te lelked mélyén érzed a nagy igazságot: mindaz miért az ember töri, hajtja magát ezen a földön, mulandó, a sok gürcöléssel, törtetéssel elért legdrágább földi kincseinket is a rozsda szétrágja, a moly megeszi. A hideg zimankós novemberi délután, lelkedben felszakadhat a csalóka, csillogó homály, és megvilágosodhatsz: Csak a jó Isten által felkínált maradandó, örök értékekért érdemes élni és dolgozni! Mert - ,,mit használ, ha az egész világot megnyered, de a lelkednek kárát vallod?" Hány végtelennek hitt hatalommal berendezkedett nagy úr bukott meg csúfosan csak ebben az évben? Hadseregekkel, mesés vagyonokkal rendelkező diktátorok, legyőzhetetlennek hitt fejedelmek tűntek el hetek, hónapok alatt mindenestől. Hatalmuk, jól őrzött svájci bankokban lapuló vagyonuk, mérhetetlen arany kincseik, jól képzett, felfegyverzett katonaságuk, mint tavasszal a hó elolvadt, és elmúlik nyomtalanul. És itt nem csak a messzi Arab országokra kell gondolni, hanem közvetlen környezetünkben élő, a televízióban sztárolt politikusokra, a kulturális, gazdasági élet felkapott ,,nagyjaira" is gondolhatunk. Cserépedényben őrzött kincseink, egészségünk, életünk törékeny! Állsz a sír mellett és érzed, hogy semmi sem biztos, csak Isten irántunk való végtelen szeretete: ,,A hegyek megmozdulhatnak, a halmok táncra perdülhetnek, de az én szeretetem nem hagy el soha!" - mondja neked is a Szentírás által az élő Isten! Merj belekapaszkodni e végtelen jósággal hozzád hajló szeretetbe, alázattal fogd meg Teremtőd kezét, és hagyd, hogy vezessen. Hidd el, a csillogó, villogó bevásárlóközpontokon, a zajos elegáns partikon túl is van élet. Isten azt akarja, hogy fedezd fel Őt, és szeretteidet, testvéreidet. Szeretné, ha az Ő öröme a mi örömünk lenne: a létezés, a tudás, a jóság, az alkotás, egyszóval a szeretet örömét kínálja fel nekünk. Az emberiség legértékesebb tanítása, az Isteni főparancs neked is szól - ,,Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, és felebarátaidat, mint önmagadat" - és boldog leszel már itt ezen a földön, ráadásul megkapod az örök életet is!
Kedves gyerekek, kedves testvéreim, kedves munkatársaim, ezekkel a gondolatokkal bátorítlak arra, hogy ti is kimenjetek imádkozni, eszmélődni a temetőbe, szó nélkül is tanulni drága halottainktól!
Szeretettel, Csaba testvér

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba videó üzenete! 2017. november 08.
  2017-11-13 12:01:29, hétfő
 
  Szeretném bátorítani a határon túl élő, erdélyi származású vállalkozókat, hogy merjenek otthonra találni ebben a lelki, szellemi közösségben. Isten áldását adom Önökre!"
Böjte Csaba testvér első születésnapunkra ezt az üzenetet küldte és azóta is támogat minket, melyért nagyon hálásak vagyunk. Azóta számos boldog pillanatot éltünk meg együtt, hiszen hamarosan elérkezik a Transilvanum negyedik születésnapja, melyet november 13-én ünneplünk a Magyar Tudományos Akadémián.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba atya látogatása New Yorkba!
  2017-11-13 11:58:34, hétfő
 
  - Isten kegyelméből eljutottam New Yorkba! Utoljára három éve voltam az itteni Magyar házban. Akkor három fiatal pár áldást kért, azt akarták imádkozzunk, hogy a várva várt kisbabák megfoganjanak.
- Most örömmel újságolták, hogy a jó Isten meghallgatta az imájukat, és egy hónap eltéréssel mindhárom családot megajándékozta egy - egy aranyos gyermekkel! Jó volt megölelni az aranyos gyermekeket, gyönyörködni az ajándék életnek örvendező boldog családokban! Jézus Krisztus arra biztatott, hogy bizalommal kérjünk, és lám imádságunk meghallgatásra talál!
- Adná a jó Isten, hogy minden gyermek után vágyó család imája meghallgatásra találjon, hogy otthonaink ropogós gyermekkacagástól legyenek hangosak! Szeretettel, Csaba t.
- Washingtonban, a Mariemont katolikus egyetem kápolnájában gyűltek össze a Szent Ferenc Alapítvány szárnyai alatt növekedő gyermekekre kíváncsi emberek! Jó volt velük együtt imádkozni a szentmise áldozaton, s utána elbeszélgetni a gyermekeinkről, munkánkról, az élet ügyes - bajos dolgairól. A rendezvény fénypontja a gyermekeink számára egészen biztos akkor ragyogott fel, amikor az egyetem rektora bejelentette, hogy egy - két jól tanuló, angolul tudó fiatalnak felkínál egy részösztöndíjat. Nagylelkű ajánlatát örömmel elfogadtam, és szeretettel meg is hirdetem a nálunk végzett diákoknak, olyanoknak, akik egyetemi tanulmányaik második részét, akár a mesteri vagy a doktori fokozatot itt szeretnék elérni! Hogy mit is lehet ezen a főiskolán tanulni, azt bárki megnézheti az egyetem honlapján!
Kedves fiatalok a lámpa zöld, a jelentkezők első lépésben kellene írjanak egy szép angol nyelvű levelet, melyben megindokolják, hogy mit is szeretnének tanulni, és miért is lenne fontos, hogy tanulmányaikat ezen az egyetemen folytassák. A levelet én elküldöm gyermekeink Barátjának Fedor Istvánnak, aki az egyetem vezetőségével a döntést meghozza, utána a nyertes a részleteket majd egyezteti az egyetem vezetőségével!
Jézus sokszor mondta, hogy nem kaptok, mert nem kértek! Itt az idő kedves fiatalok, hogy ébren álmodjatok és megfogalmazzátok kéréseiteket!
Egy ajtó kitárult előttünk, szeretettel, Csaba t.
- Olyan könnyű beszélni a mások iránti szeretetből vállalt áldozatról, de sajnos ma egyre ritkább a valóságban is találkozni olyan emberrel, aki ezt nem csak hirdeti, de meg is teszi! Ezért van olyan kevés hivatásának élő szerzetes, pap, orvos, tanár! Számomra ezért is volt nagy élmény találkozni Mezei András atyával Clevelandban! András atya Gyergyóditróban született egy négygyermekes családban, és nagy lélekkel Isten hívására nem csak vállalta a papi hívatást, hanem vállalta azt is, hogy az elárvult amerikai Szent Imre egyházközség missziós lelkipásztora legyen! Számomra most, hogy a templomuk védőszentjének ünnepén, a Szent Imre búcsún meglátogattam, öröm volt látni, hogy távolba szakadva, nem szülőföldje, családja után vágyakozik, panaszkodik, hanem itt az újvilágba sodródott emberekből új családot teremtett magának, Jézus Krisztus tanítása szerint!
Öröm látni beteljesedni Jézus Krisztus szép ígéretét: Aki érettem lemond apjáról, anyjáról, családjáról, az száz annyit kap! Igen, András atya nem hiába jött el 20-25.000 kilométert szülőföldjétől, mert az itteni hívek a szeretetért szeretettel fizetnek, és otthonává tették a clevelandi templomot, plébániát!
Ha jószerencséd e tájra hozd, keresd fel a Magyar Missziót: 1860 WEST 22ND ST. CLEVELAND , OH. 44113
Szeretettel, Csaba t.

- Szerencsésen megérkeztünk Kanadába!.
Kedves Testvéreim!!
Clevelandbe és Torontóba, a Szent István és a Szent Erzsébet búcsújára hívtak ünnepi szónoknak!! S mivel az amerikai kontinens messze van, nehéz oda eljutni, ezért a két búcsús ünnep közti napokat kihasználom, hogy a régóta jegelt meghívásoknak is eleget tegyek!! Hiszem, hogy a találkozás, ahogyan a régiek is mondták a nyolcadik "szentség", új távlatokkal nyit előttünk, ezért nagy örömmel vállalkoztam e hosszú útra, a találkozókra, a beszélgetésekre!! A kelet európai világunkból kíváncsian szeretnék bele nézni azok életébe, kik szülőföldjüket felcserélték a nagy "birodalom" adta lehetőségekre!! Mi az az erő, amely ezrével, tízezrével ragadja el a fiataljainkat, mik azok az értékek, melyek Amerikát Amerikává teszik? Hogy lehetne a mi drága szülőföldünket, vonzóvá, Amerikává tenni? Bár sokkal fiatalabb ez a világ, mint a jó öreg Európa, én mégis alázattal tanulni megyek, a látottakról, halottakról, az értékekről szeretnék hírt is hozni a Kárpát medencébe, ezért meghívtam a Gyermek Jézus stúdió munkatársát Gara Mártát és a Bonumtv igazgatóját Jakab Pétert a hosszú útra... két kamerát is hoztak magukkal, így lehetőségünk lesz a látottakról, hallottakról tudósítani a kedves gyermekeinket és mindazokat, akik utunkra, tapasztalatainkra kíváncsiak!!
Sok szeretettel, Csaba t.

- Gyermek Isten a gyermekért.
...... ...........


Jó dolog találkozni, jó dolog egy asztalhoz ülni, és elbeszélgetni... a felvételen leginkább én beszélek, a valóságban az előadás után mindannyian szóhoz jutottunk, különösképpen a frissen született babák.... Nagyokat kacagtunk, majd megkóstoltuk e nagyvárosban a paszulylevest hagymával! Nagyon finom volt, jó volt együtt lenni, imádságos szeretettel! Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes amerikai körútja során hozzánk is ellátogatott a New York-i Magyar Házba.
Gyermek Isten a gyermekekért témakörben tartott beszédével táplálva a minden ember szíve mélyén rejlő, szüntelenül a jóra és szépre szomjazó, éhező gyermeket. Nagy szeretettel vártunk minden lelkes érdeklődőt 2017 november 9-én este 7 órától a Magyar Ház nagytermébe.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Magyar szentek és boldogok név szerint
  2017-11-13 08:48:34, hétfő
 
  Egy külön lapot ragasztott az egyház a naptárba azzal, hogy együtt megünnepli mindazon szenteket és boldogokat, akiknek nem jutott külön ünnepnap. Ezen a lapon november 13-a áll.
Az eredetileg november 6-i dátum az egyházmegyei ereklyék ünnepe volt, de a Magyar Katolikus Püspöki Kar 1984-ben - figyelembe véve a II. vatikáni zsinat liturgikus rendelkezéseit - egy héttel későbbre bevezette a kanonizált mellett az ünnepnappal nem rendelkező szentek és boldogok ünnepét.
Bővebben itt olvasható Link

Magyar szentek és boldogok listája wikipedia Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.