Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Sokmagos pulyka, körtében
  2017-11-02 15:32:08, csütörtök
 
  A Príma konyhában találtam e receptet. Volt itthon 4 db körte és kicsivel több hús, mint a recept írja. Ha legközelebb készítem, egy picit intenzívebben fűszerezem, mert a körte nem volt elég édes, olyan semmilyen ízű. Nyilván ez nem a recept hibája, hanem az alapanyagé.

Hozzávalók:
6 db körte (nekem csak 4 db volt)
40 dkg csirkemell (én pulykával készítettem és 50 dkg volt )

három fajta mag, összesen 15 dekányi: szeletelt mandula, napraforgómag, szezámmag
1 ek méz
fél citrom
olaj
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A húst apró kockákra vágom . A körtéket félbevágom, meghámozom, kiszedem a magházukat. Kivájom a belsejüket, hogy legyen hely a husinak. Mindegyik aljából levágok egy picit, hogy megálljon majd az edényben. (Az egyik kilyukadt, túl vágtam :)) A kivájt körtehúst is felhasználom. A gyümölcsöt érdemes meglocsolni némi citromlével, hogy nem barnuljon. Serpenyőben picit pirítok a magokon, majd hozzáadom a húst, meglocsolom a mézzel. Összepárolom, utána lehúzom a tűzről és megsózom. Ha hűlt egy picit a magvas pulyka, a kivájt körtebelsővel és a reszelt sajttal összekeverem, és betöltöm a körtékbe. Mivel nem fért bele nekem az összes töltelék, ezért az edény alját kibéleltem a "fölösleggel" arra fektettem a körtéket. Pici fehérbor várt felhasználásra, aláöntöttem és bedugtam az előmelegített sütőbe. 180 fokon sütöttem, amíg teljesen puha nem lett a hús, és egy kis színt is kapott.
Köret: petrezselymes rizs
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Tepertős, lekváros papucs
  2017-11-02 14:47:16, csütörtök
 
  Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg darált tepertő
1 ek zsír
2 dkg élesztő
1 tk cukor
kb. 1-1,5 dl tej
1púpos tk só
1 tojás
kb. 1 kis doboz tejföl (én kefírt használtam, mert az volt itthon)
szilvalekvár

A langyos tejben pici cukorral, életet leheltetek az élesztőbe. A lisztet beleszitálom egy tálba, hozzáadom a sót, a tojást, és elmorzsolom benne a zsírt. Mehet bele a darált tepertő és összeállítom a kefírrel. Egy könnyű, zsíros tésztát kapok. Lisztezett edényben pihentetem, szobahőmérsékleten kb. egy óráig.
Két-három mm vastagságúra nyújtom, kis négyzeteket vágok belőle. Mindegyik közepére teszek egy kk. lekvár, a négyzet két átlós sarkát ráhajtom a lekvárra. Sütőpapíros tepsire rakom. Tojással lekenem a tetejét. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütöm, kb. 20 percig.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Vörösboros szilvaleves habgaluskával
  2017-11-02 14:36:28, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 kg szilva,
2 dl vörösbor,
15 dkg méz (vagy több, ízlés szerint),
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 csg vaníliás cukor,
őrölt fahéj és szegfűszeg,
3 dl tejszín,
2 dl tej,
2 evőkanál liszt.

Elkészítés: a szilvát kimagozzuk és kb. 2-3 liter vízzel feltesszük főni. Beletesszük a vörösbort, a mézet, a fűszereket és majdnem puhára főzzük. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejszínt. Csomómentesre elkeverjük. Amikor a szilva jó, akkor a hőkiegyenlítés miatt pár kanál forró levet a levesből a tejszínhez keverünk és az egészet a levesbe öntjük. Jól elkeverjük, de már csak éppen összeforraljuk, nehogy a tojás kicsapódjon.
Közben a tojásfehérjét jó keményre verjük a maradék cukorral. A tejet felforraljuk és a habot evőkanál segítségével a tejbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd megfordítjuk és a másik felét is pár percig főzzük. Kiszedjük a tejből és a levest a galuskával tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Aszalt szilvás pulykakuglóf
  2017-11-02 14:30:00, csütörtök
 
  Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé,
30 dkg szeletelt bacon,
20 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál flekken fűszerkeverék,
6 evőkanál tejföl,
4 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt bors,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
20 dkg aszalt szilva,
2 dl vörösbor.

Elkészítés: a készítés előtti este beáztattam az aszalt szilvát a vörösborba, majd másnap kivettem belőle és lecsöpögtettem. A húst apró kockára vágtam és a flekken fűszerkeverékkel beszórtam. Összekevertem egy tálba a petrezselymet, a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, őrölt borssal és sóval ízesítettem, majd mehetett bele a pulykahús. Jól elkevertem.
A kuglófsütőt előkészítettem, egy tepsi méretű sütőpapírt középen keresztbe bevágtam 5-5 cm-re, ezt húztam rá a kuglófsütő közepén lévő részre, így bele tudtam tenni a sütőformába. Teflonos formám van, ahol nem volt papír, ott sem ragadt bele a hús. A bacon szeletekkel egyenletesen kiraktam, úgy, hogy két oldalról rá tudjam majd hajtani a töltelékre. A töltelék felét beleraktam a formába, majd az aszalt szilvát a töltelékre raktam körbe egyenletesen. Erre mehetett a maradék massza. A bacon szeleteket ráhajtva betakartam a tölteléket és fóliával befedtem. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokra, így sült kb. 30-40 percig, majd levettem a fóliát róla és még kb. 25-30 percig sütöttem, amíg szép piros nem lett. Ekkor kivettem és egy sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, majd a másik felét is szép pirosra sütöttem. Hagytam hűlni legalább fél órát, hogy szebben lehessen szeletelni. Nagyon finom volt.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Savanyú káposztával töltött kolbászos batyu
  2017-11-02 14:27:33, csütörtök
 
  Hozzávalók: (12 db)
2 csomag leveles tészta (előre nyújtott)
1 fej közepes vöröshagyma
15 dkg savanyú káposzta
20 dkg sütnivaló kolbász
2 db birsalma
2 evőkanál olaj

őrölt bors
őrölt kömény
1 tojássárgája

Elkészítés: a sütnivaló kolbászt kifejtjük a bőréből, félretesszük. A birsalmákat meghámozzuk és szeletekre vágva, kevés vízben feltesszük párolódni, a savanyú káposztát egy másik edényben, kevés vízben majdnem puhára pároljuk, a végén a vizet leöntjük róla. Az olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a kolbászhúst, addig pirítjuk, amíg a hús puha nem lesz, közben sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Hozzáadjuk a káposztát, a villával összetört birsalmát, pár percig együtt pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Mindkét tésztából egy nagyobb pogácsa szaggatóval (kb. 8 cm) 6-6 kört vágunk ki, a töltelékből egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk rá és összefogjuk, mint egy batyut. A megmaradt tészta széléből derelyevágóval kisebb csíkokat vágunk, és azzal fogjuk össze a batyukat. A muffin sütőbe sütőpapírt teszünk, és abba ültetjük a tojások sárgájával lekent tésztákat. Előmelegített sütőbe sütjük kb. 180 fokon, 20-25 percig
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 614
  • e Hét: 2098
  • e Hónap: 8470
  • e Év: 59261
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.