Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Nostradamus jóslatai 2024-re
  2024-02-19 22:56:06, hétfő
 
  Nostradamus jóslatai 2024-re: új pápa, új király, Kína konfliktusa,klimakatasztrófa

A történelem legismertebb látnoka, a IX. Károly francia király udvari orvosaként is szolgáló asztrológus-csillagász, Michel de Nostradame (1503-1566) - ismertebb nevén Nostradamus - először 1555-ben adta ki A próféciák címmel az azóta is minden évben elővett jóslatait.

A zsidó származású misztikus tudós-jövendőmondó összesen 942 különálló versben gyűjtötte össze a látomásait. A látnok munkásságának szakértői szerint ezekből versekből a francia forradalom és Napóleon színrelépése, a II. világháború - Adolf Hitler rémtettei és az atombomba éles bevetése -, valamint az első sikeres holdra szállás, a Kennedy-gyilkosságok és még a 2001. szeptember 11-i terrortámadás vagy II. Erzsébet brit királynő halála is kiolvasható.

Azonban Nostradamus a szövegeiben az asztronómiai mozgásokhoz kötötte a látomásait - így a közhiedelemmel ellentétben a próféciákban egyetlen helyen sem szerepelnek pontos évszámok. Ezért aztán ezeket az év végi listákat is érdemes a helyükön kezelni.

A 2023-ra vonatkozó jövendölések például eléggé mellélőttek - a pusztító éhínség nem érkezett meg, ezért a nép nem lázadt fel, és Európában sem tört ki újabb háború -, de a SpaceX Starshipjének bukdácsolását mintha megjósolta volna a francia látnok.

A misztikus tanok rajongóit nem lelombozandó ezektől az apróságtól most tekintsünk el, és nézzük meg, mit ígér Nostradamus 2024-re a History Channel szerint.
Klímakatasztrófa 2024-ben is?

Úgy tűnik, hogy az ilyenkor szokásos év végi jóslatdömpingben az önjelölt Nostradamus-szakértők annyira biztosra akarnak menni a visszafordíthatatlan klímaváltozás okozta katasztrófától való félelmükben, hogy minden évben felkerül a listáikra ez a tétel.

A szikkadt föld egyre szárazabb lesz,
és amikor meglátják, nagy áradások lesznek

- idézi a mester egyik jóslatát a History Channel.

Persze az egyre szaporodó pusztító áradások és erdőtüzek árnyékában nem kell Nostradamusnak lenni ahhoz, hogy lássuk, mekkora a baj.

Elég csak felelevenítenünk azt a december végi hírt, ami szerint a mérések kezdete óta 2023 a valaha volt legforróbb év.

Egy fiatal pápa érkezik?
Ferenc pápa jelenleg a 80-as évei közepén jár, és az utóbbi időben egészségügyi problémákkal küzd - így például az ENSZ klímakonferenciáját és a szokásos vasárnapi áldásosztását is kihagyta már az utóbbi időben. Lehet, hogy változás van készülőben a Szentszék élén? - teszi fel a kérdést a History Channel cikke.

Majd az Ötödik centúria 56. versével - aminek szabad fordítása lent olvasható - meg is válaszolja azt:
A nagyon öreg pápa halála révén
Egy jó korú római lesz megválasztva,
Róla azt mondják majd, hogy gyengíti a székét,
De sokáig lesz trónon és harapós lesz

A katolikus egyház megreformálásával kacérkodó Szentatya korára és egészségére való tekintettel sajnos ebben akár még lehet is valami.

Valami bűzlik a Buckingham-palotában?
A reneszánsz francia mester egyik leghíresebb kutatója, A próféciákról több könyvet is kiadó Mario Reading a 2000-es években megjelent bestsellerében azt írta, hogy Nostradamus 2022-re jósolta II. Erzsébet brit királynő halálát.

Bár ez valóban így történt, ez valószínűleg inkább Reading látnoki képességét bizonyítja, mint Nostradamusét, mivel a négysorosokban kevés olyan dolog van, amit valóban úgy lehetne értelmezni, hogy a királynő halálára utalna.

Mondjuk, a Tizedik centúria 22. versében így fogalmaz a látnok:
A szigetek királyát erőszakkal elűzik,
És a helyére olyat tesznek, aki nem viseli majd a király jelét.

Reading elemzése szerint ez arra utal, hogy III. Károly király kénytelen lesz lemondani, mert ,,állandó támadások érik mind őt, mind a második feleségét", Kamilla királynét, és Harry - az a férfi, akinek nincs ,,királyi jele" - kapja meg a koronát Vilmossal szemben.

A vers első két sora egyébként azzal magyarázza a király elűzését, hogy nem kívánt beleegyezni a saját válásába. Bár a monarchia létjogosultságát sokan megkérdőjelezik a 21. századi Egyesült Királyságban, azért fogadásokat nem kötnénk ennek a forgatókönyvnek a megvalósulására.
Kivel akasztja össze a bajszát Kína?

Újságírók, közgazdászok és geopolitikai szakértők tanulmányok hosszú sorát írták arról, hogyan vált Kína globális hatalommá, és hogy ez hogyan rendezi át a világ erőviszonyait - a Kínai Kommunista Párt kongresszusa alkalmából, októberben lapunk is foglalkozott ezzel a kérdéssel.

Sokan vannak olyanok is, akik az Egyesült Államok és Kína közötti rivalizálást egy új hidegháborúként írják le. Természetesen, akárcsak a Szovjetunió idején, a Kínával vívott hidegháború egy esetleges éles háború szörnyű következményeit hordozza magában.

Nostradamus egyik jóslatából, a Harmadik centúria első verséből pedig ennek a háborúnak a rémképét is ki lehet olvasni. (Attól most tekintsünk el, hogy ezt a verset a szovjetekkel kapcsolatos jóslatként is lehetett volna értelmezni a hidegháború idején.)

Vitorlák vívnak gyilkos csatát,
nagy Neptunus erősebb nem volt még.
Sápad a vörös, arca halálra vált,
a nagy Óceánnak okoz ő rettegést.

A ,,vörös" vajon a világ legnagyobb hadiflottájával rendelkező Kínára utal, vagy csak a nyílt tengeren napszúrást kapó tengerészekre?

2024-ben, a Sárkány évében ez is kiderül.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Edgar Cayce jövendölései a XXI. századra LINK
  2024-02-19 22:21:56, hétfő
 
  Edgar Cayce jövendölései a XXI. századra - érdemes elolvasni : Link

Egyéb :
Edgar Cayce 1877. január 3-án, Hopkinsville-ben (Kentucky, USA) látta meg a napvilágot. Szegény, ám annál erősebb hitű családban nevelkedett, így első és állandó olvasmányai közé tartozott a Biblia. A kis Edgar nem igazán találta a helyét az iskolában, és a jegyei sem voltak kiemelkedően jók, azonban paranormális képességei már megmutatkoztak. A legendák szerint az ifjú látnok úgy tanult, hogy az adott tantárgyhoz kapcsolódó könyvet éjjel a párnája alá tette, és elaludt rajta...
Jövendölések és a szabad akarat

Első igazlátó élményét még gyermekként, egy erdei tisztáson élte át, ahol könyvet olvasott. Ettől kezdve folyamatosan jöttek az üzenetek, amelyek - noha szinte 100%-os igazságtartalommal bírtak -, kétségekbe kergették az ifjú látót, aki vallásossága miatt olykor nem volt benne biztos, hogy munkájával a jó oldalt szolgálja. Sokszor látott szellemlényeket, közöttük elhunyt rokonait, ám a kisfiú tisztánlátását a családtagjai nem hitték, és nem fogadták el, csupán élénk gyermeki fantáziálásnak vélték. Később, a fiatal látnok egyik napról a másikra elkezdte elveszíteni a hangját, és az orvosok nem találtak magyarázatot az ismeretlen betegségre. Mivel szervi okot nem tártak fel, tétlenül nézték páciensük egészség-romlását. Cayce ekkor egy barátja segítségével hipnotikus álomba merült, majd a fentről kapott információ segítségével meggyógyította magát. Cayce, látomásai ellenére sosem magasztalta csodálatos képességét, hanem épp ellenkezőleg: mindig az Isten igéjét hirdette, és mélyen hitt abban, hogy a próféciák nincsenek kőbe vésve. Minden hozzáfordulónak azt tanította, hogy a hit csodákra képes, és ha Istenhez fordulnak segítségért, bármilyen jövendölést - legyen az halál vagy tragikus fordulat az életükben -, a visszájára fordíthatnak. Speciális álom-állapotban látta a jövőt, ilyenkor egy gyorsírást ismerő titkárnő (s később a felesége) ült mellette, ők jegyzetelték le a hallottakat, hiszen a látó ilyenkor időszakosan elveszítette nappali tudatát. Olyannyira, hogy ébredése után semmire sem emlékezett az átélt és elhangzott élményekből. “Tudatos álmodásait" eleinte csak napi 1-1 alkalommal használta, ám ahogy szükségét érezte, egyre gyakrabban merült el ebben az állapotban, amely jelentősen legyengítette szervezetét.
A legfontosabb próféciák - csoportok szerint

- Az emberiség eredete - Reinkarnáció - Asztrológia - Univerzális törvények - Jézus titkos élete - Szabad akarat - Test, szellem, lélek - Meditáció - ESP - Atlantis - Egyiptom - Atlantisz fényszögében - New Age - Orvosi kezelések, gyógykúrák - Diéták - Álomfejtés

Gyógyítás - transzban

Az emberek özönlöttek hozzá, ő pedig mindenkit meg tudott gyógyítani. Képességére senki sem talált magyarázatot, hiszen tanulmányait még az elemi iskolában abbahagyta, és sosem forgatott orvosi könyveket, nem tanult nyelveket. Ennek ellenére transzban folyékonyan beszélt latinul, pontosan használta az egyes szervek és a velük kapcsolatos betegségek latin neveit, és mindig a megfelelő gyógyszert ajánlotta pácienseinek. Tudása kimeríthetetlen volt: diagnosztizált és gyógyított, nem törődve azzal, hogy olykor még legnagyobb ellenségei, és titkának kifürkészésére vágyó ellenlábasai is hozzá fordultak segítségért. Terápiái pedig működtek. (Olyannyira, hogy a mai napig léteznek olyan gyógymódok, amelyeket Cayce-terápiaként különféle gyógycentrumokban és kórházakban használnak.) Máskor különféle idegen nyelveken beszélt, és próféciákat közölt hallgatóival, amelyek tele voltak bibliai utalásokkal. Utóbbira akár magyarázat lehetne mély vallásossága, de akkor is ott marad a kérdés: honnan jönnek a jóslatok és a gyógyítás tudománya? A választ senki sem tudta. A híre pedig messzire szállt: korának legnagyobb gyógyítójának tartották, aki képes arra, hogy legyőzzön bármilyen halálos kórt és visszaadja a gyógyíthatatlannak titulált betegek egészségét. Eleinte fizikai kontaktusra volt szüksége ahhoz, hogy segítsen páciensein, de később odáig fejlesztette "erejét", hogy a világon bárkit képes volt meggyógyítani - pusztán az illető telefonszáma és lakhelye segítségével.

Cayce központja
Cayce - hogy ellenőrizze munkája sikerességét -, felállíttatott egy ARE (Szövetség a Kutatásért és a Felvilágosodásért) nevű központot. Az általa kezelt betegeket ide irányította, hogy itt teszteljék őket a kúrák ideje alatt. Az eredmény a látnokot igazolta: a betegek több, mint 90%-a ugyanis a megfelelő kezelést kapta, amely gyógyulást hozott problémájára. A szervezetnél, amelyet később a látnok gyermekei vittek tovább, a mai napig megtalálhatók a híres látnok próféciái (kb. 2500 jóslat - Reading néven) kategóriákra bontva, valamint a hozzájuk kapcsolódó kutatások, vizsgálatok, laboreredmények, újságcikkek és a páciensek személyes beszámolói. Ily módon lépésről lépésre ellenőrizhető minden Cayce-kezelés. (Sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy Virginia Beach-en 2006-ban megépült az első Cayce Kórház...)

Az Akasa krónikák titkai
Cayce éber állapotában nehezen tudta megemészteni azokat a próféciákat, amelyeket maga mondott. Mélyen vallásos ember lévén nem tudott mit kezdeni például az Akasa-krónikával amelyeket ő maga emlegetett a leggyakrabban. (Erről azt tartják, asztrális síkon létezik, és minden ember élettörténetét tartalmazza. ) Saját képességéről úgy vélte, hogy az onnan származó információkat az univerzális elmének nevezett entitástól kapja. Az alvó látnok - talán épp a rengeteg “csatornán érkezett energiaátvitel" illetve a szervezetét legyengítő transzállapotok következtében, viszonylag fiatalon, agyvérzés következtében, 1945. január 3-án halt meg.( Forrás: Edgar Cayce Center )
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Nostradamus 2021-re
  2020-12-28 01:20:19, hétfő
 
 



2021-re is jósolt Nostradamus, nem éppen szívmelengető történéseket

francia csillagász/orvos Nostradamust a világ egyik, ha nem a leghíresebb látnokaként szokták emlegetni, mivel sokak szerint megjósolta Hitler és Napóleon hatalomra jutását, a világháborúkat, a francia forradalmat, a Holdra szállást, az atombombát, a Kennedy-gyilkosságot a szeptember 11-i terrortámadásokat meg még egy csomó mindent.

És állítólag jóslatai 2021-re is akadnak, ezeket gyűjtötte össze a Mirror.

1. Zombi apokalipszis
A 16. században élt asztrológus szövegeiből állítólag ki lehet olvasni például azt, hogy 2021-ben orosz kutatók egy biológiai fegyvert fejlesztenek ki, amely az embereket zombivá változtatja, ami egyben az emberiség kihalását is jelenti.

2. Bibliai éhínség
Nem mintha nem lenne elég egy biológiai fegyver a kihaláshoz, bibliai méretű éhínséget is predesztinált a következő évre, akkorát, amekkorát még nem látott korábban az emberiség.

3. Napviharok
2021-ben a Földön súlyos károkat okoznak majd napviharok is ráadásul. Emiatt komoly népvándorlás kezdődik a bolygón megmaradt kevés erőforrásért. Ez pedig egy újabb világméretű háborúhoz vezet.

4. Aszteroida csapódik a Földbe
Ha jól számoltuk, az eddigi jóslatok szerint legalább háromszor hal ki az emberiség jövőre, de még nincs vége, mert egy aszteroida nemcsak becsapódik, hanem annak folyományaként több természeti katasztrófa is következik. A Mirror a NASA adatait átnézve arra jutott, hogy ez esetleg a május 6-án a Föld közelébe érő aszteroida, a 2009 KF1 lehet majd.

5. Pusztító földrengés
Bár természeti katasztrófákat már egyébként is említett Nostradamus, azt is jósolta, hogy Amerikát, illetve Kaliforniát földrengés éri november 25-én - legalábbis ezt olvasták ki próféciáiból köztünk élő hívei

6. Chipeket ültetnek a katonák agyába
Majd a háborúkat ők harcolják meg, vagy ők mentik meg az emberiséget?
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Baba Vanga jóslata 2021-re
  2020-12-28 01:12:39, hétfő
 
  Többször írtunk már a vak bolgár jósnőről, az 1996-ban meghalt Baba Vangáról. Bár az asszony már több mint húsz éve halott, komoly örökséget hagyott maga után: megszámlálhatatlanul sok jóslatot az előttünk álló évekre vonatkozóan egészen 5079-ig. Most a Daily Mail ismertette a 2021-re vonatkozó jövendöléseket.

Sokan csak egyszerű vajákos asszonynak tartják a nőt, akinek a mondataiba azt képzel bele az ember, amit akar, ennek ellenére a követői évről évre elmerülnek a jóslataiban, hogy aztán később azt latolgassák, melyek váltak be ezek közül.

Tavalyra azt jósolta, hogy Donald Trumpot megtámadja egy rejtélyes betegség, az amerikai elnök pedig tényleg megfertődődött a koronavírussal 2020-ban - igaz, a siketség és az agydaganat elkerülte Trumpot, pedig a jövendölés ezekre is kitért.
E mellett azt is megjövendölte, hogy összeomlik Európa gazdasága, amelyet tényleg megroppantott a világjárvány.
De a 2004-es indiai-óceáni cunamit és 9/11-et is megjósolta.

A fentiek fényében az elhivatott követők már tűkön ülve várták, hogy megtudják, mik a kilátások 2021-re. Baba Vanga szerint jövőre ezekkel kell számolnunk:

Nehéz idők jönnek, a világ kataklizmákat és óriási katasztrófákat fog elszenvedni;
Három óriás egyesül;
A világot megragadja egy erős sárkány;
Az emberiség a hit által válik megosztottá.

A jóslatok lehetséges jelentését még vitatják, de azt már most szinte tényként kezelik, hogy a világot megragadó erős sárkány Kína lesz, amely jövőre a világ vezető hatalmává lép elő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Nostradamus szerint :
  2014-10-01 08:57:20, szerda
 
 



Nostradamus szerint a harmadik világháború küszöbén állunk:

Minden idők legismertebb asztrológusa és látnoka megjósolta a Krím-félszigeten zajló közelmúltbeli eseményeket és azok katasztrofális következményeit - állítják orosz és francia kutatók, akik az ukrajnai konfliktus után Nostradamus egy újabb négysoros jóslatát fejtették meg.

A kutatócsoport szerint egyértelmű, hogy a 16. századi francia reneszánsz neves alakja a Fekete-tenger északi partjainál zajló konfliktussorozatról beszélt, melyet sok erőszak fog követni. Ezek pedig a harmadik világháború kitörésének kiindulópontját jelenthetik.

A jóslatban az áll, hogy Európa ebben a háborúban el fog pusztulni, és a konfliktusban egy halálos biológiai fegyvert is bevetnek, ami a pestisnek egy ismeretlen változata lesz.

Amikor Nostradamus ezeket a jóslatokat vetette papírra a Krím még török uralom alatt volt, és 1774 után került orosz befolyás alá, amit szintén megjósolt az asztrológus.

A francia kutatók azt is elmondták, hogy a Krím-félsziget alatt hatalmas mennyiségű földönkívüli eredetű energia található, és ez a kiváltója a krími konfliktusnak, ami majd világháborúvá dagad. 2016-ra Európa lakossága a minimálisra csökken, és a kevés számú túlélő különböző betegségekben fog szenvedni - mondja Alexander Lazarev, a kutatócsoport ukrán tagja, aki szerint a háború 2025-ben érhet véget.
Forrás: filantropikum

SZUROMI ESZTERTŐL KAPTAM :

Nostradamus 10 jóslata 2014-re:

Michel de Nostredame (más néven Nostradamus) egy 16. századi francia filozófus volt, aki számos tragikus eseményt megjósolt a történelem során, beleértve a Kennedy testvérek meggyilkolását, Hitler felemelkedését, Napóleon vereségét, és a 9/11-i terrorista cselekményeket. Napjainkban nincs sok látnok, aki valóban képes lenne megjósolni a jövőt. Nostradamus asztrológiát tanult és különböző okkult tudományokat, és ezeket használta jóslataihoz. Íme a 10-es lista, amit 2014-re jósolt.

1. Oroszország békét teremt
Ha az oroszok "nem" szövetségesek Európával és a nyugattal ennek a háborúnak az elején, állítja Nostradamus episztolájában, egy északi király Aquilon-ból (utalás Oroszországra) végül segít, hogy jobbra forduljanak a dolgok. Az Egyesült Államok és Oroszország még sohasem álltak szemtől szembe, különösen a szíriai konfliktus során. Érdekes lesz látni, hogy ez a prófécia hogyan fog lejátszódni. Vajon a 2014-es krími háború vezet a békéhez Oroszországgal? Kétséges, hogy Oroszország kevesebbet akarna, mint dominanciát a világban, de úgyis meglátjuk, hogy mi fog történni.

2. Izrael sorsa
Izrael sorsa továbbra is tisztázatlan Nostradamus előrejelzéseit tekintve. Azonban levelének 34. bekezdésében Nostradamus azt állítja, hogy Jeruzsálemet minden oldalról megtámadják, és a nyugati haditengerészeti erő (az Egyesült Államokból és más Újvilági nemzetektől) segíteni fognak jövőbeni ellenségeik elleni harcukban.

3. A pólusok olvadni fognak
Ez az, ahonnan a sok globális felmelegedés tudós és kutató kapja az információit? Lehet, hogy ez történik? Ha megnézzük a magas hőmérsékletet északon, akkor valószínűleg hihető, hogy a jóslat valóra válik. Ugyanakkor a Déli-sark még fagyosan hideg, és nincs drasztikus hőmérséklet változás, amit el lehetne könyvelni.

4. A Fehér Ház játékai
Azt is kijelentette, hogy a "Fehér Ház" a háborúval játszik, és azt tervezik, hogy elpusztítják a világot... kezdve az arab világban, ahol ez olyan, mint egy sakkjátszma számukra. A két fél közötti feszültség még soha nem volt könnyű, különösen a terrorizmus elleni harcban. Sem Irakban, sem Afganisztánban nem látták még a békét, mióta az amerikaiak beléptek az országba, hogy "demokráciát" hozzanak.

5. A világ vége
Nostradamus egy kétértelmű kijelentést tett, mellyel azt hiteti el, hogy az iraki háború/invázió volt az első komoly jel (a mi idővonalunkon), hogy a világ, mint tudjuk, a végéhez közeledik. De van számos előrejelzés és prófécia, főleg a Majáké, melyek közül egyik sem vált valóra.

6. Robbanások a Közel-Keleten
Sok robbanás fog bekövetkezni az egész közel-keleti térségben, és azt mondta, hogy repülőgépek fognak aláhullani az égből. A Közel-Kelet drasztikus változásokat és polgári zavargást látott az elmúlt két évben. Az Arab Tavasz fokozta a polgárháborút több mint 10 országban, köztük Tunéziában, Egyiptomban, Bahreinben, Szomáliában, Líbiában és Szíriában. Már láttuk a Malajziai Légitársaság 370-es járatának eltűnését. Egy másik gépet egy észak-koreai rakéta talált el majdnem 2 nappal korábban. Bármi lehetséges.

7. Lángokban a Közel-Kelet
Az Öböl-államokban a Közel-Keleten a benzint és az olajat fel fogják gyújtani.

8. Szokatlan bolygóegyüttállások
Azt is megemlítette, hogy a szokatlan bolygóegyüttállások és egyéb csillagászati típusú változások hatalmas eseményeket indítanak el a Földön.

9. Szokatlan időjárási jelenségek
Írásaiban Nostradamus szokatlan időjárási eseményeket és természeti kataklizmákat / katasztrófákat említett, melyek még jobban fokozódnak a jelenlegi állapothoz képest. Leírta az eseményeket, ahol a "Víz úgy fog emelkedni, ahogy a föld fog aláhullani." Idén áprilisban már láthattuk a világ sok részét elborító havazást. 2014-ben mérhettük a leghidegebb hőmérsékleteket is.

10. Obama: Az utolsó elnök
Nostradamus azt jósolta, hogy Obama lesz a győztes a 2013-as választásokon, de azt is megjósolta, hogy ő lesz Amerika utolsó elnöke. Ez azt jelenti, hogy elérkezett az idő az Egyesült Államok számára, hogy átadja a fáklyát valaki másnak? Ki lesz a következő szuperhatalom? Kína? Oroszország? Észak-Korea? Semmi sem biztos.
Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/06/nostradamus-10-joslata-2014-re.html#.U6w0 05R_tA0
KÖSZÖNÖM szépen ESZTER!
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Szent Malakiás próféciái a pápákról
  2014-08-10 18:33:30, vasárnap
 
 


A Szent Malakiásnak tulajdonított próféciák közül a leghíresebb a Pápákra vonatkozó. Ez jelmondatokból áll és mind a 112 Pápára vonatkozóan felsorol egyet-egyet, II. Celesztin Pápával kezdődően, akit 1143-ban választottak meg, és egészen a világ végezetéig tartóan, az utolsó pápáig.

Ezek a jelmondatok, amelyek leírják a Pápákat, utalhatnak az országra, amelyből azok származnak, a nevükre, a címerükre, valamilyen tehetségükre vagy bármilyen más, az adott pápára jellemző dologra. Például VIII. Orbán jelmondata: "Lilium et Rosa"; ő firenzei volt, Itáliából, és a város címerénben jelenik meg a Liliom.

Ezek a próféciák egészen a XVI. századig titokban hevertek, amikor a "Lignum Vitae" című könyvében publikálta őket Arnold Wion bencés történész. Cucherat apát (1871) szerint Szent Malakiás 1139 és 1140 között, Rómában írta a próféciáit. Ezidőben II. Ince Pápánál volt látogatóban, hogy jelentse a püspökségében fennálló gondokat. Ekkoriban adta át a Pápának a kéziratot, hogy megerősítse őt a viszontagságai közt. A Pápa a római levéltárban őrizte a kéziratot, ahol egészen az 1590-es felfedezéséig elfeledve állt (Cucherat, "A Pápák utódlása", XV. fejezet).

Az utolsó Pápák
101: "Crux de Cruce" (A kereszt keresztje). IX. Piusz (1846-1878).
102: "Lumen in caelo" (Fény az égben). XIII. Leó (1878-1903).
103: "Ignis ardens" (Égető tűz). X. Piusz (1903-1914).
104: "Religio Depopulata" (Elnéptelenedett vallás). XV. Benedek (1914-1922).
105: "Fides intrepida" (Elszánt hit). XI. Piusz (1922 -1939).
106: "Pastor angelicus" (Angyali pásztor). XII. Piusz (1939-1958).
Nagy értelmiségiként és a béke védelmezőjeként ismert.
107: "Pastor y nauta" (Pásztor és tengerész). XXIII. János (1958-1963).
XXIII. János volt Velencének, a tengerészek városának bíborosa. A II. vatikáni zsinat idején vezette az egyházat.
108: "Flos florum" (A virágok virága). VI. Pál (1963-1978).
A címerén a liliom jelenik meg (a virágok virága).
109: "De medietate Lunae" (A félholdé). I. János Pál (1978-1978).
Neve "Albino Luciani" (fehér fény). Belluno Püspökségben született (nevének eredete a latinos bella luna). 1978. augusztus 26-án választották meg. 25-éről 26-ra virradó éjjelen a Hold az utolsó negyedben volt (félhold volt). Egy holdfogyatkozás után halt meg. Születése, papi és püspöki felszentelése szintén félholdas éjszakákkor történtek.
110: "De labore solis" (A Nap munkája). II. János Pál (1978-2005).
Rendkívüli és sokrétű munkát végzett. Születésének és halálának napján napfogyatkozás volt.
111: "Gloria Olivae" (Az olajfa dicsősége). XVI. Benedek (2005-).
Szent Benedek és XV. Benedek után veszi fel nevét. A Bencéseknek volt egy "Olivetans" nevű csoportja. XV. Benedek az Első Világháború idején a békéért tett erőfeszítéseivel tűnt ki.

A JÖVŐRE NÉZVE, MÁR CSAK EGY MARADT A LISTÁN:
112: "Petrus Romanus" (Római Péter).
Ő lesz az utolsó Pápa, mert az uralkodása idején fog eljönni a vég:
A végső üldöztetés idején a Szent Római Egyházban Petrus Romanus (Római Péter, az utolsó pápa) fog uralkodni, aki nagy szenvedések között fogja táplálni a híveket. Eztán a hét domb városát elpusztítják és a rettegett bíró megítéli a népét.
Forrás: vopus
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Drezdai kódex próféciái:
  2012-08-15 09:36:58, szerda
 
  Az úgynevezett drezdai kódex írásos maja emlék, hieroglifás írásmóddal készült, gyönyörű, színes rajzokkal illusztrálva. Eredetileg valószínűleg a 11. vagy 12. századból származik a maja Chichén Itzából . Azonban ez is egy 3-400 évvel korábbi kódex másolata lehetett. A történészek szerint ez a legkorábbi ismert könyv az amerikai földrészről.

Az íráshoz a maják papírszerű anyagot használtak, ami tulajdonképpen az általuk "copo"-nak nevezett fa kérge, ezen fa a maják élőhelyén őshonos, a neve: yucatáni nyárfa, vagyi ficus cotinifolia. A kéreg fehér részét finomra őrölték, majd a rostpépet egy helyi cédrusfa és egy másik, "pich"-nek nevezett fa mézgagyantájával keverték. Ezt a keveréket valószínűleg két fahenger között kinyújtották, így hosszú csíkokat nyertek, majd ezt vékony mészréteggel vonták be, és hajtogatva, mindkét oldalára írtak.

A ránk maradt 4 maja kódex (Drezdai kódex - Codex Dreasdensis, Madridi kódex - Codex Tro-Cortesianus, Párizsi kódex - Codex Peresiensis, és a Grolier kódex) feltalálási, illetve őrzési helyéről kapta a nevét. A most ismertetésrte kerülő Drezdai kódexet a drezdai Sächsische Landesbibliothek őrzi. A kódex kiterített hossza 3,5 m, szélessége 9 cm, összesen 74, írást tartalmazó oldala van, további két oldala üresen maradt.

A kódex első változatának valószínű keletkezési ideje a 24. oldalon olvasható, amennyiben: 9. 9. 9. 16. 0., tehát 1 Ahau 18 Kayab, ami a Julián naptár szerint 623. február 4-e. A megelőző időbeli adatok a múltnak, az utána következők pedig a jövőnek felelnek meg, tehát próféciának minősülnek - ez utóbb említett különösen az 51. kódexoldaltól kezdődően nyeri el jelentőségét, amikor a várható napfogyatkozásokról, bolygó-együttállásokról illetve esetleges társadalmi-természeti katasztrófákról esik szó. Az előbb említett időpontot követően, akár századok múltán egy később élő és tevékenykedő pap kezébe vehette az ősi kéziratot és azon további bejegyzéseket tehetett. A kódex mai formája valószínűleg 1230 körül alakult ki.

Fontos tudni, hogy a kódex Initiale Sorozatokat tartalmaz, így a közölt események - gondos utánaszámolással - időben besorolhatók. A kódex 75 tzolkint (13x20, azaz 260 nap) tartalmaz, így jobbára asztronómiai beszámoló, de tartalmát tanulmányozva, néhány történelmi esemény vonatkozás mellett számos csillagászati eseményt, áldozásra és mindennapi tevékenység vonatkozó adatot találunk.

A 16-22. oldalaknak Ix Chel (Holdistennő), a 29-43. Itzamná (Napisten) a legfontosabb alakja. Említésre méltó, hogy a kódex megdöbbentően pontos adatokat tartalmaz a Vénusz fényváltozásaival kapcsolatban, amennyiben a 46-50. kódexoldalakon a Vénusz szinódusának négy jellegzetes adata (236-90-250-8 nap) jól kivehető. Az 59. oldal pedig a Mars bolygóval foglalkozik.

Az 51-58. oldalakon találjuk a híres kettős naptárt, vörös színű glyphákkal és fekete színű számsorokkal. A glyphákkal rendelkező sorok 405 lunációt, 39 napfogyatkozást, 31 holdfogyatkozást foglalnak magukban, 33 év lefutása alatt (755. november 21 - 788. augusztus 4). A fekete színű számsor kezdőnapja 9. 16. 4. 11. 3, azaz 1 Akbal 16 Muan, ami megfelel 755 november 21-ének; a befejező nap:
13. 0. 0. 0. 0., azaz 4 Ahau 3 Kankin, ami megfelel a mostanában gyakorta emlegetett 2012 december 21-ének (!) Ez a dátum a Quirigua-i romváros (Guatemala) "C" jelzésű sztéléjén jól kivehető, a maják erre az időpontra jelezték a Negyedik Teremtés (kezdő napja 4 Ahau 8 Cumku, azaz Kr. e. 3113. aug. 11, Gergely-naptár szerint) végét, ezt követően indul a maják hite szerint az Ötödik Teremtés. A kódex a Negyedik Teremtés végét a 74. oldalon dolgozza fel, sötétség az Égen, sötétség a Földön és a Fekete Rés glyphájával, illetve hatalmas esőzés képi ábrázolásával.
Forrás : Wikipédia
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Állati jósok (National Geographic Channel)
  2012-08-09 14:51:41, csütörtök
 
  A természeti katasztrófák túlélői évszázadok óta rejtélyes történeteket mesélnek a vadállatokról és háziállatokról, amelyek megérezték a fenyegető katasztrófákat - percekkel, órákkal vagy akár napokkal azok előtt. Vajon ezek a történetek a véletlennek köszönhetőek vagy valamilyen rejtélyes, ember által fel nem fogható párbeszéd zajlik az állatvilág és a természet között?

A 2004 decemberében az Indiai-óceánon bekövetkezett szökőár az emberiség történelmének egyik legborzasztóbb természeti katasztrófája volt. Több mint negyedmillió ember vesztette életét. Amint a világ felmérte a megdöbbentő emberi veszteségeket, rejtélyes történetek láttak napvilágot. Beszámolók az állatvilágban történt lenyűgöző túlélésekről.

Vadőrök állítása szerint az India déli partjainál tartózkodó flamingók megmagyarázhatatlan módon hirtelen biztonságosabb erdők felé menekültek több órával a szökőár előtt. A Sri Lanka-i kutyák megtagadták rendszeres kora reggeli sétájukat. Egy thaiföldi faluban a bivalyok pánikszerűen felrohantak egy dombra és ezzel megmentették a falubeliek életét, akik az utolsó percekben követték őket.

A feldúlt területen történtekről mindenhonnan folyamatosan érkeztek a beszámolók.

Az állatok megmenekültek az embereket ért katasztrófa közepette. Mindez meglepte a helyieket és a kutatókat egyaránt. Az összes elefánt, vaddisznó és más állatok mind messzire menekültek a tengertől. Meg sem álltak. Mentőcsapatok fésülték át a területet holttestek és túlélők nyomai után kutatva. Elpusztult állatot azonban nem találtak. Talán nem véletlenül...

Az állatok megmenekültek az embereket ért katasztrófa közepette. Mindez meglepte a helyieket és a kutatókat egyaránt. Az összes elefánt, vaddisznó és más állatok mind messzire menekültek a tengertől. Meg sem álltak. Mentőcsapatok fésülték át a területet holttestek és túlélők nyomai után kutatva. Elpusztult állatot azonban nem találtak. Talán nem véletlenül...

Árulkodó apróhirdetések:
A kaliforniai Los Gatosban, a hírhedt Szent András-törésvonal árnyékában tucatnyi történet kering olyan esetekről, amikor a háziállatok előre figyelmeztetni próbálták gazdáikat a földrengésekre. James Berkland nyugalmazott geológus állítása szerint létezik olyan megoldás, ami a földrengések pontos előrejelzéséhez az állatok viselkedésére támaszkodik:
,,Valaha csak mosolyogtam az elképzelésen, hogy az állatok többre képesek tudományos eszközeinknél. Tíz éven keresztül az ellenkezőjét tanultam. Az összes szakértő azt mondta, hogy a földrengéseket lehetetlen megjósolni, tehát az állatokkal fölösleges foglalkozni. Egyetlen tanulmányomat sem fogadták el, mert a szakmai bírálat szerint képtelenséget állítok. Azonban 31 éve pontosan jósolom meg a földrengéseket."

James azt állítja, hogy tisztázta a földrengések előrejelzésének rejtélyét, méghozzá igen szokatlan módon. Áttanulmányozza az elveszett állatokról szóló hirdetéseket a kaliforniai újságokban, és azt állítja, hogy hirtelen emelkedést lát a közvetlenül a földrengéseket megelőző napokban az elveszett állatok számában.

,,Három nagyobb újság 1979-től jegyzett napi jelentéseit vizsgálva meg tudom mondani az átlagot. Amikor felfedeztem, hogy a Mercury Newsban keresett elveszett macskák átlaga 10 éven keresztül 3-4 volt, majd 27-re szökött fel, ez igazán felkeltette a figyelmemet."

Leginkább elhíresült kijelentését az 1989-es baseball világkupa alatt tette.

,,Ezen a napon, 1989. szeptember 22-én, az elveszett kutyák száma 57-re ugrott a szokásos 15-ről. Közben San Franciscónál és Santa Cruznál bálnák vetették magukat partra. Postagalambok vesztek el. Nos, mindez az elmúlt 3 év legnagyobb dagályának közeledtével esett egybe, amiről tudtam, hogy október 14-én fog bekövetkezni. Tehát október 13-án felhívtam a Gilroy Postot, hogy bejelentsek egy nagy, Világkupát megrengető földmozgást."

Négy nappal később egy hetes erősségű, óriási földrengés következett be közvetlenül a Világkupa 3. mérkőzése előtt. A földrengés több mint ötmilliárd dolláros kárt okozott.

,,Én a természet üzeneteire figyelek, és megelégedéssel tölt el, hogy gondolataim valószínűleg jóval a halálom után is érvényesek lesznek" - reménykedik a nyugalmazott geológus.

Ősi hagyományok
A katasztrófák pontos előrejelzése, a természet megfigyelése alapján, egyáltalán nem új gondolat. Évszázadok, sőt, évezredek óta az emberek a madarak és más állatok viselkedése alapján jelezték előre a szélsőséges időjárást. Érvényes volt ez más természeti katasztrófákra is.

Kínában és Japánban, az ősi kultúrák és tradíciók az állatok megfigyelésére alapozva, nem csupán szélsőséges viharokat, de vulkánkitöréseket és szökőárakat is megjósoltak.

Ázsiában azonban nemcsak az ősi hagyományok részét képezi mindez.

1975 februárjában a kínai Haicheng városban az állatokat megfigyelő kutatók figyelmeztették a város vezetőit, hogy a kígyók és földigiliszták a kínai tél fagyos hidegében elhagyták telelőhelyeiket. A vezetők cselekedtek és tömeges kitelepítést rendeltek el.

Néhány óra múlva egy óriási földrengés következett be, ami lerombolta a várost... Azonban több ezer életet sikerült megmenteni.

Előrejelző harcsa
Dr. Motoji Iteya geológus professzor jól ismeri az úgynevezett ,,földrengésharcsa" japán legendáját. A híres népmese szerint egy óriás harcsa, általában egy passzív, de kezelhető lény, aki a folyók iszapos fenekén rejtőzik, földrengéseket idéz elő hirtelen és vad vergődésével.
A japán mondavilág bővelkedik a földrengéseket megelőző furcsa állati viselkedések leírásában. A pontyról és az aranyhalról az a hír járja, hogy kiugranak a vízből, a földigiliszta a tél közepén a felszínre jön, a halászok a gyakori halak eltűnéséről és a mélytengeri élőlények felszínre emelkedéséről beszélnek.

Ikeya azonban tudni akarta, hogy van-e igazság ezekben a mesékben és legendákban. És ha igen, a tudomány képes-e a mögöttük rejlő titok feltárására?

1995. Január 17-én Kobe városát Japánban egy 6,9-es erősségű nagy földrengés sújtotta, ami 6400 ember halálát okozta és több ezer épületet rombolt le. Japán történelmében ez volt az egyik legpusztítóbb földrengés, amely során több milliárd dolláros kár keletkezett és tízezrek maradtak fedél nélkül. Ez dr. Motoji Ikeya professzor számára lehetőséget teremtett, hogy választ kapjon kérdéseire. Történeteket mindenhol hallott, így hamarosan 1200, a túlélők által elmondott, az állatok furcsa viselkedésére utaló történetet sikerült lajstromba vennie. Ikeya számára ez bizonyíték volt arra vonatkozóan, hogy az állatok érzékelése és a fenyegető katasztrófa között közvetlen kapcsolat létezik. Ikeya úgy gondolja, hogy a növekvő nyomás a Kobe alatti kvarcrétegekből óriási elektromágneses energiakisugárzást váltott ki.

,,A kalapácsütések által keltett elektromágneses hullámok jelentéktelenek, de ha nagy területet veszünk figyelembe, ott már óriási mennyiségű kőzetszemcséről és nagy nyomásváltozásról beszélhetünk. Teljesen természetes, hogy a nyomásváltozás hatására erős elektromágneses tér keletkezik."

Ha néhány földrengés - Ikeya elmélete szerint - az elektromágneses tér változásaival jár, magyarázatot adhat ez az általa gyűjtött történetekre?

,,Az összes tudományos eljárást először őrültségnek tekintik. Ugyanez érvényes a földrengés-előrejelzésre... Néhány elszánt tudóst kell bevonni, hogy megtudjuk az állatok szokatlan viselkedésének okát. Ha ezt megtaláljuk, a modern tudomány segítségével felhasználjuk."

A válasz érdekében, tudományos hírnevét kockáztatva dr. Ikeya egy harcsával kezdett kísérletezni és azt látta, hogy érzékenyen reagál az elektromos impulzusokra. Egy számítógépes megfigyelőrendszerrel Ikeya rendszeresen ellenőrzi harcsáját, amely figyelmezteti őt a közelgő katasztrófára. Reméli, hogy a harcsaőrszemeket egész Japánban használni fogják.

Liz von Muggenthaler bioakusztikus, aki rengeteg időt tölt az élőlények megfigyelésével és a hangok fürkészésével, úgy gondolja, hogy az állatoknak kivételes képességeik vannak a földrengések észlelésében, az ázsiai mítoszok és hiedelmek nem állnak távol a valóságtól: ,,Hatezer évvel ezelőtt a kínaiak állatokat használtak a földrengések észlelésére. Az emberiség régóta megfigyeli az állatokat. Nem én vagyok az egyetlen kutató, aki úgy véli, hogy az állatok előre érzékelik a természeti katasztrófákat."

A bolygó hangjai

Modern világunkban nem kell különleges érzékelési képességekre támaszkodnunk napi túlélésünk érdekében. Azonban az állatvilág létért való küzdelmében, a kifinomult érzékelés életbevágó. Vajon az állatok mit hallhatnak, amit mi képtelenek vagyunk észlelni?

Az emberi fül csak korlátozott részét képes érzékelni a hangoknak, és az alsó határ mintegy 20-30 rezgés másodpercenként. Az ennél kisebb rezgésszámú hangok olyan hullámhosszúságúak, hogy az emberi fül képtelen érzékelni őket. Az emberi érzékelés e külső határa egy titokzatos birodalom küszöbét is jelenti, amelyet infrahangokként ismerünk. Itt, az emberi fül érzékelési tartománya alatt, észlelhetők magának a bolygónak a hangjai is, a kitörő vulkánok, az összeütköző tektonikus lemezek, a földbecsapódó meteorok hangjai. Vajon az állatok hallják ezeket a morajlásokat, és tudják, hogy mit jelentenek?

Egy magyarázatok után kutató tudós egy különleges helyszínen teszi próbára az állatok hallását. Doktor Caitlin O'Connell-Rodwell, a Stanford Egyetem biológusa, 13 éve jár a namíbiai Etosha Nemzeti Park e távoli részére. Lenyűgöző élővilágával, ez a környezet ideális az állatok viselkedésének és kommunikációjának tanulmányozására. Többször látta, hogy egész csordák hirtelen megdermednek, és úgy tűnik, valami olyanra koncentrálnak, ami az emberi érzékelés határán kívül esik. Éjjel és nappal, minden órában rögzítette már ezt a viselkedést. Az elefántok kővé dermednek, mintha egy olyan hangra figyelnének, amit ő sem hallani, sem rögzíteni nem tud. Caitlin szerint az elefántok hiperérzékeny ormányukat a földre fektetve képesek a nagy távolságból érkező szeizmikus rezgések észlelésére. Feltételezések szerint a több száz kilométerre lévő viharok villámbecsapódásainak észlelésére is képesek. Ha az elefántok nem csupán egymásnak üzengetnek infrahangon keresztül, de abban is jártasak, hogy óriási távolságokból érzékeljenek gyenge infraszonikus jeleket, lehetséges, hogy magát a föld morajlását is észlelik.

Sok állatfaj láthatóan bekapcsolódott a nemcsak egymással, hanem magával a bolygóval folytatott kommunikáció titkos hálózatába. Minél jobban vizsgáljuk ezt a birodalmat, annál világosabbá válik, hogy az állatoknak tudomásuk van ezekről az alapvető és bizalmas jelekről, amelyek észleléséről az ember hiába álmodik. Amikor a föld megdühödik, néhány állat láthatóan az embereket megelőzve szerez tudomást a közelgő veszélyről. Ha utat találunk ebbe a birodalomba, talán mi is képesek leszünk a katasztrófák előrejelzésére és emberi életek megmentésére.

(Forrás: National Geographic Channel)
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Híres jóslatok, rejtélyes jósok
  2012-08-09 14:38:19, csütörtök
 
  A jósok a legtöbb kultúrában nagy szerepet játszottak, Amióta csak létezik történetírás, a nagy jövendőmondók próféciáit is feljegyezték. Egykor ők voltak az értelmiség krémje, az egyiptomi papoktól a görög mágusokon át...

Az egyiptomi papok képesek voltak rettegésben tartani a népet azzal, hogy megjósolták a napfogyatkozást, bár ez nem is volt igazi jóslat, csak jól alkalmazott csillagászat. Ezzel együtt jóstehetséggel is rendelkeztek. Az ókori görög mitológia tele van borzalmasabbnál borzalmasabb jövendölésekkel apagyilkos gyerekekről, legyőzött ellenségekről és az istenek által kért emberáldozatokról. Minden kornak megvoltak a kimagasló jósai, akiknek a nevét ma is ismerjük.

Ókori görög vak jós

A görög mitológia több történetében is megforduló vak jós, Teiresziasz élete igencsak hányatott volt. Egyszer Zeusz papjaként párosodó kígyókat látott, és megölte a nőstényt, mire nővé változott. Héra papnője lett, majd egy idő után Zeusz visszaváltoztatta férfivá. Amikor az isteni pár azon vitázott, hogy a szerelemben a férfié vagy a nőé a nagyobb élvezet, őt kérték fel a döntésre, hiszen mindkét oldalt megtapasztalhatta. Mivel Teiresziasz azt mondta, hogy a nő sokkal több örömöt és élvezetet talál a szerelemben, Héra dühében megvakította. Zeusz viszont jóstehetséget és hosszú életet adott neki.

A vak jós a mitológia legnagyobb alakjainak jósolt: Oidipusznak például megmondta, hogy apja gyilkosát keresve olyan valaki után kutat, akit nem igazán akar megtalálni (saját magát), halála után pedig Odüsszeusz kért tőle tanácsot az alvilágban.

A jós a legnagyobb görög tragédiaírók, pl. Szophoklész és Euripidész drámáiban is szerepel.

Róma: egy politikus halála

A római történelem egyik sorsfordulatát, Julius Caesar meggyilkolását is jóslat előzte meg. Titus Vestricius Spurinna, az etruszk jós előre figyelmeztette a császárt, hogy óvakodjon március idusától.

Háromkirályok - vagy jósok?

A Bibliában is számtalan jóslat szerepel, sőt, az ógörög nyelvű Máté evangéliuma szerint az általunk három királyoknak ismert, Jézust köszöntő utazók is jósok voltak. Bár az eredeti szöveg nem is említi, hogy hányan érkeztek, erre csak az ajándékok számából következtettek a későbbi korok, az biztos, hogy nem királyként vagy bölcsként, hanem az ógörög szóval, ,,magoszként" emlegeti őket Máté. A magosz szó abban az időben jóst, jövendőmondót, asztrológust jelentett. Furcsának tűnhet, hogy ők voltak a Megváltó első látogatói, hiszen különösen az Újszövetség elutasítja a jóslás minden formáját, de ne feledjük, hogy abban az időben a jósok és asztrológusok számítottak a tudósok krémjének. A jóslásokat kizárólag jól képzett emberek végezhették, akármilyen módszert is választottak.

Középkori próféciák

A történelemből ismert jósok közül talán Nostradamus a legismertebb és leghíresebb, ami annak is köszönhető,hogy egyes jóslatai teljesültek, és sokan úgy hiszik, más jövendölései is teljesülnek majd. A középkori francia tudóst korában elsősorban pestisdoktorként ismerték, hiszen kisebb-nagyobb sikerrel gyógyította a halálos kórt. Jóslatait a Próféciák című könyvében írta le. Mivel képzett asztrológus volt, felhasználta a csillagokból kiolvasottakat, de ezeket saját látomásaival egészítette ki. Több kijelentéséről is híressé vált: például egy szerzetest Őszentségeként köszöntött, és a férfit évtizedek múlva valóban pápának választották. Sőt, Nostradamus saját halálát is pontosan megjövendölte. Jellemzően pesszimista előrejelzései eléggé homályosak, így hasonlóan az ókori görög próféciákhoz, elég könnyen értelmezhetők többféle történelmi eseményre is.

Modern kori tibeti jóslatok

A Nechung jósda a tibeti állami jósda, bár az aktuális jós a Dalai Lámával együtt ma Indiában él. A száműzetés előtt a jós volt a Nechung kolostor feje is egyben. Tibetben a jósok és a jövendölések mindig is nagy szerepet játszottak az állam életében, az állami döntéshozásban. Nem is csak egy van belőlük, több jósda tanácsát is kikérhették a tibetiek. Az itteni jövendőmondók - lehetnek férfiak és nők is - mintegy közvetítőként szolgálnak a természeti erők és az anyagi világ között.
Forrás : hu.ezo
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Melkisédek jóslata:
  2012-08-09 14:10:01, csütörtök
 
  Melkisédek, egy rejtélyekkel és mágikus legendákkal övezett név. Istenített és különböző kultúrákban ismert. A Bibliában számtalan alkalommal említik Sálem Királyaként, a héber hagyomány pedig különböző könyvekben említi, úgy mint a Zohár vagy a Midrás Rábbá. Ismert a keleti népek között, félték a mongolok és ezen földek buddhista lámái pedig istenítették.

Dr. Ossendowski Ferdinánd, illusztris utazó, tudós és író, a következőket beszéli el a ma már klasszikus ,,Bestiák, emberek és istenek" (1924) című, utazásokról szóló könyvében:

,,Átszelvén a karaván Közép-Ázsia sztyeppéit, Tzagan-Luk közelében, a mongol vezetőnk egyszerre így kiáltott fel: "Megállni!", és azonnal földre vetette magát a tevéjéről, a klasszikus buddhista "OM MANI PADME HUM" mantrát suttogva.

Hihetetlen dolog történt ebben a percben. A levegő finoman vibrálni kezdett, mintegy magával hozván a szeretet és béke egy énekét, amely közvetlenül a szívhez szólt. Mintha az ég és föld is visszatartották volna lélegzetüket. Még az állatok is megérezték: a madarak abbahagyták repülésüket és leszálltak, a tevék fülüket hegyezték, a lovak mozdulatlanok és éberek maradtak, a kutyák abbahagyták az ugatást, és a jakok földre vetették magukat. Az összes mongol kísérő letérdelt és hevesen imádkozott, miközben ez a tökéletes békesség érződött: még a környék folytonos szélfúvása is abbamaradt. Rendkívüli légkör uralkodott, szokatlan nyugalom és béke, főleg a nyugatiaknak."

Amikor a kollektív elragadtatás véget ért, a mongolok elmagyarázták Ossendowskinak, hogy mi történt. Megközelítették a Rejtélyek Rejtélyét, a Föld Urának föld alatti királyságát, amikor az éppen meditációban volt.

Könnyű megérteni, hogy Ossendowski nem sok információt tudott kiszedni azokból az emberekből. Azok a mongolok tudták, hogy a lámák féltve őrzik a Föld Királyának titkát, és keményen büntetik azokat, akik híresztelik eme dolgokat.

De itt egy másik sejtelmes dolog is rejlik még: az Ossendowski által itt összegyűjtött vallomás nagymértékben egyezik azzal, amelyet Saint-Yves d'Alveydre márki ad elő Mission de l'Inde (Indiai misszió - 1910) című könyvében, valamint azzal, amit egy kevésbé hírneves író, Louis Jacolliot mesél el a Les Fils de Dieu (Isten fiai) és a Le Spiritisme dans le monde (Spiritizmus a világban) című könyveiben.

A három említett író az Agarthi-ról vagy Agárthá-ról szól, amely megnevezés, tibeti nyelven a sejtelmes, földalatti királyságot takarja, ahol a Föld Királya lakozik.

Ossendowski meséli, hogy látogatóban a Narabanchi kolostorban, Mongóliában, rátalált egy meghökkentő jóslatra, amelyet Melkisédek hagyott ezen a helyen, amikor ő, a Föld Géniusza, 1890-ben meglátogatta azt.

Íme a jóslat:
Minden egyes nappal egyre jobban fogják az emberek feledni lelküket, és testükkel foglalkoznak majd. A legnagyobb korrupció uralja majd a Földet. Az emberek a vadállatokra fognak hasonlítani, szomjazván testvéreik vérét. A Félhold kihuny, és hívei koldusokként és folytonos háborúban tűnnek majd el. Legyőzőiket a nap sebesíti majd meg, de nem emelkednek fel majd kétszer; a lehető legnagyobb szerencsétlenség éri majd őket, és a népek becsmérlései közepette végzik majd.
A királyok koronái, nagyok és kicsik, lehullanak majd. Egy, kettő, három, négy, öt, hat, hét, nyolc... Szörnyű háború lesz az összes nép között. Az óceánok elvörösödnek majd... A Föld és a tengerek mélye csontvázakkal lesznek majd teli..., szétszakadnak a királyságok, egész nemzetek halnak majd meg... Az éhség, a betegség, törvények előtt ismeretlen bűnök, amennyit a világ még nem látott. Akkor jönnek majd el Isten és a Szentlélek ellenségei, amelyek az emberben lappanganak. Akik másokra emelik kezüket, azok is elhullanak. Az elfeledettek, az üldözöttek felemelkednek, és az egész világ figyelmét felkeltik majd. Sűrű ködök és roppant viharok lesznek. Az addig csupasz hegyeket bevonja az erdő. Megremeg majd az egész Föld... Emberek milliói váltják a rabság és megszégyenítés láncait az éhségre, betegségekre és halálra. Az utak megtelnek majd egyik helyről a másikra kóborló sokaságokkal. A legjobb és legszebb városok tűz martalékaként tűnnek majd el... Egy, kettő, három. Apa fia ellen, testvér testvér ellen, anya lánya ellen harcol majd. A bűn, a szenvedély, a testek és lelkek megrontása, féktelenül uralkodnak majd... A családok szétszóródnak... A hűség és a szeretet megszűnnek majd... Tízezer emberből egy fog megmaradni... egy őrült, meztelen, éhes és erőtlen, aki nem tud majd házat építeni magának, sem élelmet szerezni... Üvölt majd, mint egy veszett farkas, tetemeket fal fel, saját húsába harap, és felbőszülten hívja ki Istent... A Föld elnéptelenedik. Isten kiengedi kezéből. Gyümölcseiket csak az éj és a halál szórják majd rá. Akkor egy eddig ismeretlen nép jelenik majd meg, amely erős karral tépi majd ki az őrület és gonoszság gyomját, és azokat, akik hűségesek maradtak az ember szelleméhez, a rossz elleni harcba vezetik. Megalapoznak majd egy új életet a nemzetek halálától megtisztult földön.
Ötven éven belül már csak három nagy hatalom lesz, amelyek boldogan élnek majd hetvenegy éven keresztül. Ezek után tizennyolc év háború és szerencsétlenség lesz... Utána az Agarthi népei előjönnek földalatti barlangjaikból és megjelennek majd a Föld felszínén.


Az utolsó részben, figyelmes olvasás után, Óscar Uzcátegui (Nt.M. Kwen Khan) felfedezte, hogy Melkisédek pontos dátumokat ad jóslatában. Lássuk:

A jóslatot a Föld Ura 1890-ben írta. Ezek szerint, amikor Melkisédek azt mondja ,,ötven éven belül csak három nagy hatalom lesz", 1940-re érti, vagyis, a Második Világháborúra. Három nagyhatalom keletkezett akkor: Európa, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok. Ezután következik: ,,Boldogan élnek majd hetvenegy éven keresztül....". Vagyis: 1940 meg 71, 2011-et ad. Ebben a baljós évben: ,,ezek után tizennyolc év háború és szerencsétlenség...". Így közli velünk, hogy egy világméretű konfliktus előtt állunk, amelynek szörnyűséges, soha nem látott következményei lesznek, és amely 18 évig tart: 2011-től egészen 2029-ig. Utána egy regenerálódás következik, egy új körforgás kezdődik majd el, de addig nem, amíg nem zajlik le az involúció és megsemmisülés, ahogyan megannyi jóslat és hit közli világszerte.
Forrás: vopus
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1417
  • e Hét: 6658
  • e Hónap: 26520
  • e Év: 202395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.