Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 304 
Leereszkedés és olvadás
  2024-03-25 07:01:58, hétfő
 
  Leereszkedés és olvadás

1890. augusztus 21-én, csütörtök este London prédikátorainak fejedelme, Charles H. Spurgeon egy régi, ma már elfeledett himnusz egy strófáját idézte. Ezek az egyszerű szavak tökéletes imaként szolgáltak gyermekeimért - és önmagamért.

Van-e olyan szív, amely nem hajlik meg
A Te isteni irányításodnak?
Szállj le, ó szuverén szeretet, szállj le,
és olvaszd meg azt a makacs lelket!

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Tedd őt foglyul, Uram
  2024-03-23 21:57:11, szombat
 
  Tedd őt foglyul, Uram

Nagy erőt találtam George Matheson vak skót lelkész erőteljes himnuszában. A "Tégy foglyul, Uram" nemcsak értem, hanem szeretteimért is jó imádság. Az első versszak így szól:

Tégy engem fogollyá, Uram, és akkor szabad leszek.
Kényszeríts, hogy kardomat adjam át, és győztes leszek.
Elsüllyedek az élet riadalmában, ha egyedül állok;
Fogj engem karjaid közé, és erős lesz a kezem.

A himnusz emlékeztet Ézsaiás e szavaira, majd imádkozásra késztet:

Az Úr még mindig arra vár, hogy eljöjj hozzá, hogy megmutathassa szeretetét és könyörületét. Mert az Úr hűséges Isten. Boldogok, akik várják, hogy ő segítsen rajtuk.

Ézsaiás 30:18

Uram, köszönöm, hogy vársz arra, hogy gyermekem hozzád jöjjön. Kérlek, hódítsd meg őt, hogy megáldhasd őt. Bízom benned, hogy hűséges vagy ígéreteidhez, és várom, hogy segíts nekünk.

Matheson himnuszát könnyű imává alakítani:

Tedd foglyul ____________________ Uram, és akkor szabad lesz;
Kényszerítsd, hogy kardját adja át, és győztes lesz;
Elsüllyed az élet riadalmában, ha egyedül áll;
Fogd őt karjaid közé, és erős lesz a keze.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Egy imádság Lawrence testvértől
  2024-03-20 22:44:49, szerda
 
  Egy imádság Lawrence testvértől

Nicholas Herman, akit Lawrence testvérként ismertek, egy XVII. századi francia keresztény volt. 1691-ben bekövetkezett halála után a szerkesztők beszélgetéseit és leveleit egy kis könyvben foglalták össze, Az Isten jelenlétének gyakorlata címmel. Ez egy klasszikussá vált lelkigyakorlatos könyv. A következő imádságot a könyv alapján dolgoztam át:

Uram, Te adtál ____________________ jóra való hajlamot és jó akaratot, de még mindig van benne egy kevés a világból és sok benne a fiatalság. Az ember nem válik egyszerre szentté. Kérlek, bocsásd meg gyermekem bűneit. Soha nem fog másként cselekedni, ha magára hagyod; Neked kell megakadályoznod a bukását, és kijavítanod, ami elromlott. Uram, sokféleképpen tudsz minket magadhoz vonzani. Add, hogy fiam tegyen még lépéseket, hogy komolyan elkötelezi magát irántad. Add, hogy mindent, ami akadályozza ebben őt, kivesse a szívéből, és hogy hamarosan lássuk benne azt a változást, amire vágyunk. Jézus nevében. Ámen.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Isten módot talál arra
  2024-03-19 23:08:22, kedd
 
  Isten módot talál arra

Egy nap meglepődve bukkantam rá a következő versre, amelyet korábban soha nem vettem észre, és amely látszólag éppen akkor jelent meg, amikor szükségem volt rá: ,,Amíg Isten nem veszi el az életet, módot talál arra, hogy még az eltaszított se maradjon tőle eltaszítva." (2Sám 14:14)

Uram,
Kérlek, találj módot arra, hogy a gyermekem ne kerülje el a megragadásodat. Kérlek, találj módot arra, hogy a széles útról a keskeny útra tereled őt. Kérlek, találj módot arra, hogy meggyőzd őt a bűnről és megóvd őt a Sátántól. Találj módot arra, hogy közbelépj, ha szükséges, hogy megakadályozd, hogy kárt tegyen magában és másokban. Találj módot arra, hogy elvezesd őt a győztes keresztény élet teljességébe.
Lökd meg őt, Isten:
Bökd meg.
Nyomd.
Sarkalljad.
Indítsd.
Hajtsd.
Ösztönözd.
És jó változásokat idézz elő a gyermekemben ma. Ámen.

Robert J. Morgan


 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Irgalmasságaid sokasága
  2024-03-18 22:02:35, hétfő
 
  Irgalmasságaid sokasága

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy Isten irgalmas legyen a gyermekedhez:

Áldd meg és szenteld meg gyermekem lelkét mennyei áldással, hogy szent lakóhelyeddé és örök dicsőséged székhelyévé váljon; és ne legyen semmi olyan gyermekem életében, ami a Te felséged szemeit megbotránkoztatná. Jóságod nagysága és irgalmasságod sokasága szerint tekints erre a számomra oly kedves gyermekre, aki messze száműzetett Tőled a halál árnyékának földjén. Védd és őrizd meg lelkét a romlandó élet oly sok veszélye közepette, és kísérő kegyelmeddel vezesd őt a béke útján az örök világosság otthonába. Ámen.

Kempis Tamás imádsága alapján
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádkozás Krisztus értelméért
  2024-03-15 07:49:49, péntek
 
  Imádkozás Krisztus értelméért

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy gyermeked személyesen ismerje meg Krisztust:

Mennyei Atyám, add meg ____________________ Krisztus értelmét.
Segíts neki félelemmel és reszketéssel munkálkodni az üdvösségén, ahogyan Te munkálod benne mind azt, hogy akarja és tegye a Te jóakaratodat.
Segíts neki, Atyám, hogy feddhetetlen és tiszta, hibátlan gyermekeddé váljon ebben a torz és romlott világban, hogy Krisztus napján dicsekedhessek azzal, hogy nem futottam és nem fáradoztam hiába.
Uram, könyörülj gyermekemen - és rajtam is, és kímélj meg az állandó bánattól.

(A Filippi levél 2. fejezetének alapján)

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
A szív és a cselekvés egységessége
  2024-03-14 07:10:19, csütörtök
 
  A szív és a cselekvés egységessége

Jeremiást síró prófétának nevezték, mert egy lezüllött korban, a háború pusztítása közepette prédikált a makacs népnek. Mégis mindig erőt és bátorságot találok, amikor ennek az öreg, melankolikus prófétának a szavait olvasom. Olvasd el Jeremiás 32. fejezetét a saját áldásodért, majd mondd el ezt a rövid, egyszerű imát gyermekedért, amely ebből a fejezetből származik.

Felséges Uram,
Te teremtetted az eget és a földet nagy hatalmaddal és kinyújtott karoddal.
Semmi sem túl nehéz Neked. Most kérlek, add meg ____________________ a szív és a tettek egységességét, hogy féljen Téged a saját és az utána következő gyermekei javára. Jézus nevében. Ámen.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Uram, hajlítsd magadhoz
  2024-03-13 07:47:36, szerda
 
  Uram, hajlítsd magadhoz

Néha egy konkordancia nagyon hasznosnak bizonyul az imádkozásban. Egyszer például megnéztem az összes olyan bibliai utalást, ahol a " hajlít" szó szerepel. Ez egy erőteljes imaige amikor Isten az alany, és a gyermekünk a közvetlen tárgy.

Uram, hajlítsd magadhoz ____________________ szívét, hogy minden Te utadon járjon, és megtartsa a Te parancsolataidat, rendeléseidet és ítéleteidet. Hajlítsd a szívét a Te parancsolataid teljesítésére mindörökké, mindvégig.
Ne engedd, hogy szíve bármilyen gonosz dologra hajoljon, hogy gonosz cselekedeteket gyakoroljon azokkal együtt. akik gonoszságot cselekszenek. . . . Távolítsd el tőle a más isteneket, és hajlítsd a szívét... Magadhoz, Izrael Úr Istenéhez.
Hajlítsd fülét a bölcsességre... füleit a te szádnak beszédeire... és az ő szívét a te bizonyságaidhoz, és ne a kapzsisághoz.

(Az 1 Királyok 8:58; Zsoltárok 119:112, 141:4; Józsué 24:23; Példabeszédek 2:2; Zsoltárok 78:1, 119:36 alapján).

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Nyisd meg szemeit
  2024-03-12 07:29:37, kedd
 
  Nyisd meg szemeit


A szemünkben lévő könnyeket néha ima által szemcseppekké alakítjuk át a tékozló gyermekeinkért. Ahogy könnyeinken keresztül imádkozunk, az Úr meghallgatja kéréseinket és megnyitja tékozlóink szemét. A Bibliának sok mondanivalója van arról, hogy Isten képes megnyitni a megvakult szemeket. Tedd ma magadévá ezt az imádságot:

Uram, nyisd meg a szemét, hogy lásson.
Megnyitod a vakok szemét, és felemeled a meggörnyedteket. Most arra kérlek, hogy adjál ____________________ szívet, hogy megértse akaratodat, szemet, hogy lássa utadat, és fület, hogy meghallja Igédet.
Ez az én állandó imádságom, hogy Te, a dicsőség Atyja, add gyermekemnek a bölcsesség és kinyilatkoztatás lelkét Krisztus megismerésében, hogy szíve szemei megvilágosodjanak, hogy megismerje Krisztus elhívásának reménységét, Krisztus dicsőséges örökségének gazdagságát a szentekben, és Krisztus hatalmának túláradó nagyságát azokon, akik hisznek.
Uram, hogy megnyíljanak szemei... kend meg szemeit a Te keneteddel. Nyisd meg értelmét, hogy megértse a Szentírást. . . . Nyisd meg szemeit, és fordítsd őt a sötétségtől a világossághoz, a Sátán hatalmától Hozzád, hogy bűnbocsánatot nyerjen és örökséget azok között, akik a benned való hit által megszentelődtek.
Add meg neki annak bizonyságtételét, aki azt mondta: "Egyet tudok: bár vak voltam, most látok".

(A 2 Királyok 6:17; Zsoltárok 146:8; 5Mózes 29:4; Efézus 1:16-20; Máté 20:33; Jelenések 3:18; Lukács 24:45; Apostolok Cselekedetei 26:18; János 9:25 alapján).

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádság
  2024-03-09 08:43:13, szombat
 
  Mennyei Atyám! Szükségem van Rád, mert Te vagy az egyetlen aki meg tudsz nyugtatni és le tudod csendesíteni gondolataimat.  
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 304 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 322
  • e Hét: 3224
  • e Hónap: 64893
  • e Év: 183985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.