Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Ne próbáld megváltoztatni a világot.
  2024-01-02 15:41:45, kedd
 
 




Ne próbáld megváltoztatni a világot.
Kudarcot fogsz vallani.
Próbáld meg szeretni a világot.
Lám, a világ megváltozott,
Örökre megváltozott.

Sri Chinmoy


Érett problémákkal küszködő Éretlen ember: Pontosan ez az emberi élet.

Sri Chinmoy további idézetei:


A tökéletesség iránti igyekezet az egyetlen valódi elégedettség.

Sri Chinmoy


Ne vádold a világot!
Tedd jobbá!
Hogyan?
Minden pillanatban
Jobbá téve önmagad.


A társadalom olyan, mint egy család.
Ha a család minden tagja
Tökéletessé válik,
Akkor a család
Békében, fényben
És harmóniában úszik.
A közösség fejlődése
Az egyéni fejlődésből indul ki.


Érett problémákkal küszködő
Éretlen ember:
Pontosan ez az emberi élet.


Nincs olyan,
Hogy jelentéktelen munka.
Ezért szükségszerűen mindent
Szívünk szeretetével
És életünk tiszteletével
Kell tennünk.



 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Sri Chinmoy (1931-2007.) bengáli-amerikai szellemi vezető
  2023-01-30 08:05:32, hétfő
 
 




Sri Chinmoy (1931-2007) egy spirituális tanító


Sri Chinmoy (1931-2007.) bengáli-amerikai hinduista szellemi vezető, vallási tanító, guru, de dolgozott mint író, költő, zeneszerző, zenész, művész és sportoló is. Létrehozta a Sri Chinmoy Centre Church, Inc. nevű vallásos szervezetet. 1500 könyvet, 115.000 verset és 20.000 dalt írt, 200.000 festményt festett és közel 800 ingyenes békekoncertet adott szerte a világon.
Egy spirituális tanító, aki egész életét az emberiség szolgálatának szentelte. A Nyugaton eltöltött 43 év alatt arra törekedett, hogy ösztönözze és szolgálja az emberiséget lélekteljes felajánlásaival: imáival és meditációival, irodalmi, zenei és képzőművészeti tevékenységeivel.


Sri Chinmoy: Meditáció

A könyvben Sri Chinmoy egy megvilágosult spirituális mester óceán-mélységű tudásával vezeti be az olvasót a meditáció világába. Szól a kezdeti lépésekről, a belső tapasztalatok megértéséről, a meditáció gyakorlati alkalmazásáról és a tudat legfelsőbb magasságairól. A fejezetek sok praktikus gyakorlat és tanács mellett összesen 150 kérdést és választ tartalmaznak, melyek a meditáció során gyakran felmerülő problémákkal és tapasztalatokkal foglalkoznak.

A könyvben Sri Chinmoy egy megvilágosult spirituális mester óceán-mélységű tudásával vezeti be az olvasót a meditáció világába. Szól a kezdeti lépésekről, a belső tapasztalatok megértéséről, a meditáció gyakorlati alkalmazásáról és a tudat legfelsőbb magasságairól. A fejezetek sok praktikus gyakorlat és tanács mellett összesen 150 kérdést és választ tartalmaznak, melyek a meditáció során gyakran felmerülő problémákkal és tapasztalatokkal foglalkoznak. Legyen akár kezdő, akár haladó a meditációban, ez az átfogó és világosan összeállított könyv segíteni fogja, hogy belső utazásán mélyebbre merüljön, magasabbra szárnyaljon és elérje belső létének végső tudását és üdvösségét.

A MEDITÁCIÓ ALAPJAI - A BELSŐ BÉKE MEGTEREMTÉSE

A könyv folytatása a "Meditációs technikák", több mint 100 meditációs gyakorlattal

A könyv személyesen is megvásárolható Budapesten a Madal Cafe kávézókban

Kivonat a könyvből:
Meditáció: a nyugalom tengere

"A meditáció olyan, mintha leszállnánk a tenger mélyére, ahol minden békés és nyugodt. Meglehet, hogy a felszínt hullámok sokasága borzolja, de a tenger alant érintetlen marad. A tenger, legmélyebb mélységében, csupa csend. Amikor meditálni kezdünk, először saját belső létünkhöz próbálunk eljutni, valódi létezésünkhöz - azaz, mondhatni, a tenger mélyére. A külső világból jövő hullámok itt nincsenek ránk hatással. A félelem, a kétség, az aggodalom és mindennemű világi nyugtalanság szertefoszlik, mivel bennünk szilárd béke van. Mivel elménk csupa béke, csupa csend és csupa egység, a gondolatok nem érinthetnek meg. Mint a halak a tengerben fickándoznak és tovaúsznak, de nem hagynak nyomot. Tehát legmagasabb meditációnkban úgy érezzük, hogy mi vagyunk a tenger, és a tenger állatai nem befolyásolhatnak minket. Úgy érezzük, mi vagyunk az ég, és a szárnyaló madarak nincsenek hatással ránk. Elménk az égbolt és szívünk a határtalan óceán. Ez a meditáció."

Tartalomjegyzék

Meditáció: Isten nyelve
Kezdjük az elején - de hogyan?
Az alapok elsajátítása
A csendes elme
Spirituális szíved: a béke otthona
Koncentráció, meditáció, kontempláció: az önbeteljesülés három lépcsőfoka
Két szárny a repüléshez: ima és meditáció
A mantra ereje
Zene és meditáció: hang és csend
Fogékonyság: megnyílás a fénynek
Helyesen meditálok?
Őrizd meg az örömöd
Mindennapi meditációnk: táplálék a léleknek
Soha ne add fel!
Meditáció: a gyakorlati problémamegoldó
Cselekvő meditáció: mások szolgálata
A guru: a magántanárunk
Meditáció Sri Chinmoy tanítványaként
Belső tapasztalataid megértése
Szamádhi: az isteni tudat csúcsa
 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Miért kételkedünk?
  2020-08-15 09:29:37, szombat
 
 




"Miért kételkedünk? A kétség azért lép belénk, mert nem vagyunk meggyőződve eredményeinkről, tetteinkről vagy arról, mit teszünk majd a közeli vagy távoli jövőben. Ha másokban kételkedünk, nem teszünk semmi igazán ártalmasat. De ha magunkat vonjuk kétségbe, azzal valami roppant károsat teszünk. Abban a pillanatban, amikor kételkedünk magunkban, gyengítjük képességeinket, és romba döntjük lehetőségeinket. Az a fa, amivé válhatnánk, ápolás híján még csemete korában elpusztul."

(Sri Chinmoy)



 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Mindannyiunkban van egy gyönyörű virágoskert
  2020-08-15 09:25:44, szombat
 
 




"Mindannyiunkban van egy gyönyörű virágoskert - a lélek kertje. [...] Minden leckével, amit az élet tanít, lélek-kertünk növekszik, és egyre ragyogóbbá válik. A lélek-kertek békéje, fénye és boldogság-illata végül pedig szétterjed majd a világban, széltében-hosszában."

(Sri Chinmoy)


 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
A hála egy isteni minőség,...
  2020-07-18 08:21:44, szombat
 
 




A hála egy isteni minőség, mely megtestesíti az összes isteni minőséget


"Egyetlen egy tulajdonság van, amire mindannyiunknak szüksége van. Felesleges lenne három tulajdonságot mondani. Egyetlen tulajdonság képes megoldani minden problémádat - mindenki problémáját - és ezt a tulajdonságot hála-szívnek hívják."
- Sri Chinmoy -

"A spirituális életben az ego legyőzésének legjobb módja az, ha naponta öt percig hálát ajánlunk Istennek. Ha nem tudsz öt percet felajánlani, akkor ajánlj fel egy percet. Ajánld fel a háládat Istennek. S azt fogod érezni, hogy benned egy édes, csodálatos, illatos virág növekedik. Ez az alázatosság virága. Amikor háládat Istennek ajánlod, Ő valami nagyon csodálatos dolgot ad neked, az alázatosságot. Amikor felfedezed magadban az alázatosság virágát, azt fogod érezni, hogy a tudatod széltében-hosszában átfogja az egész univerzumot. (...) A spirituális életben a tudatos hálán keresztül növünk bele az alázatosságba. Ha az alázatosság virága láthatóvá válik, az ego eltűnik, mert megérzi, hogy valami sokkal jobb dologgá válhat: egyetemes egységgé."

"Ha az emberiség valóban megértené
A hála-szív fontosságát,
Akkor sokkal gyorsabban és sokkal biztonságosabban
Haladhatna elrendelt célja felé."

- Sri Chinmoy -


 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Mai napi üzenet
  2020-07-15 11:14:39, szerda
 
 




"Csak szeresd Istent egy picit jobban, csak gondolj magadra egy kicsivel kevesebbet és lásd, minden kimondhatatlan problémád megoldódik."

Sri Chinmoy
 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Meditáció a belső békéért
  2020-02-18 15:56:37, kedd
 
 




Meditáció a belső békéért


Csak a meditáción keresztül tudunk maradandó békét, isteni békét elérni.


Ha reggel lélekteljesen meditálunk és akár csak egy percre is békét fogadunk magunkba, akkor ez az egy perc béke egész napunkat át fogja itatni. És ha nagyon magas a meditációnk, akkor valóban maradandó, mély békét, fényt és örömet kapunk. Szükségünk van a meditációra, mert a fénybe akarunk belenőni, és a fényben akarunk beteljesülni. Ha ez törekvésünk célja és erre szomjazunk, akkor a meditáció az egyetlen út.

Ha jól tudunk meditálni, képesek leszünk Istennel beszélgetni, mivel a meditáció az a nyelv, amelyen Istenhez szólhatunk.

(Sri Chinmoy)

 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Tanuld meg...
  2019-03-06 09:14:04, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Boldogság a nevem
  2018-09-08 09:30:04, szombat
 
 





Boldogság a nevem,
Mert a vágyat, hogy jónak látsszam
Felváltotta
A vágy, hogy jó legyek.

Sri Chinmoy




 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
A tiszta alázat elnyeri az isteniség tanát
  2018-06-25 09:26:48, hétfő
 
 





A tiszta alázat elnyeri az isteniség tanát


Egyszer Bhaskaránanda beszédet készült adni. A szónoknak épült egy külön színpad, amit gyönyörűen feldíszítettek. Több száz ember gyűlt össze, hogy részt vegyen az előadáson. Mielőtt a mester elkezdte volna a beszédét, megkérdezte: - Hol van Laksman Mala? Azt akarom, hogy Laksman Mala itt legyen.

A legtöbben nem tudták, ki Laksman Mala, de valaki azt mondta, hogy egy halász. Csupa nagy tiszteletnek örvendő és tanult ember volt jelen! Ki gondolta volna, hogy a mester egy halászt akar látni? De mindenki elkezdte őt keresni.

- Laksman! Laksman! - kiáltoztak.

Laksman szinte félt elmenni erre a nagy előadásra, mert annyi művelt ember volt ott, ezért hátul ült le. Mikor megtalálták, előre kísérték a mesterhez, aki elárasztotta szeretetével és gyengédségével.

- A beszédem alatt itt kell lennie velem - mondta Bhaskaránanda.

Így hát Laksman összetett kezekkel, az odaadás és az önátadás tengerében úszva állt Bhaskaránanda mellett. Beszéde során a mester rendkívül nagyra értékelte Laksmant.

- Ti tanultak, műveltek és nagyszerűek vagytok. De a valódi nagyság a tiszta odaadásban rejlik.

Mikor az előadás véget ért, Laksman követte a mestert otthonába, és azontúl a mesterrel lakott.

Magyarázat:

Az intellektuális elme nem tudja és nem is tudhatja, mi is Isten Könyörület-Valósága. Csak a kereső odaadó szíve tudja tökéletesen, mi Isten Könyörülete. Sőt, egy lépéssel tovább is megy. Azáltal, hogy szíve odaadó egységben van szeretettjével, a kereső a mester pontos képére formálódik. Az elme mindig szomorú vereséget szenved, amikor megpróbálja felmérni a belső világ rejtélyeit, a szív azonban sosem vall kudarcot a belső világ kincseinek feltárásában. A szív számára nem létezik külső és belső világ. A szív csak egyetlen világot ismer: Istent a világot. A lélekteli szív számára maga a világ Isten.

Sri Chinmoy

Légy olyan, mint a fűszál:
Link





 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 99 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 800
  • e Hét: 4360
  • e Hónap: 11833
  • e Év: 129079
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.