Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A Húsvéti gyertya
  2012-04-04 07:54:58, szerda
 
 



A Húsvéti gyertya a Feltámadt Krisztust jelképezi. Fehér, mert ez az örömnek és dicsőségnek a színe. Őt tömjén szem van beleszúrva. Ez, emlékeztet Jézus öt szent sebére. Rá van festve a görög ábécé első és utolsó betűje, az alfa, meg az ómega. Ez jelenti a kezdetet és a véget, hiszen Jézus örök. Végül láthatjuk az idei év számot.
Ezek a szimbólumok természetesen kiegészülnek magának a gyertyának két fő tulajdonságával: világit és melegít.
Ha ma körülnézünk környezetünkben, sok rosszat láttunk. Gátlástalan hazugság, korrupció, önzés, erkölcstelenség uralkodik. Csupa rossz, csupa bűn. Ezért kell a Krisztusi fénynek felgyulladnia, hogy ne a sötétségé legyen az utolsó szó, hanem a világosságé!
Higgyük, hogy a jó végül legyőzi a rosszat, a világosság eloszlatja a sötétséget. Ugyanilyen szükség van a melegre, melyet a gyertya sugároz. Sok ember szívét jég páncél veszi körül. Nem árad belőle a szeretet melege mások felé, és ő sem érez semmit. Sokszor azt érezzük, hogy a szeretet tüze már kialudt az emberi szívekben.
A Húsvéti gyertya, ötven napon át emlékeztessen bennünket, arra a fényre és melegre, amelyet Jézus hozott a világnak. És mi, akik kereszténynek nevezzük magunkat, próbáljunk meg ebből a fényből és melegből, minél többet tovább sugározni a sötétben botorkáló, és jég páncéltól fagyoskodó ember társaink felé. Csak így lehet a világ jobb. Elmélkedjünk el ezen.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szentek tükre
  2012-04-03 08:34:46, kedd
 
  SZENT ZITA


Szent Zita a Lucca melletti Monsagrati olasz faluban született 1218-ban, szegény, vallásos családban. Szülei 12 éves korában cselédnek adták Luccába a Fatinelli családhoz. Zita kezdetben sokat szenvedett a gyerekek gúnyától, s a család fő haragos természetétől, mégis egész életében a család szolgálatában maradt. Hamarosan belépett a ferences harmadrendbe, később megtanult írni-olvasni, hogy a ferences zsolozsmát, Szűz Mária kis zsolozsmáját tudja végezni. Közbenjárására a kezdetben egyáltalán nem vallásos család, és a cselédség is buzgó keresztényé lett. A tisztaság erényét nagy gonddal őrizte, hűség, munkaszeretet és a szegények iránt törődés jellemezte. 48 évnyi szolgálat után az élet szentség hírében halt meg, 1278 április 27-én Luccában.
A legenda szerint egy napon a szent misén egy koldusra terítette meleg kabátját, melyet az uraságtól kapott kölcsön. A szertartás után sehol sem találta a szegény embert. Zita nagyon félt kenyér adója haragjától. Néhány óra elteltével azonban visszatért a koldus, akiben Krisztust ismerte fel.
1696-ban XII Ince pápa, védő szenté avatta fel az Egyházi ünnepen halálának évfordulójára, április 27-én. A háziasszonyok, háztartási alkalmazottak, házvezetőnők, cselédek, felszolgálók, pincérek, szolgáló leányok, védőszentjeként tisztelik.
Általában egyszerű ruhában ábrázolják, kulcs csomóval, vagy korsóval és csillaggal, néha cipóval vagy imakönyvvel a kezében.
A luccai San Frediano-templomban egy ereklyetartó szekrényben őrzik sértetlen földi maradványait.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Elmélkedéseim
  2012-03-23 09:50:17, péntek
 
 



Ha előröl kezdeném életem, ugyan azokat a hibákat követném el, de időben egy kicsit hamarabb.
Semmire sem lehetett engem be tanítani az életben, csak arra, hogy magam kell mindenre megkapjam a választ, és rájöjjek a megoldására..
Mert az élet igazi filozófiája az, hogy megtanuljál látni is , és nem csak nézni.
Voltak emberek akik szóltak hozzám, és fülekre találtak nálam. Voltak és vannak, akiket meg sem hallgatok, figyelmen kívül hagyok, ők sebeket ejtenek rajtam, de e hegek hamar beforrnak.
De léteznek olyanok is, akik egyszerűen csak úgy megjelennek, ellenben ők erős és örökkévaló nyomot hagynak életedben.

 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Ahogy idősödöm
  2012-03-21 12:04:42, szerda
 
 



Ahogy idősödöm, annál többet gondozom a növényeimet, virágaimat, és azon kapom magam, hogy beszélek is hozzájuk.
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol.
Ahogy idősödöm, annál több időt fordítok arra, hogy jobban értékeljek minden pillanatát, és másodpercét az életnek.
Ahogy idősödöm, annál inkább felfedezem a teremtmények szépségének varázsát, ami eláraszt minden tavasszal.
Ahogy idősödöm, annál inkább hallgatom a madarak énekét, és megcsodálom, hogy mennyire különböznek ezek egymástól.
Ahogy idősödöm, egyre több tavaszt, újraébredést kívánok magamnak.
Ahogy idősödöm, belátom, hogy amikor fiatal voltam, egyáltalán nem így gondolkodtam.
Ahogy idősödöm, hálát adok az Istennek, hogy megengedte, hogy egy újabb tavasz beköszöntését átéljem.
Ahogy idősödöm, egyre többet jelentesz nekem, édes párom, azzal, hogy elfogadod szeretetemet.
Köszönöm neked.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Megfontolandó
  2011-11-03 23:18:47, csütörtök
 
  Az öregedés emlékezetessé tételére le kell írni a tanulságot, melyet az életben tapasztaltál.Az élet nem mindig igazságos de ennek ellenére szép és jó. Ha tanácstalan vagy, lépj mindig előre ne torpanj meg soha.Mindig kell lépni ha kicsit is de muszáj megtenned. Mert az élet túl rövid,hogy az idődet pazarold valaki gyűlölésére. A szolgálatod csak egy hovatartozást ápol,ha megbetegszel azt a családod és barátaid teszik. Ebből kiindulva tartsd velük a kapcsolatot mindig. Nem kell mindig minden vitát neked megnyerni, fogadd el azt is, ha nem értenek veled egyet. Sírj valakivel, de jobb ha egyedül teszed ezt. Ne háborodj, békélj meg a múltaddal,akármilyen is az, hogy a jelent ne ronthassa el. Soha ne hasonlítsd az életed másokéhoz,mert nem tudhatod,hogy az ö útjaik milyen göröngyösek.
Ha egy kapcsolatnak titokban kell maradnia, te sosem legyél e kapcsolatban.Inkább vegyél mély lélegzetet, az megnyugtatja az elméd. Szabadulj meg mindentől, ilykor, ami nem hasznos, mert ami szép vagy boldogító az mindig erősebbé tesz. Sosem késő,hogy boldog gyermekkorod legyen, ha mindjárt a második is az, ami senki mástól csak tőled függ. Ha olykor olykor olyanért kell küzdened, amire igazán vágysz,sóha ne add fel e harcod. Ha lankad az erőd, gyújtsd meg ekkor a gyertyákat a szobádban,használy szebb ágyneműt, vedd fel a legszebb fehérneműd, ne tartogasd különleges alkalmakra mert a ma a legkülönlegesebb alkalom. Ilykor készülj fel mindenre és sodródj az árral. Ezt teheted, mert a legfontosabb nemi szerv az agy. Csak te felelsz a saját boldogságodért. Minden csapást csak az alapján ítélj meg,hogy néhány év múlva számítani fog e? Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád, azt az idő majdnem mindig orvosolja, add meg neki e lehetőséget. Bármilyen rossz, vagy jó a helyzeted, biztos egyszer meg fog változni, előbb vagy utóbb, amikor eljön az ideje. Sosem vizsgáld felül az életed, mindig ha lehet hozd ki belőle ami jót csak lehet.
Nem titok, hogy az öregedés még mindig jobb mint fiatalon meghalni. Ha mind egy kupacba gyűjtenéd a problémáidat, bajaidat, és mindenki ezt tenné körülötted, meglátván a másokét, jól beérnéd a sajátodéval, ami talán kisebb halom, és levonod a tanulságod, hogy mindenkinek megvan a saját halom-ja, avagy keresztje amit kell cipelnie. Inkább, akárhogy is érzed magad, kelj fel,öltöz fel, és tedd a dolgod, hivatásod, mosolyogva. Ne feled az élet nem egy szalaggal átkötőt, masnis csomagolásban jön hozzád, de azért mégis egy ajándék, amelyben vannak szabadon választott barátaink, és adott családod. Tartsd szem előtt mindig ezeket, meglásd neked is, boldog öregkorod lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 113 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 93
  • e Hónap: 702
  • e Év: 10608
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.