Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Trükközött a költségtérítéssel a számvevőszéki elnöknek jelö
  2018-01-10 20:31:01, szerda
 
 
Trükközött a költségtérítéssel a számvevőszéki elnöknek jelölt Domokos
Index
2010.06.16. 09:41

Három parlamenti ciklus alatt összesen 15 millió forintot vett fel adómentesen lakhatása támogatására Domokos László fideszes képviselő, akit a kormány az Állami Számvevőszék elnökének jelölt. Domokosnak Budapesten és szarvasi választókerülete közelében is van lakása, a pénzt nem is lakásbérlésre költötte. Elvileg a hasonló visszásságok felderítése lesz majd a feladata.

Sajátosan értelmezte a költségtérítési szabályokat az Állami Számvevőszék elnökének jelölt fideszes képviselő, Domokos László. A Blikk szerdai számában megjelentek szerint a szarvasi egyéni képviselő Domokos az elmúlt három ciklusban havi 115 ezer forint adómentes költségtérítést vett fel lakhatási támogatás címén, pedig vagyonbevallása szerint egy budapesti lakás tulajdonosa.

Domokos László

A lap érdeklődésére Domokos maga is elismerte, hogy felvette a támogatást. Ezt azzal indokolta, hogy ugyan Budapesten van lakása, de választókörzetében, Szarvason nincs. Ez tényszerűen igaz, ahogy az is, hogy Szarvastól alig negyven kilométerre, Békéscsabán viszont lenne hol laknia, több ingatlana is van a városban és környékén. Ráadásul saját bevallása szerint a költségtérítésből nem bérel lakást. "Van költségem bőven, higgye el" - nyilatkozta a Blikknek.

A Blikk számításai szerint Domokos az elmúlt 12 évben 15 millió forint költségtérítést vehetett fel lakhatására.

Domokost az Állami Számvevőszék elnökének jelölte a Fidesz. Már önmagában az is sajátos, hogy az elvileg független felügyeleti szerv élére egyértelmű pártködődéssel bíró politikust, nem pedig független szakembert jelöltek. Az ÁSZ-nak ráadásul a Domokos költségtérítési ügyéhez hasonló visszásságok feltárása is a feladata.


https://index.hu/belfold/2010/06/16/trukkozott_a_koltsegteritessel_a_szamvevoszek i_elnoknek_jelolt_domokos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniós pénzből építenek sörfőzdét Matolcsy Ádám haverjai
  2018-01-10 19:32:10, szerda
 
  Mindeközben Orbán ma Berlinben: "Közép-Európának jelentős hátrányokat kell ledolgoznia az infrastruktúra területén, sok még a tennivaló ezen a téren. Forrásokra van szükségünk az új utak vagy vezetékek építéséhez. Amennyiben az Európai Unió nem tud pénzügyi támogatást adni, Kínához fordulunk."

Azt is kijelentette hogy: " a visegrádi négyek 2030-ra utolérik a nyugati ipari országokat, és nettó befizetői lesznek az EU költségvetésének: akkor már a magyar kormányfő szerint ,,jórészt Németország és a visegrádi országok finanszírozzák majd az Európai Uniót".

Valaki megint elfelejtette bevenni a gyógyszerét, ugyanez az ember 1-2 hete: "Magyarország nincs rászorulva senkinek a pénzére, a saját lábán áll.."

Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja nagy virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba...


"Hübris Projekt Kft."

"A hübrisz ókori görög fogalom, amelyet leginkább a gőg, elbizakodottság szóval szokták fordítani. Eredetileg túlkapást, áthágást jelöl, másvalaki szférájába ártva behatolást jelentett.

A klasszikus Athénben azonban konkrét büntetőjogi fogalom is volt: az olyan erőszakos cselekedeteket jelölték vele, amelyek célja kizárólag az áldozat megszégyenítése és megalázása volt, a saját felsőbbrendűség kimutatásáért.

Erkölcsileg a legnagyobb bűnt jelentette: azt a bűnt, hogy az ember elfeledkezik az istenek elsőségéről, és önmagát hiszi mindenhatónak."

(Wikipédia)

--------------------------------------------------------------------------------- -------


Uniós pénzből építenek sörfőzdét Matolcsy Ádám haverjai

Rényi Pál Dániel
PÉNZ
ma 18:28




A Magyar Narancs ír arról, hogy 2017 elején bejegyeztek egy Hübris Projekt Kft. nevű céget, amely most ősszel 350 millió forintos uniós támogatást nyert el sörfőző üzemek berendezésére. A pályázati szöveg alapján 2000 literes kapacitású sörfőzde létesülhet majd, várhatóan valahol a Balaton környékén.

A Hübris papíron az F Trans Kft. tulajdonában van, amely Farkas Tímea szüleinek érdekeltsége. Farkas Tímea a lap szerint több szálon kötődik Matolcsy Ádám, az Origo tulajdonosa (és a jegybankelnök fia) valamint a VS-t alapító Száraz Istvához és köreikhez.

Farkas Tímea férje, Pintér Máté a baráti társaság oszlopos tagja: a Macesz Huszár belvárosi étteremben volt üzlettársa a Matolcsy-Száraz párosnak, de Száraz és Pintér mai napig együttesen viszik a (nyári) Raqpart szórakozóhelyet üzemeltető Harang Kft.-t is.

Az is elég árulkodó, hogy a Hübris egy olyan balatonakarattyai címen van bejegyezve, ami a Száraz-féle Frank Digital kreatív ügynökség tulajdona, és a cég korábban Matolcsy Ádámtól bérelt egy 2,7 hektáros területet.

Pintér egyébként azért is érdekes, mert Infit nevű cége 891 millió forintos hitelt kapott a Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás által felügyelt Növekedési Hitelbanktól luxuslakások kialakítására a Vörösmarty téri Kasselik-házban. (Magyar Narancs)


https://444.hu/2018/01/10/unios-penzbol-epitenek-sorfozdet-matolcsy-adam-haverjai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona üzenete az ÁSZ-nak
  2018-01-10 19:25:11, szerda
 
  Vona üzenete az ÁSZ-nak :)

http://coub.com/view/10kynd


Zseniális!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Termálvíz melegíti a kisvárdai stadion gyepét – a gyer
  2018-01-10 19:19:55, szerda
 
  2018-01-10

kisvárda stadion



Termálvíz melegíti a kisvárdai stadion gyepét - a gyerekek meg éheznek


Eszetlen költekezés, értelmetlen beruházás, felesleges luxus: a kisvárdai stadion gyepét termálvízzel melegítik majd. A 65-70 fokos vizet a közeli termálfürdőből vezetik át, ott ezt lehűtik, ez kering majd a fú alatt. Mindez több százmillió forintjába kerül az adófizetőknek. Seszták fejlesztési miniszter szórja a pénzünket Orbán hobbijára. A szabolcsi térségben ezek szerint nem számít, ha nincs rendben a kórház, ha javítani kellene a mellékutak állapotán, ha az iskolai felszerelések hiányoznak, ha a gyerekek éhesen járnak iskolába.
Semmi nem számít, csak hogy annak a pár száz nézőnek, aki ma az NB II-es Kisvárda meccseire jár, meglegyen a szórakozása, és az amúgy értékelhetetlen teljesítményű csapat luxusban focizhasson.
A DK a kormányváltás után minden stadionberuházást leállít és a pénzt szociális juttatásokra, az egészségügyre fogjuk fordítani.


Ráczné Földi Judit, elnökségi tag, DK


http://web.dkp.hu/kozlemeny-termalviz-melegiti-a-kisvardai-stadion-gyepet-a-gyere kek-meg-eheznek/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszűnt a szegénység Magyarországon, ezért tudunk segíteni
  2018-01-10 19:18:14, szerda
 
  Egy normális országban, egy olyan miniszter, aki ekkora baromságot mond, másnap reggelre már nem miniszter. A mi országunkat egy ócska, arrogáns, arcátlan, hazug, korrupt diktatúra vezeti, akik a végtelenségig kártékonyak az országra és népére.
Most már ott tartunk,hogy szemrebbenés nélkül face-face hazudnak,és eljött annak az ideje,hogy bárkivel szemrebbenés nélkül face-face leszámolnak(lásd jobbik,Czeglédy Csaba),és stb.!Pár éve még a leszámolás mellé kitaláltak egy fedő sztorit,lásd(Várady András felcsúti gazda)állítólag egy idős Osztrák nyugdíjas gázolta el!Valaki látta ezt az idős Osztrák nyugdíjast!?Szép vasárnapot mindenkinek!

Ha a hazai magyarság életszinvonalára költenék a külhoniakra szórt milliárdokat, akkor nem kellene a szomszédba menni szavazatokért, drága pénzen és a magyar nem maradna koldús itthon, világos???





Megszűnt a szegénység Magyarországon, ezért tudunk segíteni más országokon

Komor János Komor János
2017-12-10


Bombaként robbant Balog Zoltán kijelentése, miszerint “Magyarország abban a helyzetben van, hogy segíteni tud". Magyarország végre gazdaságilag és emberileg is abban a helyzetben van, hogy segíteni tud - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Tolentinóból az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy az olaszországi városban felavatták a Magyarország segítségével helyreállított templomot.

Megszűnt a szegénység Magyarországon, ezért tudunk segíteni más országokon

A miniszter felidézte, a közép-olaszországi Tolentinóban földrengés pusztított 2016-ban, a város mind a hat temploma életveszélyessé vált és be kellett zárni. A Szent Szív és Szent Benedek-templomot fenntartó társaság vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek írott levelében segítséget kért a templom helyreállításához. A magyar kormány 150 millió forintot megszavazott erre a célra - emlékeztetett Balog Zoltán.
Egy év alatt rendbe hozták az épületet, még mindig ez az egyetlen templom, amelyet megnyitottak a városban.

Az ünnepségen beszélt arról, hogy a történelem során az olaszoktól sok segítséget kapott Magyarország. Kiemelte egyebek mellett, hogy 1956-ban sokan álltak ki Olaszországban a magyarok mellett, sokan segítettek. Ezt Balog Zoltán megköszönte, és jelezte, hogy viszonzásképpen most Magyarország szívesen támogatta ezt az újjáépítést.
Balog Zoltán többek között találkozott a város polgármesterével is, aki szintén kifejezte háláját a segítségért. A helyreállított templom felavatására összegyűltek Olaszországban élő magyarok, vasárnap magyar nyelvű misét is tartanak - mondta el Balog Zoltán.

https://zarojel.hu/szegenyseg-magyarorszag-segit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közmunkás nem ember, hát dögöljön meg!
  2018-01-10 19:03:00, szerda
 
 
A közmunkás nem ember, hát dögöljön meg!
2018.01.09. 17:35

Nem emelik a közmunka bérét! Pont.

Ugyan miért kellene? A közmunkás csak átnevezett segélyes, nincs státusza, nincs joga, nincs jövője, nincs élete. Nagy tudású kormánypárti megmondóemberek már kihozták a közmunka világából, és a bele kényszerített százezrek mindennapi túléléséből maguk számára a legfontosabbat, a valóság meghamisítását.

Voltak ők már minden a kormány számára, legfőképpen teher mert nem tudtak velük mit kezdeni miután megalkották az emberi megalázás ezen intézményét. De ebből is igyekeztek a maguk számára a lehető legjobbat kihozni a Fidesz kormány gátlástalan döntéshozói, a közmunkába kényszerítettek nyomorúságát a maguk javára fordítva kihasználni a közmunkába kényszerítettek kilátástalanságát. Lett belőlük rendes munkavállaló a statisztika szerint, akire pont nem vonatkozik az általuk megalkotott új munka törvénykönyve. Csak lógtak a levegőbe a közmunkások, támaszkodtak a gereblyére, kaparták a falevelet naphosszat, és lehajtott fejjel vették tudomásul a rájuk kényszerített szerepet.

Röhögve beszéltek róluk a kormány több olyan senkiházi politikusai, akik maguk naponta többet kerestek az adófizetők jóvoltából, és a maguk számára megszavazott törvény által közmunkás általuk megállapított havi bérénél.

Meg lehet élni havi negyvenhétezerből!

Ugye ismerős. Meg a kecske, és a gomba is. A közmunkás meg csak nézett maga elé, és igyekezett nem éhen fagyni. Ereje máshoz nem volt, akarata még korábban vitte volna tovább, de a kormány gondosan bezárta előtte a kaput, még szüksége volt rá, a kilátástalanságára, a kiszolgáltatottságára, az egyre mélyebbre süllyedő szegénységére. Ebből tudott magának szavazatot csinálni. Ezt tudta a helyi kiskirály, vagy honi kormánypárti polgi a maga hasznára kihasználva szinte ingyen dolgoztatni.

A kormány minimálbért adókötelessé tette. És erre büszke is! Ezzel növelte a maga bevételét, ezért mond naponta hálát Mészáros Lőrinc ,meg a többi közpénznyelő Orbán bérenc. A kormány a minimálbért évente emelte, tök nem érdekelte a munkáltató honnan teremti elő ennek a megemelkedett adóját. Minden bért emelt a kormány, a közmunkásét már régen nem. Annak ugyan minek? Az már csak viszi a pénzt, most munkaerő hiány van, oldja meg a közmunkás a túlélését abból amit elé löknek a nemzet urai. Eddig is elvolt abból a kis lóvéből amit rá kellett költeni, és eddig legalább szépen hozott a róla szóló minden hazugság az ország jobban teljesítő meséjéhez.

A közmunka hetedik évében már számtalanszor el lett mondva milyen igazságtalan is a kormány által megalkotott rendszer, és ezen belül a közmunka maga a reménytelenség. A társadalom azonban csak lehajtotta a fejét ha szóba került a közmunka, és benne élők sorsa. Mondjuk a társadalom is tök meg volt szívatva a saját területén, pont a közmunkát igyekezett elkerülni, a bele kerültet csak sajnálni tudta. A maga sorsával volt elfoglalva, a sajnálat meg nem volt megoldás a közmunkás számára mikor éppen éhen fagyott. Hát jól megvoltak egymás nélkül. A társadalom nagy része el volt magával, a közmunkás meg megoldotta valahogy.

A Fidesz pedig elégedetten dörzsölte a markát. A közmunka ma már nem látszik akkora igazságtalanságnak amelybe pár száz ezer ember bele lett kényszerítve, az egészségügyben naponta halnak meg emberek, vagy vakaróznak a rühtől, az oktatásban megizzadt gyerekek honvédelmi akciótervre készülnek az életet jobbá tevő tudás megszerzése helyett. Ha a kormánynak marad pénze a nyugdíjasoknak oda lökött Bözsi utalvány után, akkor abból határon túli egyházakat, focicsapatokat támogat a hazai seggnyalók után százmilliárdos nagyságrendben. Mégy egyszer, száz milliárd jó magyar forint, ami a költségvetésben maradt az év végén.

Azért ha lehetne is a közmunkás életét jobbá tenni, akkor azt sem magától akarná a kormány és Orbán Viktor. Nem is teszi az jobbá a saját életén kívül csak a neki tetsző kevés kiválasztott jó létét a többség adójának a nem megfelelő szétosztásával. A többséget átveri, kihasználja, nemlétező fenyegetés elleni képzelt harccal a gyűlöletét, félelmét fokozza a jobb élet reménye helyett. Mert neki ez az érdeke, ezzel akar a hatalomban maradni.

A döntéshozóknak egyszer jó lenne szembe nézni a döntéseik következményeivel. Mondjuk azonos számú közmunkás közé kimenne Orbán Viktor az általa hozott törvények megszavazóival, és egy egész műszakot eltöltene velük. Orbán Viktornál lenne az alaptörvény, a megfelelő jogszabály, a habonyi magyarázat, a közmunkásnál meg a kapa. A melósnál a puszta keze, a rokkantnál a mankója. A betegnél a szenvedése, a tanárnál a tudás átadása iránti akarat, a tanulónál a fejlődés utáni vágy. Na az lenne a valódi konzultáció. Utána jobb lenne az élet.


http://banditapolitika.blog.hu/2018/01/09/a_kozmunkas_nem_ember_hat_dogoljon_meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Fidesz szavazóknak: Csak azok a qrva migránsok, csa
  2018-01-10 19:01:52, szerda
 
 

Üzenet a Fidesz szavazóknak: Csak azok a qrva migránsok, csak azok számítanak!
2018.01.07. 17:54

"Mert Orbán Viktor tud csak egyedül megvédeni tőlük bennünket-hallatszik ki a fejekből.

-Mert azok ide jönnek árkon bokron keresztül, meg az unió is ide akarja őket tolni, aztán majd jól megerőszakolnak minden nagymamát, elveszik a munkahelyeket, megeszik a kisgyereket. Még hogy ez nem igaz? Hát Orbán Viktor le is írta nekünk abban a szép levélben, hogy adni kell nekik majd kilencmillió forintot amit nekünk kell fizetni, hát a qrva anyjukat. De Orbán Viktor megvéd tőlük bennünket, és az uniónak is azt kell csinálni amit mimagyarok mondunk nekik, mert nagy az isten állatkertje, és ezért van a határon kerítés.

Miért érdekelne ezen kívül akármi is? Tele van a gatyám a migránsoktól, meg ez a Soros György is itt van a nyakamon. Nincs nekem időm most arra figyelni mi is történik a valóságban. Hogy év végén szétszórt Orbán Viktor kétszáz milliárdot a határon túlra egyházaknak, meg kisvárdai lórehabilitációra? Na ezt nem hallottam, de ezért is a migránsok a felelősek. Miattuk van ez az egész.

Nem, nem járok kórházba, még senkim nem halt ott meg mert nem kapott időben gyógyszert. A rákos beteg is azért kap olcsóbb kezelést, mert Merkel behívta a migránsokat,, aztán azok mind oda mennek. Most meg ide akarják őket telepíteni. Hogy ez nem igaz? Hát Orbán Viktor mondta abban a levélben, hogy Brüsszel, meg Soros György hozza őket ide, aztán nekünk kell velük élni. Milyen 1294 személy elbírálása? Nem azt mondta Orbán Viktor ide akarják hozni mindet? Nézd meg mit csináltak a határon, meg a Keletinél. Letarolták a környéket. Hogy aztán több százezret vitt az állam keresztül az országon ellenőrzés nélkül buszokkal, meg vonat szervénnyel? Nem nézem az RTL-t, azok a gazok egy normális műsort nem tudnak csinálni, meg hazudnak is. A Kossuth adón is megmondták.

A letelepedési kötvényt nem migránsok vették meg. Az más. Az a pénz kellett nekünk, mert a szocik elloptak mindent, Bajnai meg libázott. Az jó volt nekünk, és nem halottam vissza is kell majd azt fizetni. Hogy az állampapír? Kamata van? Milyen jutalék, kinek, mikor? Én erről nem tudok semmit, meg nem is hiszem el. Orbán Viktor nem csinálna ilyet. Hogy a Rogán volt? Ne röhögtess. Akkor majd visszafizeti aki eladta. Hogy az az én pénzem? Na ne hazudj, nekem erről nincs tudomásom, az a költségvetés gondja. Nekem meg ahhoz semmi közöm.

Olyan szépen le volt írva az a levél. Még neve is olyan erőteljes. Nemzeti Konzultáció. Mutass nekem még egy politikust akit érdekelt eddig a véleményem? Mert mind csak lopni tud tőlem, De Orbán Viktor legalább meg is véd, ha jönnek a migránsok. Mészáros Lőrinc meg hagy nyerjenmeg mindent, és ez így van jól. Mert ki nyerjen? A Gyurcsány? Az is mindent ellopna, most meg még be is akarja hozni a migránsokat.

Szóval nekem csak ez számít, hogy ne fossam bokáig a nadrágom a migránsoktól. Nem, nem láttam még egyet sem. de ha látnám azonnal felismerném. Hogy honnan? Hát muzulmán b@szd meg, azon meg látszik hogy mind gyilkos, meg erőszakoló. Olyan migráns feje van, és nem beszél magyarul, hát könnyen kiszúrnám a tömegből. Nem lenne jó ha a szomszédomban költözne, vagy az utcába. Nem, dehogy van itt eladó ház, a migráns meg csóró, annak csak a mi pénzünk kell, egy sem akar dolgozni.

Lassan befejezem, tanulni kell menni a gyerekkel mert annak annyi hülyeséggel tömik a fejét az iskolában, hogy még alig tud írni olvasni. Nem is értem minek jár az iskolába, mindig holt fáradtan jön haza meg büdös is, mert naponta kell neki tornázni, na meg hát izzadós is a kölök. Nem, nincs nekem pénzem magántanárra, örülök ha naponta enni adok neki, nem keresek valami jól pedig egész nap hajtok. Az a betyár gyerek meg oda adja az uzsonnát a másiknak, mert annak meg még enni sincs mit otthon, a szülei közmunkások. Amúgy rendes emberek, csak elvitte a házuk a deviza hitel, meg azt mondták a kormányról, az út szélén hagyta őket. A polgi meg közmunkára fogta őket, előtte ott voltak a kultúrban fejesek.

Szóval ide nem kell migráns. Van nekünk elég bajunk, nem akarunk még egyet a nyakunkba, csak mert az unijó diktálni akar. Nekünk ne mondja senki mi a jó, mert Orbán Viktor azt jobban tudja, és beveri a fejét annak aki ránk támad. Legutóbb is olyan jól megmondta nekik, coki a magyaroktól, mi jobban tudjuk kivel akarunk együtt élni. Migránsokkal nem, mert azok gonoszok. De Orbán Viktor megvéd tőlük bennünket, áldassék a neve, legyen egészséges és hosszú életű, meg az egész családja is."



http://banditapolitika.blog.hu/2018/01/07/uzenet_a_fidesz_szavazoknak_csak_azok_a _qrva_migransok_csak_azok_szamitanak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZEMBe A FORGALOMMAL
  2018-01-10 19:00:13, szerda
 
  2018. január 10., szerda

SZEMBE A FORGALOMMAL

A Závecz Research kutatása szerint a baloldali választók többsége közös listát és közös miniszterelnökjelöltet szeretne, jelentős részük bevonná a Jobbikot is az együttműködésbe.
Nem az első eset, hogy a választó okosabb, mint a pártkorifeusok.
Feledhetetlen látvány volt a 2014-es választásokon Mesterházy Attila értetlen és bambán döbbent ábrázata a Műegyetem előtti nagygyűlésen, melyen a választók - MSZP és DK szimpatizánsok együtt követelték az összefogást.
Sokan el sem hitték, hogy ez spontán megmozdulás volt, de aki ott volt, az tudja: senkit nem érdekelt a pártvezetők szánalmas vergődése, a választók ott és akkor választási győzelmet szerettek volna, és senki nem azért vett részt ezen a rendezvényen, hogy négy évre biztosítsa szeretett vezérkéinek helyét a parlamenti padsorokban.
Most is közel a perc, amikor a tömegek megértik, hogy a győzelemhez először saját vezetőiket kell világgá kergetni.
Ők ma még megengedhetik maguknak, hogy fennsőbbséges pofával doktrinerkedjenek, vagy a gyermekkorban hiányzó villanyvasút helyett a politikai játszótéren játsszanak, de a nép egyszerű gyermeke ezt nem engedhetné meg nekik - csak még nem jutott el ennek felismeréséig.

Igen, győzni akarunk, és elkergetni ezt a velejéig rohadt tolvaj bandát, akik páratlan lehetőséget kaptak a történelemtől, amit páratlan pofátlansággal háláltak meg.
Magyarországnak sokféle kormánya volt már, volt bolsevik, nyilas, de olyan, mint most, még soha.
Magyarországon első ízben jutott kormányra a szervezett bűnözés, ami csak annyiban nem meglepő, hogy a fasizmust is Olaszországból importáltuk és importáljuk a mai napig, hát akkor a szervezett bűnözést miért importálnánk máshonnan?
Az idősebbek még emlékezhetnek Andreotti olasz politikus nevére, akit a maffia emberének tartottak, de emlékezhetnek , Aldo Moro, a meggyilkolt miniszterelnök nevére is, akinek halálában Andreottit is bűnrészességgel gyanúsították.
Morot agyonlőtték, így jár, akinek nincs létrája...
A nép pedig csak nézegeti, mi is folyik itt?
Egy ideig hajlamos voltam a baloldali kommunikáció szimpla ügyetlenségének tulajdonítani a kialakult helyzetet, de mára már más a véleményem - ennyire ostobának ingyen nem lehet lenni, ez az emberi agy ismeretében elképzelhetetlen.


Egyszer már megszívta a demokratikus oldal a miniszterelnöki castingot, mikor Gyurcsány lemondott, de nem tanult belőle senki semmit.
Ma éppen a még meg sem szerzett képviselői helyekről folyik az osztozkodás, a lehető legócskább módon.
Erre legszebb a csepeli példa, ahol a szocialisták ráindítják Bangóné Borbély Ildikót az Együtt politikusára, Szabó Szabolcsra, gondolom azért, mert Németh Szilárdot az előző választáson megverte, hát keresni kell mást, és bár Németh segített nekik, de Gobbi Hildát nem találták éppen...
Már maga a helyeken való osztozkodás is kontraproduktív, az emberek nem szeretik a mutyit, márpedig az ilyen osztozkodásoknak kimondottan mutyiszaga van, akárhogy is tálalják a résztvevők.
Itt három politikai iskola vetélkedőjét nézegethetjük, az elsőt a Fidesz képviseli, ők az elitiskola, kitömve pénzzel és korlátlan lehetőségekkel, úgy vehetik meg a számukra szükséges embereket, mint Mari néni a libát a piacon, az igazgató pedig élet-halál ura.A másik politikai iskola a szoci-dk kamarillapolitikai iskola, ahol a döntések homályosan körvonalazott elvek mentén, sötét párthelyiségek mellékhelyiségeiben jönnek létre, száz vezér kétszáz ötletéből.
A harmadik iskola a Jobbiké, ők a terepen ügyködnek és az emberek érzelmeire építenek, - utóbbi tekintetben hasonlítanak a Fideszre, mely gyűlöli is ezért őket.
Itt a Vezér szava szent, csak az a baj, hogy hátát a falnak vetve kell élnie életét, előtte a fal vastagságáról pedig nem hátrányos meggyőződnie.
Nem árt emlékezni a Hosszú Kések Éjszakájára...


Nem tudom, látták-e már a demokratikus politikusok az idei naptárt, talán nem lenne hátrányos vastag filccel bekarikázni az április nyolcadikai dátumot.
Sokaknak ez a nap a politikai halál napja lehet, ne legyen igazam.
Sokan mondják, hogy biztatóbb dolgokról kellene írnom, de az igazság az, ha szidjuk a Fideszt vagy Orbánt, abból választási győzelem még nem lesz.
Így is rettenetes késésben vagyunk, de ma még van egy minimáluis esély, februártól meg már az sem lesz.
Talán nem ártana a vezető demokrata politikusoknak utoljára átgondolni még a teendőket.
Persze illúzióim nincsenek.

http://www.pupublogja.hu/2018/01/szembe-forgalommal.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem segítik a magyar KKV-kat: totális kudarc a kormány gazd
  2018-01-10 18:58:28, szerda
 
  2018. 01. 10. 09:03

Nem segítik a magyar KKV-kat: totális kudarc a kormány gazdaságpolitikája

A Jobbik egyetért a minimálbérek növelését célzó iránnyal, de ha a magyar kormány nem segíti a kis- és középvállalkozásokat a termelékenység javításának lehetőségéhez akkor beláthatatlan károkat okoz - írta sajtóközleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik Vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke.

"A jelenlegi, nyilvánvalóan kampánycélokat szolgáló intézkedések mellett a valódi megoldás a béruniós kezdeményezés támogatása lenne"

- emelte ki a jobbikos honatya, aki hozzátette:

A kormány úgy kényszerítette béremelésre a munkaadókat úgy, hogy a rájuk rótt közterheket nem csökkentette, így a vállalkozók kénytelenek növelni áraikat, csökkenteni a szolgáltatások színvonalát, legrosszabb esetben pedig dolgozókat elbocsájtani.

"A Fidesz-kormány meggondolatlan kampányfogásai miatt tovább romlik a magyar emberek életszínvonala és még több munkavállalót sarkallnak elvándorlásra"

- hívta föl a figyelmet Z. Kárpát, aki azt is leszögezte, hogy "a kormánypropagandával ellentétben a magyar gazdaság termelékenységének motorja sem indult be".

Mint fogalmazott, a Jobbik szerint a magyar emberek életminőségét nem a megalapozatlan kampányintézkedések,

"hanem a magyar gazdaság termelékenységének növelését célzó, valódi bérfelzárkóztatást kínáló béruniós gazdaságfejlesztési stratégia megvalósítása javíthatja".

A képviselő hangsúlyozta, hogy amennyiben a Jobbik felhatalmazást kap a Bérunió megvalósulására felépített programjának beteljesítésére, akkor garantálják, hogy a magyar kis- és középvállalkozások termelési szintjük, valamint az előállított és értékesíthető hozzáadott-értékük által képessé válnak a magasabb fizetések kitermelésére.

Z. Kárpát szerint a Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy ebben a hazugságok mentén kiépülő diktatúrában nem Magyarország jövője, hanem csak és kizárólag a hatalom megtartása érdekli a kormányzat vezetőit.

"A magyar emberek életszínvonalának valódi javítása helyett a megoldásokat sürgető Jobbik tönkretétele vált kiemelt céljukká amellett, hogy meggátolják a Bérunió és minden jobbító gazdasági koncepció megvalósulását" - fogalmazott a képviselő.


https://alfahir.hu/2018/01/10/jobbik_z_karpat_daniel_berunio_kkv_szektor_gazdasag _fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokkal aljasabb az ÁSZ büntetése, mint eddig gondolni lehete
  2018-01-10 18:45:23, szerda
 
 
Csaucseszku is azt hitte, hogy a Securitatevel korlátlan időkre bebetonozta a hatalmát, hát nem sikerült neki. Remélem orbánnak is olyan vége lesz.




--------------------------------------------------------------------------------- -----------------




2018. január. 09. 10:04 2018. január. 09. 16:22 Itthon

Sokkal aljasabb az ÁSZ büntetése, mint eddig gondolni lehetett
szerző:
hvg.hu


Nem lehet nem befizetni az Állami Számvevőszék által kirótt büntetést - figyelmezteti a legénykedő pártokat az Együtt választmányi elnöke, aki egy nagyon durva csavart is felfedezett a történetben.

Sorra büntette az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ellenzéki pártokat, többen közölték, nem fizetik be a kirótt büntetést.

Az LMP-nek 8,8 milliót kellene befizetnie, azért kaptak büntetést, mert az ÁSZ szerint túl olcsón béreltek irodát. Ungár Péter elnökségi tag közölte, nem fizetnek.
A DK is túl olcsón bérelt irodát, emiatt 16 milliós büntetést kell befizetnie, ám Molnár Csaba ügyvezető alelnök közölte, az ÁSZ nem mondta meg, melyik irodákra gondolt, nem fizetnek.
A Jobbik gigantikus, 331 milliós büntetést kapott (még egyszer ennyit kell majd befizetnie, mert az ÁSZ szerint ekkora tiltott pártfinanszírozást kaptak az olcsó plakáthelyekkel), Vona Gábor Jobbik elnök kedden bejelentette, önként nem fizetnek.
Az Együtt is kapott 16 milliós büntetést irodabérlés miatt, illetve azért, mert egy tagdíjbefizetést adományként tüntettek fel. Az Együtt szerint nem járt el törvényesen az ÁSZ, mert nem tudhatja, ki párttag, az ÁSZ szerint viszont igenis törvényesen jártak el, az adatvédelmi hatóság elnöke vizsgálja, mire láthat rá az ÁSZ. Az Együttel közös plakátkampány miatt büntették a Párbeszédet és a Modern Magyarország Mozgalmat is, mert az ÁSZ szerint olcsón jutottak plakáthelyhez.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke levezette, miért nem lehet megúszni az ÁSZ büntetését. Az ugyanis két részből áll: egyrészt a párt állami támogatásából levonják majd azt a pénzt, amennyi tiltott párttámogatást állapított meg az ÁSZ - a Jobbiknál ez 331 millió, és csak júliustól kell fizetni -, másrészt kiszabtak egy büntetést - ez a Jobbiknál szintén 331 millió forint -, amit viszont 15 napon belül be kell fizetni.

Utóbbi Szigetvári szerint a "gyorsan ható méreg", hiszen ha nem fizeti be egy párt a büntetést, a NAV pár héten belül inkasszót helyez a pártok számláira.

"Ezért lehet ugyan nem befizetni, de valójában a pénzt a Fidesz állama el fogja vinni."

Szigetvári szerint a Jobbik esetében egy 330 millió forintos, kifizethetetlen inkasszó azt jelenti, hogy a reális várakozás szerint március elején megérkező listás kampánytámogatást is érni fogja a büntetés. És innen indul egy véget nem érő folyamat.

"Mivel a Jobbik 106 egyéni választókerületben indul, így ők 600 millió forintot fognak kapni. Ha azonban ennek bármekkora részét is éri az inkasszó, akkor azzal a pénzzel jogilag nem tudnak majd kampánykiadásként elszámolni, hiszen az inkasszó nem kampányköltség. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy a kampányfinanszírozás állami számvevőszéki ellenőrzése idején (2018 második fele) a számvevők újra pénzügyi szabálytalanságot fognak megállapítani mindazon pártoknál, akiknek a kampánytámogatását érinti az inkasszó. Ennek pedig újabb büntetés lesz az eredménye 2018 végén."

Korábban megkérdeztük az ÁSZ-t, kampánytámogatásból vonhatnak-e pénzt, de ők erre a kérdésre nem tudtak választ adni. Szigetvári közölte, bár szerinte a pártja jogszerűen járt el, a kampánypénzek érkezése előtt rendezik a tartozásukat. Szigetvári szerint a Jobbik tisztességtelenül bérelt plakáthelyeket, amivel törvényt sértett, de "a fideszes számvevők ugyanezt a bűnt a Fidesz esetében tudatosan elsikálják", ezért ebben a formában elfogadhatatlan számára az ÁSZ eljárása. "Ha a politikai önkény választja ki, kinek szabad átmennie a piroson és kinek nem, az elnyomás, az illiberalizmust és diszkriminatív jogalkalmazás" - írta Szigetvári.


http://hvg.hu/itthon/20180109_Hiaba_legenykedne_tobb_part_nem_lehet_meguszni_a_AS Z_lassan_hato_merget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.